Kam idete na leteckú dovolenku?
Kam idete na dovolenku (prosím píšte len ti čo idete letecky) a sami alebo s cestovkou? Cena? Dakujem.
Grécko - Peloponéz - Aldemar Olympian Village na 11 dní,2+1(8), AI, odlet BA, 3800 aj s poistením
Ja len pozerám na tie ceny v rezortoch... Nie je 3-4000 za týždeň v Európe alebo Turecku/tunise/Egypte trošku prestrelené? Toľko nas nevyšiel týždeň v NY, tri týždne poznavacka at/sui/fr/ita, možno vegas bolo trošku nad. To sme pobehali národné parky a zaujímavé miesta v troch štátoch okolo vegas a leteli premium, nie charterom ani economy...
Má to tu hodnotu? 4000 Malorka? Mne to príde strašne veľa ako pomer cena/výkon.
@matkahelka ja nemám vlastnú skúsenosť, Kuba nikdy nebola moja destinácia, takže neviem, čo je na tom pravdy, ale čo som počúvala z okolia a čítala recenzie, tak aj tie zájazdy do rezortov boli vraj strašné túto sezónu. Málo jedla, málo vody, vypadavala elektrika...
@tilly presne tak, 5* hotely na Kube odporúčané v cestovke a reálne ľudia prišli a nemali pomaly čo jest, dookola len hranolky a podobne šmakocinky, to mi pride na all inclusive dosť bieda.
A rovnako s tebou súhlasím aj s tými cenami z cestoviek. To je masaker aby som zaplatila 4 tisíc za týždeň na Malorke 😃Aj nás týždeň v NY vyšiel 2500€ komplet na 10 dni, teraz ideme na Maldivy za 3500€ ale letíme Emirates a máme all inclusive, mne sa rozum zastavuje keď toto niekto zaplatí za Turecko 🥲
@sima2111 mne to príde strašne veľa, lebo za tie peniaze dostaneš strašne málo. Let, ktorý môže v lete meškať a je tam riziko, že aj pár hodín, navyše tieto chartre lietajú v otrasných časoch, potom zas sardinky do autobusu s delegatkou, potom ťa vysadia v rezorte, ktorý bude síce obrovský, krásny, ale tvoj program je, raňajky, bazén/pláž/tobogany, obed bazén/pláž/tobogany, večera, nejaký animačný program a ideš spať, jeden deň dáš výlet do nejakého delfinaria alebo na loď, ale inak 7-14 dní stále to isté. Žiadna pridaná hodnota. Toto pre mňa vôbec nie je. Radšej by som spala v stane, každý deň bola na inom mieste a objavovala jedlo v miestnych reštauráciách. A dala takých dovoleniek viac do roka za tie isté peniaze, plus v zime lyže.
Ale tak našťastie sme každý iný a každý má iné potreby a chute.
@tilly je to vela- problem je to, ze cestovka si nadhodnocuje vlastne naklady (najom ck, delegat, charter let, zamestnanci ck). My sme zaplatili za vlastnu vilu (pre 6 osob) s bazenom 120e v sezone nedaleko od mora v grecku. Cize nas tyzden sukromia, stravovanie 90% restika (luxusnejsia, nie na promenade) aj s cestou vysiel na tyzden cca. 1300e. Teraz to bude o cosi drahsie, ale k 3000e budeme mat este stale dostatocnu rezervu🫣🫣 ja absolutne nechapem take palky platit a viac menej veeeelmi casto si obmedzena iba na rezort, cize "valanie sa".
