Je hanba ísť na dovolenku do Chorvátska autom?
Prečo mám pocit, že v dnešnej dobe, keď človek ide autom na dovolenku do Chorvátska, je to ako potupa? Prečo by každý mal ísť na all incl a keď náhodou niekto varí na dovolenke, mal by sa hanbiť a radšej ani naist na dovolenku? Prečo ľudia nevedia pochopiť, že nie každý sa chce all inkluzivne prežierať, ale vie si kúpiť zeleninu, domáce syry, ryby a spraviť si peknú dovolenku, aj keď strávi polhodinku varením, grilovaním na terase? Nepochopím toto odsudzovanie 🌊🌅
@h2 a ono tie kempy bývajú luxusnejšie ako veľa hotelov. Inak sa vždy bohovsky zabávam,keď vidím v at, ako rakúske matere vyťahujú jedlo na dekách,stolikoch a Slováci tlačia v drahých restikach a platia za mrazené polotovary🤣🤣🤣,keby ti vedeli za čo platia ....
Mi sme na dovolenke v HR neboli ale chceme ísť. A keď k tomu dôjde, tak pôjdeme autom, muž vodič z povolania, lietadlo moc nemusí. Stravu si tiež budem riešiť sama, lebo by môj syn alergik jedol len hranolky celú dovolenku. A či sa na mňa bude niekto dívať cez prsty, tak nech sa díva.
tak tebe a tvojej rodine z celého srdca a úprimne Ďakujeme.... aj vďaka vám sme zažili ja a aj moje sesternice a bratranci krásne detstvo a dospievanie 🙂 každé leto odkedy si pamätám sme strávili v BŠ a na tajchoch- kúpanie, opekanie, výstup na Sitno . a pokračujem v tom aj s našimi deťmi- každý rok zasa chata a kúpanie sa. dovolenka pre mňa je práve čas strávený v BŠ
a nie, nie je to trápne či hanba... pre mňa je auto dôležité- viem si zájsť kam chcem, kedy chcem ! ľudia sa nasilu robia dôležití a myslia si že trend je ozaj trend :D dôležitá je pohoda a aby som sa ja a rodina cítila dobre.
tento rok ideme takto zasa do Poľska ( už sme boli vlakom, letecky ) k moru- požičala som karavan, beriem dcéru a mačky a ideme do Gdanska
Vôbec žiadna hanba, dokonca ani keby si nikam nešla. Nech si všetci hľadia do svojích hrncov.
Ísť autom má aj svoje výhody.
Varenie tak isto.
Kašli na názor okolia a užívaj si krásne chvíle s rodinou ❤️
Ja som bola autom 2x (z toho 1x uz aj s dieťaťom) + sme si aj varili a popravde neprišlo mi to ako dovolenka 🫣 pretože rano utekať do obchodu na pečivo, robiť raňajky, potom pred obedom zase variť... Na večeru zase niečo a stále dokola.. vlastne problémy každodenného žitia sa presunuli 1000km ďalej do cudziny.. a podľa mňa dovolenka s vlastnou stravou nie je o nič lacnejšia ako ta s polpenziou/all inclusive nakoľko treba doma nakúpiť potraviny, ktoré zaberú 2/3 auta...
To že idete autom je praktickejšie lebo pred dverami sa naložíte a pred dverami vyložíte... A tým autom chodí aj tak 90% ľudí takže by som to neriešila😂
@tilly mne sa este nestalo, ze by som za tyzden v AI hoteli jedla 2x to iste. Asi mam stastie na hotely s bohatou ponukou jedal. Neviem, kde v HR by som nasla tolko restauracii, kde by som dostala taky vyber jedla ako v hoteli. O dezertoch, ovoci a salatoch ani nehovorim. Chodime tam roky, mame pochodene rozne casti a vacsina chorvatskych restauracii je o tom istom - maso/ ryby na grile, cevapi, cestoviny a pizza. V hoteli ponukaju okrem toho kopec jedal varenych, dusenych, pecenych, aj bezmasitych a nikdy sa nam nestalo, ze by sa menu opakovalo.
