icon

Dovolenka v Tunisku - Sousse s 1,5 ročným dieťaťom - skúsenosti

luckam13
31. jan 2018

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ate niektorá boli na dovolenke v krajinách ako je Tunisko s 1,5 ročným dieťaťom. Ideme v auguste do Sousse (malý vtedy bude mať 1,5 roka) a chcem vedieť ako to detičky zvládali - strava, počasie, teplo, more, podnebie, všetko. Ako ste riešili, ak sa vyskytli u dieťaťa hnačky, prípadne telploty?
Alebo to zvládalo bez problémov? Budem veľmi vďačná za každý komentár.

jantato
1. feb 2018

@luckam13 my sme boli v Tunise Mahdia ale este v roku 2014 . Bolo super, nasa naj dovolenka. Maly mal vtedy 5 rokov a nikto z nas nemal ziadne zaludocne problemy ani nic podobne, a to sme vyskusali ozaj asi vsetko co ponukali...

belaanabela
1. feb 2018

Hmm takto, v Tunise som bola konkrétne v Sousse, ako môžem to kľudne nazvať zivot.omylom,,,ideš si po ulici bezdomovec spí na chodníku, vracias sa späť a upps už sa nezobudil Ano bola to mŕtvola ,,, smrad,spina,šváby áno i takú ma podobu Sousse o hygiene a strave nebudem ani rozpisovat predsa každý máme ine nároky.
Samozrejme že túto dovolenku som ukoncila na allinclusive WC, hádam i vianočný kapor 🐙zo mňa vyletel🚑

mircalla
1. feb 2018

@sandrittka Ty si fakt klasicka. Zavistlive mamicky. Si ma pobavila. Tie zavislive mamicky totiz chodia do lepsich krajin narozdiel od teba. Do Tuniska by som nesla ani keby mi za to platili a mozete ma aj zabit, ze ma na Vasu vysnivanu krajinu nazor aky mam.

K autorke - som vdacna az za negativne komentare. Akonahle prislo dost negativnych komentarov tak sa uz do vsetkych pustila. Sakra, vsak si chod kam chces, je to tvoj zivot. Najprv si to zaplatis a potom sa pytas na rizika, trochu divna logika

katrin21
1. feb 2018

@belaanabela tiez som na Soussse nepocula nic dobre..

@luckam13 ak sa ti da, vymen este zajazd za nejaky hotel v Mahdii, tam vam bude lepsie. nikto tam ziadne problemy nemal.. a boli tam aj malicke deticky...

luckam13
autor
1. feb 2018

@mircalla negatívne komentare, ale ľudí ktorých tam boli s deťmi, nie tých ktorí tam neboli. Ospravedlňujem sa, ale nespadla som z neba najmudrejsia ako sa tu vystavujete vy - nemyslim to v zlom. To že som si tu dovolenku zaplatila, je moja vec, miesto už asi nezmenim len ma zaujimalo ako to deti zvládajú, každé dieťa je ine.

luckam13
autor
1. feb 2018

@katrin21 porozmýšľam este nad tou Mahdiou, ale nevieme ci to zmenim, popozeram hotely a rozhodnem sa.

viki186
1. feb 2018

@luckam13 my sme boli minuly rok v egypte a dcera mala 6 mesiacov. bolo celkom super a nemozeme si vynachvalit. mala to zvladla super este lepsie ako starsia 6 rokov. tento rok ideme tiez do tuniska a malicka mala v januari rok a vobec sa nebojime. moze ma tu ukamenovat hocikto ale to je na kazdej matke zvlast... takze moj nazor nemusite sa vobec bat sama najlepsie poznate svoje dieta... a kazde dieta je uplne ine..

