icon

Kto bol na dovolenke so 7 mesačným bábom?

ludkaj100
31. mar 2017

Ahojte.. Chcela by som poprosit mamicky ktore boli s malymi detickami pri mori v akom state boli a aky hotel by odporucali a ako riesili stravu (prikrm, UM).. Momentalne este kojim ale neviem ci budem aj o 5 mesiacov.. Dakujem za kazdu skusenost 🙂

bluka2
2. apr 2017

@janinah Neboli sme v oblasti kde sa vyskytuje ebola

daisynka_
2. apr 2017

@janinah tak operovať s ebolou je snáď prehnané a neviem aké môžeš na dovolenke (hovorím o bežných, nie exotických destináciách) chytiť choroby čo roky spia a prejavia sa neskôr, nemám o nich znalosť ale možno sa tu poučím

svintekova
2. apr 2017

Ahoj. My sme boli s nasim 5.mesacnym syncekom na Tenerife. Bol kojeny 😉

ludkaj100
autor
2. apr 2017

@daisynka_ ja by som rada sla do turecka ale hotely ktore ponukaju aj detske menu su vacsinou tak 120 km od letiska.. Neviem ci mi syn vydrzi cez 3 hodiny v lietadle + cez 2 hodky busom 😞

ludkaj100
autor
2. apr 2017

@svintekova Ahoj.. A bol ten hotel prisposobeny aj pre deti ktore niesu plne kojene? Ja uz teraz tak 2x do dna prikrmujem umelym mlieckom.. Dakujem za odpoved 🙂

ludkaj100
autor
2. apr 2017

@alex2201 Jasne ze idem do toho, uz sa neviem dockat leta 🙂 a v akych destinaciach ste boli?

daisynka_
2. apr 2017

@ludkaj100 tak podľa mojich skúseností je detské menu založené na hranolkách, kuracích nugetách a malých párkach :D Ja som nedokrmovala, ale myslím že rýchlovarná kanvica na izbe je už v dnešnej dobe štandard

alex2201
2. apr 2017

@ludkaj100 turecko, grecko a chorvatsko (nespokojnost)

ludkaj100
autor
2. apr 2017

@daisynka_ nie to detske menu je uplne pre najmensich.. Su to baby friendly hotely.. Zvacsa 5* to ponukaju.. Ale neviem si predstavit ako mam 1 kufor nalozeny vodou a UM 😂

ludkaj100
autor
2. apr 2017

@alex2201 a v turecku tiez z takym malym babom? Lebo mne sa zda prilis dlhy let..

alex2201
2. apr 2017

@ludkaj100 ano aj v Turecku. Zaspali pri zlietani na prsniku a zobudili sa po pristati 🙂

sofi2510
2. apr 2017

@lavender273 v chorvatsku sa daju najst krasne a prazdne plaze skoro vsade az na makarsku rivieru a tie otrepane destinacie ... my sme tam uz boli neskutocne vela krat a vzdy sme nasli nejaku plaz, je tam plno zatok ... len sa treba trochu poprechadzat ... ale v makarskej sa to asi nepodari

didamt
2. apr 2017

Aj my sme boli so 7 mesacnouv Chorvatsku. Chodime kazdy rok..aj tehotna som bola. Cestujeme vylucne na noc..byvame v apartmane kde si sami varime. Chodime na 2 tyzdne..mala miluje vodu..dobre jej to robi aj na imunitu. Chodila od 20 mesiacov do jasli..teraz do skolky..neberieme antibiotika..nebyvame chori do knca roka vobec od dovolenky..potom len bezne sopliky. Vrleo odporucam dovolenku pri mori..hoci osobne nie som za cestu lietadlom do dakej exotickej krajiny. Je tam ina klima..ina vlhkost vzduchu a ta vyhovovat nemusi. Z Chorvatska v pripad nudze sadnme do auta a do 10 hodin sme doma..nic by nas neobmedzilo ani zaplatena dovolenkq...s lietadlom je to horsie..

