Dovolenka v Thajsku
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉
Ahoj, my sme boli v Thajsku minuly rok na vlastnu past s dvomi detmi 4 a 5 rokov. Leteli sme zo Singapuru do Krabi spolocnostou TigerAir 🙂 . Let uplne bez problemov. Okrem nas bolo v lietadla asi 5 ludi. Lietadlo bolo v standarde ryan air. Po Thajsku sme sa snazili putovat. Prve 3 dni sme stravili v AoNangu (tu odporucam aspon jeden den ist na vylet na Railay beach). Po 3 dnoch sme sa lodou prepravili na slavne gycove Koh Phi Phi (na plaz z filmu beach radsej nechodte, pokial tam neprespite, tak ziadnu idylku necakajte). Odtial opat lodou na Koh Lanta. Po troch dnoch lodou a trajektom naspat na letisko do Krabi. Z prejdenneho jednoznacne odporucam Koh Lanta. Urobil na nas najvacsi dojem. Takmer prazdne plaze. Ziadna super turisticka infrastruktura. Mali sme tam aj pozicane auto, tak sme ostrov pobehali .
@piky1501 nebali ste sa cestovat s takymi malymi detmi?
@tenerifka mmm tak nevadi aj tak ti dakujem 🙂 idem neco take popozerat..
ahojte ...prave kupujeme letenky na nasu 4tu cestu do thajska - jednoznacne odporucam ist bez cestovky aj ked nemate super anglictinu. super ang. je dokonca tak trochu na obtiaz, lebo oni moc nerozumeju, ked pouzijete zlozitu vetu 🙂
teraz sice este neviem, kam pojdeme, ale budem asi tlacit na istotu - po treti krat ko phangan a po 2 tyzdnoch bangkok a chang mai.
ist s detmi sa nebojte - boli sme s 1,5r a teraz pojdeme so 4r a 1r. dolezita info je, ze ich voda je pre nas ok, narozdiel od turecka,egyptu a pod, kde by som mala vacsie obavy ist s detmi
co sa tyka 'havede' - pavuky si nepamatam, komare boli, ale nic hrozne, jastericky - gecko su vsade - plache a neskodne. ked su v chatke, tak mae aspon postarane o komare. hady sme videli 2ks - vygooglene ako nejedovate
jest treba s domacimi v ich plastovych jedlarnach - je to lepsie a lacnejsie. aj ked za posledne roky ziskali thajci novu vlastnost - vychcanost, tak sa radsej treba spytat na ceny popredu, aby ich neupravili
turisticke restiky su povacsinou drahe a maju v ponuke europske/americke jedla, ktore oni nevedia robit, takze nic moc
ked vas nieco zaujima, pamatam si aj dost miest, aj cien ..rada sa podelim o info 🙂
viem, prave sme odisli z phanganu do chiang mai ;) kedy chcete ist? tuto sezonu im od decembra skoro denne prsalo, tak bolo malicko ludi a nebolo treba bookovat. lepsie bolo pozriet si priamo na mieste konkretnu izbu/bungalov lebo aj v ramci rezortu su velke rozdiely.
v jazdim pripade s tak malymi detmi odporucam ostat blizsie k pristavu ..v lokalite okolo The Blue Parrot - toho google mapy poznaju. byvali sme aj tam - ma aj vyhody aj nevyhody ale je to peso dostupne do mesta k oblubenemu vecernemu phantip food trhu ..potom sme presli hned vedla do KU CLUB do bungalovu rovno na hranici prilivu - vyhody: menej komarov, menej nebezpecne postele (ja som so 4,5r a 1r babami) a hlavne vyborny bazen. more je v tejto lokalite az neprijemne plytke, ale male deti sa aj tak lepsie vyhraju v bazene ..zvlast ked fuka a su vlny, aj ked male, zato pieskove. do ich bazenu mozete prist aj odinakial za poplatok 100thb/osoba ..kym sme tam nebyvali, ja som ukazala na malu a zaplatila som stovku za nas obe. nikto to nekontroluje.