A este jedna vec- doma s rodicmi sme isli okole jednej nemenovanej cestovky a mali Dubaj v juli (!) za 1399e v 3 alebo 4 hviezdickovom hoteli (cez tui). Naschval som sla na nemecku stranku a ten isty pobyt som nasla za 599e (jul-august), v oktobri mali tento pobyt za 1299e -jediny hacik, nemecky delegat...🙄🙄🙄
@vevesh ja prenajímam apartmán v novostavbe 5 minút od pláže, dve samostatné izby, dve kúpeľne, v objekte bazény, sauny, fitko, ihrisko... za 110 eur na noc v plnej sezóne. Plus letenky v sezóne sú síce drahšie, ale keď človek kupuje dopredu, dá sa, kamoška minulý rok kúpila za 400 eur pre 4 osoby aj s batožinou. Auto je tak do 300 eur na týždeň aj s plným krytím a benzínom. A každý deň môžeš byť na inej pláži, kúsok sú vodopády, aquapark, rôzne romantické mestečká. Kopec reštaurácií, ktoré robia aj raňajky. Úplná pohoda. A všetko, čo si zaplatíš, využiješ, neplatíš asistentky, energie, nájom priestorov, firemné autá, delegátov...
A zas potrebuješ delegáta?
@vevesh prosim si link na vilu pre 6 osob pri plazi za 120€/noc. a kedze pises, ze vas tyzden stal 1300€ a odratam ubytovanie, tak si prosim typy ako sa za 500€ daju kupit letenky, zaplatit transfer,poistenie, prestravovat sa komplet cela rodina od ranajok po vecere vratane snackov, zmrzliny, pitneho rezimu. ok a teraz tu o cervenej ciapocke.
@tilly vies, ak ides s CK tak nemusis pohnut prstom, lebo mas zabezpecene vsetko. ak ides do apt, to znamena, ze si zabezpecujes sama vsetko. nie kazdy tuzi hodiny stravit nad hladanim ubytka, lacnych leteniek, transferov. my chodievame min.raz rocne do apt v HR, ja odmietam na dvl varit co i len kavu, takze asi ta sklamem ale v reale ta dvl vyjde rovnako, alebo aj drahsie ako v hoteli AL. lacne to je vtedy, ak sledujes letaky lidlu, co je v akcii, rano utekas do pekarne na pecivo, stojis nad sporakom a varis. a takuto dovolenku chce malokto. chodievat od ranajok po vecere do restik, kupovat detom medzi tym donuty, zmrzliny, pitny rezim, sem-tam nejaky miesany drink, si na vyssej cene, ako AL v hoteli.a opakujem, ze pisem z vlastnej skusenosti, kedze toto realne zazivam kazde leto. dvl v grecku v5* hoteli AI s CK nas vyjde v juli tolko ako HR na vlastnu past tyzden v auguste. lebo vacsina, fakt vacsina ludi, kt.sa dusuju, ake lacne dovolenky bez ck maju, zabudnu akosi napisat, ze si stravu riesia vlastnou kuchynou alebo fast-foodom. lebo ci v grecku, ci v spanielsku zaplatis 100-120€ za obed/veceru pre rodinu bez pitia v restauracii. vynasob si to x2 (obedy, vecere) a potom x poctom dni dovolenky. a hla, no nic si neusetrila. zhola nic.
@matkahelka suhlasim s tebou, tiez chodime na viac dovoleniek rocne aj AL aj APP a a no vyjdes na to iste, ak sa stravujes po restikach...
@tilly ja som v skupine citala a videla cosi ine. rovnako bola tusim na markize v strede sezony priamo z letiska a ludia si chvalili zabezpecenie stravy a pitia aj mimo rezort na vyletoch. to, ze sa najdu nejaki nespokojni je predsa uplne bezne v kazdej destinacii v kazdom hoteli. ak by tam bol hromadny problem a hromadne staznosti, bolo by to medializovane rovnako ako to uz bolo v mnohych pripadoch s hoteli trebars v egypte, ci vlani s krizovou situaciou na rodose.
@matkahelka isli sme autom- cesta nas vysla 250e (lod 2x80e+myto do benatok-nie z sk), my online velakrat nebookujeme (a grecko vobec nikdy nebookujem vopred), ale hladame na mieste volne ubytovanie, takze link tazko. A ranajky grecke menu sme davali cca. 16e, na plazi ovocie a zelenia z trhu (8e denne?), vecery za 60e, zmrzka 1e/osobu . Voda klasika zo supermarketu 6 pack 2l za 3e. Teraz by nas ta dovolenka vysla trochu drahsie, stale v pohode do 3000e. Poistenie neplatime, toto mame inac poriesene.
