Môžem si z hotela vziať mini šampóny a mydlá?
Moze si clovek zobrat domov ked mu daju na izbu mini sampony mydla a podobne? ked to tam napotrebuje pocas pobytu alebo to treba nechat tam?
Nie sme sedlaci jasne ze si neberieme nič 🤦♀️ nosím si svoju kozmetiku. Keď náhodou ze moja dôjde tak použijem hotelovú ale aj ju celú miniem sú to malé fľaštičky a aj tak by to vyhodili. Ale keď sa toho nedotknem tak to tam aj nechám
zoberiem ak ma zaujme kozmetika aj neotvorená😊 ale musi ozaj zaujať- A pritom si tam aj tak vláčim vždy svoju.A lepšie ako by to mali potom vyhodiť. Ja sa za to nehanbim a ako písali, je to v cene pobytu.Teda malo by byť.Ja doma spotrebujem vela mydiel a takýchto somarín
Kozmetiku si nosíme svoju a z hotela neberieme nič.
Niekolko rokov spat si Veresova vyrobila trapas, ked z hotela vzala papuce a zupan a volali jej, ze ich ma vratit. Teda ani s tymi papucami to nebude take jednoznacne. Kozmetiku si neberiem, nemam rada ani cudzie sprchace, ani sampony. Plus to uz aj tak vacsinou byva nacapovane v davkovacoch.
Je to urcene pre teba tak si to zobrat mozes.
Ja si L Occitane vzdy veznem.
Niekolko rokov spat si Veresova vyrobila trapas, ked z hotela vzala papuce a zupan a volali jej, ze ich ma vratit. Teda ani s tymi papucami to nebude take jednoznacne. Kozmetiku si neberiem, nemam rada ani cudzie sprchace, ani sampony. Plus to uz aj tak vacsinou byva nacapovane v davkovacoch.
@mandzula 🤣🤣 toto bolo v hoteli v BA kde som kedysi pracovala 🤣 v tom rozhovore to podala ako strašnú srandu ale reálne to hrozne prežívala a oduta bola strašne dlho ako sme si to mohli dovoliť (a išlo iba o župan, papuče prikrášlila 🤣)
Môžeš, ale je to riadna sedlačina.
Môžeš, ale je to riadna sedlačina.
@anonym_407cea zobrat nacaty nie je sedlacina. Je to ekonomicke a aj ekologicke zmyslanie. Ked to nevezmes a nespotrebujes konci to v odpade a mas to zapocitane v cene za sluzby, takze beries len to za co si zaplatila
@anonym_407cea zobrat nacaty nie je sedlacina. Je to ekonomicke a aj ekologicke zmyslanie. Ked to nevezmes a nespotrebujes konci to v odpade a mas to zapocitane v cene za sluzby, takze beries len to za co si zaplatila
@viestta ekologické je doniesť si svoju ekologickú kozmetiku.
Čoraz menej hotelov má malé balenia, ale keď majú, tak čo nepoužijem na konci pobytu beriem domov. Používam keď chodím na plaváreň (sprchový gel/šampon, čo tam majú mi nevonia a strašne vysušuje)
Župany, uteráky, či iné zariadenie samozrejme ma ani nenapadne, veľa hotelov má aj cenník a keď po ukončení pobytu chýbajú, tak vám tu sumu stiahnu z kreditky. V jednom wellness rezorte mali super župany, makkučké, kúpili sme si v hotelovej predajni (mnoho hlavne rezortov má takú možnosť) a teraz používame v našej súkromnej spa doma.
Odbalene papuče si vezmem, tri by aj tak vyhodili. Malé šampóny som vzala len raz keďže To bola značka Rituals ktoré používam aj doma. Ono vo veľa hoteloch už nepoužívajú tri malé šamponiky ale veľké fľaše. Na Elbe nám dokonca zo značky Acqua dell'Elba dali ako pozornosť .
A teda čudujem sa ľuďom čo potrebujú kradnúť uteráky, župany , žiarovky a kadečo. V živote ma to ani nenapadlo
@seron2 to akože vážne ?
@seron2 vždy si beriem..na pamiatku
Ked uz sa tu ozvali zamestnaci hotelov mam taku otazku: Co robite so zabudnutymi nabijackami. Ja som ich takto v hoteloch uz zabudla par, ta predpokladam, ze toho musite mat celu zbierku
Ked uz sa tu ozvali zamestnaci hotelov mam taku otazku: Co robite so zabudnutymi nabijackami. Ja som ich takto v hoteloch uz zabudla par, ta predpokladam, ze toho musite mat celu zbierku
@viestta keď máme kontakt, tak napíšeme. Pokiaľ si neikto po ne príde vydáme na občiansky, pokiaľ nie vyhadzujeme.