mircalla
1. feb 2018

@luckam13 Aky je rozdiel v tom, ci si tam bola s detmi alebo bez deti? Krajina je rovnaka, strava je rovnaka, mesta su rovnake a more a plaz tiez. Pokial si chcele skusenosti ci deti hnackovali, tak to ti nepoviem. My ako dospeli sme dokonca ani nehnackovali. kedze tam ides v auguste tak si asi vedoma toho, ze su tam priserne horucavy a tie deti asi si moc neznasaju. Takze si myslim, ze zavisi aj dost od mesiaca, my sme tam boli zamerne v maji a horucavy neboli, bolo tam prijemne. Pokial viem, jul a august su pre krajiny ako Tunisko a Egypt neodporucane, ale tak to asi vies tiez

viki186
1. feb 2018

@luckam13 a ideme do Mahdie na 15 dni,, tak ako aj min. rok

luckam13
autor
1. feb 2018

@mircalla som vedoma toho, kedy tam ide, bude koniec augusta, tak snáď tam uz nebude až tak veľmi horuco

missdiva
1. feb 2018

@luckam13 Do Tuniska, Egypta ani do Turecka by som momentalne nesla ale nesuhlasim s prispevkami kde pisu, ze 1,5 rocne dieta je na dovolenku male. Hladala by som vsak cistejsie a menej rizikove alternativy napr. UAE alebo Kanarske ostrovy 🌴 (teplo zalezi od terminu a so stravou tam problem nie je absolutne ziadny).

yoxinka
1. feb 2018

@luckam13
Tí Rusi, to je otras niekedy. Ja osobne by som do Tunisu nešla, ale zas boli sme v Turecku a tento rok ideme zas (deti 6 a 2 roky). Myslím, že možete mať úplne v pohode dovču, nikto nemusí
mať črevné problémy, ale ja by som tam z rezortu nevyliezla. Každopádne, prajem peknú dovolenku 🙂.

bubinocka
1. feb 2018

Tunis v zivote nikdy.boli sme v 5hviezd hoteli.fuj.
Deti mali 6 a 8r.kazde rano domaca palena-aj detom za lyzicku.neuzila som si nic.

clarissa96
1. feb 2018

@mircalla a to som ešte zabudla v príspevku dodať, že väčšinou takýto ľudia ani neriešia nejaké zdravotné pripoistenia navyše a potom ich neošetria, lebo na to nemajú a vyplakávajú v telke, aké nešťastie sa im stalo

nadula01
1. feb 2018

Sousse 2015, ja vždy keď vidím toto, tak by som tam nešla ani zadarmo. Ako chápem, že cenovo je to oveľa výhodnejšie ako Európske destinacie, ale ja by som furt na pláži bola v strese, prepáč za foto, musela som

judita3
1. feb 2018

@luckam13 ahoj. my sme boli v tunisku s manzelom pred 7 rokmy este bez deti v hammamete a teraz v lete sme boli v mahdii s detmi. syn mal 1,5 roka a dcerka mala 3 roky. boli sme tam 15 dni, jedli vsetko mozne, a pili aj rozne napoje s ladom. nemali sme ziadne problemy a ani deti. Bola to najlepsia dovolenka a isla by som este raz s detmi. Vybrali sme si 5hviezdickovy hotel, krasna plaz aj more cistucke a teple. boli sme od 17.jula do 1.augusta a da sa povedat ze mne bola zima 😀 dobre som sa citila iba 3 dni ked bolo okolo 40stupnov. detom sa velmi pacilo a dcerka minimalne raz tyzdenne hovori aby sme sa tam vratili. v nasom hoteli bolo strasne vela deti a vela kocikov s malickymi babatkami.

luckam13
autor
1. feb 2018

@clarissa96 ak máš na namysli "takýchto ľudí" aj mna, tak sa radšej zdrž komentára, ja osobne tu nikoho neosocujem ani nazývam všakovakými ľuďmi, tak láskavo zbytočne nezačínaj. Kto povedal, že nedám pripoiste? A kto povedal,že nato nemám? Či podľa seba, sudim teba? 😉✌

