Mauricius 2017
Ideme na Mauricius! Dievčatá, ktoré ste už tam boli, čo máme vidieť, ochutnať atď...?
@tenerifka my sme na juhu boli na vylete. More a plaz su urcite krajsie na maldivach, aj pocasie lepsie.
Co sa tyka sluzieb hotela tak Lux belle mare bol vo vsetkom jednotka.
Je tam aj celodenny klub pre deti, ktory funguje takmer ako skolka. My sme tam deti nedavali (lebo mladsiu by este nezobrali a starsia tym pasom nechcela) ale mali bohaty program na aktivity takze pre rodiny s detmi odporucam urcite
@martina642 ten beachcomber ma nejake problemy, neviem ci koraly na plazi ale horsie sluzby hotela, horsia cistota a tak. Muz robil minuly rok prieskum a kvoli niecomu ten beachconber nechcel. Popozeraj komenty na tripadvisore.
@tenerifka a
@momoqui samozrejme absolútne súhlasím, aj pre nás sú MD TOP !! ale nemôžeme furt chodiť len tam :D to môj muž odmieta :D Chceme na striedačku aj niečo nové 🙂 teba
@tenerifka tu sledujem,čo kde ste zažili, veľa si ma inšpirovala pri cestách a viem že ten Maurícius ťa moc neoslovil oproti iným miestam, ale niet nad vlastnú skúsenosť a hlavne ozaj chceme to vidieť 🙂 dievčatá uvidíme teda čo vyberieme 🙂 dakujem
@martina642 jasne, aj my menine. Co sa tyka Mauriciusa, je tam co vidiet, je tam kopec zelene, hory, kulturne miesta. Aj more je krasne, samozrejme, ze ked mas zazite aj md vies to porovnat tak je to tak ako som uz pisala 🙂
@martina642 9
@momoqui
Mne na MD uz decka nechcu, ze nuda. Ja som sa uz naposlefy tiez trochu nudila. Asi by som to dala znova ako kombi napr. Sti Lanka 2 tyzdne +5 dni MD, to by bolo ok.
Z tychto ostrovov v Indickom oceane treba ist este na Seychely, ale to su ine palky, ked chces byt napr
5 dni Mahe, 3 dni La Dique a trebars 7 dni Praslin. Ked to ma mat nejaku uroveñ, tak pre 4 osoby je to strasna cena, este sj letenky k tomu.
Uz zase snivam a lietam, tak by som hned niekam isla
@momoqui
@tenerifka
@martina642 Maledivy, Mauricius, alebo Seychely, príp. Domin.republika pre pubertiakov, aby sa nenudili? Majú radi aj tobogány.Ďakujem
@oliverceky boli ste uz v exotike? Pre pubertu urcite DR, nebudu sa nudit a ani ty. Hotel 5*, aby to za to stalo. Da sa chodit na rozne vylety, a v deñ, ked dospely chce relaxovat na plazi, decka maju aktivity
@oliverceky v DR sme boli dvakrat ( Las Galeras a Bayahibe), okrem toho sme pochodili pol zemegule, a len v DR moja vtedy 12-rocna, ktora ma chalanov na haku, sa platonicky zbuchla do jedneho Francuza a v 14-tich do dvoch bratov-Nemcov🤣. No Karibik ma zvlastne vibracie
@oliverceky ja nerozumiem tomu sko sa niekto moze nudit pri mori. Mne stAci slnko a voda. Takze pre mna maldivy alebo mauricius nuda nebola ani pre nase deti. Ak su deti zvyknute na aquapark tak hladajte hotel uz aj s aquaparkom ale to skor asi DR. Tieto indicke ostrovy exkluzivne kvoli moru.
@tenerifka Seychelly odkladám snád 3 roky.. mala som to už skoro naplánované na budúci február,ale vraj radšej Júl kvôli daždom,tak sme teda Maurícius našli.. a samozrejme sú evidentne drahšie.. to som postrehla,a my sme ozaj ľudia All a na lehátku.. sme vyťažení počas roka,ako som to tu už niekde spomínala a ja si užívam kľud,knihu a teplé nádherné more, a šťastná dcéra v ňom, a najlepšie nikde nikto k tomu. 😀 ach ja už tiež snívam a vidím sa tam niekde 😀
@oliverceky ja neviem poradiť, ale tá DR asi ozaj najlepšie vychádza ak sú deti už väčšie a teda sa nudia,lebo ja to tiež nepoznám,moja dcéra more žere a užíva si ho,nepotrebuje extra aktivity pomimo , ale tak ide mať len 12 a verím že to ešte príde.. ale kamoši musia byť kedže je sama.. to sa tiež nudí ked sme sami 🙂
Ahojte, pokusim sa ozivit temu. Uvazujem nad dovolenkou na Mauriciu v novembri.
