icon

Je dovolenka v Egypte vhodná aj pre dieťa?

barborik3
4. apr 2018

Maminky,rozmyslame ist na letnu dovolenku aj s 3 rocnym syncekom do Egyptu.som trosku na pochybach,ci je to vhodna dovolenka pre take male dieta.mate skusenosti?

sticker
barborik3
autor
6. apr 2018

Normalne,ked citam tie komentare,tak uz ma aj presla chut ist k moru.spolocne s muzom sme pri mori este nikdy neboli a teraz ked mame maleho,tak sme si povedali,ze by to bolo super zobrat ho k moru.ale ked citam o hnackach a hospitalizaciach v nemocnici,tak normalne rozmyslam,ze ostaneme na SK.

bubulili
6. apr 2018

@barborik3 Netreba sa bat, vsetko je raz po prvy krat. Bohuzial Egypt je na toto velmi nachylna krajina a 95% ludi ma traviace tazkosti. Je to sposobene najma zlou kvalitou vody. Ak ste nikde neboli, naozaj skuste Chorvatsko, alebo Taliansko, Slovinsko. Tiez maju krasne plaze a dovolenku si uzijete. Len si urcite zaplatte cestovne poistenie, keby nieco. Priatel si minuly rok na dovolenke vytkol clenok a ja som zjedla pokazene jedlo niekde v restauracii a za hospitalizaciu poistovna preplacala 3900 eur. Casom sa z toho stavaju usmevne prihody 🙂

jankalukasova
6. apr 2018

@hettinka no ja mam prave rada ten zapadakov.. tichy apartman na konci sveta, sukromna plaz, rano sa ide s dedkom na ryby, co sa ulovi, to sa zje... vecer sa popija domace vinko a za chrbtom sumi olivovy sad.

mirulka4
6. apr 2018

ahoj, zapojim sa do diskusie aj ja... boli sme v Egypte asi 10krat, z toho 9krat sami s manzelom a jeden krat s dcerou ktora mala vtedy rok a pol, ani raz sme nemali zaludocne problemy, dokonca ani dcera ich nemala, ked sme s nou tam boli...my sa riadime takym heslom, ze do takych krajin clovek uz s hnackou ide, myslime si ze je to o psychike, lebo coho sa clovek najviac boji, to si podvedome aj privola, pouzivali sme vodu z balenych flias ktore davaju vsade kde si poziadas, dcere som umyvala jej flasu prevarenou vodou, ale sprchovali sme ju normalne a vsetko bolo ok... mna by skor odradilo teplo, ktore tam v lete zvykne byt, preto my sme vzdy radsej sli, na jar alebo v jeseni... co sa tyka bezpecnosti, dnes je to zle na celom svete, takze stat sa moze nieco aj v Europe na plazi, tolko k tomu...
ked mala dcera 8 mesiacov boli sme v Omane, aj to zvladla super a to let trval 9hod., no a teraz sme boli v Dubaji a tiez vsetko v poriadku...
netreba sa bat, so zlou hygienou sa clovek stretne aj v Europe, a ak ma prist nejaka choroba, pride aj doma...

0silvia0
6. apr 2018

@barborik3 chuť ťa nemusí prejsť ísť k moru, čo tak vybrať si na prvú dovolenku s dieťaťom Taliansko? Plytké more, pieskové pláže sú vhodné pre malé deti...

veronika1306
6. apr 2018

@barborik3 neboli sme sice v egypte ale pred rokom sme boli v turecku s 5rocnym a 1.5rocnym synom a rozmyalame ze tento rok pojdeme opat...deticky boli z mora nadsene bolo uzastne...chceli sme egypt aj my ale tam vela byva brusnych problemov preto sme volili turecko a bolo naozaj uzastne a pre deti je to super zazitok

