icon

Ktoré destinácie ste navštívili a neodporúčate?

13. feb 2025

Ahojte, prosím vás, kde ste boli a povedali ste si už nikdy viac a prečo? Môžte menovať kľudne aj slovenské destinácie.
Ja napríklad Tunis, otravni domáci, hnačky ešte pár mesiacov po návrate, nikam sa okrem rezortu nemôžete pohnúť.

akje
13. feb 2025

V Bulharsku som videla moc zubozenych zobrakov a neskor som sa docitala, ze tam takto funguje mafia, ktora ludi znetvori, aby viac vyzobrali, az sa mi ta krajina sprotivila.
Egypt bol nadherny hotel, top sluzby, ale to teplo som naozaj nedavala. Uz tam nechcem ist :D

zmrzlinka2021
13. feb 2025

Neapol

sssss123
13. feb 2025

vyslovene negatívnu skúsenosť nemám, ale neoslovili ma grécke ostrovy

larinka552
13. feb 2025

Taliansko,bola som 2x.Vsade smetie, bordel, po uliciach psie exkrementy, plaz- mamiesto piesku blato a more-hneda voda, vypustaju splasky z celeho mesta do neho 🤷🤢 A ako bonus, po anglicky nevedia ani ceknut aj mladi ludia.

marcellka32
13. feb 2025

@sssss123 ktoré grécke ostrovy si návštivila?

zafir01
13. feb 2025

@larinka552 Taliansko ktorá časť ? Pretože mám precestovne takmer celé ( mimo sicilie ,Sardínia a kalabrie ) ,
A teda stotožňujem sa s tým čo píšeš ,len v okolí Neapola a potom Jadranská severná časť . A teda ešte odľahlejšie časti Foggiea oblasti , je cítiť zvýšenú kriminalitu a špinu v uliciach ,či chudobu
Inak si dovolím povedať ,že sme sa kúpali v priezracnom mori ,ležali na čistom piesku , a obsluhoval nás veľmi milý personal s takou angličtinou ,s ktorou sme si vždy rozumeli . To isté historické mestá . Cestujeme s troma deťmi ,a vždy nám bolo poskytnuté všetko ,čo bolo treba ,a aj naviac . Fotky mám v Pc , no pripájam len screen z mojej plochy

zafir01
13. feb 2025

Neoslovila nás čierna hora. V čase covidu bolo síce prázdno a dostali sme sa na miesta ,ktoré sú inak uzavreté pre diplomaciu a politikov .... No tá špina aj na najkrajších plážach a zatokach ... Oni si svojou hnilostou vedia zohavit aj ten posledný najkrajší kúsok zeme .a tá mentalita mi tiež nesedela

larinka552
13. feb 2025

@zafir01 Trani (okolie Bari, Puglia) a Rimini myslom, to bolo pred 20 rokmi, takze nepamatam presne ale na plazi kopa spakov a v mori vlozka. Taliansko velke sklamanie. Chorvatsko, naopak. Bola som 3x a vzdy spokojnost. Az na tie ceny ale tak dovolenka od slova dovolit si 😉😃
Vy ste boli kde presne?

alice8mi
13. feb 2025

cestujeme vela a na vsetky dovolenky a vylety spominam velmi rada
Ale teda Neapol, fuj to bola silna kava. Vedela som, ze pekne mesto to nebude, zasli sme tam skor iba zaujimavosti /hlavny program bol uplne iny/, ale uz by som sa tam nevratila aj keby mi platili. Po 2h sme doslova utiekli, smrad, spina, ho*na, a vyslovene nebezpecny pocit, never ever

misienka123
13. feb 2025

Turecko

luccija
13. feb 2025

Ja som bola v Tunise 2x a bolo vyborne.Nepacilo sa mi v Bosne a Hercegovine a do HR ideme len preto, že sa vyhneme letu.Ale nepovedala by som, že ich neodporúčam.Mne sa páčilo všade či Turecko, Egypt, Tunis, Španielsko, IT
Tie čo píšete o Benátkach tak môj muž hovorí to isté😀plus bol zhrozený z Neapolu špiny, prostredia, ale milí ľudia.A, keď naše slovenské ja som vždy rozčarovaná z Tatier služby strašne, parkoviska drahe platiť, všade tie otrasné bufety

helenbozka
13. feb 2025

Taliansko. More teplé ako chcanky, verejná doprava maximálne chaotická a nespoľahlivá, k cenám sa vyjadrovať nebudem (asi také ako na SVK)? Doslova mam z IT traumy. Myslím, že kebyže im starí Taliani za pomoci otrokov nepostavia Rím s celou tou parádou, tak nežijú z cestovného ruchu celý rok. A bola som aj v Bari, Benátkach, Ancone, Ríme... Nenadchlo ma to. Ale taká Sicília a Sardínia sa mi páčila...
A môjho manžela by som NIKDY nedostala do Chorvátska (proste ho vôbec neláka "slovenské/české" more).
Taktiež by sme nešli do tých naoko luxusných rezortov v Egypte, Tunise, SAE (Dubaj)...
Naopak, kam by sme sa vrátili zas a znova - Karibik ♥️ Len tú cestu tam si človek musí ekonomicky dostatočne dopredu naplánovať.