Cestujeme s detmi 5,5 roka a 3 roky. Chcela by som vybrat plaz bez vln, vhodnu pre deti. Le Morne sa mi paci, ale kedze je odporucana pre windsurfistov, predpokladam, ze tam kludne more nie je. Ktoru plaz by ste odporucali pre deti? Dakujem.
@momoqui to pocasie sa neda tak dobre naplanovat. Boli sme teraz koncom maja na Seychellach a dost tam prsalo. Prve dni krasne pocasie a potom kazdy den niekolkokrat dazd. Pritom podla toho, co som pozerala na xy strankach, maj-jun by mali byt idealne na Seychelly. V Karibiku napriklad to byvalo tak, ze prsalo v noci a cely den krasne pocasie.
Na Miami sme boli viackrat, tam bolo tiez pocasie nevyspytatelne. Len rozdiel bol v tom, ze tam bolo milion moznosti ako travit uprsany den.
Na takom Mauriciu, Seychellach a podobne teda nejaky vyber programu na uprsany den velmi nie je 😄
Skor by mi ale vadili vlny. My sa kupeme len v mori a preto mam radsej kludnejsie more. Na Seychellach su skoro vsade silne prudy a velke vlny. Maloktora plaz bola vhodna pre deti. Preto chcem naozaj vybrat lokalitu, kde sa deti vyblaznia vo vode.
@sissi2183 my sme boli tiez na Belle mare, ale v maji, 3 dni zo 7 dost fucalo, ale dalo sa to, dokonca ked sme zasli "za roh" do takej zatoky, tam vobec nefucalo. Boli sme par dni aj Le Morne, za mna Belle Mare ovela krajsie plaze a more, aj pre deti lepsie a k Le Morne by som si urobila len vylet na 1 den, lebo ta skala ma svoje caro 🙂
@momoqui na Maledivy som uz mohla ist velakrat, ale vzdy som vybrala nieco ine. Nemame radi takyto typ dovolenky obmedzeny len na pobyt v resorte. Kupanie so zralokmi a podobne nie je rozhodne moja salka kavy, takze tieto typy travenia casu nie su pre nas. Odhliadnuc od mojej klaustrofobie, let Mnichov-Dubai, Dubai- Male a nasledne domaci let a rychlolod je narocna a dlha cesta s malymi detmi.
@sissi2183 ak môžem poradiť, akurát sme sa vrátili z Constance na Belle Mare Plage z východu ostrova a fúkalo iba dva dni z desiatich, odliv je podla mesiaca nam išiel do splnu a práve naopak oceán sa akoby vracal, takže odliv 2m max, pre deti ideálne, dlhé prechádzky, vzhľadom na prítomnosť aj verej pláže...
@michalbottka velmi pekne. Nakoniec sme boli na Floride zasa. Lietame priamo z Mnichova do Miami, takze je to pre nas prakticke, ked ideme len na 8 noci. Na Mauricius by som chcela ist velmi, ale to sa oplati aspon na 10 noci, kedze je to döha cesta. Bolo more vhodne na plavanie? Lebo boli sme v maji na Seychelloch, krasne plaze, ale zial nie velmi na plavanie. Morske prudy a vlny. Teda len niektore plaze boli vhodne na plavanie.
@sissi2183 áno na plávanie vhodné, pozvolný vstup, nádherný biely piesok ako na Zanzibare pláž Nungwi, ale na šnorchlovanie treba ísť na Male, alebo na výlet St. Gabriel Island, čo sa Seychell týka, tak jedine ich hotel a to je Lemuria Praslin jednoducho úžasné..
@sissi2183 inšpirovali sme sa stránkou cestujsdetmi.sk a od 4 rokov náš syn cestuje s nami a aj preto si vyberáme pláže v krajinách ktoré su babyfriendly a ak niekto tvrdí, že Male má najkrajšie pláže, tak inde nebol.. na porovnanie posielam Zabzibar..

@momoqui aj pre nas....
No v Belle Mare dost fukalo, aj ked plaz bola super s jemnym pieskom. Mne tam chybali kopce, sama rovina, juh je krajsi