Je hanba ísť na dovolenku do Chorvátska autom?
Prečo mám pocit, že v dnešnej dobe, keď človek ide autom na dovolenku do Chorvátska, je to ako potupa? Prečo by každý mal ísť na all incl a keď náhodou niekto varí na dovolenke, mal by sa hanbiť a radšej ani naist na dovolenku? Prečo ľudia nevedia pochopiť, že nie každý sa chce all inkluzivne prežierať, ale vie si kúpiť zeleninu, domáce syry, ryby a spraviť si peknú dovolenku, aj keď strávi polhodinku varením, grilovaním na terase? Nepochopím toto odsudzovanie 🌊🌅
Pre mňa je " výsmech" to, že napíšeš, že prežierať sa na all inc.
Áno, podaktorí si dokážu nacpať na tanier kadečo, že to už vyzerá ako pre 🐷 do válova.
Ale to neznamená,, že to tak robíme všetci čo chodíme na all inc.
Tvoju dovolenku autom , s varením rieši niekto.
Ty riešiš asi tiež niekoho konkrétneho..
Tak ste si kvit.
Podstatné ale je, aby šiel každý na takú dovolenku akú chce, na akú má, a robil si tam čo chce..
Na čo riešiť druhých ?
Zbytočná strata času, energie.
Nie je to hanba, len na modrom koníku ťa budú presviedčať že to je hanba 🤪 úplne bežné v podobnych témach.. práve ti píšem z Chorvátska, sedím na balkóne a pozerám na more.. autom sme ako vždy pobehali všetky okolité mestá za.ten čas co.sme tu.. a zajtra sa presúvame do iného ubytka, v inej časti Chorvátska aby sme zase ďalšie časti videli.. milujem akčné dovolenky a milujem že Chorvátsko je dostupné a krásne.. a hrozne ma teší že naše deti to baví tiež..
mňa by zase nebavilo ležať niekde na pláži celé dni a večer sedieť na vine v rezorte, nikdy to nebola moja šálka kávy.. tak preto milujem auto, booking, mapy a plánovanie čo ešte uvidíme.. je to proste sloboda teraz už s nami plánujú aj decka a poznáme väčšinu chorvátskeho pobrežia, máme veľmi radi túto krajinu, ich kultúru, reč a pamiatky.. čo si omne mysli niekto iný je mi jedno, ja by som zase nemohla absolvovať dovolenky napríklad ako si ich predstavuje moja svokra - hotel a pláž, jedlo na dosah ruky, animátori pre deti, večer hudba 😬😬 a nie je to o peniazoch, je to proste o Tom že by som umrela od nudy..
Každý to má inak a pokiaľ nejde o partnera na dovolenke, tak je super ak si každý svoju dovolenku naplánuje tak, aby mu bolo fajn..
Mimochodom názov témy bol úplne iný, takže admini zas raz nesklamali 😵💫 NIE JE TO O CESTE AUTOM!
Kto chce, moze sa prezierat aj na apartmane. Zlcnikovy zachvat moze kludne dostat aj z leca. Na AI nechodime so zamerom sa prezrat, ale oddychnut si od varenia a zaroven dopriat sebe aj detom vacsi vyber jedal, ako zvycajne ponukaju chorvatske restauracie. Koniec koncov nas to po minule roky vyslo menej, ako keby sme sa prestravovali po restikach.
@tilly tak moje deti raňajkujú, cez deň ovocie, jogurty normálne sme hladní😝chceme obed, večeru aspoň šalát či niečo malé.Toto sa dá asi aplikovať pri dospelých.Plus môj muž nevarí, takže o problém viac.Vecer si chcem niekde posedieť a nie grilovať v apt to robím doma.Chcem na dovolenke ochutnať iné jedlá, ktoré mi niekto v hoteli pripraví.Na raňajky a večere máš 3 hodiny vždy ideme na raňajky na 9-9:30 dlho spíme.Obed sa niekde najeme a potom večera o 19.Iba raz som bola v apt a viem, že toto nie.Chcem program pre deti, wellness.A nejde o peniaze ja som to rátala strava , malinovky, zmrzliny, plus občas jedlo vonku nás vyšli tak isto ako hotel s PP.