ked ale preferujete biele filmove plaze a podmorsky svet, tak treba ist na sever ostrova k ostrovceku koh ma - na nho sa da prebrodit a kusok odplavat a tam su hufy kraaasnych ryb a rybiciek, co zobkaju rovno z ruky - turistov tak vozia lode od vselikial. priamo tam je byvanie co poznam Royal Orchid ..ceny 450-1200thb/noc, zalezi od bungalovu ...s trochou nepohodlia nie celkom pri vode je rakusak Akim a jeho rezort Why Not? ...pred 3rokmi 350/noc a trochu ina plaz ale nie velmi vzdialena rezort My Way, cenovo okolo 500thb. mozem poslat aj nejake fotky, ale teraz z telefonu sa k nim nedostanem. Najkrajsie biele plaze su Chaloklum, tam pobliz sme ale nebyvali ..tam sme sa par krat zastavili len tak na chvilu ...a ano, aj 4clenna rodina tu cestuje na motorke (aj mate skusenosti) ;)
@miaxxx woow super fotka 😀 my sme obaja motorkári, ale neviem ci si trufneme 🙂 ja som praveze chcela co najviac od prístavu. Rozmyslala som nad chaloklum, alebo chao phao (my sme na tie biele plaze) Ideme 14.2 tyzden chceme byt na koh samui a 2 na phangane. A ako je to prosim ta s cenami za ubytovanie deti? Ked mate dve platí uz to staršie ako dospela osoba? Ked pozeram booking tak hej a zdaleka sa nedostameme na 500thb ako pises ty 😔 jaj a dakujem za super info
ked pre vas motorka nie je nic nove, tak to zvladnete v pohode ak vezmete nosic na to mensie deculo. vacsie sedi vpredu na sedacke a sofer ho isti nohami. prrmavka je celkom v pohode, takze to nie je stresujuce. len nezabudnite zakryt usi, nasu po 1. jazde bolelo usko z vetra.
ubytovanie deti v realite je take, ze sa spytas, co maju volne, pozries, vyberies, zaplatis. nikde sa nezaujimali kolko deti tam bude s nami byvat. tiez som citala bookingove podmienky, ale v praxi im je to jedno. ja som vybavena detskou intex nafukovackou so znizenym stredom pre vacsiu a deryan rolovacou postielkou pre mensiu a tu si neviem vynachvalit, lebo ma hlinikovu konstrukciu, vdaka ktorej je ako riadna cestovna postielka a ta konstrukcia mi sedi na tycky od kocika, takze ju vozim v ramci kocika a nezavadzia. dokonale riesenie pre blbitko, co he este schopne strepat sa z postele na kamennu dlazku 😜🐣
..a este tip pre cestovanie s malymi detmi ohladne kocika: thajsko sice chodniky pozna, ale su plne prekazok (lampy, kvetinace, leziace psy, vysunute restauracne stoliky, sem tam 30cm vysoke obrubniky). takze ak mate na vyber, alebo si vyberate kocik, tak rozhodne 3kolku - ked treba, da sa zadok dvihnut a ist po prednom koliesku ako furik. ak si vravite, ze radsej ist bez kocika len s nosicom/satkou, tak v teplotach 30+ je to neprijemne aj pre nosica aj pre dieta a to nevravim o spani..
na velku nevolu svojho muza som pribalila ohrievac flasiek a dobre som spravila. nutrilon by sa asi dal zamiesat aj do nezohriatej vody, ale my nejeme studene polievky, tak nechcem ziadne neprijemne zmeny ani pre malicku..
a posledna vec, co mi napada: ku koncu minulej dovolenky mala dcerka skaredo vyhadzany zadocek, tak sme sa pytali na to v lekarni a uz si presne nepamatam, co obsahuju miestne plienky, co pre nase deti neni dobre, alebo nieco neobsahuju, co nase ano, ale kupili sme na to kremik, ktory hned zabral. teraz som si vzala asi 30 pampersiek a striedam to ...3ti tyzden bez problemov. ozaj, plienky od 9kg tu kupite len 'pants', zalepovacie som videla len malicke.
deti je aj pri mori, aj v chiang mai coraz viac. pred par rokmi bol kocik na ulici rarita, teraz je tu deti a deti ...len po chodnikoch stale jazdim sama - 4kolesaky neprejdu 😉
Ahojte...20.2 sa s mm chystáme do thajska, konkrétne phuket..nejde tam v tom čase niekto alebo nebude tam niekto?
ahojte. Ja robim pre nemecku cestovku a prave som nasla super ponuku. Hotel priamo v centre Bankoku - Rembrandt Hotel (4* a super hodnotenie) s odletom z Vie pre 2 osoby za 1541€ spolu s transferom a vsetkymi poplatkami.
V Thajsku je super pocasie cely rok, len pozor na mesiace kedy tam najviac prsi - jul az Oktober 🙂
Ked by ste si chceli vyhladat dovolenku alebo porovnat cenu, kludne sa ozvite 🙂
Ahojte, nechysta sa niekto do thajska koncom marca, prip. april. S priatelom by sme si chceli spravit peknu dovolenku, len mame kusok obavy, kedze 1x by sme cestovali len tak "na blink". Neviete poradit cez co mam sledovat najlacnejsie letenky?
sisulqa ďakujem, super stránka, presne tento let je pre nás veľmi skorý, ale určite ju budem sledovať 😉
Ahojte kocky. Helfnite mi prosim. Hladam zajazd pre manzela na 40, do Thajska, taku skor poznavacku, neviem sa rozhodnut kde ho kupit. Mate nejake tipy? Nieco overene? Bola by som vam velmi vdacna, narodky ma uz o tyzden 🙂.
