Mauricius 2017
Ideme na Mauricius! Dievčatá, ktoré ste už tam boli, čo máme vidieť, ochutnať atď...?
@ajuska111 boli sme začiatkom januára, dážď iba v noci a 1x deň pršalo celý deň, ale to sme akurát boli na výlete v inej časti ostrova. Podľa mňa nie je možné predpovedat počasie a nerobila by som si starosti vopred. Ak príde cyklón alebo čo to tam majú, tak s tým aj tak nič neurobíš, maximálne strávis čas v izbe alebo v kresle na terase. Známi boli teraz na Maledivach, cely čas podľa predpovede malo pršať. Pršalo im v noci a počas 2 dní mali niekoľko minútové prehánky. Toľko k predpovedi počasia 🙂
Ahojte, chcem sa spytat na Stonefish na Mauriciu. V maji letime a kedze sme zabookovali u nas neobyvkle v predstihu, mam cas na citanie vselijakych info o Mauriciu 😄 a nestastnou nahodou som narazila na clanky o stonefish. Popravde, ked som googlila pichnutia touto rybou, tak prave na Mauriciu bolo toho najviac. Mam z toho teraz kvoli detom trochu obavy. Asi treba obuv do vody? Neviete, ci su nejake konkretne lokality v Mauriciu, kde ich je najviac, teda ktorej oblasti sa vyhnut? Hotel mame v Belle Mare, ale chceme pobehat cely ostrov.
23.2 odlietame na Mauricius, nejde niekto tiež ? s Austrian priamy let 🙂 odkladala som to pár rokov, tak snád nebudeme sklamaní 🙂
@martina642 my ideme az v maji, preco sklamani? Ktora lokalita?
@sissi2183 pretože ja do exotiky chodím kvôli teplému krásnemu a kludnému moru, čo pre mňa splňajú Maledivy.. a preto vždy ked sa odvážim ísť inde, sa obávam sklamania, ale to je len taký môj pocit.. a vo veľa diskusiach tu, baby píšu, že naozaj čo sa týka mora, tie MD sú top. Ale treba vidieť aj iné destinácie, tak ideme 🙂
@martina642 no, my sme sa vcera vratili a ziadne ocarenie sa nekonalo. ako aj @tenerifka pisala.
boli sme v oblasti mont choisy, ale boli sme v okoli na asi 6- tich plazach a nic moc. akoze ano, voda modra, piesok biely… ale vyplavene riasy, piesok nie az tak biely a s kamienkami, ohradene kupanie 15-20 metrov od brehu, skoro nikde lehatka , ze si zaplatis.
ano, ked mas rezort alebo hotel a ma svoju plaz, mozu mat pekne upravenu, ale ked chces pobehat, za mna nic moc. voda je krasne modra na fotkach, ale nie je taka krystalovo cista. mozno niekde v inej casti ostrova.
na takej menorke, kde sme boli v lete, sa nam pacilo ooovela viac, priezracna voda, vsade sa dalo snorchlovat, nadhera. tak ale tam sa teraz neokupes🤪
netvrdim, ze cely Mauricius je onicom, ostrov je krasne zeleny a urcite su aj krajsie plaze, nez ktore sme my navstivili, ale boli sme minimalne na styroch, ktore ti vyhodi google, ze patria medzi najkrajsich 10 na ostrove ( trou aux biches, mont choisy, grand baie beach, la cuvette, pereybere, bain boeuf) a ziadny wau efekt. my nie sme zamerani prilis na ubytko a hotel, ale na plaze a okolie, nechceme byt cely pobyt na jednom mieste, preto pisem ze urcite v super hoteli moze byt pekne. ja som si to totiz predstavovala ako z tych gycovych fotiek a asi ako Maldivy ( tam som nebola, ale myslim, ze je tam tak. asi tiez nie vsade🙃)
@ajuska111 presne toto som mala na mysli.. ale tak ideme do 5* hotela, verím že to tam bude nádherné a určite aj okolie, ale more kvôli ktorému tam idem mám pocit že ma sklame.. ale nevadí, je to zaplatené, určite si to užijeme a hlavne si riadne oddýchneme. 5 rokov sa mi darilo muža presviedčať nech ideme inde, tak teraz prišiel na rad Mauricius 🙂 určite napíšem o mesiac svoju recenziu 🙂 ja dakujem za zhrnutie 🙂 inak čo sa týka Maledivou ja na ne nedám dopustiť, ale určite rezorty, nie miestne ostrovy.. tam sa WOW efekt môže vytratiť 🙂
Baby, suhlasim s vami, Maldivy su top, blizko, a mozes letiet hocikedy v roku.
