Najlepšie destinácie v Chorvátsku a v Taliansku
Ahojte potrebovala by som poradit, kde su v chorvatsku, alebo taliansku naozaj dobre destinacie, najlepsie nieco kde je pobliz historicke centrum, obchody, nocny zivot, a zaroven je to vhodne aj pre male deti. Kedze prva dovolenka nevysla podla predstav budem velmi rada ak sa podelite so svojou skusenostou a poradite mi kde je naozaj krasne, kedze chceme zobrat nasich zo sebou ako darcek k 40 vyrociu. A ak nahodou mate dobry tip na ubytko sem s nim. Dakujem vam vsetkym a pekny vecer 🙂
@kofoluska no a naša debata skončila tak, že som musela rezervovať apartman v podgore lebo manžel tam chce ist tak taliansko tento rok padá a ide sa do podgori juchúúú už sa tešim 🙂 🙂 🙂
Ahoj. Takže ja ponúknem niečo o Taliansku. Je to síce o niečo drahšie ako Chorvátsko, ale takisto stojí za to. Keby som Ti mala odporučiť TOP - tak Kalabria - mestečko Tropea. Bola som tam trikrát a je je to úplne krásne, rozprávkové..ale dva dni cesty sú dva dni. Ale na takisto by som odporučila Rimini. Nie je to tak ďaleko, blízko je San Marino, cestou máš Benátky, Bolognu. Navyše je to mimoriadne rušné letovisko, milión obchodov, reštaurácií, kaviarní a podobne. Vstup do mora je klasika - pozvoľný, pieskový..ale romantiku nečakaj - sú tam obrovské pláže so slnečníkmi - taká tá talianska klasika, čo ale pre dieťa môže byť aj fajn. A čo sa týka hotelov - najlepšie si vyhľadáš cez hrs (alebo ako sa tá stránka volá, neviem) a prípadne kukni recenzie na vybraný hotel. Moji rodičia tam chodia takmer každý rok - dva dni pred odchodom zajednajú hotel, stravovanie a idú. Navyše v meste zvyknú byť rôzne akcie počas sezóny. Ale čo sa týka naozaj nejakých rozprávkových pláží, romantických miest, tak to neviem (nikdy som to ale ani v okolí nehľadala).. A v Chorvátsku by som možno odporučila letovisko Pješčana Uvala, neďaleko Puly. Tam sú aj tie pláže krásne ale čo sa týka nočného života, to zase neviem...tak nech už sa rozhodneš akokoľvek, nech si len spokojná!
@zuzanka410 Tak prajem prijemnu dovolenku. My tento rok budeme dovolenkovat na Slovensku, nexceme krpca trapit takou dlhou cestou. A potom to xceme nejak tak spravit, ze sa stavime na jeden den niekde v Alpach, potom Plitvice, potom Krka a nakoniec Podgora. 🙂 A tam ostaneme aspon tyzden.
Najkrajšie chorvátske letovisko je podľa mňa Primošten. Je to historické mestečko s kaviarničkami, reštauráciami, obchodmi so šperkami…a s krásnymi plážami. V starom meste a po pobreží sa dajú robiť pekné prechádzky, najlepšie večer. Je tam dosť možností aj na výlety. Podnikli sme výlety autom do Trogiru a na vodopády Krka a loďou na Kornaty. Bývali sme v dome Primošten 15 – z balkónov domu je úžasný výhľad na more. Pani domáca bola veľmi milá, poradila nám so všetkým, čo sme potrebovali. Keď sme išli na pláž, tak nám len tak dala hrozno zo svojej záhradky a posledný deň pobytu nám doniesla vlastné domáce víno do apartmánu. Objednávali sme to na tomto webe: http://www.novalja.sk/chorvatsko/letoviska/leto...
A ešte pripájam náš výhľad z balkónu - krajší som nevidela! (Fotené z mobilu.)