janettdamian
13. feb 2025

@jaja20 @fairyy muž v Benátkach strávil pracovne niekoľko týždňov a tiež povedal, že nechápe čo tam ľudia vidia. Totálny humus a smrad.

zuzinabila
14. feb 2025

Manfredonia v Taliansku🙂 velmi cudne mesto ,rychlo sme odtial utekali

zafir01
14. feb 2025

@larinka552 tak pobehanu máme lombardiu , Toskánsko krížom krazom , oblasť Merche .tieto tri z toho čo poznám hodnotím ako najčistejšie . To bolo iné Taliansko ako smer juh ..oblasť Neapol cez vnútrozemie bola špina, to isté oblasť mesta foggia,hoci tam už boli kilometre krásnych pieskových pláži s čistou vodou a 100m od brehu stále dociahnes na dno .
Nižšie salento ( tam sú fotku fotene ) .ani raz za tie týždne sme nenašli odpadky na pláži . Občasorsky bordel vyplaveny ,ale chodili sme na pláže ,ktoré bolii mimo dosah turistov . Proste raj .časti sme na konci júna boli má pláži sami doobeda a až potom prišlo pár ľudí , žiadny natresk ,hlasná hudba . More teplé ako čaj , jeden deň mierne vlny kde sa dalo dobre vyšantiť,no stále platí že veľmi dlho smeuseli ísť aby sme mali vodu po krk . A niektoré dni,časy dňa , voda nepohnuta ako v bazéne bez vĺn a tie farby a bleducky piesok boli niečo krásne .
Pár pláži so servisom ,kde sme dávali obed , a personál bol super vzdy . Rok predtým bol manžel so synom vo fogii pracovne .vtedy 12 r syn strávil pol dňa s jedným talianom z firmy ,ktorý síce nevedel ani ceknut po anglicky ,no veľmi sa snažil cez prekladač a o syna sa postaral . Jednoducho po viacerých skúsenostiach a návštevách mám len. Príjemné dojmy ..
Čo určite budem vynechávať z ďalších návštev je tá časť IT ,kam jazdí najviac slovákov a Čechov teda sever . A neboli sme na sicilii ,kalabrii , ani ligurii . .takže to ešte napravime ,aby som mohla povedal ,že IT máme naozaj celé zmapované .( Nie v rezortoch )

zafir01
14. feb 2025

@janettdamian to isté môj muž povedal.. plus chodil často do Paríža . To mesto sa mu hnusi 🫣 ,keď počuje ako tam niekto túži ísť ,tak muž ,čo videl najviac tie odvrátenej stránky ,tak si klepe na čelo ..ale je pravda ,že všetko to " pekne " videl vady z diaľky a videl to bežné ,pracovné

lucia147852
14. feb 2025

Benátky. A celkovo Taliansko mám veľmi rada, ale toto mesto teda nie. Smrad, špina a milión ľudí na 1km2. Veľmi zlý dojem

stanulienkat
14. feb 2025

Slovensko. Otrasne sluzby, jedlo, ceny, spravanie..

zafir01
14. feb 2025

@stanulienkat tak nejako ..česť výnimkám . Na internete sa Slováci smejú z cecha ,ktorý si myslel ,že je to vtip , keď kupoval lístky na lanovku na Lomnicak pre rodinu a lístky spolu stali cez 300€ ..
A čítal komentáre typu ,že keď na to nemá ,nemá sem čo jazdiť ...že je hlupák ,čo si myslel ,že za 20kaček kúpi lístky ... A podobne .

Ja by som chcela vidieť tých komentujú ich ako v Tom momente berú rodinu a dajú cez 300€ na tú lanovku . Pritom sme ponechali rakúske aj talianske Alpy .a keď sme šli lanovkou asi troma s prestupom a šli sme na trojtisicovku pomaly ,tak nás to vyšlo presne 0€ ... Lebo sme mali summercard , a jednu atrakciu sme mali grátis . To sa u nás štát nemôže . Tu len každú matrca ruku a take biznis modely a ceny nahadzuje ,že až .
To isté jedlo a reštaurácie v Tatrách vs Alpy .. jedli sme 2 dosp plus dve deti v reštaurácii v nadmorskej výške asi 2500mnm pod najvyššou horou glosglockner, a za menu a kávou a čajom sme tam 4 roky dozadu nechali niečo cez 50€ , tu na sk ? Smazeny syr a hranolky z metra a 16€ za jednu porciu ( pri tej detskej dedinke Donovalkovo )

carolynka
14. feb 2025

Sever Severneho Irska. Boli sme tam kempovat a po menej ako dni sme sa kvoli neprestavajucemu lejaku zbalili a vratili domov.

