icon

Kde by ste chceli žiť, keby ste mohli?

evia13
19. júl 2020

Ahojte. Kde by ste chceli žiť, keby ste mohli? Čo je váš sen? Mňa osobne veľmi láka Mallorca. Ale manžel vraví, že je tam veľmi horúco a on to nemá rád. Ja som zase teplomilná, určite by som to riskla. Veľmi sa mi páči japončina a preto ma to láka aj tam, ale zase, tie kultúrne rozdiely sú obrovské a preto by som Japonsku dala asi tak rok-dva, aby som to spoznala a to stačí. A zase po tretie: vždy vravím, že môžem byť rada, že žijem na Slovensku.

kassandra25
20. júl 2020

@evia13 mna velmi laka na zivot DE, AUT, CHE. Nic ine.

vilma7
20. júl 2020

@evia13 a to koľko ste takto od seba s manželom? Aky význam má taký vzťah? Ako casto sa vidite? Ja som z UK utekala po polroku,, mňa teda Anglicko neoslovilo vôbec.

ivca88
20. júl 2020

Aliaška

evia13
autor
20. júl 2020

@vilma7 fungujeme takto už 7 rokov. Manžel odchádza v marci, vracia sa v septembri. Potom odchádza v októbri a príde koncom novembra, alebo v decembri. Podľa toho ako majú veľa práce. Pracuje na farme, takže mimo sezónu chodieva domov. My sme za ním zvykli ísť na mesiac cez letné prázdniny. Ale tento rok by mal byť konečne posledný. Už je to ozaj dosť.

lenuliatko84
20. júl 2020

@evia13 tak neapol ano ale take toskansko alebo veneto nie

evia13
autor
20. júl 2020

@lenuliatko84 toskansko je ozaj krásne. Tam sa chystá moja sestra "raz" 🙂

lenuliatko84
20. júl 2020

@evia13 hej pred par rokmu som ho cele pocbodila,dufam ze o par rokov opäť

ingelika78
20. júl 2020

@evia13 tak ja zijem v tropickej casti Australie a dost izolovanej uz niekolko rokov ale teda osobnu skusenost s jedovatym pavukom alebo hadom este nemam 🙂 Obcas najdem v dome jastericku. 🙂 Ale nie, naozaj, to by si musela zit niekde v busi, aby si sa s nimi stretavala castejsie - a vo velkomestach typu Sydney/Melbourne etd, uz vonkoncom nie. Ja viem ze Australia ma takuto povest no realita beznych dni je ina. Pre mna, pocasie je jednoducho super vyhovujuce.

vroni
20. júl 2020

Ja som maximálne spokojná tam, kde som. Ak by som si mala vybrať niečo iné, tak zrejme Francúzsko. Alebo Uruguaj.

kikulienkadd
20. júl 2020

Ahpj! Som spokojná zo životom doma,na Slovensku. Akurát keby mi to profesia dovolila,čo nedovolí, odišla by som z Ba niekam na stredné Slovensko.

evia13
autor
20. júl 2020

@ingelika78 žiť ma tam nikdy nelákalo, ale poobzerať by som si tam zašla. Najskôr tam mám aj rodinu, lebo môj dedko tam emigroval už strašne dávno (nikdy som ho nevidela), ale ani žiaden kontrakt s nami nemá. Nikto o ňom nič nevie a v tomto čase už asi ani nežije.

luthine
20. júl 2020

@evia13 joj Malorka je nadherna, este kym sme s muzom spolu len chodili, celu sme si ju prejazdili hore-dole. Naopak, tym, ze je to ostrov, vobec tam nie je tak neznesitelne horuco, ako dokaze byt niekedy aj u nas. Neustale tam duje od mora prijemny vetrik, ktory chladi a su tam uzasne plaze, krasne zakutia. Proste raj😁 Tiez bu som sa tam hned prestahovala❤

bublinkai
20. júl 2020

@evia13 ....osud je osud. Ale aj ten vieme ignorovať. Môj sen - ostrov Sylt 👍

qwerty81
20. júl 2020

Škotsko - Edinburgh

irusa
20. júl 2020

Nový Zéland ....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
elenajezova
20. júl 2020

Môj sen je žiť v Prahe. Už od detstva som po tom túžila. Ale zatiaľ sa mi to nesplnilo...

bert22
20. júl 2020

som spokojna na Slovensku. svet je krasny ale Slovensko podla mna najkrajsie!

ivkazba
20. júl 2020

Ak už, tak Dubaj - bola som tam X krát, služby a zdravotníctvo na vyššej úrovni ako na Slovensku, nižšia kriminalita, mám rada to mesto. Pre tie čo tu spomínali arabské krajiny - zrejme majú skúsenosť s Egyptom či Tunisom. Emiráty sú krajina vyspelejšia ako Slovensko, takže netreba porovnávať neporovnateľné.