Marbella na 10 dni, august, platil to muz takze neviem, ale dokopy to byva cez cestovku pre dvoch dospelych okolo 5000€
@sisska96 Staci si pozriet stranky ako booking alebo tripadvisor a zistis, ze v dnesnej dobe dakt 4K a viac za dovolenku nie je vobec vynimocne. Tak ano, clovek si moze vybrat - bud cely zivot sislit peniaze a ist na Liptovsku maru za 200€ aj s cestou, alebo nieco zazit, ked uz mame len ten jeden zivot. A baby, co chodia na take dovolenky, tu vacsinou neplacu, ako nemaju peniaze.
@vevesh a to ubytko nema ziadne meno predpokladam, takze sa dohladat neda. a predpokladam, ze ani ta superlacna restauracia, kde vecera pre rodinu stoji 60€ sa neda dohladat. ok, tak si len to, co si tu rozpisala vynasob poctom dni a rodinnych prislusnikov a napis sem, kolko to je. zdaleka nie tvojich 1300€. vsak si takmer na cene AL pre rodinu v 3* hoteli v grecku. a letecky. nie sediet 24 hodin do grecka v aute.
@matkahelka my sme sli trajektom z benatok🫣a ziadnych 24 hodin v aute- auto (4h), lod (12h), a kusok autom (asi hodina). Vzdy ina plaz, ina restika-na kopci s vyhladom (co v grecku nie je problem😀). Dana vila bola v okoli Sivoty, ak chces presne vediet. Podobnu sme si prenajali v Korinte za 150e🤷♀️🤷♀️🤷♀️ale to druhe bola spoznavacka napriek greckom, kazdy den-dva ine mesto az do Aten- a vysla inac ako to prve, lebo iny cas, ine podmienky. Ale to sme sa zmestili tusim do 2600e (vtedy nas trajekt vysiel drahsie). Kto chce, hlada ako sa da, kto nie, zarezervuje all in za 5000e a ma vystarane...
@stanielka17 za 200 euro? ved uz aj litpov ak ide mensia rodina ( nie velka tlupa ludi kde mas chatu za 15 eur na osobu noc) mas cca 80 eur za apartman. noc a to nehovorim o tom ze kolko platis pri jaksyniahc pri kupani ci lanovkach., denne dokazes za 3 osoby s obedom minut aj 100 euro zavisi od atrakcii.... Dovolenka na Slovensku je tiez luxus, ak nechodis na same tury a cyklotrasy ci nekupes sa v potoku....
@bublinka1426 Nemyslela som to doslova
@stanielka17 mne je az do placu ked sledujem tie ceny psoledny mesiac :(
@matkahelka ja napriklad chodievam lacne letenky a ubytko, aby som si mohla viac dovolit inde- pozicat auto, jest pokazde inde, s inym vyhladom, ochutnavat, vyberat si.
takze ak aj niekto ide na vlastnu past, nie je to len kvoli setreniu.
ale nezavrhujem AI dovolenky, aj to mame za sebou, ked boli deti male, to je super. Ale s velkymi detmi uz sa da zazit a by sa za dva dni v rezorte nudili.
@ajuska111 to tiez nechapem ze dakto ide na 10 dni do rezortu a je tam cely cas.