sabinka022
14. feb 2025

Neapol. Smrad, spina, potkany(jeden bezal vedla mna cez prechod 👍🏻), bezdomovci...

zuzickak
14. feb 2025

Berlín- smrad, špina, bordel, obťažujúci bezdomovci všade

lasona
14. feb 2025

Boli sme na sri Lanke...všetci uchvateni, že aká nádherná krajina...no asi iba v rezorte. Všade spina, bordel, odpadky všade. Bývali sme v neturistickej oblasti, u domácich. Ale určite sa vrátime, mame tam priatelou, už viem na čo sa nachystať....len ma to prekvapilo , nikdy som nebola v Ázii...ale musím povedať, že žiadne ťažkosti sme nemali...vodu sme pili normálne z vodovodu, strava bola úžasná...ľudia priateľskí a milí.. vôbec nepýtali peniaze ako som všade čítala...dokonca sme boli aj s malým 6 mesačným bábätkom a bolo to fajn

mk1111111111
14. feb 2025

Ja Slovensko, zial nerada to pisem, ale fakt nemam slov, hotely predrazene, jedlo hnusne, sluzby katastrofalne a personal tiez kapitola sama o sebe, zakaznik sa rovna otrava. A velmi ma to mrzi. Precestovala som v podstate vsetky kontinenty, ale Slovensko jednoznacne vedie a niekedy sa za to aj pred zahranicnymi priatelmi hanbim. Aby museli hodit jedlo kupene pod lanovkou na Solisko do smetia a to vieme na kolko si za jedlo domaci pytaju, ze ani v rakusku to tolko nestoji a tam sa este aj dobre najem, tak, to je uz co povedat a ine nepritomne pohlady, ak nieco nebodaj chcu naviac, ci uz v hoteloch, restauraciach, inych sluzbach. Nechapem, ako tam niekto moze chodit opakovane. A to ja sa viem prisposobit, ale toto jednoducho nedavam

mk1111111111
14. feb 2025

@lasona ved to, prisposobis sa, staci, aby boli ludia mili a nie ako tu, len zodrat Ta z koze a neotravuj.

tiezjedna
14. feb 2025

jaj skoro som zabudla - pre mňa absolútna no go zone je Bibione 😝 raz stačilo, pred rokmi ešte s mojou maminou a dcérou. No otras. More hnusné, pláže preplnené, mesto nič moc... Ani zadarmo už. Dodnes sa striasam pri tej spomienke😂

stanulienkat
14. feb 2025

@mk1111111111 presne. Snazime sa podporovat Slovensko a turisticky ruch, ale vzdy mam negativne pocity. Zdute ksichty na kazdom kroku, uroven sluzieb ako za sociku, nekvalitne jedlo, vstupne na atrakcie vysoke, akoby sme tu mali Cinsky mur. V zahranici ak aj to jedlo nie je prvotriedne, tak casnik ti aspon s usmevom nieco prehodi a mas aspon dobry pocit. Ked porovnavam len Cechy a Sk, tak 1 a milion. Cesi sa staraju o pamiatky aj okolie, usmev, zveladuju... proste su niekde inde.

zuzinabila
14. feb 2025

@zafir01 prosim,ktoru cast Solenta odporucas?mesto,dedinka.dakujem

mk1111111111
14. feb 2025

@stanulienkat z duse mi hovoris. A tak ma to niekedy mrzi. Uz 350 tisic ulav, ako podnikatelia dostali a stale nestaci, stale nariekaju, vsetko zvysuju a este su aj ofucani. Ale tak, aj ine destinacie su. Ja prenecham Slovensko inym, nech sa tam netlacime vsetci.

akje
14. feb 2025

@mk1111111111 cojaviem. Mam toho precestovane od vychodu na zapad a slovensko ako ho opisujes nepoznam.
Mam viac pozitivnych skusenosti ako tych negativnych. Posledne hotely a penziony, kde som bola boli na vybornej urovni, rovnako tak aj sluzby casnikov.

Pravda je, ze ceny su tu privysoke. A tiez je pravda, ze ked som v novom prostredi, riadim sa recenziami ak ideme niekam jest a vzdy je to pozitivny zazitok plny chuti. Nikto nic nemusi vyhadzovat.

Nechcem ti oponovat, ocividne navstevujeme ine miesta a moze sa stat ze najblizsie natrafim aj ja. Ja len ze z mojho pohladu to az taka katastrofa nie je 🙂