Môžete si voziť jedlo z all inclusive?
Zvyknete si niečo zobrať do ruky na jedenie a vyniesť von? Je to taký problém? Nechápem toto obmedzenie. Však je to jedno, či nad tým dieťa bude sedieť, alebo si to zoberie do ruky a o 5 minút zje. Aj v školskej jedálni dostanú niečo k obedu a nemusia to zjesť tam na mieste.
@anonym_autor Napr. v Rakúsku si môžeš urobiť balíček pre každého na turistiku, keď si na raňajkách.
Deťom beriem jablko alebo banán.
@anonym_autor tam posedte 5 minút dlhšie, kým to nedoje. Myslím, že všade je to tak. To keby si každý zobral do servítky 3 chleby, buchty, ovocie, to by teda vyzeralo. All inclusive neznamená, že si máš jedlo nabaliť, ale najesť sa. 😀 Nedojedenu buchtu si hádam môžeš zobrať do ruky, keď je vidno, ze ju ješ. Ale spôsobom, že ti zoberiem niečo na izbu, keď teraz jest nechceš, to hádam nie.
Beriem si tam max jablko na pláž.
Nie preto že by pri pláži nebolo, ale keď ležím tak ležím 😄
Ja zas nechápem to vynášanie tanierov s jedlom na pláž, na izbu, k bazénu.
Si poniektorí myslia že umrú hladom po ceste na pláž?
Alebo že už viac jedlo nebude tak škrečkujú do zásoby ?
@anonym_autor Hotel s All Inclusive a školská jedáleň sú dve rozdielne veci.
Ak si dieťa na all inclusive zoberie do ruky nejaké to ovocie a cestou z reštaurácie to zje, tak by som to pochopil. Ale brať si nejaké zásoby na neskôr je také typicky škrečkovské, chamtivé. Ani keď si dospelý berie "na cestu" do ruky to nie je v poriadku. All inculsive znamená, že tam to máš zjesť, nie cestou. Rovnako je to v reštauráciách All you can eat. Buď to tam zješ, alebo to tam nechaj.
Nerozumiem, načo vôbec takúto diskusiu otváraš.
@anonym_autor nebudú to riešiť, keď je to minimum pre dieťa. Bežné som vzala 1 banán, jabĺčko, kúsok pečiva do servítky. Dokonca som vzala do malej misky trosičku cestovín z mojej porcie pre dieťa. Moje 2 ročné dieťa totiž to odmietalo čokoľvek zjesť v reštaurácii, najedlo sa až vklude na izbe. Pre staršieho som už nemusela brat, normálne sa najedol.
Áno brali sme si banány a ovocie a niekedy dcéra suchu buchtu. Ale v našom hoteli sa dalo jesť kadetade vonku
Ziaden hotel nema problem ak si dieta zoberie jablko banan. Problem su hostia co si zaplatia ranajky a chcu si vziat desiatu suchy obed, a este sj veceru na izbu.
Pretože sú vychcanci vychcani ktorí keby sa dalo sa nabalia jedlo na týždeň a sú ochotni zaplatiť akurát tak raňajky
Ďalšia vec je že jedlo neskladali v chlade potom majú pokazené žalúdok sťažujú sa kade tade a očakávajú odškodné v cene ďalšej dovolenky
Je rozdiel vziat jablko či pomaranč a trochu hrozná a rozdiel zbaliť pol stola
Je to neslušne
Tak vsade to je inak, niekde sa nemoze vynasar, niekde ano, teraz sme boli v Bulharsku a tam.nikto nic nekontroloval ani cisla izby a mohlo sa zobrat hocico aj plastove pohare s pitim hocico.
Ale ked sme boli spanielsku alebo grecku tam sa nesmelo nic vynasat. Ale tak naco, ked su svaciny aj mimo ranajok, obeda a vecere.
Nám sa stalo to, že si nás pri zadnom vchode budovy počkal personál a vyčistil nám žalúdok pre to, že som si miesto polievky vzala dve buchty😡
Prave sme na dovolenke pri mori a ano ludia si beru ovocie . Ale napr. V Tatrach ked sme ,tak tam sa nesmie.
1-2 ks ovocia viac nie a zásadne nechodim s taškou, kabelko do jedalne
ano všimla som si že si odkladaju takto ...
Je taky problém posedieť dlhšie kým dieťa doje? Z jedálne si berieme max po kúsku ovocia do ruky. Máš dosť času na to aby ste skonzumovali všetko čo sa do vás zmesti, nevidím dôvod brat si niečo navyše, obzvlášť ak máte all inclusive a kedykolvek sa môžte ísť dojesť k bufetu.
Ja som teraz videla nemecky hovoriacich v Taliansku, jak si brali vsetko co tam videli croisanty, sisky a to si davali do ruksakov pri ranajkach. Nejednalo sa o AI hotel, bol to mestsky hotel. A toho jedla tam bolo dost malo, bol to mensi hotel s par izbami a oni vsetko co videli zobrali. My sme mohli pozerat na prazdne taniere, kym nedolozil personal.
Nemalo by sa vynasat, ale ak clovek rozumne vysvetli, preco to jedlo berie, nemyslim, si, ze bude problem. Mne tak davno manzel nosil 3 dni jedlo do postele, ked som lezala s migrenou. Suchy chlieb, polievku. Ale to bola plna penzia, nie all inclusive, ked je nejake jedlo pristupne stale.
hovoris o all inclusive.. a dietati.. tak ja ti poviem tak.. vies ake je nechutne, ked dieta neje za stolom, ale s tymi spinavymi rukami obchytkava vsetko naokolo? ako by sa ti pacilo ist vytahom a lekvar na tlacitku.. alebo nejake take chutovecky.. bordel pri lehatkach od peciva nedajboze v bazene...
pochopim ovocie do ruky, ale toto, co ty popisujes je kus iny level.
je sa za stolom, nacase to naucit aj deti
Brali sme malemu croasant,alebo ovocie,co neskor zjedol.Je slabi jedak.