baby tak sme doma ! 😂 jedno šťastie, že od písania tejto recenzie som si dala "načas" lebo keby som ju písala v deň príchodu, boli by to len nadávky 😅
boli sme v Sugar Beach na FLIC/FLAC , susedný hotel LaPirogue.. hotel úžasný všetko v poriadku. Pláž FF mi bola naozaj ospevovaná, s odstupom času si uvedomujem , že asi naozaj svojou šírkou a čistotou, pretože čo sa týka vody tam sa wow efekt nekonal.. voda bola čistá , len tým že tam nie je piesok ale akési kamienky drobnučké, tak tá farba nie je modrá ale tmavo zelená či aká.. teplota mora asi 30 st. ako čaj, mágali sme sa aj 2hodiny v kuse.. ale presne ako píšu baby, ohradených pár metrov a pri našej časti po pár metroch samá tráva s ježkami, tie neboli mimo trávy, ale deti si dávali topánky pre istotu.. doobeda plávali riasy, poobede bola voda ako zrkadlo. vlny boli na reefe asi 400m od brehu, čiže to bolo ako jazero tá voda..
Dovolenka to bola pekná, 9 dní mega oddychu, hotel na úrovni, jedlo výborné, personál skvelý, ale fotky na istagrame su podľa mňa fake, tá voda tam nie je tyrkysová podľa mňa , aspoň na FF pláži určite.. dovolenku neľutujem,ale vrátiť sa na maurícius nemám potrebu.
P.S. ak v hoteli podpisujete účet v rámci ALL IN, a napíšete tringelt na ten účet, ostane to hotelu, časníci to nedostanú, ak im dáte cash, ostane to im. to len že ja som toto netušila, myslela som že to dostanú vo výplate,ale nie nedostanú :(
@martina642 presne, ako jazero😁 kedze sa to tam lame ( a huci to) a presne aj ja, ok videla som, ale vratit sa nepocitujem potrebu.
@martina642 ja neviem, ale ved ked niekam idem, nepozeram si fotky z katalogu. My letime o 2 mesiace, pridala som sa do par skupin na fb ohladom Mauricia a teda tieto tvoje fotky vyzeraju skor, ze su z inej plaze ako Flic en Flac 😄 som v jednej cz-sk skupine a denne fotky zo vsetkych moznych plazi od realnych ludi. ano, ja verim, ze tvoje fotky su odtial, ale sfarbenie vody zavisi od fazy dna, od polohy slnka. Flic en Flac ma nelaka prave kvoli tej boji kusok od brehu.
A to ste celu dobu neboli na inej plazi? My ideme do hotela Constance v Belle Mare, ale planujeme pobehat cely ostrov.
@sissi2183 a kde píšem že som si pozerala fotky v dákom katalogu ??? predstav si , že sme nešli na inú pláž, každý dovolenkuje po svojom. My nemáme potrebu behať, behám celý rok a na dovolenke sme v kľudovom režime a čerpáme energiu. A tak isto viem, že more sa mení počas dňa, ale to naše si predstav sa nemenilo nijak extra, nech bolo slnko kde chcelo.. Neviem či si si môj príspevok prečítala celý, ale asi nie 🙂 Držím palce aby dovolenka dopadla, čo najlepšie 🙂
@ajuska111 mne nemusis hovorit, ake to tam bolo, lebo predtym nez som objednala letenky pre 2 dospelych a dve male deti za 4000 som si napozerala videa od roznych cestovatelov na youtube. Takze ja viem, do coho idem a urcite to nie je to, xo je na fotkach vyssie 😊 ale niet sa co cudovat, ja som sa smiala nad frflanim mnohych vo vselijach fb skupinach, ze v januari, februari mali tajfun a podobne. No keby si blbci, precitali, ze december az marec je obdobie tajfunov, tak by nemuseli sediet tyzden v hoteli pri vydanom zakaze vychadzania.
