icon

Dovolenka v Tunisku - Sousse s 1,5 ročným dieťaťom - skúsenosti

luckam13
31. jan 2018

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ate niektorá boli na dovolenke v krajinách ako je Tunisko s 1,5 ročným dieťaťom. Ideme v auguste do Sousse (malý vtedy bude mať 1,5 roka) a chcem vedieť ako to detičky zvládali - strava, počasie, teplo, more, podnebie, všetko. Ako ste riešili, ak sa vyskytli u dieťaťa hnačky, prípadne telploty?
Alebo to zvládalo bez problémov? Budem veľmi vďačná za každý komentár.

alias313
1. feb 2018

luckam13 My sme boli v Tunisku 4 x a naposledy ked mal syn 3 roky.To sme boli v Sousse.Boli tam aj s ovela mensimi detmi a tie to zvladali v pohode.Zaludocne problemy nemal nikto z nas a to sme jedli zo vsetkeho.Mne osobne sa dovolenky v Tunisku veelmi pacili..Skvela strava, nadherne more, program pre deti...Tento rok ideme do Turecka, planovali sme Egypt..Ale zvitazilo Turecko tak uvidime😉A bezpečnosť...Pravdu poviem vobec sa nebojim a kto sa boji, nech si zvoli pre neho "bezpecnejsiu" destinaciu.Prajem vam krasnu dovolenku a verim tomu, ze budes spokojna😉

katrin21
1. feb 2018

a toto cestou na letisko druhykrat.... uplne mimo plazovych oblasti, cistí domorodci...
mas tam aj aj .. aj OK, aj spinu...

mircalla
1. feb 2018

@sandrittka Vie, ja len neznasam to typicke klise - niektor nieco kritizuju = zavidi.....Lebo tak to nie je. A rozhodne nezavidim, co nemam rada

annusinka
1. feb 2018

@luckam13 No my sme boli už po druhý krát 🙏😊👍👍👍a je tam že super!!!!! Perfektné miesto s deťmi tam👍vyslovene pre rodinné dovolenky 😊ja určite odporúčam každému 👍 Maximálna bezpečnosť!!!! detičky tam milujú a sú vyslovene pozorný , bazény teplucke,cistucke 👍Budete spokojný keď máte allinkluzive tak naozaj!

sandrittka
1. feb 2018

@mircalla ja som nehovorila konkretne o sebe, ale ruku an srdce, vacsinou kritizuju ti co ani nevedia a ani nepoznaju, oddraduju ta lebo na to oni nemaju a dovolia si tak sturovo, a jedna babka povedala ze tam bol teroristicky utok tak bud eaj tento rok, keby ze mam riesit iba teroristov to nemozem ani z domu nikam ist, minule u nas nasli imigrantov u nas v meste dve dodavky, to mohol byt tiez teroristicky utok :D

sandrittka
1. feb 2018

@mircalla tebe tam malo byt 🙂

hettinka
1. feb 2018

@katrin21 vyzerá to čistejšie ako Egypt 👍. Ale take vyľudnené. Prázdne ulice...

kikina84
1. feb 2018

@luckam13 nenechaj sa odradiť..my sme boli naozaj spokojní..hlavne choď cez dobrú cestovku a treba vybrať dobrý rezort . naše cestovky nA to dosť dbajú...rátam s tým že okolie je otras ale my sme boli v tak krásnom a veľkom rezorte že som si pripadala ako v malom mestečku kde je pre deti všetko..more je krásne v Sousse a aj na pláži sa vyblbnu deti..dokonca sme boli aj na výlete v zoo s delfínmi a na pirátskej lodí na plavbe v rámci fakúlt. Výletov..naozaj jedna z najkrajších dovoleniek a to sme boli už na veľa miestach...pošlem ti video na YouTube čo mám a uvidíš..😎😊😉

nadula01
1. feb 2018

@katrin21 ty vieš čo, ja sa zasa riadim heslom, že každý je strojcom svojho šťastia. Pre mňa už sú krajiny ako egypt, Tunis passe.nehovorím, že priamo tam sa mi niečo stane, ale keď som tam, nebolo mi príjemné, že sú všade vojaci, majú zbrane. Pre niečo tam sú. Osobne si nemyslím, že he to nebezpečné v Nemecku. Žila som tam 8 rokov a cítila som sa bezpečne. Francúzsko už skôr považujem za liahen takých individui.

clarissa96
1. feb 2018

@sandrittka nemyslela som, keď som sa sem nedávno registrovala, že tu sú takéto reči. Do Tunisu chodia ti čo nemajú peniaze a sori ale hovoriť o sturove ako o niečom čo je akože podradné, je dosť smutne.

luckam13
autor
1. feb 2018

@clarissa96 odkedy do Tunisu chodia tí, ktorí nemajú peniaze?