@anonym_4e5cec kontak predsa mate vzdy, v knihe hosti
@viestta zavolala som, napísala mail a pravdupovediac, sa nikto nikdy nevrátil po veci. Ale jedna pani mala rada svoju kefu na vlasy a keďže nemala cestu k nám, tak sme sa dohodli a kefu sme poslali poštou. To bola jediná vec, ktorá sa počas môjho 2 ročného pôsobenia vrátila k majiteľovi. Ostatné boli v sklade a po čase sa vyhodili.
@viestta zavolala som, napísala mail a pravdupovediac, sa nikto nikdy nevrátil po veci. Ale jedna pani mala rada svoju kefu na vlasy a keďže nemala cestu k nám, tak sme sa dohodli a kefu sme poslali poštou. To bola jediná vec, ktorá sa počas môjho 2 ročného pôsobenia vrátila k majiteľovi. Ostatné boli v sklade a po čase sa vyhodili.
@dota6 jasne, ze prkotinu za par drobnych nebudete posielat postou. Ale stalo sa mi, ze zabudli sme nabijacku, po predchadzajucich zabudnutych som si myslela, ze takych pripadov ako ja je viac, tak som sa pytala chyznej co nahodou nemaju, tak ze ich davaju na recepciu a na recepcii slecny na mna pozerala ako na vadnu, ze co od nej chcem...
@anonym_4e5cec A načo? Nosí ich doma? Alebo do nich obúva hostí?
Mimochodom,ten nas zvyk vyzuvat hostí je hrozný. U nás doma nevyzuvane nikoho, po odchode upracem a hotovo.
@evansova čo je na tom hrozné vyzuť sa, keď prídem domov alebo niekomu do bytu/domu?
Je to humus nanosiť si bordel z ulice do obývačky, či rovno až do spálne na posteľ a potom si do toho čistá ľahnúť ( pri predstave, čo všetko je na chodníkoch od špakov, chrchľov až po výkaly, no skratka paráda, ideálne prebehnúť ešte cez nejaký koberček s dlhším vlasom, či rovno vyutierať to do perín)
Vlastne nie, podľa amerických zvyklosti, si tam ľahnem špinavá a osprchujem sa až ráno 🤢
Mimochodom,ten nas zvyk vyzuvat hostí je hrozný. U nás doma nevyzuvane nikoho, po odchode upracem a hotovo.
@evansova Ja som napr. velmi vdacna za tento zvyk. Si neviem predstavit, ze chodime poobuvaní vo vonkajsich topankach po interieri a spinu si nosime vsade so sebou, do kuchyne, na wcko, do obyvky, detskej, spalne...humus podla mna. A nehovoriac o tom, ze nohy si potrebuju aj vydychnut od obutia hlavne v celej pevnej topanke ( nemyslim letne slapocky). Tak ze za mna super, ze sa vo vnutri vzdy vyzujeme a chodime bosí alebo dame papucky ;)
@viestta nie, kontakt nemáme vždy 🙂
@viestta keď máme kontakt tak voláme hosťom. Niektorí si po ne prídu, niektorí chcú poslať poštou. Tí na ktorých kontakt nemáme, resp. nezdvíhajú a nereagujú používame ďalej pre hostí. Takéto nabíjačky ale vydržia krátko, reálne ich na 99% ukradne hneď prvý hosť ktorému ju požičiame a tvári sa, že sme mu nič nepožičali 🙂 veľmi bežné
Nášmu udržbárovi ukradli veľký , skladací rebrík, keď išiel niečo riešiť pred penziónom , kým si pre niečo odskočil
@miskakyska odpadla som práve😆🙈
@dota6 jasne, ze prkotinu za par drobnych nebudete posielat postou. Ale stalo sa mi, ze zabudli sme nabijacku, po predchadzajucich zabudnutych som si myslela, ze takych pripadov ako ja je viac, tak som sa pytala chyznej co nahodou nemaju, tak ze ich davaju na recepciu a na recepcii slecny na mna pozerala ako na vadnu, ze co od nej chcem...
@viestta my pravidelne niečo zabúdame 😀. Lepšie hotely nám samé pošlú domov už nám posielali bundu ,plavky ,USB no kadečo. Slovenské 4h v Tatrách aj ked sme my pisali a poprosili ci neposlu neboli ochotny .
@seron2 kľudne aj zupan😂
@evansova ja mam hotelove papuce doma zabalene nepouzite a ponukam hosti.
Naj kamosi 6ks maju u nas svoje podpisane ako v skolke😁
Sama by som v spinavych teniskach nechodila po dome.
@viestta Ja som tak posielala nabíjačku pánovi do Čiech, za drahé poštovné, sľuboval, že hneď nám pošle poštovné na účet.. A nielenže neposlal peniaze, ale nabíjačka sa nám vrátila späť. Odvtedy nič neposielame.

@seron2 je to určené na spotrebu. Hotel to už odpísal. Netreba toho brať veľa. Niekde dopĺňajú každý den a nie je slušné to každý deň zobrať. Ja si jedno nové mydielko alebo šampón nedokončený vezmem.
@slovakboy a to su ti naco take smrady?😎