Kam k moru ísť liečiť dýchacie cesty?
Ahojte, nasa 9-mesacna dcerka mava velmi casto zahlieneny nostek a ma za sebou prekonanu obstrukcnu bronchitidu. V lete bude mat rok, tak sme premyslali, ze by sme s nou sli k moru, aby sa jej tento problem aspon trochu vylepsil. Chceli by sme ist niekedy v septembri, ked uz nebudu take horucavy, ale stale bude more po lete vyhriate. To bude mat 15 mesiacov. Nepoznate nejake miesto, kam sa chodi kvoli dychacim cestam? Viac-menej premyslame nad dopravou lietadlom a urcite len Europa. Viem, ze v Grecku je ostrov Evia, kam sa chodi kvoli tymto dychacim cestam, pretoze su tam borovicove haje, ktore na ne priaznivo vplyvaju. Nenasla som vsak ziadnu CK, ktora by pobyty tam ponukala - teda len jednu, ale autom. A to je na auto strasne daleko ☹ Ak mate nejake typy na destinaciu, prip. nejaku dobru CK, budem rada 😉 Este by som doplnila, ze by som uprednostnila skor pieskovu plaz a nejaky hotel vhodny na pobyt s malymi detmi. Dakujem vopred.
@lindulak ahoj, dávame klasickú kuchynskú morskú soľ do teplej vody, stačí aj málo vody. Soľ sa rozpustí a z teplej vody idú výpary a tie dieťa aj rodičia pri kúpani dýchajú. Nám to pomáha - hovorím, že simulujeme more 😀. Žiadnu prifarbovanú z drogérie. Môžeš aj denne. Nemáme problém s vysušovaním pokožky.
Skús najprv s 1 lyžičou a na druhé kúpanie ak bude dieťa v pohode pridať ešte 1/2 PL.
Dokonca v zime keď je prekúrený byt tak si robíme zo slanej vody "odparovač".
Na sebe toto skúšam už 5-6 rokov, dieťatko bude mať 3 😀.
Ako v rozprávke "Soľ nad zlato".
Tak ako píšeš hrniec (mi dávame prevarenú, teda horúcu vodu) so soľou. Krásne sa to odparuje. Soľnú lampu máme doma ale ani raz sme ju nepoužili. Neviem Ti povedať a ani sa nechystám ju používať. Začala som s týmto keď bol Malý bábätko a radila som sa aj s pediatričkou. Ak to tak môžem napísať tak ma "pochválila". Neodporúčala mi dávať žiadne aromatické oleje a podobne.
@nikolal Ahoj jednoducho. Prevarím vodu a do vriacej vody nasypem morskú soľ. Tak asi 8 PL (polievkových lyžič). Hrniec, z ktorého sa parí potom dám dieťaťu do izbu a to dýcha. Snažím sa čo najbližie (byť treba opatrný). Každý večer som to opakovala pokiaľ nenastalo zlepšie. Vždy asi tak 5-6 nocí.
Teraz je február a už kvitne lieska ... keď to tak čítam, hned by som do toho Chorvátska skočil =)

@slavkaa27 čítam tu o soľnom kúpeli... chcela by som sa opýtať. keď sa dieťa kúpe vo veľkej vani, stačí 1 lyžica soli? vody nedávam veľa. a ešte, ako často? keď je chorá, tak aj každý deň? nevysuší to kožu?