Je v poriadku ísť na dovolenku bez detí?
Dobrý deň, prosím Vás, bol niekto preč od deti 7 a 5 rokov na 5 dní? Je to za facku dovolenka s babami. Manžel s tým problém nemá,len sa chcem opýtať,či niekto tiež takto bol. Ďakujem
@dusankomoj najlepšia je fakt moja bezdetna švagrina ta uplne perlí
pritom manžel ostava s najstarším, a ku každej babke dám jedno dieta
ked ja musím celé dni zvladať 3 deti naraz, prečo by nevedeli jeden vikend tiež
zaujímavé je že takto je to mega problém ale ked chce babka na prazdniny deti tak to je v poriadku to je iné, to nie je zneuživanie 😂 ked sedím doma je to v poriadku ale ked sedím na brehu jazera 100 km dalej to už nie je v poriadku
@sara07 aj v tomto máš pravdu. Najviac sú múdry tý ľudia, ktorý prd vedia a majú minimum skúsenosti.
Bola som viackrat. Aj my zeny mame pravo na oddych. Pri muzoch by sa nikto nepozastavoval. Tak sup, sup rezervovat pobyt.
Nie je na tom nic zle ale ja by som nešla 🙂 Mna by to nebavilo
A bolo by mi aj luto deti,viem ze by im bolo smutno.
@elem23
ani sekundu by som neváhala, chod a zrelaxovať, zabavte sa, oddýchnete!
Ty si predsa nie len mamina ale mas aj svoje záujmy a potreby. Podľa toho, že sa vôbec pýtaš, usudzujem, že sa od deti vzorne staráš. A takéto dovolenky a čas pre seba ries pravidelne! Deti iz maju fajn vek, muz v pohode.
Perfektný nápad, prajem ti krásny čas s babami.
A kto by mal negativne blbe keci ako matka nema chodit bez deti nikde, je mimo. Každý nech robí ako jemu vyhovuje. Pokial by to jedna mama nezvladla mat 5 dni len pre seba bez deti, je to uplne ok! Ale nech nikto nikoho neposudzuje. Každému co potrebuje 😀
Je to uplne v poriadku. Pokial si ty s tym v poriadku, tak chod. Ja by som nesla, ale to som ja, a to ta zaujimat nemusi. 🙂
@amelia89 kazdy tu vyjadril svoj nazor mame na to pravo.. ja jej prajem peknú dovolenku. Ale aj ine mamicky tu pisu ze by nesli.. je to vec tych mamickek pisem. Nenapisala som nic Zle.
@sara07 nie kazdej mamicke by to svedomie dovolilo. Aj tu take pisali.
Podla mna je to normalne aj pri ovela mladsich detoch 🤣
Jasne, ze je to uplne ok...uži si to...deti si to užijú s tatom...ja chodím každý rok s babami na par dni...vacsinou nejaký wellness hotel, a vždy si super oddýchnem...moj muz chodi s kamarátmi vždy na cyklo dovolenku...nie je na tom nič zlé...
@sara07 a nikoho neodsudzujem ani nemudrujem. Maju na to mamicky pravo ist na taku dovolenku.
@terezkaarthuramax Svedomie by Ti nedovolilo?Tak to aby deti nechodili do školy, čo je to za matku, keď ich dá do školy/škôlky a ide do práce. Čo je to za matku keď dá dieťa do tábora na týždeň. Čo tie matky majú za svedomie. Nechať deti raz do roka ich vlastnému otcovi!Že ich svedomie a hanba nefackuje.
@elem23 ak s tým problém nemá manžel - ktorý sa bude o deti starať, a taktiež deti - ktoré súhlasia a vydržia pár dní s otcom, tak to sú dohromady všetci ľudia, na ktorých názore záleží. Nikto viac.
Či nesúhlasí mama, svokra, suseda, alebo ktokoľvek - tých ľudí sa to ani trošku netýka.
Choď a uži si to. Chlap je s tým tiež v poriadku a deti sú už samostatnejšie. Nie sú to miminka
Ja chodim kazde tri mesiace na 4-5 dni prec od deti. Manzel tiez tak. Dopredu si vyberame vylet, aby nas to nevyslo vela a mame na to na rok rozpocet. Proste nizkonakladova dovolenka - izba s postelou a lampou. A to mame trosku mensie deti. Spravili sme si s manzelom take pravidlo. Obaja mame radi cas aj pre seba. Ten pocit po dovolenke, ze si nacerpala energiu a potom ju mozes davat rodine je na nezaplatenie. Inac sme na deti sami, v cudzej krajine. Cize aj toto je dovod nasho pravidla. Ja som neprisahala pri svadbe ani pri porode, ze budem otrokom a vzdam sa konickov na cely zivot. Ja nabijem baterky ked sama cestujem. A ked malo najmladsie dieta 3 roky, tak som zacala cestovat.
