Je hanba ísť na dovolenku do Chorvátska autom?
Prečo mám pocit, že v dnešnej dobe, keď človek ide autom na dovolenku do Chorvátska, je to ako potupa? Prečo by každý mal ísť na all incl a keď náhodou niekto varí na dovolenke, mal by sa hanbiť a radšej ani naist na dovolenku? Prečo ľudia nevedia pochopiť, že nie každý sa chce all inkluzivne prežierať, ale vie si kúpiť zeleninu, domáce syry, ryby a spraviť si peknú dovolenku, aj keď strávi polhodinku varením, grilovaním na terase? Nepochopím toto odsudzovanie 🌊🌅
No mne sa zdá, že potupné je to len tu na mk.. Z real okolia každý chodí na také bežné dovolenky, prihlásim sa sem a tu all inclusive a exotické dovolenky
Ani ja, my sme s dcérou tiež boli, mali sme pol oenziu a 4 hv. hotel, a vieš čo nikdy viac, hotel bol preplnený, večere a raňajky min. 400 ľudí, každý sa tlačil dopredu, naberali si toľko , že som tomu nerozumela, za tanier priilohy, na druhom kopa masa 4 ryby, 10 koláčov, dyňa ovocie, oči mi išli vypadnúť, servis sa smial na všetkých ako sa tlačia a všetko naberajú, bolo mi to nepríjemné, no nikdy viac,.. áno a už je to presne tak, autom do chorvátska, … pre všetkých je to už ako vy si išla niekde k jazeru… všetci chcú mať Ameriku a iba to je najlepšie, pretože svetoma ľuďmi hýbu iba peniaze kto čo má, aký majú dom, bývanie, autá, inast. fb. nerealita, chorá doba..
Autorka, ja by som na dovolenke nevarila, ale nemam problem s takymi co si varia. Kazdy ide na taku dovolenku aku chce, na aku ma peniaze a zariadi sa na nej ako hcce a najlepsie moze. Hanba je sudit cloveka podla toho kde a ako cestoval na dovolenku a ako ju tam stravil.
Vypusti to z hlavy, chodte kde chcetre a uzite si ju ako najlepsie mozete. Hlavne, ze si odpociniete a budete mat pekny tyzden cela rodina. Na ostatnych sa vytoto. Nestoja ani o 2 sekundy tvojho zamyslania sa
Raz mi moj ,,bývalý partner,, povedal, že nikde nechodím som iba doma, samozrejme veď s mojim mal. dieťatmom jednou robotou a prijmom a on s kamarátmi kade tade po svete, to sú rozdiely, teda boli…
Je to úplne normálne chodiť na takéto dovolenky ako vy,poznám kopu známych čo tak chodia,aj takých čo chodia na All inclusive...nikto nič nerieši,každý si robí po svojom...my chodíme takto Taliansko,autom, varím...ale to nebude problém váš, náš,čo tak chceme chodiť,ale tych čo to kritizujú...teda sa som sa ešte ale s takými nestretla 🤔.... zbytočné somarinky riešiš
🙈 zle som prečítala. My ideme na dovolenku reálne viac ako po 10 rokoch a prvý krát s deťmi. Ideme autom do Chorvátska. Mama tiež prečo nie letecky do Grecka a stále odhovaracky. Naozaj ideme prvý raz s deťmi, jeden silný alergik a druhá ma obdobie vzdoru, hádzania sa o zem a plakania za všetko. Niektorým ľudom nevysvetlíš, že vám to takto vyhovuje. Z takých si nič nerob.
Ak by sme išli skupina do Chorvátska (viac rodín), kde budú druhé rodiny variť tak sa prispôsobíme. Naozaj ideme na polpenziu lebo manžel vie uvariť praženicu a chlieb vo vajci a výbornú kávu 😁. No mám obavu, aby jedlo čo nám ponúknu bolo chutné. Inak budem nútená variť aj keď mame zaplatenú polpenziu.
Nečítam ani jeden príspevok idem rovno k veci
Taky pocit môže mať len nejaký zakokplexovany nesebavedomy človek. V živote by mi nenapadlo riešiť, aká dovolenka môže byt ,,hanba"
Chytám sa za hlavu že takú sprostost vôbec môžeš napísať
Ak máš.v okolí takých primitívov tak ti radím, aby si sa ich čím skôr zbavila a prestaň mat také myšlienky ci je alebo nie je hanba na dovolenke variť.
Takí co boli za celý život najďalej na Domaši v stane by ti asi tiež povedali svoje...
A poznám aj takých, ktorí budú radšej v stane ako na all inclusive a nikdy sa nemuseli pred nikým spovedať že preco
Necitam komentare, ale absolutne nerieš...
