icon

Dovolenka v júni na Malorke

ajuska111
17. apr 2017

Ahojte, som tesne pred kupou dovolenky na Malorke, v polovici juna a napadlo ma pozriet dlhodobu predpoved no a trosku ma to zaskocilo- okolo 23 stupnov. Neviem, ci tomu mam verit😕
Mate niekto skusenosti s dovolenkou na tomto ostrove a v takom case?

Dakujem za kazdu reakciu🙂

ajuska111
autor
16. máj 2018

@bibi21 my sme v juli mali pekac a more strasne teple. v juni bude mozno trosku studensie. ale vraj je tam more chladnejsie, ale my ked sme boli , boli nejake teple prudy. je tam neskutocne more, nadhera!!!

amelie2017
16. máj 2018

@bibi21 mallorca aktualne 😀 v tieni 23 stupnov, na slnku sa prazime. V juni uz byva teplucko, max nejaky lahky svetrik/mikinu na vecer, ak by fukalo. More uz byva prijemne, len aj zalezi, kde presne, sever chladnejsie ako juh, plus ci je to plytka plaz, alebo rovno hlboka voda a pod. Co vidiet? Co vas zaujima? Hory? Zvierata? Pamiatky? Nejaky adrenalin? Jazda na koni?

soldi
16. máj 2018

@amelie2017 joooj, my ideme o mesiac a uz sa neviem dockat 🙂 ideme do can pinafort, sme si tam prenajali dom 🙂

amelie2017
16. máj 2018

@soldi super! Uzasna plaz. Odporucam ist aspon jeden den na plaz - playa de capellans, je kusok mimo mesto, smer playa de muro. Jedna z nojich srdcoviek. Na plaz vedie dreveny chodnik, akoby most pomedzi stromy a kry.

soldi
16. máj 2018

@amelie2017 och, tak tam urcite pojdeme, mame radi take odlahlejsie miesta. dufam, ze tam nebude vsetko prilis preplnene. porad, co sa oplati vidiet na malorke? mame tri mensie deti a milujeme vylety 🙂

amelie2017
16. máj 2018

@soldi sa coma-cala millor je safari- bola som pred 9 rokmi, pre deti zazitok, dalej delfinarium, ak vam teda nevadi tento druh zajatia zvierat, je tak mini zoo- vtaciky, plazy, rybky, tucniaky, plus sou papagajov, tulenov a delfinov, alebo aquarium v Palme. Pekny vylet je aj lodou napr. na Cabreru- mensi ostrovcek pri Mallorce, da sa vidiet aj dive delfiny. Moj oblubeny trip- sietra de Tramuntana a jej dedinky- Soller, Puerto de Soller, Valldemossa (nadhera) a az do Puerto de Pollensa- Formentor (majak). Len toto s malymi detmi moze byt narocne- vela zakrut. Velmi pekna plaz, takmer prazdna ( trosku dalej od dediny nie je ani nohy) Son serra de marina- pol hodku od Can Picafort. To je moja jednicka, tam chodime oddychovat od turistov, ale pozor, ak su vlny, je jednou z najnebezpecnejsich na ostrove kvoli spodnym prudom.

zarrinka
16. máj 2018

@amelie2017 ahoj, prosím ťa poznáš tento hotel a prípadne oblasť Palia Sa Coma Playa, Sa Coma?
V cestovke mi odporúčajú tento hotel. Hľadám nieco na august kde je teplé more. Ďakujem veľmi pekne.

amelie2017
16. máj 2018

@zarrinka ahoj, hotel konkretne nepoznam, byvam inde, ale oblast sa coma je pekna, ono celkovo nie je jedine miesto na ostrove, ktore by sa mi nepacilo pre svoj vzhlad. A ak nejdete do Arenalu alebo Magalufu, nie je sa coho obavat. Hotel kukni recenzie na trip advisor

zarrinka
16. máj 2018

@amelie2017 dakujem, prosím ťa a ako je to s teplotou mora? Inak úprimne Ti závidím. Ja by som sa hneď sťahovala do teplejsej krajiny 😉

amelie2017
16. máj 2018

@zarrinka teplota vody podla toho kedy, do tej polky jula je osviezujuca, potom do polky septembra tepla, miestami caj 😀 a potom zas chladne. A tak byvanie tu ma aj vyhody aj nevyhody, ale uz zacina teplo a bude az do konca oktobra a v tom auguste uz je to ozaj vycerpavajuce. To sa ti ani zit nechce a nie este chodit do prace 😀 niekedy sa mi ani na plaz nechce, lebo vyjst v tom teple na ulicu 😀

1veva101
16. máj 2018

@bibi21 ahoj, my sme boli minulý rok a bolo skvele. Malá mala akurát jeden rok. Počasie bolo už fajn tak akurát, more také pre nás fajn ale malú sme tam nevedeli dostať, jej bolo chladné, okupala sa aspoň v bazéne. Boli sme prvý júnový týždeň a ešte to tam nebolo také preplnené, čo nám vyhovovalo. Je tam krásne, určite si to tam užijete. Aj my pôjdeme určite ešte raz 🙂

zarrinka
16. máj 2018

@amelie2017 chcem ísť v auguste tak hadam bude teplo. Nevieš mi prosím poradiť dobrú lokalitu a po prípade hotel? My teplo zbožňujeme, zrejme v minulom živote sme všetci žili niekde v Karibiku 🙂)))))))))

soldi
16. máj 2018

@amelie2017 jeeej, dakujem Ti velmi pekne za Tvoj cas, postudujem a urcite nieco z toho pozrieme. moc narocne asi nie, lebo deti su este male - 2, 5 a 7 rokov a ja do toho este tehotna 😂