@sissi2183 tak ty si naozaj veľmi múdra , a predstáv si aj ostatní vedia používať google ; YT ; IG a podobne ; aj v skupine môžeš byť v akej chceš ale niekedy kvôli okolnostiam ako škola ; prijímačky dcěry v máji na gympel a iné ; ťa donútia ísť na dovolenku vo februári počas určených školských prázdnin . Ešte si tam ani nebola; ale veci vieš lepšie ako my , a presadzuješ svoje urážaním ľudí a ani nevieš , koľko úsilia vynaložili pri zisťovaní a napriek tomu prišlo malé sklamanie. Nevadí , dovolenka to bola krásna a pár urážok aká som blbá mi ten pocit nevezme,, napriek fotkám vyššie . Tak si dovolenku v máji všetci užite a viac dobrá do komunikácie , ako sa vraví Karma je zdarma
@martina642 vobec som nemala v umysle ta urazat. A je mi jasne, ze niekto sa musi prisposobovat skole, atd. Aj mna to coskoro caka. Ale v tom pripade idem vo februari na Maledivy, do Karibiku, Thajska, atd. a nie na Mauricius.
@ajuska111 ak vies citat s porozumenim, tak asi nie. Zopakujem ti to po lopate, ak by si nechapala. Ten co ide vo februari a tyzden leje a nadava, tak moze len nadavat aky hlupak je. Lebo inteligentni ludia idu pocas obdobia tajfunov vo februari na dovolenku s vedomim, ze tam moze tyzden bez prestavky liat 😊
@sissi2183 prepac, ale na mauricius som bola urcite minimalne 6-7 krat a vzdy februar -marec, jeden z tych pobytov bol dazdivy, ale chodim tam kvoli snorchlovaniu a plavaniu, tak mi to nevadilo, ostatne razy bolo vzdy krasne pocasie, tak nerozumiem, odkial mas take informacie, ze vtedy su tam tajfuny, praveze vtedy je tam top sezona
@beataxxx ja tu naozaj nebudem stracat cas doucovanim geografie a klimatickych podmienok 😂
Tych 6-7x bolo prstom na mape predpokladam? Inak by si tu takyto nezmysel ani nenapisala. A pardon, pouzila som vyraz pre oblast v sevorozapadnom pacifiku, v indickom oceane sa tropicka burka nazyva cyklon.
Nech sa paci, ked tam pojdes 25x aby si poznala rocne obdobia. 🙂
https://www.mymauritius.travel/plan-your-trip/b...
@sissi2183 podľa mňa čítať s porozumením nevieš ty. Ja sa v mojej recenzii napríklad nikde ale že nikde nesťažujem na cyklony a to nás tam naozaj jeden zastihol, ale vôbec mi hodinkový dážd neprekážal.. jedine čo som ofrflala bola farba vody, ktorá ma naozaj sklamala, a jej jedno kedy by som tam bola.. pri žiadnej destinácii za mňa neplatí, že ked tam pôjdeš vtedy alebo vtedy máš zaručené počasie, naozaj si myslím, že tvoje reakcie sú trochu cez čiaru, a mala by si prestať ľudí urážať a presadzovať svoje týmto spôsobom. nie som jediná ktor sa ku farbe vody vyjadril, tak asi na tom niečo bude. a ako som už napísala, dovolenka to bola KRASNA
@sissi2183 tak sa pozri ako sa cestuje prstom na mape -a vzdy to bolo v tomto obdobi,aj iny ostrov z tej oblasti tam je,asi by som tam nechodila v obdobi zleho pocasia,pekny den zelam a fakt ma to trosku vytocilo,zrejme si zvyknes vymyslat Ty,ked nieco pises,ja to urcite nerobim

@ajuska111 a teda boli to riadne burky, napriklad prsalo cely deñ v kuse, potom na dalsi doobeda slnecno, potom sa zatiahlo a zase lejak