Mame deti 8 a 11 rokov, cele roky sme chodili letecky do AI rezortov za 2 tis e som mala vsetko...teraz v tejto zostave minimalne 4 tis e na tyzden AI. Takze posledne 3 roky chodime bez cestovky, tie 4tis e mi bohate staci na 2 tyzdne. Do Chorvátska ma to nikdy nelákalo a predstav si, buduci piatok tam ideme... druhykrat v zivote. Vonkoncom neriesim kto si co mysli...ceny dovoleniek neskutočne stupli, pokial mi niekto dovolenku nezaplati tak ma nema za co kritizovat. Kazdy nech dovolenku travi ako chce... niekto v SR, niekto v Chorvátsku, iny na jachte kdekolvek, pripadne US. Mojho muza by som napr nedostala do US ani Dubaja, aj keby sme mali tie peniaze...ale to nie je nikoho ineho problem...Kazdy nech si uzije dovču na aku mu siaha...Moji susedia napr neidu uz 7 rokov na ziadnu dovolenku...im staci nalievat sa denne chlastom a fajcit jak Duslácky komin...kazdy ako sa mu ráči, aj to je možnosť, nie?
Aj my sme boli autom- radi vybehneme aj do okolia pozriet ine plaze, nieco zaujimave a nerada sa orusposobujem inym- teda organizovane vylety nie. A aj si varime- istu dobu som sa stravovala vegansky a hotely v chorvatsku nemali ziadnu ponuku. A raz mi priniesli zapekanu brokolicu so syrovou omackou🙈🙈🙈. Skor su na " smiech ludia co si beru z domu este aj maso, zemiaky akoby tam nebolj obchody. Lebo vlacit 10 kg zemiakol lebo su o 50 centiv drahsie ako na Svk🙈🙈🙈🙈.
Tak im povedz, že idete do hotela s All inc.😂
Mne je úplne jedno či ide niekto do stanu na Duchonku, na Mallorcu či na turistiku do Tatier veď každého baví niečo iné.Ja viem, že po 18 r skoro každodenného varenia na dovolenke variť nechcem, do apartmánu nechodíme, ak by sme boli partia idem a grilujeme,lebo viem, že sa o stravu postaráme viacerí... ale aby som sa tam starala o stravu, alebo stala pred reštauráciou pokým ostatní dojedia a mohla sa najesť to nechcem.
ale verím, že je takých ľudí veľa majú intolerancie, majú svoj štýl stravy...nie je to žiadna hanba podľa mňa sa ťa to zbytočne dotýka, že niekto na teba pozerá cez prsty, ze ideš "iba" do HR bez stravy
Hanba ísť do Chorvátska autom?? Ty si fakt divná keď toto riešiš. Sa skôr zamysli nad sebou prečo ťa trápia komentáre tvojho okolia..to kde žiješ, s kým.. fakt nechápem. Veď keď chces ísť, tak choď a buď spokojná so svojou voľbou, alebo sa zapri a choďte tam kde idú tí,čo ťa kritizujú, aby sa nepovedalo..
Pretože si malomestiak. Chodím na dovolenky, kde chcem, ako chcem a hlavne na co mam.Nezaujímajú ma.destinacie a tanier iných.
@zuzana76 to som si všimla aj ja a úplne to nechápem. V polovici júna som bola s maminou a synom u nás v apartmáne a kúpili sme nové zemiaky, šalát, ryby a perfektný obed do 20 minút na stole. Kuchyňa umytá za 5 minút, riad umýva umývačka, alebo sme si urobili steaky, tiež chvíľka, alebo upiekli hotové lasagne, alebo jedli na pláži. My neranajkujeme, takže táto starosť odpadá, mamina si dala jogurt a koláčik. Teraz sa s mužom vraciame z Álp, boli sme 4 noci, každú noc, iné miesto, cez deň sme sa najedli v nejakom bistre pri cykloceste, perfektný obed aj s vínom a kávou za 25 eur pre dvoch, večer sme boli tak unavení, že sa nám ani nechcelo jest, dali sme si oriešky k vínu 🤣🤣. Nechápem, čo majú všetci s tým varením... okrem toho nám napríklad vôbec nesedia časy, keď sa podáva jedlo v reštauráciách. Neviem si predstaviť jesť o ôsmej ráno a potom o ôsmej večer napríklad.
možno, keby som mala jednu dovolenku za rok,by som to inak vnímala, ale takto mi vôbec nevadí občas navariť, alebo inak zaobstarať jedlo. Doma varím denne.