Bola som v Chorvátsku asi 15x a nepovažujem sa za nejakú socku. Proste, bola to naša srdcovka. Minulý rok som bola v mojich 35 rokoch prvý raz lietadlom na all inclusive dovolenke a necítim sa nijako špeciálne 😅
Myslim ze skor ty riesis uplnu hlupost lebo ta irituje ze dakto letecky, aj so stravou hadam na mesiac do grecka. A ty do chorvatska autom.... moja zlata niekto nema ani na 3 dni v tatrach, ci na Liptove, ci v sturove... a nemyslim ze by to niekoho vobec zaujimalo🤷♀️ moj muz ked minuly rok povedal v praci ze sme boli na 3 dni v budapesti,,, tak kolegovci kukali ako puci ze zvlastne🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Tento rok ak niekam pojdeme na 2-3 dni na sk bude dobre. Bud rada ze mozes ist do toho chorvatska autom, a mas nato byt tam🍀🍀🍀 tak si to uzi a neries, nezavid,neporovnavaj, more som videla naposledy pred 4 rokmi ako onkopacient( vzali ma rodicia) a to bolo po 10 rokoch, teraz mozem snivat o mori hoc ho milujem..
Niekde si si precitala podobny komentar a dajak extremne sa ta to dotklo a preto to riesis, bud nemas nieco vysporiadane v sebe alebo ty sama s niecim
nie si spokojna lebo drvivej vacsine ludi by toto
bolo uplne u riti,kazdy si ide na taku dovolenku na aku ma peniaze a aka vyhovuje jemu.
Ja varim 2x denne uz 4 roky pre deti tak jasne ze preferujem ist niekam kde to
robit nemusim - lebo osobne to robit nechcem ale
to neznamena ze ked to
robia ini ludia ktorym to dava zmysel je hanba. Chorvatsko je totalna parada, moj muz je cudzinec a ked sme tam boli bol uplne prekvapeny ako tam je uzasne. Vseobecne, kamkolvek ist a uzit si to je to najdolezitejsie. Pohrdave komentara na rozne temy proste clovek musi vediet odignorovat, mne osobne je extremne jedno co si kto
mysli o mojej dovolenke,on tam nejde so mnou 😂
@jana_eyre_2 ak by si išla do hotela nemôžeš chodiť autom kde chces a spoznávať krajinu?Ty máš 3 deti vám sa oplatí apt ako platiť 2 hotelové izby to chápem.Moja sestra má 3 deti tá sa nedoplati, ak by chceli ísť na obed na pizzu, colu, kávu, zmrzlinu.
@lucmirka124 asi si ešte nečítala žiadnu tému, kde sa človek napríklad spyta kde je v HR pekne a hneď sa to tam strhne na presviedčanie o Tom aké hrozne je ísť do Chorvátska a iba socky si varia a podobne.. ja som také témy čítala už mnoho krát aj po minulé roky a niekoľko krát ma mnohí ľudia presviedčali na nete že moje trávenie času na dovolenke je trápne lebo lepšie je v Turecku napríklad 🤷🏻♀️ myslím že o tomto je táto téma.. autorka vôbec nerieši že niekto iný ide letecky do grécka, ale bežné na MK ľudia urážajú tých čo idú do hr autom akoby boli nejaki chudáci.. a stalo sa mi to aj v realite, keď poviem že ideme do HR, tak sa nájdu ľudia čo ma budú presviedčať že by bolo pre nás lepšie ísť niekam inam.. nechápu že niekoho toto aj môže baviť a nie každého.zase baví byť na hoteli..
@eliska13 ale chápeš že dovolenka má byť o Tom čo ťa baví a nie o Tom čo sa ti oplatí, že?
