icon

Ešte sme neboli s deťmi na dovolenke pri mori

10. máj 2025

Ahojte, žijeme taký klasicky život ..mame 2 deti-16,14 rokov a teda tento rok som si uvedomila, že deti sú už čoskoro veľké a netrávili sme spolu čas pri takej rodinnej dovolenke pri mori. Ked boli mensi, chodili sme na 1 dňové výlety..taktiež take tie výlety po okoli,opekačky, kúpaliska..atd sme si uzili.
Zijeme normalne,ale na dovolenku nam nikdy nezostane.Pridu vždy iné veci, ktoré treba zaplatit a teda čím sú starsi, tak ta dovolenka je drahšia a možno už nebudú mat záujem chodit s nami.
Ide mi o ten čas s deťmi si to spoločne užiť pri mori,obaja su alergici..my s mužom sme už boli pri mori ako slobodní.
Ste tu viaceré, ktoré by chceli k moru ale nemajú na to? Nemyslím ľudí, ktorí nechcú tráviť čas pri mori, lebo niekomu to nechýba.

marca12
10. máj 2025
@minenkaa

@zuzubb007 a ty si z pekne lacného kraja,že 2000€ štyria na dovolenku

@minenkaa sever Talianska v apartmanoch aj so stravou a cestou ta vyjde do 2000€.

minenkaa
10. máj 2025
@abbey1

@minenkaa Za 2000 eur si sami vedia vykladať krásnu dovolenku. Keď cestujeme bez cestovky, nikdy sme za dovolenku viac nedali a precestovali sme toho už dosť. Na dovolenke nikdy nevaríme a vždy chodíme letecky

@marca12
@abbey1 tak nám sa to ešte nikdy nepodarilo ísť štyria dospelý do 2000€,v sezóne

oliviakatka
10. máj 2025

Dá sa poriešiť aj nízkonákladová dovolenka, vždy sme volili Bulharsko vlastnou dopravou, žiaden All inclusive hotel (na izbe aj tak nesedime) ale penzión s obrovským dvorom s letnou kuchyňou, grilom, ktorý vlastnia domáci - nie cez booking, raňajky vo vlastnej réžii (lokálne trhy sú neskutočne 😍), obedy večere v reštaurácii. Ceny sú v pohode, atrakcie pre deti na každom kroku, reštaurácie, bary, snacky ako palacinky, kebab - všetko priamo na pláži. Ja som tie dovolenky s našimi milovala, vôbec mi nechýbal luxusný hotel ani All inclusive strava

abbey1
10. máj 2025

Autorka, bohužiaľ, ono to je v živote často presne tak, ako píšeš. Človek môže mať plány a príde choroba, úraz či iná negatívna vez do života a zrazu človek zistí, čo ešte chcel zažiť, vidieť, urobiť a ono už to nejde vôbec alebo oveľa ťažšie.
Často máme pocit, že na všetko máme ešte čas a ze vždy je ešte niečo dôležitejšie.
Keď niekto cestovať nechce, je pre neho relax záhrada, alebo turistika v okolí, je to v poriadku. Ale keď to človeka láka, chýba mu to, treba jednoducho odsunúť bokom mnohé veci a ísť.
Ja stále hovorím, že mladší, zdravší a bohatší nebudeme.
Áno, potrebovali by sme nový plot, sedačku,... Ale robíme to, čo nám prináša radosť, spokojnosť. Veľa chodíme na bicykle a turistiku v okolí, beháme po hradoch. Ale proste to more, históriu, poznávanie iných krajín milujeme.

abbey1
10. máj 2025
@minenkaa

@marca12
@abbey1 tak nám sa to ešte nikdy nepodarilo ísť štyria dospelý do 2000€,v sezóne

@minenkaa Nám áno, opakovane. Preto nepíšem iným ľuďom, že sa to nedá.

minenkaa
10. máj 2025

Ospravelnujem sa ,že som napisala ,že sa to do 2000€nedá ,dá pozerala som teraz ubytovanie a aj pláže a už viem ,prečo sme to my nikdy nedali do 2000€ a ani nedáme

slavomira236
10. máj 2025

Ja ako dieta som pri mori nebola zili sme len s mamou vlastne sme nechodili nikde. S najstarsiu som bola ked mAla 6 raz na 3tyzdne v grecku a s tymi mladsimi prvy krat minuky rok a hned 3 krat. Dobehli sme aj minule roky. Mali 10 a 7 takze uz rizumnejsi aj plavat uz vedeli takze som nemala uz takt strach s nimi ist..

prunee
10. máj 2025

Ked na to nemate, tak nemate. Myslim, ze detom ste aj napriek tomu urobili a robite uzasne detstvo. Pride cas, ked tam pojdu. Ja som more prvykrat zazila az vo svojej styridsiatke, a pritom mi nic v detstve nechybalo.

katica06
10. máj 2025
@nikpa

Podstatny je spoločne strávený čas, miestom to nie je podmienené. Zážitky a to ze ste sa im venovali si deti budú pamätať, či to bolo v lese alebo pri mori.