@doma1 Ahoj, ubytka je tam velmi vela podla narocnosti. Co neviem, aku mas predstavu. My chodime stale k tomu istemu chalanovi, ktory ma korene (maminu) slovenku. Su velmi ustretovy a mily ludia. Cena za apartman pre 6 osob je 50 euro ( dve spalne, kuchyna,obyvacka a kupelna. Lodzia je velka a vyhlad je uzasny. Apartman je umiestneny na kopci, co si k moru slapneme zak cca 250 m. Ale to vobec nie je dokonca aj pre mojho drobca prekazka. Slovek ma pohyb, lebo sa tam len vykrmuje. Dokonca na Ciove je ovela lacnejsie ako v tych opisovanych a spominanych destinaciach tuto. Su tam pekne taverny, obchodiky s potravinami. My so sebou neberieme vela potravin, nakolko vsetko nakupujem tam. Beriem len potraviny, ktore tam nezozeniem a mam radsej tie nase slovenske, hlavne sladkosti. Dokonca sa mi uz aj stalo to, ze boli s nami kamarati, ktory su dost narocny na sluzby, ubatko a vsetko s tym suvisiace. Na treti den, mi potom hovoria, je tu uzasne, ticho, more krasne a vyhlad to je super. Ale samozrejme podla kazdeho gusta. Kontak by som ti mohla dat, dokonca maju nieco aj na FB, len fotky musim dolozit aj ja. Pozeram, ze deti mas uz vacsie a myslim, ze tie sklanate plaze by sa im pacili. Super sa z nich skace. Dokonca aj nam ovela starsim. Poobede je super priliv a vlny.
10 km je mesto letisko split a hned mesto. Nocny zivot v Trogire je super, vela mladych a samozrejme rusno.
Ak by si potrebovala nieco blizsie k okoliu, napis a mozem poradit. Inak aj vylety v okoli sa daju robit, ked to pocko nie je na kupanie. Napr. vodopady krka, Sibenik.
Pekny vecer a velmi rada poradim, postupim info.
@monk77 dakujem ti moooc za podrobnejsie info, prepac, ze pisem az teraz, mala som vela starosti,,,zatial nemame nic zajednane, stale zvazujeme, pretoze riesime rôzne ine veci,,,hladali sme skor nieco blizsie k moru, ale chcem Ta poprosit o kontakt, pripadne aj stranku (foto) pre predstavu do ip, pre istotu 😉 , ak nie teraz, tak do buducna je dobre mat nieco v zalohe,,,
@jajus28 ja ti odporúčam Primošten, krásne mestečko, potraviny aj reštiky v pohode nádherná stará časť , /blízko Trogir- patrí aj do pamiatok unesco- skutočné historicky krásne miesto /, večer tam bolo aj živo a bývali sme v tichej časti , pláže pekné a vhodné aj pre deti boli sme tam už 2 krát , bola som aj v Tučepách, Žuljane / nádherná lokalita, ale príliš ďaleko a skôr dedinskejšie prostredie a príroda / Korčula - /to je krásne miesto aj ruchu dosť , ale pre mňa tak len na výlet/ , Mljet- super tiché miesto , pekná príroda , národný park/,no a ešte sme boli v Brele a tam sa mi veľmi veľmi páčilo , mali sme super ubytko , len bolo treba na pláž po schodoch ísť , teda dalo sa aj obísť a ísť rovinou , to bolo veľmi pekné miesto , v podstate promenáda po celej dĺžke pláže od tichých miest až po skutočne hotelové komplexy ak si chcela ruch , dalo sa pohodlne pár minút prejsť a bola si v centre žitia , Bola som aj v Makarskej , ale mne sa tam teda vôbec nepáčilo centrálna pláž krátka a milion ľudí, mesto mi pripadalo veľmi betónové , čo sa týkalo nočného života, to bolo hej ozaj živé, aj reštiky a miesta pre detičky tam boli OK , ja som tam ale zrušila ubytovanie v deň príchodu a šli sme ďalej