0silvia0
6. apr 2018

@veronika1306 nič v zlom, nepíše sa úžastne ale úžasne 🙂

sisaka
6. apr 2018

@barborik3 prešla ťa chuť ísť k moru? Však sme ti dali kopec tipov kde sa da ísť k moru, Egypt nie je jediná krajina na svete, ktorá ma more. Je rok 2018 - otvor si YouTube a pozri si videá z konkrétnych destinácii, prečítaj na trip advisor recenzie konkretnych hotelov a nieco ti urcite padne do oka...

danyelituska2
6. apr 2018

grecké ostrovy

misinka23
6. apr 2018

Ja urcite neodporucam. Tiez sa nam ma v juni narodit mala, tento rok nepojdeme nikde, ale buduci rok chceme ist a uz sme to aj riesili, vyberieme si radsej Taliansko/Grecko alebo Chorvatsko. V Egypte sme boli v oktobri 2017 ( tam sa nam vlastne podarilo splodit dcerku🙂) po dlhom snazeni, ale prvy a posledny krat. Partner mal tu udajnu ,,faraonovu pomstu” kde si musel nasadit tie ich antibiotika, ktore odporucaju kupit hned po prichode. Tato choroba sa siri vzduchom, vodou, pretoze ta je naozaj spinava a tiez maju velmi odlisnu stravu. Boli sme v 4* hoteli a voda v sprche tiekla zltkasta celu dobu, pili sme len kupnu vodu, ale aj napriek tomu to priatel dostal. Ja mam tiez zlu imunitu, ale ja som uz tam isla a brala som penicilin na zapal hrdla, tak to ma zrejme uchranilo. Co bol ale väcsi problem ako s tou vodou bol hmyz, po dvoch nociach sme si mysleli, ze mame na izbe plostice, nahlasili sme to na recepcii, prisli skontrolovali no hned povedali, ze to su stipance ( mali sme ichna celom tele, take vacsie pluzgiere, strasne svrbeli) ze u nich je celorocne taky hmyz, co to sposobuje a tiez kadeco prenasa. Uz len kvoli tomuto by som tam male dieta nezobrala, dost ze my sme boli dostipani a doskriabani 😊

kalifka
6. apr 2018

@tenerifka pozri každý máme iné predstavy o dovolenke 😁 takže blbé poznámky si šetri inde...

stormie
6. apr 2018

@barborik3 to je to co som sa ta pytala v prvom prispevku - coho sa bojis? podla toho bud egypt ano alebo nie. To ze ti tu x ludi napise ze grcali a neviem co tak rovnako x ludi mohlo grcat na Liptove napr - tak to nepojdes ani tam? Mimochodom lekarsku starostlivost, nemocnice maju v egypte na vyssej urovni ako u nas

stanulienkat
6. apr 2018

S 3 rocnym ti velmi odporucam Chorvatsko mestecko NIN. je tam voda po kolena a teplucka, raj pre deti. A mate to blizko, rovnaka kulturam,dorozumiete sa a normalna hygiena...

kalifka
6. apr 2018

@dzukeles ja tu blbé poznámky absolútne neriešim. Napr. minulé leto bol Egypt bezpečnejší ako tu spomínané krajiny. Za posledné roky dva roky bola situácia bezpečnosti horšia v Európe ako v niektorých arabských krajinách.

kalifka
6. apr 2018

@hettinka Albánsko ma nádherné pláže a dobre sa rozbieha. Videli sme fotky ľudí čo tam boli v lete a veru bolo čo závidieť tiež 😉

