Mauricius 2017
Ideme na Mauricius! Dievčatá, ktoré ste už tam boli, čo máme vidieť, ochutnať atď...?
@sissi2183 ešte jedna rada, ak sa rozhodnete ísť a to, že najstabilnejší je december, január, február a marec je strašne teplo a aj logicky výskyt cyklónov, čo je dobré pre miestnych, keďže sú zavislý od dažďovej vody, ale zlé pre turistu, aj keď teraz v dobe globálneho oteplovania a zmeny vzdušných prúdov nepredpovedateľné, nás jeden cyklón tesne minul a na Madagaskaze zabil 37 ľudí a čo sa teploty vody týka, je tiež závislé od búrky a prúdov, dva krát sa nám stalo, že voda po búrke bola ráno studená, ale večer sa z nej už nedalo vyliezť, ale to je všade tak, na Male nám cez noc oveán zobral s pred plážového domu celú pláž a presunul ju o 300 m ďalej, naštastie to bolo pred odchodom a aj prispieva stúpanie hladiny oceánov, žiaľ.. poielam aj kránu pláž z Ari Atolu
@michalbottka dakujem za podrobne informacie. Momentalne uvazujeme nad dovolenkou medzi marcom a majom. Pravdepodobne budeme riesit bud Maledivy alebo Mauricius.
Cestujeme s detmi skoro 6 rocnou a 3 rocnou. Zanzibar sa uz trochu bojim kvoli detom. Mozno zbytocne, ale to je pre mna uz taka „tazka“ Afrika. Myslis, ze Mauricius v aprili alebo maji je ok?
@sissi2183 my sme boli v prvej polovici maja na Mauriciu a bolo super
@sissi2183 Zanzibar je perfektný náš syn mal 4 keď tam bol a nechcel nám nastúpiť do lietadla, že on tam ostáva 🙂 ešte na Kilimandžáre prišla teta z bezpečnostnej kontroly pozrieť, či naozaj sedí v lietadle, čo sa Mauríciusu týka, tak myslímm, že určite áno, vyberaj potom sever ostrova, ak chceš slovenského sprievodcu žije tam Marek, perfektný chalan a na instagrame ho nájdeš ako slovakpoint, aj Male sú v máji v pohode
@sissi2183 ešte jedna rada, ak sa predsa rozhodnete ísť do Afriky, čo je naša srdcovka, pozeraj lety s Ethiopian, skvelý srevis ich Dreamliner je pohodlný posielam pár foto na inšpiráciu .... Afriky sa nemusíš báť ak budeš pozorná a dáš pár drobných dolárov budeš sa mať ako v bavlnke 👍
@sissi2183 čo sa Male týka vyberaj ostrov, ktorý je dostupný aj rýchloloďou nie, len hydroplánom, pretože ak bude búrka, vysoké vlny, alebo silný vietor nie len na Male, ale aj na ostrove, kam máš letieť, tak buď neodletíš z Male a ostaneš na letisku, ako kamoš pre cyklón až 3 dni, nám len posunuli let o 3 hodiny a to bol silný vietor na ostrove, kde sme mali pristáť...ďalej hydroplány nelietajú v noci, takže neviem aké lety máte z Mníchova, my lietame z Viedne priame nočné lety, vyspíš v lietadle a ráno si na ostrove 👍 cestou späť nám zlyhal hydroplán, tak nás ráno museli odviesť loďou na susedný ostrov a odtiaľ sme leteli náhradným, naštastie Austrian posunul let o dve hodiny, boli tam dvaja dôchodcovia z Mníchova, ktorí vo Viedni prestupovali na let do Mníchova a na lodi sa úpne zosypali, až kým som im neukázal mail od Austrian, kde sa ospravedlňovali, že museli posunúť let, si ich mala vidieť ako sa tešili ....
@tenerifka Zanzibar je úžasný, more a piesok úplne v pohode konkurujúce toľko ospevovanym Maledivam. Skvelé možnosti na výlety, stačí si len vybrať čo a naplánovať. Plávanie v mori neporovnateľne lepšie ako na Mauríciu a to ja piesok vôbec nemusím. Neviem kde si bola, ale tvrdiť že Zanzi je humus, je podľa mňa veľmi subjektivne
tak mi sme boli v januari s dvojickami mali 5 rokov presne na Mauriciuse priamy let 9 hodin a super a nedavno sme sa vratili z Maldivov chalani maju uz skoro 6 rokov a priamy let 9 hodin a bolo paradne
@tenerifka škoda, že si mala zlú skúsenosť na Zanzibare, ale tvrdiť, že je humus to môžeš
aj o Egypte, Tunise, Thajsko, Bali, Mauriciuse aj Cejlón a aj o Barcelone a jej bočných smradlavých uličkách plných odpadu a potkanov, keď sme už pritom, ak to berieš globalne, všade je plno odpadu, ale to robíme my ľudia...
