Je v poriadku ísť na dovolenku bez detí?
Dobrý deň, prosím Vás, bol niekto preč od deti 7 a 5 rokov na 5 dní? Je to za facku dovolenka s babami. Manžel s tým problém nemá,len sa chcem opýtať,či niekto tiež takto bol. Ďakujem
Moji kamarati takto boli .. ale mne sa to nepaci..no je to tvoja vec ako ti dovoli svedomie. Ak pojdes uzi si to😉
Jasne, chodom tak 2x do roka. Ja sice cez prazdniny, ked netreba deti vozit do skoly, ale to je jedno. Chod, uzi si. Doma to zvladnu a ty si mentalne oddychnes.
Kľudne, či s babami alebo s manželom. To, že si matka, neznamená, že nie si kamoška a najbližších 18 rokov budeš mimo partiu alebo že 18 rokov nebudete manželia, len rodičia. Ak sú deti v pohode bez teba, ty bez nich, bez problémov.
(Môj muž šiel s partiou na futbal do Anglicka na 5 dní, keď mal malý rok. Závidela som mu, že niekde ide, lebo malý je na mňa veľmi naviazaný, u mňa také nehrozí ešte hodnú chvíľu, ale zároveň som sa veľmi tešila, že vypadne, naberie energiu a aj si splní sny).
keď v tom manžel problém nevidí, prečo nie. Oddýchneš si a s babami budete mať isto inú dovolenku ako s mužom a deťmi. Uži si ju.
Raz do roka ideme s muzom na dovolenku bez detí a myslim si, ze je velmi osviezujuce mat tyzden v roku kedy ta nikto nevola mama a staras sa len sama o seba. Ano uz sa ku mne donieslo, ze ideme si na dovolenku a deti rozhadzeme po rodine 🫣 uprimne neviem celkom prečo to tak niektorých ľudí vytáča, najmä preto, ze obvykle deti berieme všade...uži si dovolenku, človek potrebuje aj čas pre seba, povolenie ti nikto nemusi udeľovať.
Ja som uz stara paka, deti mam dospele.isla by som, ale bolo by mi luto a urcite by som potom isla na dalsiu s nimi..myslim v tom zmysle ze okay, ja som bola pri mori s kamoskami, tak aj deti aby boli pri mori
Ja som bola na dovolenke 4 dni taliansku keď mal syn 2,5 roka, s mužom to doma zvládli a ja by som bola aj dlhšie kedy sa dalo.. prečo váhas?
Ja som bola minule s kamoskami na 4 dni. Vsetky sme nechali doma deti vo veku od 3-12 rokov. Sli sme na poznavacku, cize nic pre deti a bol to pre nas ako pracujuce matky super reset. Takze ak manzel suhlasi bez vycitiek chod.
Oddychni si a chod 🙂
urcite chod je to uplne v poriadku
Bola som na putnickom mieste mimo SK na tyzden.Vsetci doma to zvladli.Ist vsak niekam k moru bez deti by mne bolo luto.ze tam so mnou nie su.Teda kym boli male.Vyrastli priliš rychlo.Nic zle na tvojom postoji nevidim ak ty budes takto spokojna.Nepaci sa mi.ak chodia na dovolenky rodicia spolu.ale deti nechaju u babky.
@terezkaarthuramax nepaci sa mi to a ked ti to dovoli svedomie … ale! UZI SI TO😆😆😆
@elem23 bola som uz 2. rok s 2 najlepsimi kamaratkami na 3 dni na vylete. Po tych rokoch na materskej mam pravo aj ja ist a oddychnut si par dni, riesit seba, moj program, moje jedlo, zasmiat sa, vidiet nieco nove atď. Je to beriem uplne normalne. Moj muz zase takto chodi do svedska na ryby a ja mu to doprajem z celeho srdca, sme sice rodicia ale stale sme aj ludia so zalubami,priatelmi, ktori sa venuju deti 99% svojho volneho casu tak 3 dni za rok nikoho nezabije
Chodim tak kazdy rok. Tak isto raz za rok ide aj muz s kamosmi. Je to na nezaplatenie. Keby sa nahdoou stalo, ze kamoska nemoze, ja by som isla aj sama, tak velmi dobre to padne aspon raz za rok byt “slobodna” a uzit si dovolenku tak po dospelacky a podla seba. Samozrejme, ze si uzivam aj dovolenku s detmi a 99% casu v roku sme spolu, vylety, dovolenky, bezne dni. Par dni v roku mas narok ukradnut si aj sama pre seba a absolutne sa kvoli tomu nemusis citit vinna.