willino1
6. apr 2018

my sme boli v Egypte pred rokom s dvojičkami ... mali 2 roky... úplne bez problémov... prirodzene sme išli cez cestovku a vybrali destináciu, ktorú nám odporučili, že v prípade zdravotných problémov je blízko zazmluvnená nemocnica aj s tlmočníkom k dispozícii... boli sme na 2 týždne ... úplná pohoda... jedli sme normálne všetko a aj deti... dokonca pili aj ich mliečko... (určené do kávy, cereálii a pod....) vodu sme pili len balenú alebo čapovanú z balených galónov... krpci jedli aj zmrzlinu... nikdy sme nejedli a ani nič nepili mimo rezort... nikto z nás nemal žiadne problémy... jediní turisti, ktorí mali v rezorte problémy s trávením, boli tí, čo išli sa najesť mimo rezort, alebo si mimo rezort dali zmrzku, nebodaj malinovku, ovocie a pod... v rezortoch si dávajú pozor na to, čo ponúkajú Európanom... tiež by neboli nadšení, keby im polovica turistov presedela dovolenku na WC 🙂 takže keď človek dodržiava pravidlá, nie je problém ani dovolenka v Egypte s malými deťmi... vrelo odporúčam 🙂

tenerifka
6. apr 2018

@kalifka Mala som pripomienku najma k tomu Alzirsku, tema je o dovolenkovani s malymi detmi. No a co sa tyka poznamok(ci uz su blbe ak ty pises-aj ked to je uhol pohladu), budem ich pisat tam kde ja uznam za vhodne, nepotrebujem tvoje a ani nikoho ineho dovolenie

willino1
6. apr 2018

a ešte decká si to more a piesok naozaj užili 🙂 nekonečné pieskovisko a nekonečný bazén 🙂 behali prakticky nahí 🙂 obedné spanie mali na pláži len pod slnečníkom zabalení v osuške 🙂 nič viac im k šťastiu nebolo treba 🙂 dokonca aj boli výnimočne dobrí 🙂 takže sme si to dokonca užili aj my ... až tak, že sa nám nechcelo domov 🙂 tak len hor sa do toho 🙂

vroni
6. apr 2018

@kalifka, jasne, Egypt je totalne bezpecny. Tych par turistov, co ich odbachli rovno na plazi to mali objednane zrejme vramci all inclusive. Trochu sudnosti by nezaskodilo.
Kludne by som sla do Maroka ci do Turecka, o Albansku nemusime ani hovorit. Do Egypta ani omylom

tenerifka
6. apr 2018

@vroni ja ani do Maroka

willino1
6. apr 2018

@vroni no to môžeš zobrať aj tak, že v europe minulý rok odbachli rozhodne viac turistov .... a žiješ tu a považuješ ju za bezpečnú ... ak sa chceš v "akože rizikovej" krajine cítiť bezpečnejšie, choď na dovolenku mimo hlavnej sezóny... to nie je pre "šialencov" také "lukratívne" obdobie... mohlo by sa im totiž stať, že na pláži narazia len na domácich 🙂 veď si zober len SR... užíva si tu najväčšia svetová mafia sveta napojená na našu vládu a ani nie pred mesiacom zastrelili dvoch mladých ľudí, pretože jeden z nich písal pravdu u nich doma.... takže vôbec nerozumiem, prečo považuješ SR za bezpečnejšie ako Egypt... keď to napočítaš na počet obyvateľov... pripočítaš dvoch akože "nezvestných" novinárov a jednu akože "vyriešenu" vraždu Valka... tak asi sme na tom minimálne tak mizerne ako oni a možno aj horšie... smutné... ale je to trpká realita...

tenerifka
6. apr 2018

@willino1 pretoze to co sa stalo a deje na Sk je uplno o inom. V tu spominanych africkych krajinach neexistuje ziadna kontrola zbrani, takmer 100% obyvatelov su moslimovia, ktori nas krestanov z duse nenavidia(to mam z prvej ruky od jednej moslimky, prezradila to dcere), dokazu ta odbachnut ci podrezat len preto, ze mas na sebe plavky, takze sa nejedna o rizkove povolanie-novinar/policajt/podnikatel/politika.....ale len o to byt Europan a nevyznavat islam

zuzanapjat
6. apr 2018

@willino1 na Slovensku ťa na kúpalisku nikto nedopichá, ako v Egypte na pláži Češku a Nemku. V Chorvátsku a Bulharsku nemusia rezorty strážiť ozbrojenci. Sú miesta v Európe, ktoré začínajú, alebo sú nebezpečné a zpravidla je to práve preto, že sa tam zgrupujú práve tí, kvôli ktorým sa musia strážiť letoviská v Afrike.

