icon

Malorka 2017

rebeca2
25. jún 2017

Chceli by sme tento rok skúsiť aj Malorku, ešte nikdy sme neleteli (strach nepustil)....ale povedali sme si, že to dáme...určite chceme cez cestovku...viete prosím poradiť, kam sa tam oplatí ísť...deti 6 a 9r., skôr hľadáme pokojnejšiu časť,ale nie ďaleko od letiska...letenky zabezpečuje cestovka,či my? dík

lucik194
7. aug 2017

@dnika uf ..... zamysli sa nad sebou, co za somariny sa to pytas.... kontrola je tam kde ju pred x rokmi dali, tabule ta navedu a gate moze byt akykolvek, treba sa pozriet.... nie je to dolezite...

dnika2
7. aug 2017

@lucik194 hm tak dik

dnika2
7. aug 2017

Nie každý je s cestovný keď som prišla na mallorcu hodinu som bludila tak nemusíš hneď vyskakovať máj sa

lucik194
7. aug 2017

@dnika2 netreba sa hned urazat
....len aby jedna dospela osoba nevedela si vyhladat informacie sama je dost smutne....

katie233
7. aug 2017

@dnika2 na 1. poschodí. Dole sme išli na check-in, na palubnom lístku sme mali gate. Aj keď je to veľké letisko, všetko bolo pekne značené 🙂

dnika2
8. aug 2017

Ďakujem nemali sme problém
🙂

bibka1308
10. aug 2017

baby, v Marinelande sa dá aj kúpať ? A v Dračej jaskyni idú všetci lodkou, či sa to dopláca . Aké výlety s 5 ročným dieťaťom sa ešte dajú absolvovať. Odlietame v sobotu a už mám zo všetkého neskutočné stresy (najmä však z letu).

hori
10. aug 2017

@bibka1308 no to asi moc neporadim, my sme to riesili dost draho cez fakultativne vylety, boli sme okruh ostrovom a na Formentore, do blízkych miest ako Port Polensa a Alcudia sme cestovali miestnymi busmi, cestovne poriadky su presne, takze nebol problem, aj do Palmy sa dalo, ale na to nam uz nezostal cas, boli strasne horucavy, celkovo velmi zle sa chodilo na vylety... tento tyzden je na Mallorke chladnejsi, posledne tri dni sme sa ani kupat nemohli, bola cervena vlajka vyvesena, to by bolo na vylety ideal, len uz sme odchadzali...

lucik194
10. aug 2017

@bibka1308 v marinelande sa da kupat tak akuratne s delfinmi v bazene ked si zaplatis a to kupanie stoji tak 50-60€
pri marinelande (ked z neho vyjdes) je aj plaz - to taka nic moc (skor horsia ako lepsia), malicka, vela lodi hned vedla lebo je tam velika marina (v Portals Nous) taka zbohatlicka stvrt co sa tyka lodi
normalne vyjdete na plaz, dostanete na ruku peciatku aby ste sa mohli este do marinelandu vratit.... takze v pohode....
inak ako som tu spominala, minuly rok v lete rozdavali baby na letisku mapy a vramci mapy boli kupony na zlavu a boli tam aj kupony na vstupne do marinelandu (deti boli zadarmo) platili sme len vstupne pre dospelych, od marinelandu ale netreba ocakavat nic svetoborne, nie je to take velke ako sa zda, odporucam sadnut si do tiena ked budu vystupenia delfinov...

amelie2017
10. aug 2017

@bibka1308 ahoj, vedla marinelandu je plaz, na ktoru mozes ist cez taku malu branicku, daju ti pri odchode peciatku, aby si sa este mohla vratit spat. My sme to tak spravili, pozreli sme si zvieratka, show, isli sa okupat na plaz a este sme sa potom vratili, aby sme si este raz pozreli show. V dracej jaskyni sa za lodky nepriplaca, vyjst mozes pesi alebo na lodke- je to ale len chvilocka, kusok sa zvezies, ludia dlhsie cakali na nastupenie ako sa viezli. Ja som vysla pesi, ale ten koncert bol pekny. V porto cristo je aj safari zoo, kde mozes ist autom alebo vyuzit ich safari vlacik. Daj si do googlu, malemu by sa mozno pacilo viac ako jaskyna. V Palme je aj velke aquarium so zralokmi a podobne.

bibka1308
10. aug 2017

@amelie2017
@lucik194
@hori ďakujem baby

momoqui
28. jan 2018

Baby poradte dobry hotel s plazou (priamo na plazu) pre rodinu s detmi do 30 km od letiska.

angua27
29. jan 2018

@momoqui Ahoj, ak chceš niečo bližšie pri letisku, pozeraj hoteli v okolí hlavného mesta Palma de Mallorca. Nemám priamo skúsenosť s touto oblasťou, ale býva tam vraj veľmi živo.
My chodíme do Cala Millor, Porto Cristo, pieskové pláže, kľudné mestečká, hotel ktorýkoľvek dobrý. Je to síce ďalej od letiska, ale do hodinky si v hotely.

momoqui
29. jan 2018

@angua27 pozerame v tej oblasti hoteli ale chcela som daku osobnu skusenost preroze napr. iberostar ma daleko plaze a su spoplatnene ... mnohe sa tvaria ako family hotels ale jedine co poskytuju je postielka a stolicka ...