@nikpa no ak ti puberťáčky denne pília uši s tým, že z kamošov či z triedy už bol každý pri mori len oni nie, to tak ľahké nebude. 16 rocného už opekačka v lese s rodičmi nebude baviť, kým o moru by pravdepodobne s rodičmi šiel

hellwant
10. máj 2025
@minenkaa

Ospravelnujem sa ,že som napisala ,že sa to do 2000€nedá ,dá pozerala som teraz ubytovanie a aj pláže a už viem ,prečo sme to my nikdy nedali do 2000€ a ani nedáme

@minenkaa Asi mate ine naroky na ubytovanie a sluzby( u mna by to bolo to, viem, ze za tu sumu malo takej muziky pre nas aku chceme) ci pre nieco ine by ste to nedali do 2000?

guiseppinka
10. máj 2025

Neospravedlnuj sa, ani nevyvetlovat nemusis. Znami chodia kazdy rok pod stan na 2 tyzdne. Tento rok to zrejme zrusia, lebo on stratil teraz nedavno pracu. Oni vsak nevedia sedia doma. My sme boli minuky rok po 3 rokoch na vikend pri mori. Nemame to velmi daleko v lete som zacinala pracovat. Tento rok uvidim, ci sa nieco podari. Rozhodnem sa niekedy o mesiac

deedol
10. máj 2025

Toto je presne o prioritach. Keby sme chceli mat dom (nastastie sme sa s muzom zhodli, ze nechceme), tiez by sme asi nemohli tolko cestovat. Mrzi ma, autorka, ze tvoj muz ma zdrav problemy. Drzim palce, nech sa to zlepsi.

guiseppinka
10. máj 2025
@minenkaa

@marca12

@minenkaa tiez pozeram, ze 4 dospeli pod 2000e. Nam sa s deckami malymi nepodarilo ostat pod touto sumou. Lebo len ubytko bolo skoro 1900e.

minenkaa
10. máj 2025
@hellwant

@minenkaa Asi mate ine naroky na ubytovanie a sluzby( u mna by to bolo to, viem, ze za tu sumu malo takej muziky pre nas aku chceme) ci pre nieco ine by ste to nedali do 2000?

@hellwant no mne ani nevadí variť na dovolenke ,ale my keď ideme ,chceme mať kľud a či najmenej deti a tým pádom sú tie ubytovania drahšie, ako pri obrovskej preplnenej pláži

abbey1
10. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa Aha, ty za 15 min urobila prieskum, aby si mohla napísať primitívny komentár, ktorý mal akože ukázať iným, že ste iná klasa. 🙂

janaspa
10. máj 2025

My mame 3 deti, 14, 12 a 8 a pri mori sme boli prvykrat minuly rok v chorvatsku, sli sme autom. Dovolenka nic moc, kedze muz prvy den hned po prichode dostal na nieco sialenu alergicku reakciu, potom najstarsi 39tky teploty a 2 dni pred odchodom prostreny syn, ja pomedzi o starostlivost o laxaret este varit a upratovat.....

minenkaa
10. máj 2025
@abbey1

@minenkaa Aha, ty za 15 min urobila prieskum, aby si mohla napísať primitívny komentár, ktorý mal akože ukázať iným, že ste iná klasa. 🙂

@abbey1 ti šibe ,som sa ospravedlnila a už viem prečo to my nedame

minenkaa
10. máj 2025
@abbey1

@abbey1 niesom iná klasa,mám iné nároky na ubytovanie a nie preto,že chcem alebo potrebujem luxus ,na to mám tak raz za tri štyri roky ,len chcem mať kľud na dovolenke

iwesska
10. máj 2025

Ani my sme neboli s detmi este pri mori a tiez mam vacsie deti. Lebo stale sa vyskytlo nieco,preco sa nedalo. Napr.som rada,ze uz nemame konecne hypo,takze opat radsej obetujem dovolenku pri mori. Chodime na dovolenky po SK a necitim sa preto menejcenne. Tento rok som si zo zaujimavosti vyklikala IT autom,ze ci je to ozaj take lacne,ked clovek ide na vlastnu past a so vsetkym som sa dostala na 3000e a to uplne obyc.aparman,ziaden luxus,tak nech mi niekto nehovori,ze za 1000e sa da krasna dovolenka v zahranici zazit. Mozno tak na konzervach pod stanom.

hellwant
10. máj 2025
@abbey1

@abbey1 skôr to myslela, ze ma ine naroky, nic namyslene nenapisala. Kazdy rad nieco ine.

januska12323
10. máj 2025

Ísť pri more je fajn ale nie je to nič za čím by si mala plakať. Tie jednodňové výlety vám dali určite viac.