@sissi2183 skús pozriet Constance Halali, alebo Sandies Bathala
@zirafkasaska presne Male más čisto len na leňošenie a potápanie, Zanzibar maš o výletoch, prales, safari, masajovia, ostrovy a Stone Town
@michalbottka na ZZB nemas masajov, su to hladni miestni, co su za nich prezleceni, fake sou pre turistov. Mali sme spanielsky hovoriaceho sprievodcu a teda vela veci sme sa dozvedeli. Hotely sme mali dva - jeden na vychode a jeden v Nungwi. Na ZZB sa uz nikdy nevratim, zato na Maldivach som bola trikrat a urcite pojdem znova.
Tak agresivnych, otravnych a spinavych miestnych ako na ZZB som nezazila nikde na svete
@tenerifka my sme boli na Nungwi, hotel som si vybrala sama aj výlety, hotel patril Talianom, takže okrem klasického jedla aj kvalitné cestoviny, výlety sme mali cez Češku žijúcu na ostrove, nikde sme nenatrafili na nikoho otravného a to sme s domácim boli aj v miestnej dedine. Bol to chalanisko z pláže, prezleceny za masaja, podľa jeho rozprávania bol z Tanzánie, za peniaze zarobené v resorte si chcel kúpiť ďalšie zviera do stáda, ktoré ma jeho rodina. Vždy keď sme vyšli po pláži z resortu a šli sa prejsť, sa k nám niekto z masajov pridal a šiel s nami. Ak sme sa chceli rozprávať a oni vedeli aspoň niečo po anglicky, rozprávali sme sa. Väčšinou však nevedeli alebo veľmi málo. Keď sme sa vrátili k rezortu, odpojili sa. Nič nám neponúkali, neboli otravni. Chcela som drevené magnetky, vyrezali mi ich na želanie a o pár dní za nami prišiel ten masaj, že sú hotové. Výlety Stone Town, ostrovy, farmy s korením, všetko super. To co sme videli mimo rezortov bola neskutočna chudoba, je to predsa Afrika. Deti hrajúce sa s pneumatikou namiesto lopty, v roztrhanych veciach. Domy pozliepane z blata, vlniteho plechu, palmových listov a pod boli podobné domom, ktoré boli na Mauríciu. Boli sme na východnej strane v Bella Mare, urobili sme si výlet na sever ostrova aj na Le Morne, ale ak by som si mala vybrať znovu a rozhodnúť sa medzi Mauríciom a Zanzibarom, zvolila by som Zanzibar. Na Maledivach som nebola a ani ma to tam neťahá. To už sa radšej vrátim na Kapverdy alebo niečo z Afriky, Senegal, Gambia
@zirafkasaska no vidis, kolko ludi, tolko chuti, je fajn, ze je to tak pekne rozdelene
@tenerifka ako vravím škoda, že máš taký negat. zážitok s otravnými, drzími plážovými predajcami ako ich voláš, my vďaka tomu tam máme známeho perfektného miestneho chalana Faruga z miestnej pláže Nungwi, kde je ten najemnejši piesok aký som doteraz cítil, trošku sa mu približuje ten z pláže Belle Mare na Mauríciuse, inak chalan bol aj našim sprievodcom v aj v pralese,aj na safari, aj po ostrovoch, aj v Stone Towne a nevyrovná sa miestnym žiadny tajtrlík z cestovky, či už je to španielska, nemecká, alebo talianska CK, od ktorého sa dozvieš veľké guľové, len to čo sa naučil, prečítal, alebo dozvedel, nám to nevadilo, čo sa týka masajov, my sme boli na safari v Tanzánii aj s prespatím u miestnych orig. masajoch nie fake prezlečených miestnych z osád pozdĺž pláží, ale to tu už odbáčame od témy, je to tvoj pohľad na vec
@zirafkasaska skus Keňu pre deti je to paráda aj tento hotel Hotel Sandies Tropical Village, náš tretí z ich rezortov jeden majú na Nungwi a druhý v Ari Atol Male 👍
konečne niekto komu sa páči Afrika ....
@sissi2183 vidiš oživíš tému a odbočí to iným smerom, a namiesto rád sú tu iba, kto kde bol a čo zažil, ak ti môžem poradiť a rozhodneš sa ísť na Maurícius, alebo Male v tom máji, je najvyšší čas na rezerváciu aj kúpu leteniek, neviem aké cestovky pozeráš, my chodíme cez TUI a keďže idete aj s detmi, určite bez dobrej poistky by som nešiel, ale určite nie Europsku, veľa problémov v prípade uplatnenia, určite by som volil AXA vlastná skúsenosť, covid storno v 2021 bez odletu, ostrov sa zavrel 🤷♂️ peniaze vrátili 👍
@michalbottka zijeme v Nemecku. Lietame s Lufthansou do USA a v ramci Europy. Na opacnu stranu lietame s Emirates.
