Kde by ste chceli žiť, keby ste mohli?
Ahojte. Kde by ste chceli žiť, keby ste mohli? Čo je váš sen? Mňa osobne veľmi láka Mallorca. Ale manžel vraví, že je tam veľmi horúco a on to nemá rád. Ja som zase teplomilná, určite by som to riskla. Veľmi sa mi páči japončina a preto ma to láka aj tam, ale zase, tie kultúrne rozdiely sú obrovské a preto by som Japonsku dala asi tak rok-dva, aby som to spoznala a to stačí. A zase po tretie: vždy vravím, že môžem byť rada, že žijem na Slovensku.
V Terchovej. V krasnom domceku s pozemkom a kazdy den pozerat na kopce
Časy sa menia a je čoraz ťažšie nájsť niečo, čo sa blíži k ideálu.
Kedysi sa mi veľmi páčilo v Anglicku, hlavne vidiek mal veľké čaro, to bolo pred 25. rokmi, dnes by som tam žiť už nešla. Taliansko na pár mesiacov v roku, ale trvalo nie, Austrália ma istú dobu tiež lákala, už moc nie, ale možno by som zmenila názor, keby som tam išla pozrieť.
Brala by som Hawaii - Maui, to je ale možné len na 6 mesiacov v roku, bez Green Card teda mimo dosahu...
Kanada už žiaľ tiež nie je čo bývala, ale stále tu mame kopec miest, ktoré pripomínajú raj na zemi, len treba hľadať. Jeden už mám vyhliadnutý a dúfam, že sa mi tam podarí presťahovať, keď mi aj druhé dieťa odrastie.
Nádherné tiché miesto ma ostrove, domy ponorené v lesoch, jazerá, more, mestečko so všetkým, čo potrebujeme k životu, farmárske stánky popri ceste s ponukou čerstvého ovocia, zeleniny, koláčov, limonád, masa, vajec... žiadne chain stores, žiadne fast foods, možnosť nachytať si vlastne ryby, kraby... minimum áut 😍
Ahoj, keby môžem. Tak Srí Lanka je môj domov, neviem či nastálo, ale láka ma kultúra, joga, ayurveda, príroda...
Hawaii alebo Jamajka
Ja by som sa chcela pozriet do Toskanska alebo zit tam, kde chodia na leto hrdinovia vo filme od Pilcherovej!! Zijem roky v USA a sluzby pre zakaznikov su tu na vysokej urovni. Da sa tu aj slusne zarobit. No verejne skoly su ubohe, jedine privatne su na urovni, aj to treba vyberat, clovek minie vela penazi na vzdelanie, zatial mame kvoli tomu len jedno dieta...zlu skusenost mame aj s pediatrami, vystriedali sme 7 za 4 roky, nemaju bohvieake znalosti a malym detom nepredpisu ani kvapky do nosa ci sirup proti kaslu... Mozno by som.sa prestahovala do Kalifornie kvoli pocasiu. No maju tam caste poziare a zemetrasenia...
Holandsko, Kanarske ostrovy, Novy zeland, svajciarsko, ... 🙂
A este Kanada
@simca06022011 mne taketo veci nevadia 😅 mna ta Australia proste fascinuje so všetkým, co k nej patri
Island 😍
My s mužom mame rovnake destinácie. Chorvátsko a Kanada. Tak možno raz. V Kanade sme neboli, Ameriku nemusím ale ťahá ma to tam odkedy si pamätám. Život v Chorvátsku si viem predstaviť sezónne. Pol roka tam pol roka na Slovensku napr. Už na dôchodku 😂😂😂
@nienna tak mne je tiez trosku luto ze je to daleko ale zivotny styl mi to vynahradza - co uz clovek nemoze mat vsetko. Som stastna ze moj syncek tu moze vyrastat. My sme sa prestahovali spolu s muzom no a syncek sa narodil nie prilis dlho na to. Pre mna bol Australia celozivotny sen, asi mi bola sudena 🙂.
Permanent residency som dostala na svoju 40-ku 🙂
@evia13 necitala som vsetky prispevky, ale realita v SAE nie je taka ze sa musis zahalovat a ist 2 m za muzom - je nutne dodrziavat iste zasady, ale europania tam ziju normalny zivot a dlhe roky... akurat ze zivot v UAE nie je taky jednoduchy ako by si clovek myslel, po financnej stranke (cena najmov atd.) ako aj s pracou...
Thassos v Grécku
Ja v usa michigan
Ja by som veľmi chcela bývať niekde na juhu Slovenska, mať dom a obrovskú záhradu, hlavne aby tam bolo teplejšie ako na Orave 🤦♀️😅 zahraničie ma vôbec neláka 🤷♀️😁
@osno tak určite sa aj Švajčiarsko zmenilo ..voľakedy mohli mať ľudia pootvarane domy, garáže, teraz je tu veľmi veľa cudzincov, takže sa k tomu prispôsobiťa aj krajína
Ja žiaľ nežijem v alpskej časti, na severe pri Nemecku. Život je tu pomerne drahy, najlepšie človek zarobí keď je slobodný, sám. Sociálny systém zlý, materská 16 mesiacov, takže potom ženy buď sú doma s detmi, alebo idú pracovať na polovičný a deti do rôznych (drahých) zariadení.
My máme s manželom aspoň to šťastie, že sa pri nich vieme striedať, keďže obaja pracujeme na smeny a ja dokonca aj víkendy.
Neviem čo konkrétne ťa zaujíma, pýtaj sa.
Dánsko, Švédsko, Holansko
@evia13 v Nemecku

Žila som roky v Prahe.vzdy má lákala bol to môj veľký sen.Prahu milujem aj teraz ale ešte ma láka Amerika a Rím