icon

Dovolenka v Turecku alebo na Cypre

spalviktoria
21. apr 2025

Ahojte, chceme ísť prvýkrát na dovolenku do Turecka alebo Cyprus v júli 2 dospelý a jedno dieťa 8 rokov, cenovo 3000€,poraďte podľa vlastných skúseností kde je lepšie, krajšie. Už som veľa hotelov pozerala do Turecka ale popravde neviem si vybrať fakt dobrý hotel. Ďakujem za všetky rady😉

Strana
z2
ktobytobolpovedal
2. máj 2025
@amima

@spalviktoria ahoj,boli sme aj v Turecku, aj na Cypre. Cyprus je výhoda, že nie si zatvorená v rezorte. Ale v júli sa ti aj tak nebude veľmi chcieť chodiť po pamiatkach,je veľmi horúco. Ale zas je možnosť ísť večer do mesta,čo som sa v Turecku bála. My sme boli min.rok cez nemeckú cestovku LMX v Paphose v hoteli Kefalos Beach Village. Nam sa veľmi páčilo. Keďže máme väčšie drti,potrebujeme apartmán. Toto bol apartmánový hotel s polpenziou. Možnosť dalo aj AI,neviem. Strava super3. Nám polpenzia stačí. Jedinou nevýhodou bolo,že pláž bola ďalej, Nam to nevadilo, ale pri malých deťoch by to mohol byť problém. More pri hoteli nebolo dobré, bolo tam veľa skál. Kupovali sme v predstihu v januári,syn už platí ako dospelý,takže za 4 ľudi nás to na týždeň vyšlo 2700

@elenajezova vlny nejake extra veru neboli. Fakultativne boli v ponuke. My sme nevyuzili. Mladsi mal 3 roky, cize sme to neriesili v tom teple… nam to vtedy vyhovovalo. Potrebovali sme uplne vypnut, nic neriesit. Ale jasne rozumiem, ze to nie je pre kazdeho. Preto ked to odporucam, tak na to vyslovene upozornujem. Ze to je cisto rezortova dovolenka
@amima v turecku sme v rezorte zavreti neboli. Normalne vecer prechadzky..Neviem preco si sa bala. Turecko je normalna civilizovana krajina…

elenajezova
2. máj 2025
@jaja20

@elenajezova Ak chceš, pridám ťa do našej súkromnej skupiny Cyprus perla stredomoria. Tam sa môžeš dozvedieť všetko potrebné.

@jaja20 ďakujem, budem rada

elenajezova
2. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@elenajezova vlny nejake extra veru neboli. Fakultativne boli v ponuke. My sme nevyuzili. Mladsi mal 3 roky, cize sme to neriesili v tom teple… nam to vtedy vyhovovalo. Potrebovali sme uplne vypnut, nic neriesit. Ale jasne rozumiem, ze to nie je pre kazdeho. Preto ked to odporucam, tak na to vyslovene upozornujem. Ze to je cisto rezortova dovolenka
@amima v turecku sme v rezorte zavreti neboli. Normalne vecer prechadzky..Neviem preco si sa bala. Turecko je normalna civilizovana krajina…

@ktobytobolpovedal
Je mi to jasné, že nejaké veľké vlny neboli. Ale to šumenie mora tam bolo? Lebo to by mi veľmi chýbalo . 😔

elenajezova
2. máj 2025

Lebo keď sme boli na Rodose v Lindos pod Akropolou v takej zátoke, to bola piesková pláž, žiadne vlny. Ale že absolútne...ako jazero. A to pre mňa nie!!!

ktobytobolpovedal
2. máj 2025
@elenajezova

@ktobytobolpovedal
Je mi to jasné, že nejaké veľké vlny neboli. Ale to šumenie mora tam bolo? Lebo to by mi veľmi chýbalo . 😔

@elenajezova fuuu myslim, ze ano. Ze to tam bolo

vitaminsee
12. máj 2025
@nikushka8

@spalviktoria vlani sme boli v Turecku a boli sme velmi spokojni (Side-Evrenseki), more teple, pokojne, bez velkych vln,vhodne pre male deti.
@jaja20 dakujem,tak to sa tesim,lebo sa tam v lete chystáme.

@nikushka8 Aj my boli veľmi spokojní v Side, hotel Adaylya, ale to bolo v r.2015, odtedy sme v Turecku neboli a teraz by som chcela inde, s tým, že mám to sťažené, som celiatik ... čo hovoríte na Kemer a hotel Mirage 5*?
Keďže poskytuje bezlepkovú stravu, uvažujem nad ním, ale ... Na každej dovolenke vyžadujem palmy a promenádu s malým mestečkom alebo centrom ...

vitaminsee
12. máj 2025

Ja by som radšej Cyprus s tyrkysovým morom, ale ten manžel nie ....

Strana
z2