Alebo grécke Sarti - mať tam apartmánový dom a byť tam od apríla do konca októbra. To je taký sen na dôchodok. Možno.

A ešte tu bol koment, že na Slovensku sú mizerné platy. Nuž plat záleží od schopností a pozície, aj tu sa dá zarábať niekoľko tisíc eur čisté, len musí človek pre to niečo urobiť. Mne sa na Slovensku žije dobre a nemám dôvod ísť inam a už vôbec nie kvôli peniazom.

evia13
autor
20. júl 2020

@perdulka7 to by bolo zaujímavé. Len si to už neviem predstaviť s rodinou. To je sen pre slobodného, bez záväzkov. No, aspoň podľa mňa

evia13
autor
20. júl 2020

@elenajezova v Prahe som bola pár mesiacov, keď som zmaturovala. " V Prahe blaze, ale draze" ako zvyknú hovoriť češi : ) Pre slobodného človeka super, ale deti by som tam vychovávať nechcela.

evia13
autor
20. júl 2020

@luthine Ja som tam bola na dovolenke s manželom. 10 krásnych a úžasných dní. Ešte len sme sa viezli z letiska na hotel a už som vedela, že tam chcem žiť :D Tiež sme si požičali auto a prejazdili sme to hore-dole. Super, úžasné, všetkým odporúčam : )

asia83
20. júl 2020

@evia13 Kanada.

evia13
autor
20. júl 2020

@asia83 Kanada a javorový sirup, hmmm : )

princeznasevera
20. júl 2020

Novy zeland

asia83
20. júl 2020

@evia13 Ten som ešte ani neochutnala. 😉 Páči sa mi tá krajina.

nienna
20. júl 2020

@ingelika78 och, obdivujem Vasu odvahu, u mna to asi zostane navzdy len snom, kedze rodinne vazby na Slovensku su dost silne 🤷 s dieťaťom a manzelom to uz je tazsie ako za slobodna. a tiez je tam problem s permanent resident visa, asi by sme ich nedostali. Ale aspon na nejaky studijny pobyt alebo dovolenku by som tam chcela raz ist 🙂 len nam treba dlhuuuu dovolenku z práce

bublinkai
20. júl 2020

@kikulienkadd .... die vollendete Schönheit 🙂 držím palce nie je to až také nemožné, či??????

marca12
20. júl 2020

@evia13 moj sen je zit v Taliansku,ale juhu by som sa vyhla. Isla by som na Sever tam nie je tak rozmohnuta mafia. Ale mne by bolo dobre kdekolvek tam kde je more

simca06022011
20. júl 2020

Ja som asi vadna, ale mna laka náš juh, alebo nejaka cast Madarska (Tokaj, Balaton, na obhliadke domov pod Budapestou a krasne tam bolo... ) alebo Provence alebo aj nejake samoty v IT :D Proste take typicke : dom, vinice, levandula, zahrada, vonkajsia kuchyna... ale hlavne klud 🙂 Nepreferujem oblasti kde besnia prirodne zivly alebo kultrune problemy a urcite nie som zastanca velkych miest, proste ja prepchate priestory, zastavbu dom na dome nemusim. Toto je ale vec, kde vie clovek zit, ked nemusi riesit prijem a pracu na blizku. Taketo miesta su totiz casto s vysokou nezamestnanostou. A aj Kanada je pre mna zaujimava 🙂

@nienna no neviem, mne sa Austratlia velmi pacila kedysi. Ale to je tak prirodnymi zivlami devastovana krajina, ze fakt.. len pre dobrodruhov podla mna. Tento vikend som akruat pozerala dokument o problemoch tam.. tak mam dost.. okrem toho tie pavuky, meduzy a vsetko.. ach :DDD zase zije mi tam spoluziak roky rokuce a nestazuje sa 🙂