Pekný deň

abbey1
1. feb 2018

Ja teda neviem, čo a kde vy jedavate na dovolenkách. Tisíce ľudí tam a v podobných podľa vás podradnych krajinách trávia každoročne dovolenky a čuduj sa svet, nesedia celú dovolenku na wc. Predpokladám, že necestujte do Paríža, Francúzsku riviéru, Londýn, Berlín, NY kvôli teroristom. Rovnako bacha na tsunami v exotike.
Keď už chcete nás, podľa vás chtive po risku a adrenalíne, varovať pred našou nezodpovednosťou a neohladuplnostou voči našim deťom, robte to prosím slušne, bez povyšovania a mamičkovského NO NO NO prvku. ;)
Ja by som zasa netravila dovolenku na Svk.

abbey1
1. feb 2018

@luckam13 Nerieš ich. Tie isté ženy sa takto vždy odbavujú v určitých témach. Ale chápem, že sa také komentáre ťažko prehliadajú. Ony využívajú fakt, že iné ženy nevedia zosmiešňovať ich životy. A že by tiež bolo komu čo vytknúť. Však každý sme v niečo iný, inak vychovávame, inde trávime dovolenky, inak máme zariadené partnerské zväzky.
Držím päste, aby ste si dovolenku užili. Ideálne by bolo, keby teroristi a choroby neútočili nikde.

clarissa96
1. feb 2018

@luckam13 ok ok. už to preháňaš, uži si dovolenku ako len vieš 🙂 ak si si nevšimla, ste asi 2 alebo 3, čo si myslíte že ísť tam a s malým deckom je super. ostatné veľmi nesúhlasia. akými všakovakými som nazvala? koho som osočila? nie je lepšie ísť ako povedali iné dievčatá niekam, kde nevyliezajú z vody ľudia s nožmi a nechodia na pláž ľudia s puškami ? a je jedno, či kanárske, či akákoľvek iná destinácia, mne sa páči i Morava, a nemusím sa predbiehať kto bol ďalej, to si dokazovať fakt nemusím. a Tunis, Egypt, a 5 hviezdičkové hotely vyhľadávajú ľudia, ktorí si nemôžu dovoliť menej hviezdičkový inde, kde nie je bezpečnostné riziko .. navyše dieťa do 2 rokov je zdarma, bez letenky a podobne tak rýchlo chcú využiť šancu na dofču, na ktorú už možno nepôjdu. a bolo by mi to jedno, keby po nich nechodí vojenský špeciál. najprv si porozmýšľam čo sa môže stať a či mi to za to stojí a nie potom vyplakávam. veď povedz jeden dôvod, prečo Tunis 🙂 rezorty sú všade. len sú drahšie, nie ?

mircalla
1. feb 2018

@abbey1 Ja na dovolenkach jedavam vselico. Jedla som pstrosa, v Thajsku vyprazene larvy a v Kambodzi malo jedno velmi velmi daleko od zakladnej hygieny. Zle mi nikdy nebolo.
Ani v Tunisku, strava v hoteli bola nahodou vyborna

Zeny, co tu dali fotky - ok budis, mozno v Mahii su pekne plaze, verim tomu

Ale hlavny dovod preco by som tam nesla je bezpecnost. Podla mna je to dnes velky hazard

@clarissa96 Uplne suhlasim, chodime do krajin, kde za tie peniaze, co stoji v Tunise 5* hotel nekupime ani 3, pre mna to nie je take dolezite, Aj tak inak uz davnejsie kvoli priestoru uprednostnujem apartman ako sa tlacit v hotelovej izbe

katrin21
1. feb 2018

@nadula01 k tomuto ti napisem tolko, ze kazdy to ma napisane v osude, kedy zomrie a ako zomrie a kto mal zomriet, tak ten tam zomrel.. kto nie, moze ist kam len chce, mysliet treba pozitivne... stalo sa to 1x a odvtedy tam boli tisice ludi, aj predtym a nic sa nestalo...
Vsade su tam vojaci, to tam boli uz v2012 ked sme tam boli, tak na krizovatkach normalne vojak so samopalom daval pozor, proste snazia sa, ale debil sa najde vsade.... podla mna je ovela vacsie riziko Francuzsko a Nemecko a co teraz? ludia tam neziju???? je to to iste..
tam ist na nejaky koncert, alebo futbal je vacsie riziko ako ist do Tunisu....