zujka2
29. jan 2018

@momoqui my sme boli v Calla millor a hotel sme našli cez booking. boli sme sa pozrieť aj v Porto Cristo a Palme, za mňa Calla naj

momoqui
29. jan 2018

@zujka2 booking poznam 🙂 aky je nazov hotela kde si bola spokojna? No asi nakoniec vybereme ten iberostar s platenou plazou lebo su vsetky tie hoteli s dost zlymi recenziami

paja003
29. jan 2018

@bubchen86 krása, aj my sa chystáme tento rok. Ktorá časť to je?

amelie2017
29. jan 2018

@momoqui vyborne hotely a pristup k moru pre deti su v Playa de Muro, len je to na opacnom konci ostrova, cca hodku od letiska. Ale krasna dlha piesocna plaz, pozvolny pristup do mora.

momoqui
29. jan 2018

@amelie2017 ahoj, ano ten pozeram. Mas osobnu skusenost? Jedine ta dialka z letiska sa nam nepaci lebo mame naspat let o 7 rano 🙈mozno poslednu noc pojdeme do ineho hotela na letisku.
Trochu sa mi nepaci ze iberostar nevie kolko stoji lozko s dazdnikom na plazi pred ich hotelom. Celkovo ta komunikacia s nimi...no proste lenivi spanieli 🙂

momoqui
29. jan 2018

@mia_31 ahoj v ktorom hoteli si nakoniec bola?

amelie2017
29. jan 2018

@momoqui ja zijem kusok odtial, lehatka u nas stoja dve so slnecnikom na cely den 15€ a tam boli lacnejsie, len uz neviem, ci to bolo 10 alebo 13€. Inak ako chcete riesit transport do hotela/na letisko? Lebo su busy,co vozia turistov, jeden listok stoji okolo 16 €, tak ak vas je viac, asi sa oplati skor taxik, stoja okolo 80€ a ste tu rychlo.

momoqui
29. jan 2018

@amelie2017 urcite chceme taxi. Mas nejaku spolocnost co odporucas? Op

amelie2017
29. jan 2018

@momoqui nie nemam, navyse tu to s taxikmi funguje trosku inak ako u nas, ale vsetky mamu cenu do tych 80€, zalezi ci den ci noc, tak si myslim, ze mozete normalne zobrat z letiska taxi. Ale ak budes chciet, potom ti zistim blizsie.

momoqui
29. jan 2018

@amelie2017 v com to funguje inak s taxikmi? No chceme mat taxi zajednamy este pred prichodom nech nemusime saskovat.

momoqui
29. jan 2018

@amelie2017 prosim ta, ked tam zijes, iberostar playa palma, mas skusenost? Dakujem 🙂

amelie2017
30. jan 2018

@momoqui konkretne s hotelom skusenost nemam, ale oblast poznam velmi dobre. More je tam tiez pekne, ide postupne do hlbsej vody, aj ked rychlejsie ako v Playa de Muro. Ak mam tieto dve plaze porovnat, tak Muro je taka prirodnejsia, su tam sice hotely, ale za plazou su take akoby travy, je to chranena oblast, niekde sunakoby stromove lesiky, parciky..v Palme nie, ta je cela taka turisticky umela. Plus prechadza plaz plynule do letoviska El Arenal, ktory je spolu s Magalufom hanbou ostrova. Sami mladi ozrati Nemci a Anglani, ale tak je to nejaky ten kilometer odtial. Ta cast je kudna. Ako mne sa tazko radi, lebo ja mam rada malicke plaze, calas. Ale ak chcete blizko letiska, tak asi ta playa de palma.

momoqui
30. jan 2018

@amelie2017 ono malinka plaz je ideal a najma bez ludi 😀 len kvoli detom chceme kompromis a teda ak chceme blizko letiska asi musime upustit peknu plaz ☹ mne sa ten muro paci kvoli tomu ze maju viac atrakcii pre deti aj vo vnutri. Ajked my budeme asi cele dni na plazi takze mozno zbytocne riesim 🙂 ale som celkom prekvapena ake su tam ceny tych hotelov vychadzaju takmer ako dofca co mame na maldives 🙂

decembrovka77
30. jan 2018

@amelie2017 hej, to je pravda, prešla som všetky recenzie, ideme v auguste

amelie2017
30. jan 2018

@momoqui hej hej, Malorka je strasne draha, podla mna az predrazena, to ani nevravim o cenach u nas v mestecku. Si myslia, ze su neviem kde. Ale ked je stale taky velky dopyt, tak si to mozu dovolit. Keby zlacneli, tak sa uz fakt nikde nedostaneme. Lebo doprava v lete je niekedy des. Ja som rada, ze tu kde byvam je relativny pokoj, je tu plno turistov, ale zvacsa len dochodcovia alebo rodiny s detmi, takze ziadny bordel po nociach a podobne. A o cenach bytov radsej pomlcim 😬. No a preplnene plaze su od polky juna do polky septembra vsade. To s muzom uz ani nikde nechodime, len pred dom.

momoqui
Autor odpoveď zmazal