Nemám dojem že by sme sa nedoplatili ak kúpim zmrzlinu, ani ak idem do apartmánu kde mám svoj kľud.. okrem toho keď si v hoteli s All a budeš behať po krajine, tak si všade kúpiš zmrzlinu, pizzu a priplatis si ešte aj k tomu čo si zaplatila v hoteli, alebo nie?
žiadna hanba... niekto ide autom na cestu okolo 🌍 😉
@lucmirka124 nezavidim nikomu, to sa veľmi mýliš. Idem na dovolenku tretíkrát v živote a som za to najviac vďačná, že môžem dopriať deťom IBA týždeň a IBA v Chorvátsku (sarkazmus, nie zavidenie!)
@jana_eyre_2 stotožňujem sa s tvojími komentármi na 100%🩵 užívaj 🌊🌅
aj na Domašu keby si išla, tak to hanba nie je. Chvalabohu nikoho takého v okolí nemám, kto by toto odsudzoval
Minule sa pýtal švagor kam ideme na dovolenku. My že letecky na Cyprus. A už mi dával polhodinovu prednášku ako jeho by to nebavilo v rezorte a prezierat sa. My chodíme s rodinou len letecky a so stravou lebo neradi s mužom šoférujeme na dlhé trasy a chcem si oddýchnuť od varenia ale nikoho nepresviedcam, že len tento typ dovolenky je to pravé. To skôr tí čo chodia do Chorvátska nám opisujú krásy cestovania autom a varenia pri mori. A s odporom sa vyjadrujú o dovolenkaroch v rezorte. My si na dovolenke poziciavame auto a chodíme po výletoch. Nelezime celý deň na pláži. Ani sa neprezierame. A nikdy sme nemali problém so žlčníkom🙂 Každý nech ide na dovolenku aká mu vyhovuje.
To je presne take iste ako ked pozeraju na tich, ktori byvaju v podnajme ako na chudakov, co ti poviem, Slovač..💁♀️
No podľa toho, aké sú ceny VSADE, a za všetko, už aj to, že si môžeš dovoliť hocijakú dovolenku je fajn. Kvôli synovi a muzovej prosbe o oddych sme teraz boli po dlhšej dobe na takej animátorsko ultra kids friendly dovolenke s jedlom a pitím a wellnessom a bolo akože fajn, aj dieťa sa vyblaznilo aj sa o neho postarali a my sme si mohli oddýchnuť a byť aj dvaja ale za mňa sú stále najlepšie tie akčnejšie dovolenky vo vlastnej rézii v apartmáne ☺️
😂 moje nervy, z čoho si už dnes ľudia hlavu robia. Kopa ludi k moru ani nechodi s kto by Ta riešil. Nikdy som nikam naletela a moje dovolenky teda nie sú žiadna 3 cenová 😂 zbožňujem pohodlie ísť autom. Zastaviť kde chceme. Robiť čo chceme. Zobrať a kúpiť co chceme. Nik na nás necumel ci som behala po saint tropez, dansku alebo hocikde, ci chorvátsku alebo Minulý rok okruh po Jadrane. Mne napr nevonia predstava odletieť niekam a byt potom na jednom mieste, v rezorte. Iste keď už nebudeme vládať toľko sedieť v aute, vymyslime iné. A varenie? No príde mi to divne ale nie je to nezvycajne. Zase ak by som mala žiť ma bufete a lacných vyvarovnich, radšej si uvarím. My zvyčajne úbytkom s raňajkami mame... cez deň si pod zub hocičo ulovime, a veceruame keď je pomaly tma v restike 😁 už sa mi ale stalo ze sme nenasli žiadnu súpis restiku v okolí a zaziadalo sa špagiet a varilo sa. Nikdy ale nenosím potraviny z domu okrem.tych " na cestu".
Inak mňa skôr vytacaju tie kecy, keď človek povie ze nikam nejde 😂 ako keby to bola povinnosť ísť aspoň na dve dovolenky k moru každé leto. Lebo veď treba si oddýchnuť 😂 ja si viem super oddýchnuť aj bez toho aby som niekam išla napríklad.