cichlida
2. apr 2017

Aj ja odporucam, je to skvele ist s takym babom. Vzala som UM, vyzivy aj plienky mali aj tam. Moje vtedy nervne babo bolo na dofci ako vymenene 🙂 aj mladsia isla po prvy raz ako pol rocna, ale to uz mal starsi dva roky... potom je to o inom ked su deti starsie to uz aby mali aj nejaky mini program, zaujimavosti...ale kupanie v mori je zatial este top u nas. Smelo do toho a uzite si 🙂

eliska13
2. apr 2017

@ludkaj100 boli sme v IT mal 8 m bol kojeny a pomaly sme zacinali s prikrmamy ovocne, Hipp
bolo to super cele dni spal v toeni na plazi, vzala som take velke vedierko hracky dala vodu z mora.Este nestvornozkoval sedel odporucam
len jedna vec ma strasila pri dovolenke s lietadlom co, ak ochorie a budeme sa musiet vratit spat.Taka moja uzkost😄
isli sme na noc cestu prespal vsetko ok
isla by som len tam, kam sa dostanem autom pokym je dieta male

daisynka_
2. apr 2017

@ludkaj100 tak do Turecka alebo Egypta by som do iného ako 5* s dieťaťom určite nešla, Grécko sa dá aj do 4-ky ... vodu kúpiš všade a aj plienky ... v Grécku som navyberala zeleninu a dala som im to v kuchyni rozmixovať, prípadne som v lekárni kúpila hotové a dala im to do kuchyne zohriať, nemali s tým problém ... V Turecku už mal malý necelý rok a pol, tak to neporadím, lebo tam už sme jedlo neriešili

ludkaj100
autor
2. apr 2017

@daisynka_ egypt sa bojim riesit kvoli zaludocnym problemom. Tam by som s takym malym babom nesla.. Super ked tam maju v lekarni take vecicky.. Asi este pouvazujem ale najviac sa mi pozdava Turecko a potom teoreticky by sa dalo aj grecko

sofi2510
2. apr 2017

@ludkaj100 ... detske jedlo v skle ako aj um kupite vsade ... uz len vybrat destinaciu, ktora bude pre vas top 🙂

daisynka_
2. apr 2017

@ludkaj100 Turecko je pre deti super 🙂

ludkaj100
autor
3. apr 2017

@daisynka_ a viete odporucit aj nejaky dobry hotel v Turecku?

daisynka_
3. apr 2017

Veru neviem, my sme boli so synom len raz a mne sa nepáčila pláž, v Turecku bolo more dosť rozbúrené a tak v mori syn veľmi nepobudol ... potom už sme chodili len do Egypta - boli sme raz v Hurgade a 6 krát v Marsa Alam, tá je pre mňa top, more nádherné a teplé ... Egypt by som ale s tak malým dieťaťom neriešila, aj keď musím povedať že my sme so žalúdkom nikdy problém nemali ... ja som bola 4 krát len sama s malým, takže som fakt vyberala hotely, kde črevné problémy nehrozia 🙂

simca06022011
3. apr 2017

Sice letecky som nesla, cize ani tak daleko ale s malou sme cestovali autom... stravu som riesila vyzivami, umele mlieko som si aj na izbe urobila,ovocie/zelenina/nieco sa daju kupit vsade, flasova voda tiez... ale on bude mat iba 7 mesiacov, iste vyzivy....
Inak dali sme ziadost nech nam daju kanvicu na izbu ak nebola v zariadeni (uz vopred pre rezervacii, alebo emailom), ak nemali doniesli sme si cestovnu :D problem sme nikdy nemali ;) Takto sme fungovali asi aj do 1,5 roka.. isto aj keby mali "detske" menu, myslim, ze by som to do 7 mesacneho netlacila... aj potom som bola citlivka co jej dat jest. So stravou si nerob starost :D

