Je Gaps diéta možná na dovolenke all inclusive?
Čaute, rozmýšľame nad dovolenkou na Cypre alebo Mallorce so 6 ročným synom a mamou. Problém je v tom, že synovi doktorka nariadila Gaps diétu, ktorú musi dodržiavať. Myslíte, že je možné sa takto stravovať v hotely s all inklusive, majú v ponuke nejaké vhodné jedlo pre takéto deti, čo nemôžu jest cukor, lepok a laktózu. Dokáže sa dieťa prestravovať na dovolenke all inklusive v rezorte.
Rozmýšľame nad hotelom Vrissiana beach v Protarase alebo na Mallorce Hipotels-mediterraneo-club. Ďakujem za rady
No kontaktovala by som v prvom rade rezort, co ponukaju. Jqbosobne by som sla radsej do nejakeho air b n b, kde by som mohla varit, ale tak vec vkusu, rezorty proste nemam rada
Je dolezite ci "nemoze jest lepok a laktozu" znamena ze aj stopy z nich mozu sposobit problem. Ak ano tak urcite sa na AI neprestravuje resp. nespoliehala by som sa. Ak mu stopy z nich alebo minimnozstvo nesposobuju problem tak sa s dozorom da.
Kamoska chodi, ma viac druhou intolerancii a musi prisne dodrziavat, inak ma infuzie . Ale ona praveze chodi na all inclusive, lebo vzdy si nieco vyberie. Maso a salat, hranolky, ovocia je vzdy kopec. Vacsina lepších hotelov ma uz aj stol pre alergikov, raw strava a tak. Cize Skus napisat na hotel, ci maju stravu aj bez lakto a lepku. Jedine co si ona nosi so sebou alebo tam kupi su jej osvedčené chleby a keksiky.
Napisala by som hotelu, podla mna sa to bude dat. Urcite by som so vzala nejake blp veci do zasoby so sebou. Lebo neviete ako to bude chutit tam a deti su vieme ake.
Podľa mňa áno, nejaké grilované/pečené mäso a surovú/parenú/pečenú zeleninu mali zatiaľ vsade.
Kontaktovala by som hotel alebo nevolila AI
poznam celiatika tiez dieta a bezne chodievaju na AI maju tam aj stravu prisposobenu.
Ano, prave v AI si vyberies, co ti vyhovuje. Vsade maju ciste maso ci rybu, k tomu ciste zemiaky, zeleninu..... V pripade nejasnosti sa spytas sefa v jedalni, sef vie urcite anglicky a nemecky
Prave kvoli dietam chodime AI, lebo je pestry vyber. V restike je to obmedzene a varit na dovolenke odmietam. Ale nam stopy nevadia.
Treba sa ale zabezpecit na cestu, lietadla mozu meskat hodiny a na letisku je maloco bzl.
Inak my uz mame booknutu Vrissianu na leto 🙂
Inak v Protarase sme vygooglili aj nejaku bezlepkovu restiku.
Dobrý deň,mohli by ste mi prosím napísať viac o tom ako žijete s GAPS stravou? Ja o tom počúvam a čítam v poslednej dobe veľa lebo náš syn má problémy a neviem čo ďalej..tak len hľadám nejakú osobnú skúsenosť a radu 🙂 ďakujem pekne 😊

Ešte sme nikdy neboli na dovolenke v zahraničí, tak nevieme, ako to tam funguje.