Ľudia to je fakt doba, kedy sa človek súdi podľa toho koľko vysoli za dovolenku?? Mne sa rozum zastavuje nad niektorými reakciami žien, je mi zle, ale nie z tej špiny, čo tu prezentujete, že je mimo rezortov, ale z tých žien, čo dokážu vypustiť. Tuto žijú asi v kráľovských domoch s najčistejším okolím, bez jediného odpadku, fľaku na ceste a podobne.
Keď idem do Tuniska, znamená že som chudobná? Tak potom máte super pohľad na človeka, to o niečom hovorí. Paničky, užite si tie najdrahšie dovolenky na svete, samozrejme v Európe lebo inde je špina, smrad a podobne. Radšej budem teda "chudobná" a pôjdem na "chudobnú" dovolenku, ale nikdy nebudem taka samopašná, v tom prípade by som si radšej držala ústa. Ale každý sme nejakí 💁

mircalla
1. feb 2018

Inak neviem preco musi byt podla slovenskych standardov jedine all inclusive akoze super. My napriklad moc vela nejeme, jediny zrut som ja.
Naposledy sme to mali na Kube a som si povedala, ze nikdy viac, ono to laka cloveka k tomu, aby vkuse zral a pripadne aj pil (bola som tam este bez deti), takze sme boli neustale v bare, co normalne nerobim
Mne osobne vyhovuje strava radsej tak decentne podla potreby

solinkarka
1. feb 2018

@luckam13 urcite bude super...my sme ziadne crevne problemy nemali....isli sme v tom najhorsom teple zaciatkom augusta a vooobec tam neni take teplo ako si mnohy myslia kedze tam stale pofukuje prijemny vetrik...ani klimu netrebalo pustat 😉

mircalla
1. feb 2018

A co sa tyka peknych plazi, tak toto je podla mna pekna plaz, nasla som v PC. Vacisnou foto mam len na CD

tinushqa
1. feb 2018

Nečítala som celú konverzáciu k tejto téme lebo je to veľa tak len napíšem svoju skúsenosť. Boli sme toto leto s 2r3mes synom v Monastire a bola to najkrajšia dovolenka v mojom živote. Malému som nasadila mesiac pred odletom probiotiká, vodu sme pili len fľaškovú čo sme mali zadarmo v hoteli a nič nám nebolo. Takže mi je ľúto, že tento rok sa nám nepodarí ísť na dovču, ale ak by sa dalo určite zopakujeme 😉 More bolo krásne teplé a nevedeli sme ho dostať z vody von, počasie na 1* a starostlivosť personálu tiež super. Drobec je modrooký blonďák tak z neho boli všetci fascinovaný a čašníci sa s ním vždy zabávali keď sme niekde boli. Takže za nás odporúčam 👍

hettinka
1. feb 2018

@luckam13 myslím, že ženy to tu písali nie tak, že si chudobná, ale že Tunis (alebo aj Egypt) sú také tie low-cost dovolenky. Písala si, že stála 1500€, nie je to málo, ale za leteckú dovolenku ani nie veľa. Za tú sumu pri troške kombinovania, mimosezonnom termíne a googlení si mohla mať dovku v oveľa luxusnejšej destinácii, ale asi ste zašli do CK a vybrali niečo v rámci možností.
Čo je normálne, tiež to tak robím... nemám čas a odvahu na organizovanie cestovania na vlastnú päsť.
Pri 2 veľkých deťoch, školákoch, kde nie je možnosť ísť mimo hlavných prázdnin, sa naša dovolenka pohybuje v veľa väčších sumách, a to aj autom v HR sa pod 2000 nemáme šancu dostať. Za blbý predlžený víkend na veľkú noc nám to vychádza 1000€. Takže 1500 za leteckú dovolenku pre 3 osoby je pri mojej optike rozprávková cena, veľmi nízka.