@augustovkaa ináč tieto prednášky som nikdy nechápala 🫣 Nech si ide každý kam len chce a ako jemu osobne vyhovuje. My na vlastnú päsť, ak sa nedá (napr. kedysi Kuba pred 25 rokmi ) tak cez cestovku All in a v hoteli sme boli minimálne. Ale služby a strava tam boli mega 👌Skôr sme chceli spoznať krajinu a domácich... Teraz tiež len po svojej línii. Kamarátka len adults only hotel a luxus služby, chce su oddýchnuť a nech ju obsluhujú. Ak niekomu vyhovuje all in kvôli deťom a bez starostí, tak pohoda jeho vec. Napr. ja určite nie turistiku ale komu taká dovolenka vyhovuje prečo nie? 🤷♀️
Každý nech má takú dovolenku, akú chce. Ja som napríklad teraz vyvalená na pláži v Albánsku a tiež mnoho ľudí sa čuduje, že práve tam. Neriešim, máme hotel priamo na pláži s raňajkami a zbytok riešime po svojom. Reštaurácie, občerstvenia, je tu toho neúrekom. Je to moja srdcovka neskazená ešte západným svetom, kľud, pohoda. Ale variť na dovolenke ozaj nie, aj keď neodsudzujem.
Neviem akych ludi mas okolo seba ale nasi znami a rodina chodia vsetci do HR autom alebo do IT autom. Pripadne len na SK niekde. My sme v apartmane ale nevarime. Len ranajky si robime alebo kupime v pekarnicke. Raz som bola v Turecku a nudili sme sa tam.
Pohybujes sa v divnych kruhoch, ak tvoje okolie sudi typ dovolenky. Zmen okolitych ludi.
Ak sa pytas len tak recnicky, hociaka dovolenka co nezahrna vyjazd do nakupneho centra, lezanie na gauci pred telkou/s mobilom, je dobra 🙃
Autorka, ale každý človek je iný a iné uprednostňuje. Ja som bola raz v Chorvátsku, ale pre mňa škaredá krajina. Tiež som nikdy na dovolenke nevarila, ale my na to nemáme čas. Ráno hneď vypadnúť na výlety a na izbu prídeš možno až v noci. A pravdaže žiadne kysnutie na pláži. Chceme toho čo najviac vidieť
Mne by tiez nevyhovovala dovolenka, kde mam varit a upratovat, to robim cely rok aj doma. Ani soferovanie ma nebavi az tak, aby sa mi chcelo ist autom 600+ km. Takisto by ma nebavila dovolenka pod stanom, na horach, a nech to aj vyznie sprosto, ale ani na slovensku - potrebujem proste uplne zmenit prostredie. Ale je mnoho ludi, ktorym to vyhovuje a uzivaju si to a maju strach z lietania, nemaju radi more alebo teplo - a tak je to spravne - nemozeme vsetci byt na tom istom mieste a robit tie iste veci.
Takze ak tebe vyhovuje HR autom s vlastnym stravovanim, tak sa nemusis nikomu spovedat ani ospravedlnovat, proste si to uzi.
A este jedna vec - ktokolvek by sa do mna obul, preco idem na taku dovolenku ako mne vyhovuje a nie na taku, aka by vyhovovala jemu 😅 tak mu rovno poviem, ze za svoje peniaze si budem robit co chcem a az ked mi bude dovolenku platit on, tak potom bude mat aj pravo na nazor 😜
V živote som toto nepočula. Zamysli sa skôr nad sebou - prečo podľa teba ten, kto má All in sa musí ,,prežierať?" Skúste si o rok či o dva našetriť na leteckú dovolenku All in a nebudeš závidieť iným.

@yosi nedavno sme sa vratili z Grecka, mali sme all inc. a jedno z mojich deti jedlo 8 krat na obed suche spagety a na veceru s cervenou omackou spagety, neexistovalo nieco ine si vybrat. Doverne to poznam😅