Ako cestovať s dieťaťom autobusom do Grécka?
Veľmi by sme chceli ísť , je niekto kto absolvoval cestu s trojročným dieťaťom autobusom vyše 20 hodín . Aké počasie je začiatkom septembra ďakujem poprosím len kto má skúsenosti
V septembri je pekne teplo v grecku. Idealne odporucam po 15septrmbri (ked v nemecku zacina skola a je "stahovanie narodov" smer eu z blizkeho vychodu)- je zo lacnejsie, volnejsie a este stale dost teplo na uzitie si. A cesta v pohode, ak si vies dieta na tom pol metri stvrocovom dieta zabavit...🙂
Už len ta predstava ma desí. Raz som bola na dovolenke autobusom na Pagu a už nikdy viac. Cestu naspäť som si zaplatila lietadlom za najlepšie minutých 35€ v živote 😀 a to som v tej dobe mala asi 28r. V buse bude trpieť dieťa aj všetci ostatní keď bude revať a vymýšľať. Radšej letecky.
moje dieta neobsedi 2.5 hodiny v lietadle 🤷♀️ takze 20 hodin autobusom si neviem predstavit (ja osobne som bola raz autobusom v Chorvatsku a nikdy viac)
kazdopadne ty poznas svoje dieta najlepsie ak ti tam v pohode zaspi, rado sa diva z okna a obsedi, tak preco nie, ja by som to jemu, sebe a spolucestujucim neurobila
Kedysi Taliansko,to ešte v pohode bolo, pamätám ako šofér nechcel zastaviť a sestra malá cikala do sáčku, ktorý to nevydržal a tieklo to cez uličku, aj v Čiernej Hore sme boli tak, cestou som ešte aj menzes dostala, tá cesta bola nekonečná,starká mi tiež v uličke spala 😅 a potom sme už busom na žiadnu dovolenku nešli. ...no náhodou, radi na tieto dovolenky spomíname, ale dobrovoľne by sme tak nešli teraz ako dospelé ani jedna...
Ako, vela z vas hovori zvacsa o davnych dovolenkach- dnesne autobusy maju klimu, bufet, toaletu s umyvadlom, wi-fi, indivindi telku, tak to je uplne ina kvalita cestovania a dovolenky ako kedysi cedokom ci sadkou bez klimy do itaaaalie a spat pod stany ci do karavanov....🫣🫣🫣🫣 ano, takym ako kedysi autobusom- bez klimy, bez zachodu, kolko krat poruchy, zastavovali sme kazdy par metrov na jednoduchych kozenych a hlavne vysedenych sedackach by som ani ja nesla, ak by som nemusela🫣🫣🫣🫣🫣 ale tie dnesne busy maju o dost inu kvalitu vybavenia, tak aj komfortu cestovania...🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vevesh trasa do grecka je presne ta ista ako pred 20 rokmi.a cesta trva dlhsie, lebo je na hraniciach aj viac aut aj viac busov ako pred 20 rokmi. je uplne jedno, ako vybaveny je autobus, vzdy je to autobus= ziadne sukromie, ultra obmedzeny priestor a nemoznost zastavit, kedy kto chce. sediet 20 a viac hodin v klimatizovanom autobuse je pre 3rocne dieta strasne super, to akurat vystupia a decko bude chore. ako vyssie baba pisala, ze isli karavanom, to by som isla. dieta tam ma sukromie, moze sa hrat ako chce, kedy chce, moze spat a nikto ho rusit nebude, karavan vedia zastavit kedy chcu. ja som sla do grecka a predo mnou sedeli 2 dochodkyne, ktore sa celou cestou nahlas modlili ruzenec. a za nami bola partia asi 8 chalanov, ktori zacali pit na slovenskych hraniciach a prestali pit na greckych. boli k tomu aj patricne hlucni. moja kolegyna isla s detmi pred covidom busom len do HR, co je len cca 12 hodin busom. plna entuziazmu, lebo deti pokojne a spokojne, boli zvyknute na dlhe teasy autom.tak si bola ista, ze cesta bude super. cesta bola vsetko len nie super, lebo deti sa v autobuse nevedeli ulozit na spanok, vsetko ich rusilo a tak boli nervozne, placlive a vsetci okolo ju upozornovali, ze nemozu spat kvoli jej detom. na cestu naspat obvolala snad vsetkych znamych, aby zohnala niekoho, kto by pre nich do HR prisiel, pretoze si uz na cestu spat s detmi netrufla. a to opakujem, je polovica trasy toho, co trasa do grecka.
ja som cestovala dost autobusom, som zvyknuta , celé česko mám pochodené, bola som aj v grecku autobusom , nikdy v živote , nikdy aj ked je tam prekrásne, ak som tam šla znova tak lietadlom ale deti by som na dlhu cestu busom nezobrala na základe svojej osobnej skusenosti , proste nie , mám ich rada aj seba
Ja som bola v Grécku na Chalkidiki busom v r. 2005 a boli s nami rodiny s deťmi. Ja neviem, či ich niečím nadopovali, ale my sme ani nevedeli, že ich v buse máme. Aj cesta tam, aj späť bola v pohode. Neboli to ale moje deti. Rada na tú dovolenku spomínam.
@vevesh ja som teda po európe cestovala dialkovými busmi a teda to že je tam hajzel a nejaká skrachovaná obrazovka ma nikdy nespasila 😀
ja som tak bola s kamosmi v ciernej hore ...keby nie alkoholu vdaka ktoremu sme to prespali resp sa teleportovali na miesto by sme to nedali...po prichode tam sme uz bookovali letenky a vlak naspat, ze autobusom nikdy viac taketo dlhe nekonecne cesty...