To som este v zivote nepocula, ze by to bola hanba
@tilly presne tak, keby niekto isiel aj na dovolenky stylom backpacker a prespaval by u miestnych za poplatok alebo pod stanom, kazdy ma pravo stravit dovolenku ako chce. Hlavne, ze on bude spokojny, oddychne si, aj ked aktivne. Mna by zozrala nuda v rezorte, jasne, raz za cas idem aj na taku dovolenku, aj jem do sytosti, jedlo nevynasam z jedalne stylom Kelišovej, ale aby som sa tvarali, ze len to je ta prava dovolenka, tak to ani nahodou.
A ked chodime do Chorvatska na AI, tak sme v ktorej skupine?
Autorka, to su iba tvoje komplexy. Dokonca sama sa vysmievas z ludi, ktori idu na all inklusive, ze sa prezieraju, ze si nevedia nakupit, ze nevedia pochopit...🙈
Nie nie je to hanba ani varenie poznám takých čo si dokonca na apartmáne vyperu veci a doma už len ukladajú čisté do skrine
My wme boli aj vlakom. A super bolo. Aj v stane sme spali. A nie , nie pred 30 rokmi ale pred 6. A bolo super.
Ja si napriklad uplne v pohode zbalim domace rajcinky ci cuketu, ktore mi prave dozreli. A aj si ich uvarime s chorvatskou chobotnicou🤣 Aj sme komplet nabaleni az po vrch auta. Aj poperiem aj pozehlim aj okna si umyjem. Ale nikdy by mi nenapadlo, ze to moze niekomu prekazat. Tri dni jem v restike, tri dni len varime akokolvek nam to vyhovuje je to ok.
@oliolijanka presne 🤣 rieši " výsmech " od iných, a sama sa vysmieva.
@timi247 nepochopila si, nevadí.
Ja mam rada aj tu cestu, zastavime sa na Balatone, niekde prespime, aj samotna cesta moze byt ciel. A co sa toho varenia tyka - je to zalezitost 20 minut, minutu zaberie ladovanie umyvacky. Netreba si totiz predstavovat, ze sa pecie kacka s loksami, smazia rezne a klochni segedin. A co sa tyka dovolenky so stravou, mna by popravde nebavilo byt niekde v stanoveny cas, chcem mat volny program, motat sa, ochutnavat.
@reisi Napríklad moje decká sú veľmi vyberavé čo sa jedla týka. Každá odchýlka od toho čo poznajú je u nich problém. Takže na dovolenke mám 3 možnosti:
1/ Uvaríme to čo bežne jedia
2/ Zoberieme to čo bežne jedia
3/ Celú dovolenku budú jesť len pizzu, kuracie nugetky a hranolky lebo to je všade rovnaké
Ja keby som aj zaplatil extra super AIl inclusive, tak polovicu z tých ako keby som splachol do záchodu a nakoniec by som aj tak varil špagety s mletým aby aspoň niečo zjedli
@maca1984 tak prepáč, ale keď niekto ide na dovolenku a naberie si na raňajky 10 tanierov kopcom jedla a pride domov so žlčníkovým záchvatom a polroka sa z toho dava dokopy, tak to mi fakt mozog neberie 🥹 a ešte ide komentovať ako sa iny človek ide stravovať na dovolenke.. nie je to prežieranie? A je to xy komentov že to tak proste je, ja sa nevysmievam, nech si každý trávi dovolenku ako chce, ale povyšovanie nad to, že radšej byť doma ako ist na dovolenku kde musím variť. Tak to je mega 🫣
Mne sa neospravedlňuj.
Ale nehádž všetkých do jedného vreca a nevysmievaj sa.
Ak sa ti niekto vysmieval za dovolenku dakde autom, s varením..rieš si to s ním.
To je slovenský štandard. Hoci zdochnem, ale je to zadarmo. Mimochodom, taký žlčníkový záchvat, to by som neprial ani nepriateľovi. To je taká bolesť, že som po 2 dňoch premýšľal, že si ho vyoperujem sám vreckovým nožíkom
@yosi veď práve. Súhlasím. Menším deťom sa oveľa viac oplatí variť to čo ľúbia, ako ich napchávať 10 dní blbosťami, plus ludia s alergiou na KB atd sa tiež veľakrát veľmi ťažko prestravuju v hoteli.
@maca1984 nevysmievam sa. Neviem, kde som dala najavo, že by mi to bolo smiešne. Lebo nie je. Skôr smutné.

@dudos napisala som o mesiac na týždeň. Veď ja nikoho neodsudzujem, ja reagujem na to, že prečo je taká hanba ísť IBA do Chorvátska a prečo je hanba si na dovolenke variť. A aj ženy čo pisali komenty si to všimli, že sa veľmi útočí na každého, kto ide na dovolenku, konkrétne do Chorvátska a varí tam.