abbey1
10. máj 2025
@minenkaa

@abbey1 niesom iná klasa,mám iné nároky na ubytovanie a nie preto,že chcem alebo potrebujem luxus ,na to mám tak raz za tri štyri roky ,len chcem mať kľud na dovolenke

@minenkaa A podľa čoho si zistila, že ľudia cestujúci lacnejšie, všetci ležia na preplnenej pláži? My sme tí poslední, ktorí okolo seba milujeme davy ľudí v hoteli ci na pláži.
Veď každý nech si dovolenkujem kde chce, ako chce a za koľko chce.
Ale nedovolím si tvrdiť, že niečo sa nedá, alebo dá len na úkor kvality, pripadne nízkych nárokov.
To je také zovšeobecnenie.
Ono keď to človek neskúsi, Ani mu nenapadne, že sa dá. Minulý rok sme 3 mali super dovolenku za cenu, ktorú cez cestovku v tom istom hoteli zaplatila 1 osoba.

slavomira236
10. máj 2025

My ideme traja egypt na 12 dni ja a 2deti starsieho 11 rocneho berie ako dospeleho kedze cestujem s nimi sama a vyslo nas to zo vsetkym 2700 eura keby som kupila o 3dni skor dala bu som 2300.. takze este ok . Povodne sme chceli tunis ten by vydiel este menej no vypredal sa 12 dnovy termin..kedze idem sama s detmi tak jedine cez cestovku minuky rok sle boli na last minutkach..bulharsko all hotel 7noci 1780 cyprus juzny 3000 7noci ten je drahsi vseobecne

klementinka58
10. máj 2025
@abbey1

@minenkaa A podľa čoho si zistila, že ľudia cestujúci lacnejšie, všetci ležia na preplnenej pláži? My sme tí poslední, ktorí okolo seba milujeme davy ľudí v hoteli ci na pláži.
Ale nedovolím si tvrdiť, že niečo sa nedá, alebo dá len na úkor kvality, pripadne nízkych nárokov.
Ono keď to človek neskúsi, Ani mu nenapadne, že sa dá. Minulý rok sme 3 mali super dovolenku za cenu, ktorú cez cestovku v tom istom hoteli zaplatila 1 osoba.

@abbey1 zrejme cestujete mimo hlavnej sezony, vtedy sa to da...napriklad my musime len cez letne prazdniny a tam uz treba trosku planovania 🙂 niekomu staci maly hotel, niekomu zas apartman a niekto si zas oddychne v rezorte kde ma o vsetko postarane. My to tak striedame 🙂

minenkaa
10. máj 2025
@abbey1

@abbey1 chod sa odbaviť na svojho muza a nerob to na mne,som rada ,že ti idú dovolenky podľa tvojej predstaví ,ale fakt sa na mne neidbavuj

sense
10. máj 2025

Ja som bola 1x pri mori keď som mala 20r a prežila som. A neboj deti ak ste správne vychovali tak vám to nebudú mať za zle.

abbey1
10. máj 2025
@minenkaa

@abbey1 chod sa odbaviť na svojho muza a nerob to na mne,som rada ,že ti idú dovolenky podľa tvojej predstaví ,ale fakt sa na mne neidbavuj

@minenkaa Ospravedlňujem sa, ak som zle pochopila. 🙂
Trápny komentár o manželovi si si však mohla odpustiť ako dospelá žena.

abbey1
10. máj 2025
@klementinka58

@abbey1 zrejme cestujete mimo hlavnej sezony, vtedy sa to da...napriklad my musime len cez letne prazdniny a tam uz treba trosku planovania 🙂 niekomu staci maly hotel, niekomu zas apartman a niekto si zas oddychne v rezorte kde ma o vsetko postarane. My to tak striedame 🙂

@klementinka58 Cestujeme ako kedy. Keď sa dá, chodíme mimo prázdnin práve preto, aby nebolo všade milión ľudí. Avšak v sezóne v danej destinácií. Jasné, že ma každý inú predstavu a rozpočet.
Mne je len veľmi ľúto, ked niekto človeku, ktory by rád cestoval a nemá ten rozpočet vysoký, hneď niekto napíše, to sa nedá.
No často dá a často oveľa lepšie, než si niekto myslí a vôbec nie na úkor kvality. A autorka by zjavne rada s deťmi tú dovolenku zažila. Tak ako mnoho iných rodín.
To je všetko.

hellwant
10. máj 2025
@abbey1

@abbey1 v ten isty datum pri tych istych podmienkach stravy a tom istom type izby?

minenkaa
10. máj 2025
@abbey1

@minenkaa Ospravedlňujem sa, ak som zle pochopila. 🙂
Trápny komentár o manželovi si si však mohla odpustiť ako dospelá žena.

@abbey1 fakt uz dosť ,radšej daj autorke tip ako cestujes ,v sezóne, keďže ona ma školopovinné deti