Môj syn mal 6 rokov a exmanžel dostal fantastický nápad,že ho vezme aj s frajerkou do Grécka autom,išli tam 13 hodín a malý bol z toho totálne KO,a to mohli zastaviť kedy chceli a kde chceli..Dodnes jediný synov "zážitok" z celej tej dovolenky bola tá cesta,dodnes sa ma pýta,prečo jeho otec chcel ísť tak ďaleko na dovolenku autom a hovorí mi,aké to bolo hrozné a podobne..Prakticky nič iné som od syna o tej dovolenke nepočula,len aká bola tá cesta katastrofálna,to je jeho jediná spomienka na celú dovolenku..Ale súdiac podľa tvojich reakcií tam aj tak pôjdete a je úplne jedno,čo ti tu ľudia na to napíšu..Asi nikto ti sem nenapíše reálnu skúsenosť s 20-hodinovou cestou busom s 3-ročným dieťaťom,lebo to je podľa mňa tak blbý nápad,že asi nikoho by ani nenapadlo nad takou dovolenkou uvažovať..
Boli sme s mužom do Ríma, konkrétne do Civitavechie a odtiaľ nastupovali na dvojtýždňovú plavbu loďou. A poviem ti, bol to zážitok, že dovidenia, až na ten autobus. Keď sme už vystupovali v BA z autobusu, tak som mu povedala, že bolo to neuveriteľné a báječné, ale KEBY mi teraz niekto povedal, že mi preplatia komplet celú dovolenku vratane ďalšej plavby s tým, že cestu do prístavu musíme opäť absolvovať busom, tak poviem NIE, NIE a ešte raz NIE. Proste never ever, takto už nikdy viac. A to sa mi zdá, že bolo len nejakých 12 hodín, či tak nejak. Dieťa by som nezobrala nikdy na takúto cestu autobusom.
Vďaka svojmu chtíču ísť k moru, potrebuješ utýrať spolucestujúcich 20-hodinovou cestou s malým dieťaťom??? Veď sadnite do auta a neobmedzujte druhých…
@vlucifuk ja ked mojich uz nemozem pocuvat v aute, supnem im Kinedryl a spia 😂
@matkahelka
@laurita285 ja mam pocestovanu aj eu, aj mimo eu aj spolu s detmi- cesta je vzdy taka, aku si ju urobite. V hromadnych prostriedkoch sa jednoducho musite s dietatom prisposobit- kto nechce, nevie, tak moze ist letecky. Ale vobec to nie je taka hroza- rodicia, ak si deti poznaju, sa pripravia a minimalne budu obtazovat okolie- aj ked to nebude dietatu prave po voli. Z mojich skusenosti, problem je prave s vacsimi detmi, ktore maju ignorantskych rodicov a s ludmi, ktori otvaraju pivecko/slivovicu v prvej zakrute....
My sme išli 16-17 hodín do Chorvátska pred pár rokmi autobusom, syn mal 3 roky, v pohode to dal, tešil sa. Do Grécka sme chodili slobodní autobusom v septembri, (2000-2002), 24 až 37 hodín. S deťmi potom už iba autom a v noci . Do Grécka musíš prejsť 3 hranice ( my chodíme v sezóne) a dúfať, že tam nestráviš niekoľko hodín.
Ale preco? Preco to chces autobusom, ked si tam za par hodin lietadlom?
3 rocne dieta 20 hodin v autobuse???
ide ju slahnut 2,5 hodiny v lietadle 🤣
Co skusit vlak BA - HR? 🚂
Ja som bola autobusom v Paríži a bol to masaker. Dieťaťu by som tak neubližovala naozaj :D
Môžem sa opýtať autorky, aká je motivácia ísť do Grécka busom?
1. Financie to asi nebudú, keďže letenky sú lacnejšie ako lístok na bus
2. Poznávanie krajín tiež nie, lebo cestou sa ide nezaujímavou krajinou/krajinami
3. Jediné, čo ma napadá, je, že sa niekto bojí lietať.
Ak to tak je, tak to treba prekonať, alebo treba ísť k bližšiemu moru.
A navyše sa tam 2x prekračuje schengenská hranica, čo pri ceste do HR a ITA nehrozí, a čo môže byť problém a obrovské zdržania na ceste
Chodím s deťmi do grécka autobusom už 12 rokov. Prvýkrát som vzala syna k moru, keď mal 4 roky a dcéru tuším tiež tak. Pravdupovediac deti do 5 rokov možno cestu zvládnu relatívne dobre, noc prespia, ale aj tak sú dosť rušivé. Nie každému je príjemné počúvať pol cesty uvrieskané dieťa. Asi pred 3 rokmi keď sme šli do Grécka, jedna rodina v zadnej päťke mala dieťa autistu. Celú cestu vykrikoval dookola to isté, nedalo sa to už vydržať. Myslím, že od tých rodičov to bolo veľmi bezohľadné takto týrať dieťa aj cestujúcich. Tiež odporúčam zo dva roky počkať alebo zvoliť kratšiu cestu.
Chodte lietadlom🙂

ono to asi zavisi od dietata... my sme isli parkrat karavanom ( pride mi to cca ako busom 🙂 ) , ked sme to tahali na jedenkrat, pre mna aj pre dceru to bolo narocne, a to mala v aute relativnu volnost, ze mohla sa ´ prejst´, lezat, jest, hrat .... potom sme to uz davali so zastavkami na viac dni ... takze ak mas dieta, ktore rado cestuje v aute, tak to zvladnete... ale ja by som sa bala ist na taky dlhy cas do uzavreteho priestoru s kopou cudzich ludi