Moja dcera napr. bola v Maroku a tam by sa uz nevratila... tam sa fakt bala.. TUnis bola 2x s nami a povedala , ze v pohode, ale ze to Maroka ju uz nikto nedostane....

katrin21
1. feb 2018

@mircalla vidis rozmery izby? zmestili by sa tam aj dalsie dve rodiny. ta izba mala na dlzku asi 11m, bez prehanania.. rozhodne sme sa v nej netlacili.. V druhom hoteli, co mal len 3* sme mali tiez velku izbu s takym vyklenkom, kde boli dve postele pre baby.. aj tam bolo mliesta veeeela, aj ked priestory skromnejsie co sa tyka materialov, lebo ved cena bola niekde inde.... ale tie 4-5* hotely su uz inde.....
Jasne,ze Thajsko, alebo CAribic budu ine, ale cena nie je nepodstatna , nie kazdy ma na taku dovolenku , hlavne ak je viac clenov rodiny... ved uz len tie letenky, bez nich vy sa to dalo, ale s nimi je to morda.... Dcera bola teraz v tom Miami a Caribiku an vyletnej lodi ( MSC Seaside), top parada, videla cely Caribik, bola tam uz druhy krat....2t , den na lodi, den na pevnince.. ale len za letenky vraj dali pre 5ludi 2,500dolarov ( alebo eur, je to podobne) a to si ich kupovali v predstihu a v akcii.. takze.... za to ma 4clenna rodina celu dovolenku v Tunise a fakt paradnu, len treba ist do Mahdie a nikde inde.....

mircalla
1. feb 2018

@katrin21 Ano, ja viem, ze Tunis je lacny....v tomto sa zhodneme

katrin21
1. feb 2018

je fakt, ze cestou na letisko, za hodinu jazdy cez den vidi clovek aj toto.. ale .... to mi zas dcera povedala, ze v Thajsku, ktore tu chvalis, je to este horsie....za par mesiacov ma 18r, takze pohlad uz ma taky realisticky.. a v Thajsku bola toto leto posledne
ze neskutocna chudoba a bordel mimo rezortov.. ze tam neni zhola nic.... takze..v tomto smere je to asi za jedno...
JO a tam zas hrozi hocikedy tsunami.. takze... si vyberme... co je horsie 😃

mircalla
1. feb 2018

@katrin21 Ja som chvalila Thajsko? Kde? Ani slovo chvaly som nedala, nevlkladaj mi daco do ust. Mne sa v Thajsku praveze nepacilo, bola som sklamana najma Bangkokom.

hettinka
1. feb 2018

@katrin21 krásne fotky. A máš sj foto spoza plota rezortu?

katrin21
1. feb 2018

my sme mali okolo rezortu pekne... toto co som dala, bolo po ceste.. fotila som vselico.. uplne v pohode.... fakt okolo rezortov nebol problem... 🙂 skusim nieco najst

sandrittka
1. feb 2018

@mircalla klud, ja som nepovedala ze je to vysnivana krajina moja, ja som bola tiez v lepsich a nepotrebujemsa tu tym prezentovat iba pisem ze tunis nieje tak zly ako tu mamicky ktore tam nikdy neboliriesia ze sa tam nema ist s detmi a boli tam nejake teroristicke utoky.... bali, Zanzibar? najlepsie bolo na severnom cypre

katrin21
1. feb 2018

foto z mestecka a mimo rezortu po ceste.... cize ich bezny zivot... boli sme sa pozriet taxikom... aj ich trhy, obchody, mesity...