posielam pár foto Primošten posledné dva zábery fotené z apartmánu / je to ul. drače/
bolo to 3posch. , boli tam 4-2lôžkové izby, ale nemali ho ešte zrekonštruovaný a tak ten by som odporučila len nenáročným, zato 2 poschodie mali krásne prerobené- tuším veľkostne podobne bolo , ale odtiaľ nebolo už vidno na more a aj a prizemí majú prerobené už pre 5 osôb
link na Brelu - v tomto hotelíku sme bývali , bolo to tam veľmi príjemné na tej izbe čo sme boli bolo také socíkovské zariadenie , len izba a kúpeľňa + balkón , kde je už teraz aj kuchynský kútik, ale aj na chodbe bola veľká spoločná kuchyňa na izbe sme mali manž posteľ 1 posteľ a + prístelka , bola tam inak aj klíma a kúpeľňa bola prerobená nová , nám to stačilo , ale bolo to také menšie , samozrejme mali tam veľa iných izieb tuším až tri etáže tiež to boli http://www.villavisnja.com/ ale výhľad bol super a pláž som mala pod apartmánom, len teda také kúskovité plážičky trošku smerom do centra boli klasické veľké pláže všetko skutočne nie príliš ďaleko pozri si to na street view ,až si v obraze
@zuzanka410 my sme boli v Podgore minul rok , a nam sa páčilo, je to také klidnejšie mestečko ale pekné 🙂
@jajus28 ahoj my sme boli na Krku v Baške , tam je pekne kamienková pláž a vo vode piesok, vobec nie je mutne more ale krásne čisté, potom sme boli v Tučepoch tam je pekne ale ak možem odporučit nam sa najviac páčila čast už ku koncu Tučep alebo pri hoteli Jadran tam je taký starý nefunkčný hotel, už su dost aj rušnejšie, potom Baška Voda tam je teiž pekne, tiež trocha rušnejšia, Podgora klidné mestečko, trocha menšie pláže ale dá sa my sme moli minulý rok , ked idete autom dá sa ist pozriet kde chcete, my sme boli v Omiši, Imotski a v Medjugorii, boli sme aj v Omiši ale tam sa nám vobec nepáčilo už by sme tam nešli len sa pozriet ale ubytko už nikdy viac , pekne je aj v Promajne len to je také tiché miesto ale pláže a voda krásna čistá 🙂
Ahojte nemáte niekto náhodou kontakt na apartmán v podgore pre 7 ludí. nechcem isť cez cetovky chcem isť priamo cez majitolov . dakujem za info
@zuzanka410 ja mám my sme boli ale je pre 8 ludí je super my sme boli max spokojný je to app Lampič pozri na nete , nás vyšiel na 10 dní 1100e , vybavenie kuchyne super, nič nechýbalo, 2 kúpelne , 4 izby na spanie , obývačka, je tam aj digestor v kuchyni aj umývačka riadu aj práčka v jednej kúpelni, možeš pozriet fotky v mojom profile
@obcansr ďakujem za info idem mrknúť 🙂
suhlasim s Trogirom, Makarska je tiez pekna a mne sa este pacilo vo Vodiciach
ahojte baby. Na tejto stránke je veľa užitočných rád a tipov http://www.dovolenka-pri-mori.sk/ - skúste pozrieť, ak chcete.
A sú tam presne aj články o tom, že kam s deťmi na dovolenku v Chorvátsku a kam v Taliansku:
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/kam-na-rodinnu-dovolenku-s-detmi-v-chorvatsku-i/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/kam-na-rodinnu-dovolenku-s-detmi-v-chorvatsku-ii/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/dovolenka-v-taliansku-autom-a-s-detmi/
Veď skúste pozrieť a možno nájdete presne tie informácie, ktoré potrebujete. Každopádne držím palce, maminky , nech sa vám dovolenka vydarí!