@anonym_autor netuším ved aj na plazí a pri bazénoch je jedlo. Aspoň my sme tak mali kazdy rok. Ovocie máme vždy aj na izbe. Raz sme mali pri hotely rieku s rybami tak sme zobrali pečivo.nikto nás nezastavil. Ale potom sme si všimli ze tam majú prichystané pečivo vo vedrach . Mohol kŕmiť ryby každý kto chcel. S deťmi sme tam chodili každý den
@anonym_autor nič neberieme, lebo máme veľmi bohatý All nonstop 24 h (Delphin s, Tr)
@anonym_autor je to z hygienickych dovodov, keby to bolo dovolene, tak si ludia budu nosit na izby plne taniere a tam to aj nechaju, vyhodia, alebo sa priotravia niecim od ranajok spred dvoch dni, co sa pokazilo a budu obvinovat hotel. Takisto jedlo na izbach pritahuje hmyz, mysi atd a teda upratovacia sluzba ma dost inej roboty nez zbierat zvysky jedal po izbach. Takze preto.
Okrem toho v ramci all inclusive mas k dispozicii cely den nieco, tak netreba byt leniva a ist si zobrat cerstve, na mieste to zjest a vybavene.
Ty nechapes, preco by dieta malo jest na mieste a v case na to urcenom, ja zas nechapem, preco by malo jest o 5 min neskor niekde inde. Tak sa mu prisposobte vy ako dospeli a chodte na ten obed ci veceru o 5 min neskor, nikto vam to nezje…
Bezne vidim ludi ktori si beru ovocie do ruky a nikdy s tym nebol problem
U nas bol taky pako jeden casnik. Zomlela sa suhra okolnosti: isli sme na ranajky neskor ako sme zvykli a dcerka viac vymyslala a vlastne dokopy nic nezjedla. Boli sme uz posledni a vlastne vsetky stoly okrem nasho uz mali spravene. Tak sme z toho nieco zobrali, ze si to doje, fakt len nieco male co dojedla este cestou na izbu, tusim nejake sladke pecivo ... dcerka s manzelkou isli von a ja som sa tusim este isel napit ... ma zastavil taky "mudry" casnik a zacal mi vysvetlovat, ze sa jedlo nesmie brat z jedalne ... len som mu vravel ze OK a som sa zaprisahal, ze nabuduce bude na nas cakat aj keby to este dojedala hodinu. Bol to inac obycajny casnik, ziaden veduci. Ostatni boli vsetci v pohode, len tento mal vzdy k vsetkemu pripomienky. Raz som ho videl riesit jeden stol, kde nechali nedojedene take vacsie porcie (zo svedskych stolov) ze nech si tolko nenaberaju. Ale riesil aj uplne hovadiny, ze niekto presiel z jedalne cez take zasteny a nesiel naokolo cez "oficialny" vstup a podobne. Maval problemy aj nosit nam cistu vodu do dzbana, ini nam doniesli automaticky, ked sme si sadli, lebo vedeli, ze ju pijeme.
Ako ano, mal pravdu, nemali sme brat ale fakt to bola drobnost a iba kvoli tomu, ze koncili ...
Problém je hygiena…dieťaťu čokoľvek kdekoľvek padne, vďaka zabudnutému kúsku z raňajok máš o chvíľu na izbe mravce a oni potenciálne stmažnosti od hosťa, ktorý príde po vás… A v AI máš väčšinu dňa čerstvé zobnutie k dispozícii.
Ja beriem ovocie na pláž, keď chce niečo iné malá cez deň, ideme pohľadať do bufetu a zje čo je.
Ja som ešte na all inclusive teda nebola ale to nevydržíte chvíľu bez jedla? Však keď sa najem ráno do desiaty vydržím. Dieťa zoberiem k bufetu ak je to nutné.
Teraz som sa vrátila z hotela a niektory si naberali do dózy pečivo, šunku, salámu čokoľvek. Ja zoberiem jablko max.
Ale syn dostal teplotu tak ostal na izbe. Som sa opýtala či mu môžem zobrať kúsok jedla v dóze a nemali problém. Vedeli že ochorel.
Ja som ešte na all inclusive teda nebola ale to nevydržíte chvíľu bez jedla? Však keď sa najem ráno do desiaty vydržím. Dieťa zoberiem k bufetu ak je to nutné.
@januska12323 ani nemusia vydržať.
Ak je kvalitný all inclusive tak skončia raňajky, začnú neskoré raňajky, skončia tie, začne plážový bufet, ide obed na xy miestach, pokračuje bufet, ide večera...
V podstate sa vie človek najesť takmer nonstop.
@anonym_autor max take ako jablko, banan, hruska. Inak nic. Myslim, ze raz som si vzala jeden kolac, ale spytala som sa personalu.
@januska12323 vies si destinacie, kde je to lepsia volba, nakolko nemas ziadne moznosti ako tam k niecomu prist ( Maldives), proste si na ostrovceku a to je zaroven hotel. Su tam mini potraviny, ale take, ze za jednu colu das 5 eur. Cize uz skrz toto sa oplati nejaky all inclusive. Nemusim riesit to, ze dalsich 500 eur bude za napr napoje, lebo v tom teple nevydrzis

Nezvyknem, pretoze sa vavsinou prezerem jak prasa uz pri stole🤣 ale boli sme v hoteloch, kde chystali v sacikoch svacinky so sebou. A nestalo sa mi, ze ked som dala decku do ruky kus ovocia, aby niekto nieco hovoril