Let s dvoma deťmi bez muža na Floridu?
Dobrý den,
Momentálne som s 2 deťmi sama na Slovensku, muz mal cez sviatky prísť za nami. Pracovne sa však nemôže uvoľniť na tak dlho. Ma tam aj rodicov. Samozrejme každý očakáva že prídeme tým pádom ja s deťmi. Syn ma 13 mesiacov práve sa učí chodiť a dcéra 3 roky. Let by bol na Floridu s prestupom. Pravdupovediac neviem si to predstaviť. Viem že obidve deti by som mala na rukách minimálne 14 hodín plus doklady a príručná batozina pre dve deti tiež niečo váži. Išli by ste do toho? Samozrejme let naspäť by ma čakal tiež samu. Možno ak by ste mali nejaké rady ? Nechcem to okamžite zavrhnúť ale príde mi to ako samovražedná úloha 😅
@kitycat jedno dieta v kociku, druhe v nosici a plus dva kufre. Obe deti chcu jest, cikat, kakat, hrat sa. Niekolko hodin na letisku, niekolko hodin v lietadle. Ak sa nieco pokazi (let bude meskat, zrusi sa…) tak sa to moze vyyrazne natiahnut. To vsetko ma zvladnut jedna osoba sama ?
a čo asistenčná služba pre staršie dieťa?
Ach jo ďakujem za odpovede ak keď veľa motivácie som v nich nenasla 😅 muža sme videli naposledy na konci letnej dovolenky čiže je to už naozaj na hrane ale vedeli sme že cely december až nový rok strávi doma a teda nevyšlo to. Problem je aj to že manžel je presný opak - da sa do reči s každým všetko je Gombička a všetko je NICE. Ja by som asi 15 hodín radšej necikala nez požiadala niekoho o pomoc 😀 akože s deťmi mám zmaknute veľa sama ale všetko si vopred plánujem či už dlhšiu jazdu autom - mám naplánované kde stojíme atd.. malého ešte dojcim takze aspoň mlieko fľašu by som nemusela ohrievať nosiť..ale maly tým pádom zaspí len na mne takze dilema veľká. Dcéra tiež bude musieť spat 15 hodín nevydrzi aj keď občas už je bez poobedneho spánku.
@michaelam2 len si musí nastaviť myseľ 🤣
Ako isto sa to dá, ale to by naozaj muselo byt niečo veľmi vážne, nie ze si muž nemohol zobrať voľno.
keď ti malá nevydrží tak ako chceš ísť? Ako tam chceš chodiť na wc a ako chceš ťahať 3ročnú unavenú dcéru z jedného lietadla do druhého, príručná taška, kočík k tomu a malý? A ešte otázka skôr k tvojmu mužovi. To naozaj od leta nevidel svoje teraz 13mesačné dieťa? A s kľudom ti napíše, že však príď s nimi sama? No nešla by som ani keby moc chcel. Asi som jediná, ale príde mi to od neho strašne sebecké a nezodpovedné. Prečo si tam nešla s jeho rodičmi teda, keď oni už sú tam?
Ja mam strach z neprijemneho pocitu v bruchu...preto by som asi neletela. S detmi by to.bola este vacsia starost.a zataz...
@sasa1310 Ved som pisala aj hracky pobalit. Nie 14 hodin na tablete. Ak budu mat nocny let, dieta prespí väčšinu casu. Akoze vacsina deti je proste v lietadle uplne v pohode. Mne maly lietal od 1,5 roka so mnou sam a nebol problem. Za tych 25 rokov co lietam, som zazila iba jeden raz cirkus dietata a bola to Ruska sama s 3 detmi. Malemu som dala lyzatko a cely cas bol ticho. Myslim, ze mi ďakovali vsetci vtedy. Ty si zazila kolkokrat cirkusovat deti v lietadle?
Fuuu ja som uz len z toho v strese, ze to citam 😅😬...