@ajuska111
1. su ludia, kt.pracovne cestuju pocas roka a posledne po com tuzia je sediet v aute ci buse este aj pocas dovolenky a denne sa niekam presuvat
2. su ludia, pre kt.nie je komfortne lezat na pieskovych uterakoch a platit denne plazovy servis pre 4 ludi stoji nemale €
3. su deti, aj pubertiaci, kt. staci k dokonalej dovolenke snorchel, priezracne more, volejbalove ihrisko, chodniky na kolieskove korcule a vecer prechadzka v meste a je to pre nich ideal, pri kt. by vydrzali 2 mesiace prazdnin
3. v rezorte funguju baby cluby, ci animatori, takze rodicia si mozu v klude vypit drink, ci si pol hodinu bez obav zaplavat a o deti je postarane
Zaklad je uvedomit si, ze nie vsetci citia potrebu sa v 35 ci 40 stupnoch presuvat hromadnou dopravou, hladat volne miesta v restauraciach, riesit, ktore dieta je kedy hladne a smadne a vlacit so sebou tasky s obcerstvenim. opakujem, zazivam to kazdorocne, kedze kazde leto mame dovolenku AI v rezorte a kazde leto sme v HR ci IT na vlastnu past. a pre mna ako matku je ta AI dovolenka omnohoooooooooo komfortnejsia, pretoze sa o nic starat nemusim. poldnove vylety do okolia si robime aj z rezortov, ale presuvat sa denne niekam a vsade riesit jedlo, pitie, toalety, atd. to je nieco, co pre mna je trapenie a nie dovolenka.
@matkahelka ja nechcem a nepotrebujem šetriť na dovolenke. Píšem o pomere cena/výkon. Pre mňa sa niekam trepať a vidieť jeden bazén a pláž, nemá cenu 4000 eur. A v rámci júla a augusta k moru nechodíme, to fakt nie je pre nás. Teraz nás volali kamoši na Korziku v auguste, hneď som to zavrhla. Radšej livigno alebo moritz, trošku sa schladiť. Načo ísť do ešte väčšieho tepla, keď teplo bude aj v ba. Nazeb mame aj doma a v okolí je pár jazier, kde sa dá plávať. Pôjdeme k moru v septembri alebo októbri.
A ja sa rada starám a vymýšľam. V rezorte som vždy umierala už tretí deň nudou, tak sme si vždy aspoň auto požičali, vygooglila som miesta, kam sa dá ísť pozrieť, alebo sme si zobrali rovno loďku a plavili sa.
Ako vyššie píšem, našťastie máme každý iné chute
@bublinka1426 presne tak my chodíme na Oravu do penziónu 25 eur osoba× 3, raňajky 7 eur osoba plus kde máš obedy, večer, vstupenky, benzín, parkovisko ako píšeš 100 eur denne musíš rátať a to nejdem do Aquaparku kde nás deň vyjde 120 eur
@tilly každý je iný ty hľadáš aktívnu dovolenku mne stačí kľud v rezorte večer ísť do mesta, jeden výlet.Niekto čo má 2 malé deti ho nebaví sa presúvať autom, vždy iná pláž každý má iné oreferncie
@luccija no ja pocitam s rozpoctom 1000 euro za 5 noci. aj to pisem malo. 3 osoby. a ot pritom asi vynecham aj drahsie atrakcie.
@stanielka17 aj dneska som múdrejšia. Budem mať určite lepší víkend 😅
Cyprus, Ayia Napa, 4.7.-11.7. (7 nocí), All inclusive, 2 dospelý + 2 deti ( 3r., 8.r.), bez CK - 2500€.

@yanni bola jednoducho polozena otazka, ci je na kube problem aj v rezortoch. ty si odpovedala, ze ano, co nie je pravda. kartago/fischer lietal do kuby full lietadlami celu sezonu, ak by mali ludia v hoteloch problemy, tak by sa to prevalilo a nikto by tam nesiel. to, kto ako travi dovolenku nie je predmetom tejto diskusie, kazdy sa za svoje peniaze rozhodne, ako dovolenku stravi. balene vody domaci nemali ani pred covidom, zas sa netvarme, ze kuba bola krajina blahobytu a len posledne mesiace to tam je zle. a kedze si scestovana, tak vies, ze v mnohych krajinach mimo EU bezne domaci ziju na hranici chudoby a supermarkety mnohi ani nepoznaju, nie to, aby v nich nakupovali.