Kam na exotickú dovolenku s deťmi?
Ahojte,
uvítala by som typy na dovolenku, kde ste boli veľmi spokojné a najma hotely boli prispôsobené pre deti, takisto aj okolie. Hrabem sa aj v cestovkách, najradšej by som niekde zaklikla dovolenky s deťmi, ale akosi nikde to nieje. Môže byť Karibik, Thajsko,....nemám konečnú destináciu vybranú..ide mi skôr o typ a referencie 🙂 Deti 4 roky a cca 1 rok
@lenka3007 je to 5 mesteciek,ale plaz je len v montrosse al mare....su tam male kamienky, ale more je nadherne...celkovo toto ale pre male decka moc neodporucam, samy terasovity teren...len kedze tu zakladatelka spomenula taliansko, nedalo mi nedat link...mas krpec mal uz 4, tak to slo a boli sme aj na 2 dalsich miestach....skor to odporucam ako vylet na par dni....pripadne pre manzelov zatial bez deti
mam pocestovane okrem australie vsetky kontinenty, ale s dietatom sme si na taky dlhsi let netrufli, tak chodime teraz len po europe....keby mi niekto odprucil nieco pekne v europe, budem povdacna....
@lenka3007 my sme tak boli v Marci v curaçao a cez leto pojdeme na Maltu. Inak Karibik je cez leto dost drahy takze sa aj viac oplati ist cez zimu (okrem Vianoc a neskor karnevalov). Sice je to ze uprsana sezona len to to poprsi na pol hodku a koniec. Dazdom sa parade vycisti vzduch a nie je az taky hic 😉
Mne sa zasa na exotike v lete paci to, ze ceny su ovela nizsie a hotely nie su plne tak ako v zimnej sezone
@ajana1 Hotely su lacnejsie, ale ja pozeram vzdy prazdninove terminy v zime, inak sa nam neda(mame skolopovinne deti), a to je spicka sezony. V takom februari alebo marci mozu byt lacnejsie.
Letenky-v zimnej sezone od 800(ked objednas teraz) do 1000(a viac) eur na osobu, v lete som uz nasla akciu-priiamy let z Madridu za 490(ale ta akcia trvala asi tak 2 dni a len na vybrane terminy), teraz sa da za 650-700.
My sami s manzelom sme boli na Kube a nemozeme sa stazovat ani na jedlo, ani na zle sluzby. Ale s dietatom by som tam asi nesla, dlhy let a celkovo nizsia uroven aj napr. zdravotnictva, keby nieco. Jedine z jedla, co nemusim, su sladkosti niektorych destinacii, pridu mi umele a moc presladene, takze to nejem ale kopec zeleniny, ovocia a najma na ryby sa tesime obaja. Boli sme na mensom ostrove, Cayo Guillermo a maximalna spokojnost. Inak asi to moc velka exotika pre vas nebude, ale nam sa velmi pacilo na Kapverdoch, let zo SR (cca 7 hod.), boli sme aj s nasou malou, baby friendly hotel, detske ihrisko, detske bazeny.....Jedlo fajn, zase okrem sladkosti 🙂))
Boli sme prelom septembra, oktobra, je to posledny termin, ktory slovenske cestovky ponukaju.
My si tiez bookujeme casto zvlast ubytovanie a letenky, hladame nie moc frekventovane letoviska, idealne bungalovy. Niekto tu spominal peknu dovolenku v Europe, nam sa velmi pacia ostrovy, takmer vzdy ich aj vyhladavame, Elba krasna, naposledy Mallorca, len tam odporucam s detmi sever alebo vychod, na zapad chodia skor mladi na zabavy 🙂 Na Mallorce sme tiez uz boli aj s dietatom. A zjedla zase tie brrr presladene sladkosti 🙂))
@alesta Mna osobne nebavia destinacie, kde je sice uzasny hotel, plaz, letovisko ale inak nic....po 3 dnoch sa nudim. rada si robim vylety. na kube som bola tiez ale 14 dni poznavacka a 3 dni varadero....hotel a jedlo vynikajuce. dala by som tak tyzden na plazi, dlhsie uz nie. mam rada destinacie, kde su moznosti vyletov, nie izolovane letovisko. mozes dat na tie Kapverdy prosim nejaky link s kym ste boli?
Baby nemate niektora skusenosti s kanarskymi v zime? januar/februar.. v zime bude mat maly 7 mesiacov, my s muzom obaja 2 mesiace volno a chceli by sme tak na 3 tyzdne niekam do tepla, prenajat domcek. najskor sme rozmyslali nad exotikou (kostarika napriklad), ale bojim sa ked este maly nebude mat ockovania atd. tak chceme co najblizsie a nech je tam co najteplejsie 🙂 alebo co ine by ste odporucili? kapverdy mozno?
Ono vsade sa daju robit vylety 😉 aj hotely ich ponukaju, pripadne si vopred pozriet zaujimave miesta a ist sami, na Mallorce sme boli tyzden, na vlastnu past, mali sme pozicane auto a na plazi sme sedeli 3 doobedia a inak sme chodili kade - tade, boli sme pred sezonou, bolo chladnejsie, tak to bolo super.
@feist Kanarske v zime urcite nie su na kupanie, na prechadzky a vylety po ostrove je to idealne, ale vzduch ma len okolo 20-21ºC(aj ked na slnku je teplejsie). Rano byva kosa len okolo 14-15º, vecer detto a ked ti do toho zafuka vlhky morsky vietor, tak to ide az do kosti.My tu v zimnych mesiacoch chodime v tenkych cizmach a zimnych teplych bundach
@feist Ci uz poletite "len" 6 hodin na Kapverdy alebo 9 do DR ci na Seychelly je podla mna jedno, maly bude v pohode, polovicu cesty prespi a druhu polovicu ho nejako zabavite, tieto lety byvaju vacsinou na noc. My sme pri dlhych letoch videli kopec malych deti od babetiek az po tie vacsie a v pohode. Hocikde kam pojdete, ak vyberiete dobry hotel, niet sa coho obavat, velakrat maju lekara priamo v hoteli(keby nieco) a ked nie, pride do 10 minut a budete mat cestovne poistenie.
@ajana1 Ale urcite ste neleteli z Viedne priamo...tu sme sa bavili o priamych letoch, nakolko prestupovat s dietatom nie je nic moc. Z Londyna aj z Amsterdamu(a myslim aj z vela nemeckych letisk) sa da letiet aj na mensie ostrovy, ktore su ovela krajsie, maju malebnejsie prostredie aj hotely. A jasne ze dieta do 2 rokov neplati nic, len nejake smiesne taxy
Ďakujem a ešte by sa som sa chcela opýtať cez akú cestovku ste išli.
@gabikahc vybavovala nám to známa,ale viem,že to bolo zvlášť, ubytovanie aj hľadanie leteniek,aby to bola čo najnižšia suma. Leteli sme Viedeň -Paríž -Havana. Odtiaľ objednanym busom Varadero. Z Paríža sme išli s AirFrance ale služby hrozne. Bola tam aj mnozstevna zľava a celkovo to vyslo ubytovanie all inclusive + letenky 1550€ v apríl /máj
Ďakujem veľmi pekne

Najlepsie si pozriet destinaciu s priamim letom. Inak ked idete v lete zbytocne sa budete trepat daleko. To si nechajte radsej na zimu aby ste si isli kosti prehriat. Cez leto sa dostanes do 2-3 hodin do Montenegra, Talianska,Grecka, Spanielska a vela inych krajin kde sa decka super zabavia. Ak sa predsa len rozhodnete pre Aziu nezabudnite si pozriet ake ocko vam treba.