@betulinka1 no vtipné. Čiže ďalšia príručná taška na hračky. Ak si nepochopila letíš 14h s prestupom smerom na Floridu, kde ideš rovno s časovým posunom. Takže nočný let ti nepomôže. A zažila som veľakrát cirkusovať deti v lietadle. Vždy v týchto krátkych letoch. Takýto dlhý let našťastie je veľa uvedomelých rodičov a takto moc nelietajú s malými deťmi, pokiaľ ozaj nemusia. A je rozdiel mať jedno 1,5 ročné dieťa a a mať 1,5 ročné dieťa a k tomu 3ročné dieťa a rozdiel letieť pár hodín a pol dňa.
...aj mne to príde ako samovražedná úloha 😁 Nešla by som, keď si predstavím tie peripetie okolo toho 😬
@sasa1310 dieta neriesi casovy posun. Jemu je jedno ci na hodinkách mas 2 hodiny, ked ono ma svoj cas na spanok. Ale ja sa nechcem dotahovat. Iba som pisala svoju skusenost. Kratke lety som davala na poobedny spanok a zaspal presne na cas a bolo mu jedno, ze sme pristáli v krajine, kde bolo dve hodiny plus ci mínus. Napriklad vedela som, ze spáva o 13:00 hod., lietadlo letelo 13:30, to vydrzal, tesil sa ako ideme hore a potom zaspal a zobudila som ho pred pristatim, ked uz bol pokyn na pripútanie sa. Na dlhe lety som vyberala tak, aby sme boli vo vzduchu v jeho case nočného spanku. Prestup bol v pohode, ideálne vyuzit salónik, kde sa da pohodlne preckat, mnoho letísk ma aj hracie kútiky. Treba si to samozrejme dopredu popozerať. Da sa to tak isto naplanovat ako cesta autom.
@betulinka1 ty máš koľko nalietaných tých zaoceánskych letov s 2 malými deťmi?
3 ročnému dieťaťu tablet do ruky a vydrží sedieť 14 hodín? Nepoznám žiadne tak malé dieťa, čo by to vydržalo. Dospelí ľudia majú problém lietať také vzdialenosti a obsedieť na jednom mieste, nie to 3 ročné…
Autorka - z osobnej skúsenosti tiež neodporúčam a to som letela s dvomi 11 ročnými a jedným ročným dieťaťom. Bolo to na mašľu, hlavne počas denného letu. Prežili sme, ale keby som vedela, čo ma čaká, tak sedím doma na zadku a nikde nejdem.
@betulinka1 aké dlhé boli tie tvoje lety? Tu sa nebavíme o časovom posune 2h ale o 7h posune času. Let nad oceánom si veľkú časť mimochodom pripútaná
Nesla by som. Ja sama cestujem so starsim a uz len to je masaker. 2 hodiny cakat na letisku, 3 hodiny let ( na floridu sme leteli z Dublinu 8 hodin ) plus cakat na kufre, potom presun na stanicu a potom dalsia cesta domov. A to 5 rocnemu dalo zobrat, ja som uz vecer padala na hubu.
Presne Toho sa bojim že nastanú komplikácie meškanie nestihneme prestup. Teraz sme ale nasli priamy let do Washingtonu 8 hodín a tam by nás čakal muz a leteli by sme spolu ďalej. Mám ešte sestru ktorá by veľmi chcela ist- 16 ročná ta keď to pocula hneď sa navrhla😅 ale teda to je tak ďalšie dieťa ešte a aj zo skoly by ju museli nasi ospravedlniť
Inak manželia maju byvať spolu. Nie je podla mma dobre ked je od rodiny tak dlho preč..ale nesudim. Ked vam taky zivot vyhovuje tak ok.
Ak je sestra zdrava nepotrebuje dohlad. Aj budes mat pomoc aj sa tvojej sestre splni sen
Ahoj ja by som sama s dvomi takto malymi detmi urcite nesla a nie je to ani najkratsia cesta. My sme dvaja mali dost co robit s jednym kludnym dietatom a batozinou😁 neviem si to ani len predstavit
Nemôže ísť niekto s tebou, napríklad mama?
