Kedy je ideálny čas na letecké cestovanie s bábätkom?
Ahojte, čisto len pre zaujímavosť...od akého veku ste cestovali na letnú dovolenku s bábätkom? Viem, že aj záleží od dieťaťa, ale zaujíma ma koľko mali týždňov/mesiacov, ako dlho a do akej destinácie ste leteli? A ako to detičky zvládli. Nikam sa momentálne nechystám, len ma to zaujíma. Keď som mala malé deti, letecky sme vôbec nechodili, len autom ( Chorvátsko, Taliansko). Keď sú decká staršie, samozrejme letieť nie je problém. Teraz je však oveľa viac rozcestovanych ľudí a mladí sa presúvajú hore dole aj s deťmi, sú oveľa odvážnejší, ako sme boli my, keď sme mali malé deti. A druhá vec, že letecké dovolenky sú dostupnejšie, kedysi to tak nebolo...
Ďakujem pekne
@jaja1979 s bábätkom som nikdy necestovala. Až keď nastúpili do školy cca. Ved co by som z tej dovolenky mala?
@jaja1979 s bábätkom som nikdy necestovala. Až keď nastúpili do školy cca. Ved co by som z tej dovolenky mala?
@bielasovicka ani ja som nikdy s malými krpcami letecky nešla, preto ma zaujíma skúsenosť tých, ktorí to absolvovali. Ďakujem za pochopenie
Kratky let sme absolvovali prvykrat, ked nemal ani rok, to boli asi najlepsie lety, ked este nechodil 🙂 potom to bolo trosku narocnejsie, lebo ak nespal chcel chodit aj v lietadle a teraz ho bavi pozerat sa z okna alebo spi (bude mat 4 roky). Zatial sme si ale trufli iba na lety do 3 hodin. Dalej vzhladom na povahu a typ dietata si netrufame a potencialni spolucestujuci to isto ocenuju 😂 a teda mam jedno dieta, takze s jednym sa este da, skusenost s viacerymi detmi nemam.
Kratky let sme absolvovali prvykrat, ked nemal ani rok, to boli asi najlepsie lety, ked este nechodil 🙂 potom to bolo trosku narocnejsie, lebo ak nespal chcel chodit aj v lietadle a teraz ho bavi pozerat sa z okna alebo spi (bude mat 4 roky). Zatial sme si ale trufli iba na lety do 3 hodin. Dalej vzhladom na povahu a typ dietata si netrufame a potencialni spolucestujuci to isto ocenuju 😂 a teda mam jedno dieta, takze s jednym sa este da, skusenost s viacerymi detmi nemam.
@petamich ďakujem pekne🥰
my sme leteli so 4mesacnym 2 hod. let ale nie na dovolenku (taku klasicku) ale za rodicmi na dovcu by som s babatkom nesla, najlepsie sme sa citili v pohodli domova
nas chytil kovid, ked bol maly, takze info bude trocha skreslena, ale letecky prvykrat 4+. to si uz aj uzil 🙂
Od 5 mesiacov chodíme letecky na dovolenky. Absolútne bez problémov vždy, aj sme si to užili, aj zážitky máme a budeme mu o tom rozprávať a ukážeme fotky, keď vyrastie. Vôbec som sa nezamyslala nad tým, že by sme nešli.
Treba myslieť aj na to že pri lete lietadlom dostávaš vyššiu dávku rádioaktívneho žiarenia, akoby si bola na RTG v nemocnici. A ak je let blízko pólov tam je žiarenie najsilnejšie.
Za mna prvy let idealne tak max 2-2,5 hod a postupne tie lety predlzovat. Kazdy zacne podla seba. My sme zacali v jeho 2 rokoch a postupne sme lety predlzovali na cca 5 hod. Nas nema problem lietat, jeho to bavi. Mali sme knizku Letisko a to pomohlo. V lietadle po pristati dostal plysove lietadlo. Ked bol uz 3 rocny, tak dostal aj cokoladu a hlavne od spolucestujucich. Cakali asi horror, ten sa nekonal. Podla mna vacsina ludi nevedela, ze nejake dieta tam s nami je. A to nam ten let meskal. Toto uz musi kazdy za seba zvazit. Nas nemal problem s usami, prvy raz som kojila a dalsi zas dostal flasku a teda cucal nieco a usi neboleli
od 6m cestujeme s dietatom normalne, chodi s nami vsade, cize cca 5-6x za rok
Išli sme s 10m a bez problémov. Lepšie ako o polroka neskôr, keď už viac vymýšľa. Nelietam nejak veľa, ale stretla som v lietadle dosť detí a plakalo len jedno tak, že dlhšie ako 30 sekúnd. Inak som o nich ani nevedela.
@jaja1979 syn oslavoval tri mesiace,keď sme boli na dovolenke v Bulharsku ,letecky.
Dobré,kľudne dieťa
Boli sme v rušnej destinácií.slnečne pobrežie.
Všade okolo atrakcie,humbuk, do rána diskoteky,promenáda.
Stále spal a jedol,kojila som.
My sme si oddýchli,večer sme posedeli pri bazéne ,spoznali sa s ostatnými a každý večer prehodili plienku cez kočík a chodili po promenáde,prístav, okolo diskotéky,atrakcie,kolotoče, súťaže
Ja si nemôžem sťažovať.
Let tam aj naspäť ani nevieme ,že sme mali dvojmesačné dieťa so sebou
Od jeho pol roka cestujeme a nikdy nebol problém. My s mužom veľa cestujeme, aj 6x do roka, a malý sa k nám pridal úplne v pohode. Sú na toto rôzne názory, za mňa čakať dokym nebude chodiť do školy je nezmysel..
Leteli sme keď mal malý 6 mesiacov, let bol 12 hodin. Išli sme na sri lanku, boli sme tam mesiac. Dostali sme proste ponuku, aká sa neodmieta.(platili sme si iba letenky, všetko ostatné ubytko,
strava sme mali zadarmo) Malý bol v lietadle ako med, dovolenku sme si užili. Doteraz ma rad lietadla a rad cestuje.
Keď vieš že vreskot tvojich detí nebude otravovať celé lietadlo na x hodinovej ceste. Vtedy cestuj s deťmi letecky, vopred ďakujem za všetkých čo by leteli s tebou.
Ahojte, plánujeme dovolenku letecky (Španielsko/Taliansko) s 1,5 ročným dieťaťom, zaujimalo by ma ako tam riešiť stravu? Dávali ste deťom aj ich normálne jedlá? Alebo všetko brať? Ďakujem

@jaja1979 pochopitelne, vhodny cas je, odkedy sa na to citite vy.