@terezkaarthuramax a čo je to svedomie presne výraz
akože budú mať pociť viny , nechápem pojmu svedomie v tvojom pojímaní
ked ide dieta na 3 dni k babke lebo to chce babka aj dieta a radi spolu trávia čas urobia si program pre seba a matka sedi doma a upratuje to je v poriadku
ale ked ide na turu alebo len relaxuje na brehu jazera tak je to problém , to nie je v poriadku , je to fúj ? to sa tak nemá a prečo ? podla akého prikázanie , lebo zvyk 😂v tradičnej rodine ? však čo robí ako zle ? nekurvi sa, nešnupe koks, nespija sa, ... len oddychuje
lebo svedomie to je taký prázdny kec , vysvetli mi prečo zrovna svedomie, v čom je rozdiel a v čom by mali mať ako vyčitky ? že si dovolia z 365 dní ukrojit 3 dni pre seba ?????????? nemajú nárok musia byt 100% zvládať všetko , aj pracu aj domacnost aj deti aj partnerský život ? navlečením obručky a porodením dietata stracajú status človek ?
čiže čo je podla teba svedomie ? lebo sa mi zdá že toto použivate na všetko a ani poriadne neviete čo to je
podla googla je to toto len mi to na to aj tak nepasuje ..
" Svedomie je vnútorná inštancia, „mlčanlivé volanie“, ktoré vedie súdy človeka o tom, čo sám spôsobil alebo čo sa chystá spôsobiť. Nadväzuje na ľudskú schopnosť sebareflexie, t. j. schopnosť uvažovať o sebe samom, „pozrieť sa“ na seba inými očami, než je pohľad vlastného záujmu a sebapresadzovania."
@terezkaarthuramax nepriamo ano, nepriamo vyslovene ano
@terezkaarthuramax je rozdiel to čo ty píšeš ty riešiš nejaké svedomie
a potom su tu asi dve mamičky ktore píšu že by im bolo luto a to je sakra rozdiel oproti tebe
Určite chod. Si tiež len človek, ktorý potrebuje čas pre seba. Deti nebudú u cudzích, budú s otcom. Žiadne výčitky by som nemala. U nás v praci je bezne, že chodíme na sluzobky do zahraničia a deti sú len s jedným rodicom a úplne pohode.
@elem23 toto by malo byt povinne zo zakona, ze matka na 5 dni prec raz za rok a sucasne platené zdravotnou poisťovňou. Hhned by mali psychiatri menej pacientov 😉
Práve som sa vrátila z Londýna kde sme boli so sestrou a samé bez deti na 3 dní. Ja by som kľudne aj ďalšie 3 ešte ostala. Deti ostali s otcami ved sa vedia postarať.
@sara07 svedomie mi nedovoli napriklad ti vynadat. Nie vsetkym dovoli svedomie vsetko. Rodicia maju narok.a aj by mali travit cas osamote... No záleží aky majú z toho pocit. Mne sa to nepacilo u tych kamaratov lebo ich dieta malo len rok.. u starsich deti ako ma autorka ma napadlo ci nebudu smutne ked ich nechaju doma.. odo mna mama nikdy ndodisla na dovolenku . V detstve som bola bez nej len ked zial musela byt v nemocnici.
ja mam svoje choroby a neviem veci tak vyjadrit.. autorka nech si ide na dovolenku ak chce a nech si to uzije
@terezkaarthuramax Jedno má 7 a druhe 5. Takže navštevujú školu a škôlku. Ty o čom točiš? Ty to prezentuješ, akoby ich išla zamknúť na 5 dní doma bez dospelého človeka a jedla. Keby v tom čase išla autorka do práce a deti sú v škole, to je tiež otázka svedomia?💁♀️
@enmery škola praca su povinne veci. Dovolenka nie. Mne by islo o to ci tym detom nebude smutno ze ich nezobrali..

@sara07 presne! Nie každá je ,,opičia matka", ktorá nemá prestrihnutú pupočníkovú šnúru. Muži chodia bežne,ale keď chce žena,tak už nemá svedomie.