A ja som sa veru nikde nestretla s tým ze by to niekto riešil. Mňa by zaujímalo v akých kruhoch sa to pohybujete, keď vás niekto odsudzuje za typ dovolenky
He? Na tom nie je nic na hanbu predsa.
Ja mam syna autistu, zje mi dokopy 8 jedál. Preto ideme autom do apartmanu, aby som mu varila a mal v rámci možností stravu. Nebudem sa ja s mužom prezierať na all inclusive, a on hladný o chlebe, lebo by tam nič nejedol. A náš v zásade to Chorvátsko vyjde mozno drahšie. Netreba to nikomu vysvetľovať, každý má svoj príjem, svoju situáciu, svoj príbeh....
@kp7333 sme v HR a taky vyber jedal, ovocia, salatov, morskych ryb a vsetkeho to je extrem. Nevieme co od radosti jest. Milion restik pozdlz celej plaze. V hotely za 7 dni by nemali sancu toto vsetko vystriedat. Ked sme boli v Turecku tak som uz ku koncu jedla len spagety, lebo tie ich speciality mi nechutili. Bola by som vrazdila za pizzu
Niektori ani tam nechodia, lebo si to dovolit nemozu
Ja si nemyslim, ze je to hanba ale mne by to nevyhovovalo. Ked sa ale niekto takej dovolenke tesi, je to super 👍
@h2 presne tak, nemci, dani, francuzi, belgicania a teda kem vybaveny tak ze kamosi co byvali v app ompar dedin dalej chodili k nam aby sa ich deti mohli zahrat lebo sme mali vsetko, ihriska, sporty, restiku oni nemali nic v tej dedine. Vraj hnusna hygiena, wc cistejsie hadam ako mam doma, upratovacka tam bola nonstop, pracka, chladnicka aj ked tu sme mali svoju, umyvacka riadu, prisla som a za 3 minuty riady umyte. Predstavenia, animatory ziva hudba, v noci davali pozor aby bol klud nie ako ked sme boli v taliansku v app ze tam ziapali 24/7 pod oknami. Ale to tim ludom nevysvetlis.
@medda_beda ja sa tam velmi tuzim vratit, nevideli sme deltu dunaja a k moru sme sa nedostali. Urcite este pojdeme. Rumunsko je uzasna krajina, naaadherna.
Inak, do chorvátska sa aj lieta, dnes mi dieťa priletelo zo Zadaru. Letenky boli za pár eur, ani by sa neoplatilo ísť autom
My každý rok chodíme do Chorv. autom, zastavíme po ceste kde chceme, oddýchneme ako dlho chceme, varíme si, ale aj najeme sa v rešt., nakupujeme v Lidli, ešte aj domáci donesú upečené ryby - mňamka. Užívam si nákupy v malých pekárničkach. Známa chodí do Tur. každý rok All inclusive a vždy sa sťažuje, že priberie tri kilá. Bývalá šéfka raz povedala, že Chorv. by bolo posledné, kam by šla. Každého vec. Sto ľudí, sto chutí.
No neviem ale tak mne to hanba veru nepríde. Chodíme 2x ročne na 6-10 dní do Chorvátska a apartmán máme bežne za 280 eur/noc. Keď chcem pri mori a s terasou a výhľadom na more, klímou v každej izbe, nové, podzemným parkovaním tak to je cena aj v Chorvátsku aj v Taliansku v júli/auguste. Bežne dáme za 2dospelí +2Deti 3.5 tisíca ale cestujeme po mestách aj veľa, vstupy do ZOO, parkov, jeme v reštauráciách (nie zas každý deň) a neležíme na pláži iba..

@luccija tie isté koreniny, ten istý vyber, to isté mäso,
ten istý gril a to isté miesto. Lepšie rezorty mávajú síce dve tri reštaurácie, ale aj tak,stále byť na tom istom mieste, jesť to isté, neberiem to nikomu, každý má nárok na svoje chute, mňa to nebaví.