@sedmokravka uvažujem kam do chorvátska. Boli sme na rovnakých miestach ako vy okrem rogoznice. V Rogoznici sme hladali ubytko, ale zdala sa mi otrasná, samé lodky a betonové platne. V ktorej časti je pekne? Vieš mi poskytnúť nejaké bližšie info? My hladáme ubytko pri mori, máme 6, 2 a 1 ročné deti, takže niečo nenáročné na chodenie.Chodíme na juh, ale teraz chceme vyskúšať niečo bližšie. Boli sme aj v Meduline, Pula, rabaca, Premantura, Crikvenica - no to pre mňa nič moc. Najviac sa mi páči Makarská, Mlejt..
ahojte my sa chystame v juli do talianska lLignana,ale este mame naplanovanu dovolenku na konci augusta chceli by sme este spojit pobyt v taliansku po niekolkych dni sa nalodit na trajekt z talianska do chorvatska a aj tam pobudnut niekolko dni,zatial som vo faze vyberania tras,mate stymto niekto skusenosti?
@anndrea v Brele je to www.villavisnja.com majiteľ je Ante...... tento rok aj rekonštruoval trošku , ale je to na peknom nerušivom mieste . Nemali sme tam doteraz žiadne problémy, ak by ste sa rozhodli pre Brelu, môžem potom odporučiť reštauráciu Plima / treba ísť po pláži do prava , je to trošku ďalej , ale skutočne to stojí za to .... Ak sa pustíte po ľavej strane dôjdete k väčším hotel komlexom a aj do centra k prístavu jácht tam sú klasika obchodíky , reštiky , bary tam sme chodili zas každé ráno do cukrárne na višňovú štrúdlu, kávu , čaj ..........
v Primoštene to musím pohľadať niekde som to tu už aj pridávala , skúsim pohľadať tam sme bývali na ulici drače, čo bolo pre mňa veľmi pekné kľudné miesto a kúsoček od troch pláží
@obcansr len tak pre info ten starý hotel Jadran bude túto sezónu už asi prerobený, boli sme sa na tej pláži pozrieť a parkovali sme pri tom hoteli a pán , čo nás inkasoval, nám vravel, že to niekto kúpil a idú to celé zrekonštruovať ..... aj tú pláž , inak predtým ,. čo sme tam boli bola krásna a bolo nás tam pár, teraz to už bola docela masovka a lesík bol veľmi zanedbaný ..........
@anndrea no našla som už aj ten Primošten my sme boli u tohto pána Apartman Adrian
Raduča 34
22 202 Primosten
mob. +385(0)995014186
email: apartman.adrian@gmail.com
@anndrea úplne za máličko , možno sa Vám niečo zapáči z toho ten Primšten i Brelu si môžete pozrieť priamo na street view až k tým domom ,ešte osobne sa mi veľmi páčil ostrom Miljet , ale tam nemám kontakt , je to aj prírodná rezervácia , nádherné miesto , ale je to až dole dole na juhu a pekná inak bola aj Žuljana ,tam sme boli len je to ďalej fakt až úplne dole
tu je super, blizko more, mala voda vhodná pre deti, pieskové dno
www.ubytovanie-chorvatsko-vir.sk

My ideme tento rok do sv. Filipa i Jakova. Je tam jedna plaz cisto pre male deticky s navozenym pieskom. Celkovo je to malinka dedinka takmer ziaden ruch ale 5km je Biograd a tam ten nocny zivot uz je veselsi. Boli sme tak pred dvoma rokmi a pochvalovali sme si to ze ked sme chceli klud mali sme ho a ked nie tak sme sa presunuli o 5 km a mali sme tolko ruchu kolko sme potrebovali 😉 Cestou spat sme sli po starej ceste do Crikvenice, trosku zaspominat na moje detstvo ale bola som velmi sklamana nie z okolia ale z plazi, takmer kazda je sukromna, dost ma to zamrzelo lebo tak som si Crikvenicu nepamatala. A co sa tyka Talianska tam sa oplati ist uz len kvoli tomu pristupu aky maju taliani ku detom. Takmer kazda plaz je doslova detskym rajom ale more sa neda porovnavat