vroni
6. apr 2018

@willino1, ale nevrav. Kuciak ci Valko boli turisti? A na plazach tiez len tak mirnix dirnix v Europe vrazdia turistov? Stat sa moze hocico priam aj v tvojej ci mojej obyvacke. Alebo divadle ci kine. Ale nepoleziem vedome niekam, kde patrim k cielovej skupine na eliminovanie. Oni su tam doma, turistov nechcu, tak tam nejdem. Nech sa pozeru medzi sebou.

willino1
6. apr 2018

@tenerifka reagujem na to, čo považujeme za bezpečné a čo nie... dokonca ani v Egypte nie je 100% moslimov 🙂 v rezorte som sa nestretla ani s jednou povedzme antieuropskou reakciou ani zo strany egyptských moslimov a ani od egyptských kresťanov (aj tí tam boli...) prirodzene nie som taká hlúpa, aby som išla k nim niekde domov aj keby ma pozývali... a to nevynímajúc ani egypstkých kresťanov... u nás akože existuje kontrola zbraní ... zbraň dostane každý šialenec, strácajú sa nám zbrane z vojenských skladov... to máš len taký falošný pocit, že zbrane sú u nás pod kontrolou... a prepáč v bezpečnej krajine nemôže byť považované za rizikové povolanie novinár (pokiaľ nejde robiť reportáž do vojnovej zony), ani podnikateľ, ani politik... ešte ako tak ten policajt, ktorý má robiť všetko preto aby tie povolania predtým boli bezpečné... a ani ten policajt u nás nefunguje... ak sa nebojíš ísť na dovolenku na šíravu (kde nebudeš tušiť či nesedíš vedľa mafiána v hoteli na obede... a práve sa ho nerozhodnú odbachnúť) tak sa nemáš čo báť ísť na dovolenku aj inde ... neviem či si minulý rok zaregistrovala ale USA neodporučilo svojim občanom tráviť dovolenku v europe, pretože nie je bezpečná...

willino1
6. apr 2018

@vroni nieeee... ale ich zabili doma!!!! to je ešte bezpečnejšie miesto ako pláž... či už tu alebo inde... inak v Martine pred pár rokmi vyletel do vzduchu istý podnikateľ... na hlavnej ceste... z pekla šťastie, že sa nikomu nevinnému nič nestalo...

vroni
6. apr 2018

@tenerifka, ja tam mam kamosku, tak to jeje trochu ine. Sama alebo s dietatom by som sa tam asi tiez nehrabala.

vroni
6. apr 2018

@willino1, hovoris o cielenych vrazdach. Nezabili hocikoho, lebo bol nahodou poruke, ale konkretnu osobu z (choreho) dovodu x. Aj v pripade teroristickeho utoku sa ti moze stat, ze budes na nespravnom mieste v nespravnom case. Ale dobrovolne sa servirovat ako zradlo na podnose je pre mna privela adrenalinu.

tanapeta
6. apr 2018

@barborik3 ale prosím ťa, toto ti napíšu tie, čo tam v živote neboli. My chodíme s deťmi na dovolenky všade. Tento rok sme vybrali tiež Egypt. A také reči "že by nešli" od ľudí, kto reálne nikde nechodí, beriem s nadhľadom.
Ak chcete do Egypta tak choďte. Veď tam chodí strašne veľa turistov.
V dnešnej dobe ťa skôr zapichnú v Londýne ako v Egypte alebo Turecku. Veď teraz bol aj prieskum na to.

onedaynick
6. apr 2018

@mirulka4 nesuhlasim.. ja som sla prvy krat do egypta neznala o akejsi faraonovej pomste a dostala som hnacky - mierne, ale boli. Moj muz o nejakej pomste nemal ani sajnu a trpel teda poriadne. Moji rodicia chodia pravidelne, a raz maju, raz nie.