icon

Na akej najdrahšej dovolenke ste boli?

8. jún 2024

Ukazoval - cena za osobu, kde a na koľko dní?

Strana
z5
oliverceky
10. jún 2024

@melanta čo sa dá vidieť v Saudi Arabi?
Nebude tam moc teplo v septembri?

melanta
12. jún 2024

@oliverceky úprimne, ani nič. Rijád sa chce tváriť ako saudský Dubaj, ale je to veľmi slabý odvar. Atrakcie si pozrieš podľa mňa za deň max 2. Tvária sa moderne, ženám posledné roky veľmi povolili. Ale je to len také pozlátko. Chodievam tam pracovne, takže bola som tam veľa krát a ak idem do Rijádu, tak viem, že to bude pre mňa nuda. Jeddah je zaujímavejšie mesto, ale tiež tak na 1-2 dni. Veľmi zaujímavé je Aramco v Dahrane, najdrahšia spoločnosť na svete. Ale "dovnútra" sa človek nedostane, čo je škoda, lebo je tam veľa fascinujúceho. Viem, že sa tam chodí aj do hôr, ja som bola na 3 dni v oblasti AiUia, tam je pár hotelov v horách v púšti, napríklad Our Habitas. Ale tam človeku stačia 3 dni, ak nechce chodiť do púšte a do hôr na adrenalín. V tom septembri ideme s mužom do oblasti, ktorá je mimo pevniny, je to približne na úrovni egyptského Marsa alam, v podstate akoby oproti. To ideme na dovolenku čisto romantika a ležanie v domčeku nad morom. Inak to pre mňa nie je zaujímavá krajina z pohľadu turistu. Z pohľadu biznisu, robí sa s nimi dobre. Ale - mala som človeka, ktorého si saudský klient vybral, zabezpečili mu krásne bývanie, ale musel sa klient narýchlo ženiť, inak by nemohol ísť bývať iba s priateľkou, hoci mali deti.

watermelon
12. jún 2024

@melanta off topic, ale kedze sa tam pohybujes v biznise, musim sa opytat. Tuto v AT pred par mesiacmi praskol najväcsi bankrot v historii. Rene Benko kseftoval so saudmi, a teraz chce princ Zayed Al Nahyan 250 mil.€ naspät, taktiez nejaky fond dokonca miliardu. A prichadzam k otazke - ako reaguju v takej situacii saudis, ktori vlastne prisli o svoje nemale investicie? Vraj nasadili nejakych detektivov, ale hrozi Benkovi skutocne nieco od nich?

melanta
13. jún 2024

@watermelon ja som headhunter. čiže ja nerobím biznis, kvôli ktorému by ma akýkoľvek klient zalial do betónu. 😉 Áno, krach skupiny Benka registrujem, ale s nikým zo Saudie som tento rok na túto tému nehovorila, takže neviem sa k tomu vyjadriť. 2-3 roky dozadu bola eféra okolo vraždy saudského novinára a odporcu saudského režimu Jamala Khashoggi, písalo sa po svete, že bol zavraždený na príkaz saudského princa, ten to zavrhol. Kde je pravda? Ja neviem. Ale myslím si. Asi to čo väčšina sveta. Či môže Benko dopadnúť ako Khashoggi? Hmmm... Môj prvý klient zo Saudie mi na prvom stretnutí povedal, že oslovili ma na základe referencie z Emirátov, ale že bude úprimný a že si nemyslí, že im pomôžem, pretože čo žena a ešte k tomu bezverná môže vedieť, čo oni potrebujú a nájsť im to. Ale, aby som bola aj pozitívna, odvtedy sme spolupracovali viac krát a vďaka nemu mám množstvo ďalších klientov v regióne. Ak človek niečo vie, vie si získať ich dôveru a vie na tom veľa získať. Ale vyzerá to, že strata tej dôvery môže byť drahá.

cukroska
19. jún 2024

tak to nieee...to co za otázka 🙈🙈🙈

Strana
z5