icon

Je Gaps diéta možná na dovolenke all inclusive?

24. jan 2025

Čaute, rozmýšľame nad dovolenkou na Cypre alebo Mallorce so 6 ročným synom a mamou. Problém je v tom, že synovi doktorka nariadila Gaps diétu, ktorú musi dodržiavať. Myslíte, že je možné sa takto stravovať v hotely s all inklusive, majú v ponuke nejaké vhodné jedlo pre takéto deti, čo nemôžu jest cukor, lepok a laktózu. Dokáže sa dieťa prestravovať na dovolenke all inklusive v rezorte.
Rozmýšľame nad hotelom Vrissiana beach v Protarase alebo na Mallorce Hipotels-mediterraneo-club. Ďakujem za rady

autor
24. jan 2025

Ešte sme nikdy neboli na dovolenke v zahraničí, tak nevieme, ako to tam funguje.

julish
24. jan 2025

No kontaktovala by som v prvom rade rezort, co ponukaju. Jqbosobne by som sla radsej do nejakeho air b n b, kde by som mohla varit, ale tak vec vkusu, rezorty proste nemam rada

tykat
24. jan 2025

Je dolezite ci "nemoze jest lepok a laktozu" znamena ze aj stopy z nich mozu sposobit problem. Ak ano tak urcite sa na AI neprestravuje resp. nespoliehala by som sa. Ak mu stopy z nich alebo minimnozstvo nesposobuju problem tak sa s dozorom da.

betulinka1
24. jan 2025

Kamoska chodi, ma viac druhou intolerancii a musi prisne dodrziavat, inak ma infuzie . Ale ona praveze chodi na all inclusive, lebo vzdy si nieco vyberie. Maso a salat, hranolky, ovocia je vzdy kopec. Vacsina lepších hotelov ma uz aj stol pre alergikov, raw strava a tak. Cize Skus napisat na hotel, ci maju stravu aj bez lakto a lepku. Jedine co si ona nosi so sebou alebo tam kupi su jej osvedčené chleby a keksiky.

kiki68
24. jan 2025

Napisala by som hotelu, podla mna sa to bude dat. Urcite by som so vzala nejake blp veci do zasoby so sebou. Lebo neviete ako to bude chutit tam a deti su vieme ake.

thereisabear
24. jan 2025

Podľa mňa áno, nejaké grilované/pečené mäso a surovú/parenú/pečenú zeleninu mali zatiaľ vsade.

sense
24. jan 2025

Kontaktovala by som hotel alebo nevolila AI

pralinka25
24. jan 2025

poznam celiatika tiez dieta a bezne chodievaju na AI maju tam aj stravu prisposobenu.

tenerifka
24. jan 2025

Ano, prave v AI si vyberies, co ti vyhovuje. Vsade maju ciste maso ci rybu, k tomu ciste zemiaky, zeleninu..... V pripade nejasnosti sa spytas sefa v jedalni, sef vie urcite anglicky a nemecky

anjelok
25. jan 2025

Prave kvoli dietam chodime AI, lebo je pestry vyber. V restike je to obmedzene a varit na dovolenke odmietam. Ale nam stopy nevadia.
Treba sa ale zabezpecit na cestu, lietadla mozu meskat hodiny a na letisku je maloco bzl.
Inak my uz mame booknutu Vrissianu na leto 🙂

anjelok
25. jan 2025

Inak v Protarase sme vygooglili aj nejaku bezlepkovu restiku.

shima14
21. feb 2025

Dobrý deň,mohli by ste mi prosím napísať viac o tom ako žijete s GAPS stravou? Ja o tom počúvam a čítam v poslednej dobe veľa lebo náš syn má problémy a neviem čo ďalej..tak len hľadám nejakú osobnú skúsenosť a radu 🙂 ďakujem pekne 😊