Moj maly ma tri a pol roka a asi od jeho 1.5 roka chodim s kamoskami na wellness, minimalne dve noci, minuly rok sme boli na 5 dni v Benatkach, tento rok opat niekam pojdeme a rovnako chodime aj s manzelom bez dietata, prave sme sa vratili z lyzovacky. A zaroven chodime aj s dietatom.
Mne teda v porodnici pupocnikovu snuru odstrihli. Dieta nenechavam napospas vlkom a zivlom, je s otcom alebo starymi rodicmi. Tak asi tak a tieto mne by svedomie nedovolilo a podobne akoze 😬 ved ho nejdem predat na organy, chcem si par dni vydychnut od prace a materstva.
@elem23 v lete s tak chcela ist. No kazda kamoska ze nie alebo ze mema prachy. Sama som nechcela zbytocne preplacat dojlizkovy izbu tak som nakoniec vzala najmladsiu.Aj zajtra by som sla keby bolo s kym a mala som kde nechat deti
Jasne ved to uz nie su babatka a co to je 5 dni…chod a uzi si🙂
za mna ano , chodievam tak pravidelne
skutočne si oddychneš, pretože aj ked idete s detmi tak nevypneš na 100%
moje okolie má s tým občas problém, obzvlášt bezdetna švagrina ktorá tomu zaručene rozumie😂
ak to chápe manžel čo je super, chod .. kolkokrát už som stretla aj samu babu na welnese alebo v tatrách
Určite chod. My sme boli pri mori vždy s deťmi a po pravde , oni si to vôbec neuzili (vek 2,4,6) raz horúco, potom zima, potom veľké vlny, potok studená voda, potom 4 ročný videl rybku tak chytil paniku... atd. Po tejto skúsenosti som povedala ze kľudne by som išla bez nich a užila by som si.
Ak sa jednalo o pracovný pobyt, tak som bola, lebo síce sme aj mali spoznávacku, ale aj sa pracovalo. Ak by sa však jednalo o vyslovene dovolenku pri mori, to by mi osobne bolo luto, že o niečo prídu a deti by som zobrala.
Jasné že je to v poriadku
@terezkaarthuramax prosím ta aké svedomie ?
matka znamená otrok na 24 hod nostop k dispozicii
radšej unavená , vyhorená matka celý rok to je v poriadku to je v pohode to svedomie
prečo by nemala nárok na oddych ? lebo je taký zvyk ? matka znamená sedí doma ako v base nemá nárok na nič kym sa to nemá 18 ?
ide na pár dní, nie na mesiac
Mas kamosky, ktore chcu ist s tebou na dovolenku. Manzela, ktory ta podpori. Dostatok penazi, aby si si to mohla dovolit. Rodinu, ku ktorej sa oddychnuta vratis.
Vidis ake mas v zivote stastie? Tak neries capaciny 🙂
@elem23 však budú s otcom nevidím žiadny problém, ostatných do toho nič.

Inak sa Ťa opýtam. Keby on dostal pracovnú ponuku na 2 týždne, všetci to berú normálne. Šak matka je s deťmi. Keď ty máš ísť preč, otec je neschopný sa postarať?Je tiež rodič. Ty si okrem matky stále žena a osobnosť a máš právo žiť, aj keď si už porodila. Takže výlet za babku, manžel je s tým ok, netuším, čo riešiš. Vrátiš sa oddýchnutá, usmiata-to je to naj pre deti.Uži si to🫶