Čo sa týka žaludočných problémov, treba si dávať pozor. Sú aj šťastlivci, čo pojedia piate cez deviate a nič im nie je. Moji rodičia boli v Tabarke s mojou dcérou, mama a dcera jedli probiotiká, nebo im nič, otec si nechcel dávať a 3 dni strávil na WC. Každý ma inú imunitu, iné trávenie, ja by som to určite nepodceňovala.
A je aj to pravda, že sú ludia, ktorí si problémy spôsobia sami tým, ako sa správajú, ani nemusí byť jedlo zlé, ale toľko sa napchávajú a také kombinácie + alkohol, že aj doma by im bolo z takého jedla zle.

luckam13
autor
1. feb 2018

@hettinka myslím, že dosť jasne tam bolo napísané, ze do Tunisu chodia ti, ktorí nemaju peniaze..ale neriesim. Je ale smutné že podla tohoto sa sudi clovek, len tolko k tomu. Ale aspon viem aka nikdy nechcem byť 😉

katrin21
1. feb 2018

@nadula01 no..osobne si to ty mozno nemyslis..ale ja viem len v mojok okolo o doch rodinach co idchadzaju z nemecka lebo tiho multikulti maju plne zuby. A necitia sa bezpecne... Oblast Mnichova je jedna. Druha su nepamatam kde boli...pricom muz je nemec a sam povedal ze na Sk im bude lepsie hpci nehovoria dobre slovensky...on vobec a deti lamano..
Akoze neviem kedy si tam zila ale toto je teraz...

nadula01
1. feb 2018

@katrin21 ja som sa vrátila 2 roky dozadu. Okolie Norimberg. Už vtedy to tam davno bolo Multi kulti.v Nemecku žije okolo 4 milióny len Turkov, už dávno.

katrin21
1. feb 2018

@nadula01 ved to ja dobre viem, ale problemy su posledne roky velmi vyrazne.. fakt vsade.. oni to vnimali aj cez deti v skolach...obmedzenia v jedle v jedalni, vo vsetkom sa im berie ohlad viac, ako normalnym nemcom... cele zle... a lepsie to nebude.... V okoli mali pripady prepadov mladych bab, ono sa to smerom sem nie vsetko medializuje... takze.... fakt vedeli, preco odchadzaju a aj tych utokov je v DE a FR viac, ako v celom Tunise a Egypte dokopy, teda smerom k turistom aspon.

clarissa96
Odpoveď bola odstránená
luckam13
autor
1. feb 2018

@clarissa96 hej som, že som sem vôbec aj písala

momof3
1. feb 2018

Nechoďte ! Boli sme s 3 ročným a stavili sme tyzden s dieťaťom v nemocnici v sousse kde mu sadali muchy na infúziu... Potom dva tyzdne na Kramaroch kym ho dali dokopy. Schudla som za tyzden 10 kg a syn skoro umrel 😞

hettinka
3. feb 2018

@luckam13 cena sa rieši preto, že si na zo sama upozornila hneď nejako v úvode, že ta dovolenka nebola lacná a koľko stala.
A s tými Rusmi sa tiež mýliš, však zostrelili už aj lietadlo plne Rusov na ceste z Egypta a útoky sú aj priamo v Rusku. Žiaden národ nie je úplne v bezpečí, aj keď viac neznášajú Američanov a Nemcov, a to už roky, nezávisle od ich politiky.
A Rusi má dovolenke = hotová pohroma.

lenusik26
3. feb 2018

My ideme tiez do Tunisu v Auguste ale Mahdia

lenusik26
3. feb 2018

@sandrittka ako si na izbe ohrievala mlieko?

lenusik26
Autor odpoveď zmazal
lenusik26
3. feb 2018

@luckam13 a s nazorom ze take male dieta nepatri k moru sa nestotoznujem ,my sme boli s 14m. predcasniatkom na Korfu , bral za rok 6x ATB odkedy bol pri mori tak bral len raz,takze si z komentov tazku hlavu nerob

sandrittka
3. feb 2018

@lenusik26 mala som ohrievac do elektriky ale mali sme na izbe aj mikrovlnku

anega79
3. feb 2018

@lenusik26 Porovnavat korfu s tuniskom je uplny rozdiel. Nam mala rok a pol na Kose/Grecko zacala posledny den - boli sme len pat dni, mat hnacky, asi 20 za noc, tak som sa modlila nech uz ideme domov, ako sme prisli tak hned sa z nich vyliecila. Mne trvalo tyzden s antibiotikami z Tuniska. Z Grecka a inych europskych krajin, ako napr. aj z Albanska, Srbska sme nikdy problem nemali.
V Sousse nie je nic, kde sa da ist prejst, najst pekne miesto na sedenie na obed alebo sa s detmi pohrat. Mne osobne toto na dovolenke strasne chyba, nebavi ma sediet 2 tyzdne okolo bazenu alebo toho isteho miesta pri mori. Aj ked vela ludom to vyhovuje.
A za dovolenku za 1500 eur sme isli za mensiu cenu do USA, a hlavne v dnesnej dobe, z Bratislavy mas lety do vela destinacii, letenky ked ta vyjdu 500 eur a za tisicku najdes na Sardinii ci v Grecku fajn ubytovanie a zostane aj na restiky.