Neletela by som. Z pohľadu matky je to extrémne náročná situácia. Meškajúce lety, potreby detí, osobný komfort… Z pohľadu spolucestujúcich: čistá katastrofa, vreštiace decká, chudera mamka.
zalezi ake mas deti, ale urcite by si to zvladla
Akoze, lietavame casto podobne vzdialenosti. Mam dve deti a este som si sama netrufla ich vziat, ze len ja. Rozmyslam ze buduci rok uz snad aj sama ale to budu mat 6 a 9 takze dost velki aby pocuvali. Pred par rokmi sme takto cestovali, maly mal 3 a dcera 6 a to co robil bolo nieco strasne, krical na cele lietadlo, reval, chytal hisaky, chcel prec. Jeho sa nedalo zabavit filmom alebo tabletom. Bol na to este moc maly a vydrzal pri tom chvilku. To som ale necestovala sama s detmi ale s manzelom.
No a ty ked pojdes s detmi a prezijes to v zdravi, tak budes s muzom celi mesiac ? Alebo skrz aky spolocny cas by to bolo?
16rocna by pomohla,to by bolo fajn
Sama by som nesla ani za svet
Nerob to. Mám nalietané tisícky letov a tomuto by som sa dobrovoľne nevystavila.
@sisaka s dvoma ani jeden. Ale nie je to nic netradične, ze takto lietajú s detmi zeny same. Lietala som iba s jednym malym sama od 1,5 roka a pravidelne za rodinou do Kanady. Ale ja ti samozrejme tvoj nazor neberiem. Pisala som iba svoje skusenosti a ako som to riesila ja. Kazdy moze mat vlastnu skusenost a sucasne som autorke aj odporucila riesenie s babkou. Tak nerozumiem co ta tak strasne irituje na mojich odpovediach. Ty si autorke napisala svoju skusenost a to je tiez v poriadku. Clovek napise autorke príspevku svoj nazor a hned je tu utok, ze co ja kde som bola. Cloveku sa potom uz vazne ani nechce niekedy reagovat. 🙈🙈🙈
@betulinka1 A sme doma - s dvomi malymi si ani neletela. však si pozri, čo si napísala, “3 ročnému tablet do ruky a vydrží a keď bude problém, tak niekto pomôže”. Na to reagujem, lebo mala som malé deti a teraz mám 3 ročnú vnučku, ktorej by som nielenže nedala tablet do ruky, ale keby som aj dala, tak by bol zázrak, ak by ju tu bavilo 1/2 hodiny, možno hodinu, nie 10. Keď si cestovala do Kanady, tak musíš vedieť, že do Európy sa cestuje na noc, z Európy cez deň, takže predstava, že dieťa prespí obidve cesty je tiež nereálna. Ako človek čo tiež precestuje čosi letecky tak nie je nič horšie ako uplakané, ukričané malé deti, ktorých rodičia nevedia utíšiť a ešte najlepšie keď sedia za chrbtom a klopú do sedačky, či vreštia rovno do ucha, predstava, že nejaký cudzí človek sa ponúkne, že teraz si odychnite, tuto zoberiem vaše najmenšie a suseda to 3 ročné a všetko bude fajn mi príde prinajmenšom naivná.
@betulinka1 neznášam prirovnanie "jedno dieťa, žiadne dieťa " ale v tomto prípade to skutočne platí. Je obrovský rozdiel pamäť na batožinu, seba, dieťa a cestovný plán keď ti medzitým ďalšie dieťa neuteka po celom letisku.
A ty si si vybrala ten darček ako odškodné, keď ti to muž navrhol?

Ja by som nešla.
Ak na tom muž trvá, myslím, že niektoré spoločnosti ponúkajú asistenciu za poplatok. Bude ti pridelená letuška ako doprovod