Eurotrip s 2-ročnou dcérkou
Ahojte maminky, koncom júna sa chystáme na dovolenku s dcérkou. Bude mať vtedy skoro 2 roky. Problém je, že namiesto leteckej dovolenky pri mori naplánoval manžel dovolenku autom ala eurotrip. V Rakúsku sú na pláne 2 lokality po 2 dni. V Taliansku týždeň pri mori vrátane výletu do Benátok. A cestou späť Slovinsko. Ide s nami ešte jedna rodinka s 3 malými deťmi. Všetci sú ohromne nadšení okrem mňa. Ja si myslím, že neustále premiestňovanie v aute, ubytovávanie, vybalovanie, výlety v horách aj na pláži sú náročné pre tak malé deti a rozhadze im to celý režim. Vďaka ak ste dočítali až sem a za Váš názor na takúto dovolenku.
@beky223 tvoja odpoveď úplne presne vystihuje moje pocity 😊 slová akoby som to ja písala.
@domcurik27 s mojim dietatom si to viem predstavit, s troma cudzimi veru nie 😂
@domcurik27 no ja by som rozhodne nešla,ale každý sme iný. Pre mňa by to dovolenka teda nebola,okej,vy ako rodina,ale ďalšie 3 deti. Ja teda určite nie.
Žienky ďakujem veľmi pekne za vaše názory, skúsenosti a rady. Nečakala som, že mi vôbec niekto odpíše 😊 Dohodli sme sa s manželom, že pojdeme letecky niekde do hotela so stravou, aby som si oddýchla od kolotoča prikrmov, chystania raňajok, varenia celkovo. Preto ma tento jeho plán šokoval. O to viac, že sa najskôr dohodol s tou druhou rodinou a mne to už len oznámil. Tak namiesto jedného dieťaťa, budem mať 4 a ešte aj ubytovania bez stravy. Keďže sa kvôli tomu neustále hádame, tak ma zaujímalo ako to vidia iné mamičky.
@domcurik27 múdro!
@domcurik27 na tvojom mieste by som nikam nešla. Úplne by ma nasralo, že to naplánoval bezomňa. Nie ze si neoddychnes od varenia a všetkého, ešte aj budeš mať sťažené podmienky pri riešení stravy, režimu, všetkého. Plus riešiť ubytko, kedy sa môžeš ubytovať, kedy odísť, baliť. Tie 2 ddni v Rakusku mate že jeden deň prídete a druhý odídete? A teda ani výlet po rozpálených preplnených Benátkach so 4-mi malými deťmi neznie lákovo. :(
@domcurik27 vydiskutujte si to s muzom. u nas to je rovnako, celu cestu robim animatora a vacsinou len chrumky aj tak zaberu (vecer) po hodinovej ceste byvam vyflusnuta, ja by som takto nechcela tak daleko cestovat. normalne sa moj zahra sam, ale v aute teda vobec.
@domcurik27 Predtym nez sa narodila dcera sme s manzelom aktivne cestovali po svete kade tade, vzdy na vlastnu past…dcera bude mat v lete tiez dva roky a teda na taku dovolenku, aku opisujes ty by sa mi ist nechcelo. Dve rozne lokality v Rakusku iba na dva dni, aky to ma zmysel? Moja mala je na tom podobne ako tvoja co sa tyka auta, pospi jedine v case denneho spanku, a zvysok casu potrebuje aktivneho animatora a niekedy ani to nepomaha. Minuly rok sme isli autom na juh Slovinska a teda dost bieda, z denneho spanku sa zobudila skor, lebo ju zobudili svetla v tuneli, a ku koncu cesty uz jacala ako pavian 🙈 Ak muz velmi chce ist na dovolenku autom, vynechala by som cele Rakusko a isla rovno do Talianska v noci alebo velmi skoro nad ranom…
@domcurik27 inak ked mal raz ten moj taky super napad, ze ja pojdem s krpcom vecer sama domov a on ostane u rodicov, tak som mu povedala ze si to teda vyskusajme tak, ze ja budem sofer a on bude tu hodinu animator, nech si to vyskusa, na toto nepristupil, takze ziadna takato cesta sa nekonala.

@hviera81 @luccija naša dcérka je práveže ten horší typ v aute. Keď zrovna nespí (aj to musí byť v čase okolo obeda, kedy jej vychádza spánok) tak potrebuje nonstop animátora. Také že by iba pozerala von z okna alebo sa hrala s niečím sama aspoň 5 minút neexistuje. My sa vždy chytáme za hlavu ako zvládneme 2 hodiny v aute. Preto sa čudujem, že muž vymyslel práve takéto niečo. A tie ďalšie deti budú mať 1 rok, 5 a 7 rokov.