lucy56
3. apr 2017

My chodime od malinka hlavne koli tomu ze je alergik a ako 8 mesacny este kojeny bol v bulharsku brala som par prikrmov asi dve detske vody plienky kociar skladny a ostatne sme dokupili tam, mali sme este svoju kanvicu cestovnu na ohrievanie vody koli kasiam inak all inclusive takze co mohol ako zemiaky ciste ovocie jedol s nami bolo super pretoze nechodil celu cestu prespal v lietadle bol dobry.myslim si ze pokial sa nejde do exotiky a arabskych krajin kde je ina strava da sa dieta po europe zobrat hocikde a okrem toho kedze chodi od mala teraz ako 5 rocny miluje cestovat nemame s nim problem najest sa v restike proste je zvyknuty.praveze si myslim ze cim neskor sa ide s detmi do zahranicia tym su deti protivnejsie lebo to nepoznaju boja sa.mame v rodine takych co boli 1x v 5 rokoch a povedali ze nikdy viac

simca06022011
3. apr 2017

@lucy56 to sa vobec neda takto zovseobecnvoat, ze deti co nechodia od mala "k moru" sa nevedia spravat :D a uz vobec nie "do zahranicia" :D

lucy56
5. apr 2017

@simca06022011 zovseobecnovat sa to neda ale plati to ze co dieta zije a vidi u rodicov berie ako fakt a ked sa nejde nikam z obavy ze dieta je male a nezvladneto tak tu obavu na dieta prenasame a preto som radila nebat sa a ked mi je to prirodzene co mojej rodine cestovanie je prirodzene tak idem

anabeth
5. apr 2017

@lucy56 no prepáč, ale to je pekne pritiahnuté za vlasy...že sa dieťa nevie správať, za to nemože zahraničná dovolenka ale rodičia... a kto naozaj nemá peniaze??? ten bude mať nevychované deti?
cestovanie je aj o povahe- niekto nemá rád vybočenie zo stereotypu a to sa nenaučíš... na to si len so zaťatými zubami zvykneš
nehovoriac o ludoch, čo chodia každý rok k moru, lyžovať do Rakúska ale ich - nácť ročné deti ešte neboli v Tatrách
krásna zmysluplná rodinná dovolenka sa dá zažiť aj na Slovensku- s vychovanými aj nevychovanými deťmi

simca06022011
5. apr 2017

@lucy56 ty si povedala, ze dieta co nikam nechodi sa "nevie spravat" (nie takto, ale v podstate ano).. a ja tvrdim, ze dieta co je stred vesmiru, rodicia nie su spolocensky zijuci v tom zmysle ze chodia do slusej restiky, na vylety kde sa nocuje atd tak mozu mat problem ze dieta sa nevie spravat (ale to iste dieta ma amoky aj na prechadzke, v parku, v obchode), proste akakolvek zmena ho vykolaji. A aj preto, ze to vykolaji rodicov :D
Dieta co je naucene, ze chodime medzi ludi, ideme do restiky atd, tomu je ukradnute ci cestu do zahranicia odspi a potom sa zobudi a naje v inom state, alebo nie.. rovnako sa aj sprava.. nerobime okolo dcery ofuky, nelietam a necitim sa ako nadclovek s malym dietatom o ktorom hned cele okolie vie, ked moje dieta robi dramu v restauracii dostane po zadku a bude cusat a nevyrusovat okolie.. vie to od malicka, ako sa ma spravat, a to je fakt ktory zavazi, nema to nic s tym, ci chodime okolo sveta s malou alebo nie. ja viem ze v kabelke musim mat pre nu ak ideme na dlshiu veceru kreslenie alebo puzzle, a s tym sa zabavi, ale dramy sa nerobia.

simca06022011
5. apr 2017

@lucy56 som sa zamotala, teda pravda je to ze co vidi od rodicov to to dieta aj robi... :D

sono2
5. apr 2017

@daisynka_ ako sa dá vybrať taký hotel kde nehrozia črevné problémy?
Môžeš mi dať na také link?
My sme boli teda V pekne drahom, ale hnačku smedostali a to som jedla fakt žiadne koláče atď.

anabeth
5. apr 2017

@sono2 to sa nedá, stačí, že riad je v umývačke... tá voda je nezávadná, len obsahuje bakteriu na ktorú my nie sme zvyknutí