Vyberam spolocnost podla ratingu bezpecnosti.
Hotel bookujeme vacsinou priamo. Cestovne poistenie mame celorocne v Allianzi. Maledivy maju ale vyssie ceny hotelov pri bookovani priamo, ovela lacnejsie cez booking. Vyziadala som si nejake ponuky a porovnavala ceny. Letenky kupujem tak 5-6 tyzdnov vopred, z Mnichova odlieta kazdy den airbus 380 smer Dubai, takze s nedostatkom leteniek problem nie je.
Cenovo sa to ale lepsie oplati skor bookovat, co som uz odsledovala.
@sissi2183 neskúšala si si vyžiadať cenu cez cestovku? Na Mauríciu sme boli na prelome decembra a januára, na Zanzibare vo februári, vybrala som si hotel aj cestu, dala som aj miesto prestupu (v jednom som mala podmienku Emirates a druhé cez Afriku kvôli dĺžke letu). obidve som nakoniec riešila cez Fischer, pretože mi to vedeli zariadiť s lepšou cenou, a obidvakrat som si vybrala hotely, ktoré nemali v ponuke. Ceny leteniek oni ako cestovka mali tiež výhodnejšie (Maurícius mi ponúkli o cca 600€ lacnejšie, Zanzibar asi iba o 350€, ale navyše mi vždy ponúkli v cene aj cestovné poistenie a transfery na/z hotela co bolo prijemne plus)
@zirafkasaska nie, lebo s cestovkou je vzdy riziko, ze vymenia hotel, atd. Znami napriklad svadobna cesta cez Tui v Dubaji. Pridu do hotela a nemali ziadnu izbu zabookovanu.
Museli to na vlastne naklady znovu zaplatit, kym doriesili problem s cestovkou. Ja som mala takisto v minulosti negative skusenosti s cestovkami, takze cestujeme bez cestovky.
Samozrejme, ale neriesim destinacie ako Egypt a spol.
@sissi2183 my tiež cestujeme bez cestovky, ale to co píšem znamená že cestovka si musí u hotela vyžiadať izbu a ak ju hotel potvrdí, tak sa predsa nemôže stať, že nebude voľná. To sa môže stať pri štandardnej ponuke cestovky, keď ma k dispozícii určitý počet izieb.
Poslednou kvapkou u mňa bolo keď nám na dovolenke skrachovala CK a všetko sme si museli vybaviť sami. Zlyhala cestovka, poisťovní sme na hlasovali všetko pri každom telefonate a na ambasáde nám povedali, že nám nevedia poradiť ale nemáme zabudnúť, že sme zo Slovenska a nemáme robiť hanbu Slovensku. Nikdy viac!
@zirafkasaska no ved prave to, ze cestovka zhrabne peniaze a vobec to nemusi zabookovat. Mne sa raz stalo, ze som u kamaratky v cestovke - agenture kupovala zajazd. Prideme na letisko a oznamia nam, ze cestovka to nezaplatila organizatorovi zajazdu. Museli sme podpisat papier, ze ak to nezaplati cestovka, zaplatime to este raz. Lenze kamaratka tiez netusila, ze jej sef to nezaplatil. Okrem toho, prave teda tui ma kazdorocne problemy s platobnou neschopnostou. Tu v Nemecku kazdy rok v mediach riesia, ze ludom zo dna na den zrusili dovolenky. Aj booking je len sprostredkovatel, ale to uz je velka spolocnost, tak ti by si to snad nedovolili. Preto sa snazim aspon letenky priamo, lebo nikde nie su lacnejsie a hotel bud priamo alebo booking.
A mam taku skusenost s opodo napriklad, ze sme zabookovali hotel v USA. Udajne vratane vsetkych poplatkov. Prisli sme do hotela a na mieste sme museli vyplatit 350 dolarov hotel fee. Teraz pred 2 tyzdnami sme sa vratili z USA, hotel cez booking a neplatili sme ani dolar naviac v hoteli. A muz ma este nejake body v bookingu a stalo to o 400 euro menej ako ukazovalo mne cenu v bookingu.
dievcata ktore ste boli prelom januar- februar ma Mauriciu, ake ste mali pocasie? My letime o par dni a co pozeram, samy dazd🙈
je to take zle? alebo su to len prehanky?

@sissi2183 ešte čo sa týka výletov je výber na Mauríciuse dosť veľký aj pre deti aj pre dospelých, stačí si len vybrať...