ajuska111
autor
16. máj 2018

my sme boli na tejto plazi, tazsia cesta, ale ked som bola 30 metrov od brehu a stale som videla dolu na dno, som si hovorila, ze teraz ked umrem nevadi🤣 cisty karibik

natikasim
16. máj 2018

@ajuska111 ahoj kde ste presne boli je to nadherne

amelie2017
16. máj 2018

@natikasim prepac, ze odpoviem ja, je to Calo des Moro (cala de moro) na juhu, oblast santanyi, neviem ako tento rok, ale my, ked sme naposledy chceli ist, tak bol velky problem s parkovanim, na vsetkych okolitych uliciach dali zakaz parkovania vsetkym, ktori tam nebyvaju, lebo domaci nemali kde parkovat. Ale kusocek odtial je Cala Llombards, ktora je tiez nadherna, dobre sa zaparkuje a je na nu lahky pristup, len vyjst z auta. Viac menej cele pobrezie od Calas de Mallorca po Santanyi je taketo.

amelie2017
16. máj 2018

Kusok odtial Cala D’or, tiez krasa, plus za hotelom Roc las rocas je takyto bazen. Ako bolo fajn, len vela ludi a vsade vela spakov 😢

amelie2017
16. máj 2018

A ak by sa niekto chcel ist dobre najest a prijemne osviezit (ladova voda z hor), moze ist do restauracie Es Guix v horach, Sietra de tramuntana. Je tam uzasne.

ajuska111
autor
16. máj 2018

@amelie2017 ano, preto sme mali tazku cestu, lebo sme parkovali daleko🙂 ale oplatilo sa, bolo to neskutocne a ten podmorsky svet, moj muz dodnes nadava, ze sme nemali gopro kameru

ajuska111
autor
16. máj 2018

@amelie2017 amelie takze uz mate pekne pocasie? zaciatkom juna idem na ibizu, ale predpovede su okolo 23-24, tak neviem, lebo aj tu mame take predpovede, ze 24 a potom sa idem uvarit🙂

amelie2017
17. máj 2018

@ajuska111 no ako este minuly tyzden bolo kadejako, raz prsalo, raz teplo, ale vypada to, ze uz by sa malo oteplievat. A ako podla mojej skusenosti, aj v auguste ukazuje 27 stupnov a je asi milion 😀

natikasim
17. máj 2018

@amelie2017 Dakujem za typ nádherné fotky...

bibi21
17. máj 2018

@amelie2017 ahoj..jooj ako krasne..my ideme na juh do Palmanova blizko hl.mesta.ideme so 6r.dcerkou. je tam blizko nejaka krasna plaz co sa oplati vidiet? Hlavne mesto je krasne?takze nieco nenarocne delfinarium a pamiatky.si poklad

amelie2017
17. máj 2018

@bibi21 ahoj, tak v tejto oblasti som bola len na tych zakladnych, ako Paguera, puerto de andratx ci santa ponsa, ziadne skvosty tam nepoznam. Vyletiky urcite to delfinarium, je od vas na skok, mala bude nadsena. Vyhodou je, ze je z neho priamy vstup na plaz, kde sa mozte osviezit a mozte sa vratit na dalsie predstavenie. Plus je v areali aj detsky bazen. Palmu sa isto oplati vidiet, Katedrala a kralovnine zahrady su krasne, ale povedala by som, ze je to tak na hodku/dve. Ale mozte to spojit s inym vyletom do Solleru- Puerto de Soller- historickym drevenym vlacikom, ktory premava z Plaza de Espana. Pripadne ist busom do Valldemossy. Najkrajsie mesto ostrova. Tiez z plaza de espana. Nad Palmou je zamok Bellver, za mna nic moc, sme rozmaznani krasnymi slocenskymi hradmi, ale vyhlad na mesto krasny.

haslerka31
17. máj 2018

Ked maly zaspi, urobim si kavu a idem si to tu precitat. 😍😍😍Ja som bola na Mallorce pred 2 rokmi s drobcom v brusku-Cala Mayor (tak sa to tusim pise)Chcela by som vziat tento rok celu rodinku , len sa bojim ,ze nic uz v prijatelnej cene nenajdem.

bibi21
17. máj 2018

@amelie2017 dakujem za info

bibi21
17. máj 2018

@amelie2017 ešte sa ťa spýtam..uplne topka čo sa týka pláže prípadne niečoho čo by mal človek vidieť na mallorke?

amelie2017
17. máj 2018

@bibi21 takze moje a asi aj vseobecne topky:
1. Uz spominane Cala Llombards a Calo des Moro
2. Mirador de Formentor - vyhliadka cestou na majak, na majak mi pride zbytocne ist, dlha cesta zakrutami a slaby vyhlad, ale toto je hned na 3. zakrute z dediny Port de Pollensa

amelie2017
17. máj 2018

@bibi21 3. Valldemosa a nasledne zapad slnka na vyhliadke Mirador de Na Foradada, je tam aj restauracia, kde sa da fajn najestr alebo len taky bar na kolu ci pivko, je to medzi Valldemossou a Deya.

amelie2017
17. máj 2018

@bibi21 4. Plaz Playa de Capellans medzi Can Picafort a Playa de muro, alebo plaz Son serra de marina.
Vseobecne najslavnejsia plaz, z ktorej su vsetci uneseny s vola Es Trenc, tiez oblast Santanyi ako Calo des Moro, uplne jemny biely piesok a voda ako v Karibiku, mna osobne moc nenadchla, nie kvoli plazi, ale kvoli ludom, pripadalo mi to tam ako na prehliadke, kto je lepsie naliceny a ma drahsie plavky, ale to je len moj subjektovny nazor.