A este jedna otazka. Cisto teoreticky, co moze dovolenka vyjst ked ide clovek bez cestovky, teda 4 clenna rodina 2 deti vek 3 a 7? na 10 dni az 2 tyzdne? Dakujem 🙂
No tak moc by aom tymto cenam neverila, ceny tam nie su zas take lacne, ak jes na ulici, tak sa najes jedno jedlo za 80 thb us ryza 30 tak za 110 , napoj pivo 3 dcl 70 thb / 2 €/ , 1 bath je cca 3,58 € a na ulici si das raz, a bude ti stacit, jest v rsetike ta jedlo vychadza okolo 6 € a ubytko za 10 eur by som tiez chcela vidiet, ale nejaky robinsonov dom v pralese by to asi bol. Thajsko uz davno nie je lacne ako kedysi.vino flasa stala v obchode 16 €
4 clenna rodina si priprav 4 az 5 000 €
A ak jes v meste, napoj z ovovia ta bude stat 30 thb necele /1€ /ale bez ladu uz 60 /2 €/ na plazi to iste uz zaplatis 120 thb tak sa vysplhas az skoro k 4 € ale napoje boli skvele, bez ladu samozrejme.
@zuzenka
Suhlasim
Okrem rozdielneho prahu fajnovosti/narocnosti velmi zalezi na termine, bezkonkurencne najdrahsie je cestovat cez vianocne prazdniny, neskutocne palky ako za letenky tak aj za hotely, okrem toho pamiatky a zaujimave miesta su plne domacich aj turistov.
Mimo sezony (najma v obdobi dazdov)to je fakt za babku(aj lepsie hotely), no ale chod na dovcu, kde ti bude mozno 2 tyzdne v kuse prsat
Ja som tiez isla na vlastnu past na 2 mesiace... je uzasne ze nemusis mat program thajci ti ho spravia sami. Na ko samui som isla lodou a vobec som netusila kde budem byvat a nakoniec som skoncila v chaticke ktora stala 8€ na noc.... bola to sice velmi nizka trieda ale dalo sa 🙂 takze urcite sa da najst normalne za dobru cenu. Zalezi aj kedy chces ist.... na tieto ostrovy mimo sezony sa neoplati moc... teda mysli december a pod.. nebyva tam moc pekne pocko... ja som bola v auguste a bolo tam uzasne. A prestravujes sa naozaj za smiesnu sumu. Thajskof urcite odporucam!!
tie ceny zalezia hlavne od oblasti/ostrova - cim turistickejsie miesto, tym drahsie, to je jasne. a ceny stale idu hore, lebo je dopyt. pred troma rokmi sme chodili na uzasne bravcove masko s ryzou + mala miska polievky za 30thb, tento rok pytali ti isti 50thb. stale malo, ale vyrazne zvysenie. ak je to niekde na krabi alebo phukete podobne, tak tie ceny uz dnes nie su pre nas lacne. ubytko to iste..
takze pytat sa kolko stoji izba a jedlo v thajsku je podobne ako pytat sa kolko to stoji v europe..
@liv1 myslela som to tak, ze treba zistovat ceny priamo tam, kam ides, lebo zuzenka pisala, ze tym cenam spominanym v predoslom prispevku neveri, lebo zazila nieco ine. ale thajsko je obrovske a aj ostrovov ma vela, takze rozpatie cien je fakt velke.
v porovnani s jej skusenostami sme my jedli vyrazne lacnejsie - v rezorte 120-180thb (4-5eur), na ulici 40-60thb(1-2eur). oni mali asi na ulici zlu skusenost, my sa po rokoch stravujeme takmer vylucne na ulici s miestnymi
ovocne napoje cenovo sedia, pivo a alkohol su v thajsku plosne dost drahe - velka flasa piva v obchode cez 50thb (cca 1,50eur), v rezorte alebo restike ta ista flasa 100-150thb (3-4eur)
ubytko v urcitom standarde vobec nema vsade ani len priblizne rovnaku cenu. pre zaujimavost obrazok, co prikladam, je izba za necelych 7eur a to aj s ranajkami pre dvoch. za 'rovnaku' izbu niekde ide pytaju cez 30eur. ale z mojej skusenosti sa do 20eur/noc ubytujes v jednoduchej cistej izbe/bungalove ...ale to vravim o oblastiach, kde som bola (lanta, phangan, bangkok, chiang mai, chiang rai) a o 2ke izbe. teraz sme hladali 3ku a veru sme byvali v hoteli aj za 30eur ..ale s bazenom, chladnickou a dennym upratovanim.
dobre aj lacne ubytovanie maju vsade, len je tazke ho najst. s bookingom spolupracuju len niektori a internetovu stranku ma malokto. lahko sa da dostat k brozurkam so zoznamom moznosti byvania, ale email najdes len vynimocne. no a telefonne cisla su na nic, pokial nemas kopec casu a neobmedzene volania svet.. ;)

Aj my letime s nimi, tak som zvedava, snáď doletime v poriadku.