Nenudia sa vaše deti na dovolenkách?
Ahojte, rozmýšľali by sme že by sme isli toto leto prvýkrát so synom k moru. Ma 6 rokov. Je ale dosť živý a tak ma napadlo že či sa nebude nudiť napríklad len na pláži. Čo robievate s deťmi na dovolenke vy aby sa nenudili?
Nenudí sa, neležime týždeň od rána do večera pri mori.
my chodíme na turistiku, lezieme, ak k vode tak na pár hodín - zaplávať si ( ale my rodičia nemusíme vodua ležať na pláži), navštívime zámky, hrady, Aj v Chorvátsku - ôezenie, turistika, ferraty, hrady, pamiatky. Ležanie len pár hodin denne , nie celé dni.
Toto nechapem ked mi niekto povie že deti sa nudia doma/pri mori/v restauracii ved normalne zdrave deti sa dokažu zabavit kdekolvek, naše su vdačne v prvom rade za to že sme spolu a vlastne je jedno kde. My mame pekny vztah a spolu sa zabavime kdekolvek.
Skor mam pocit, že ta v skutocnosti trapi či ty sa nebudes s malym otravnym (živym) deckom na dovolenke nudit. 😉
Moje dieta by sa tyzden na plazi nudilo, pretoze by som sa neskutocne nudila ja a nebola by som asi uplne schopna mu vymysliet zabavu. My chodime na aktivne dovolenky, lebo nam to vyhovuje 🙂 pokial sa rodic pri mori zabava a vie do toho zapojit dieta, tak verim, ze aj aktivnejsie dieta, ma z toho zabavu tiez
Och, kdeže, milujú more, nuda fakt nehrozí.
Chodíme na obyčajné dovolenky, Chorvátsko, Bulharsko,bez animátorov a nikdy nám nič podobné nechýbalo. Sme morofily🙂.
@jarmila2010 prosím viete mi dat typy ?
Akurát mi volal manžel potreboval vydrhnut koberčeky z auta, tak si nachystal vodu sampon a kartáč, musel nájsť ešte ďalšie 2, aby mal pre všetkých 3 a teda takto sa rehotat som už dlho nepočula naše deti, šťastnejšíe ako včera a v sobotu na výlete, takže vody stačí 1 vedro a nie celé more
Moja ma 6 rokov tiez ziva navyse jedinacik takze to riesime tak ze hladame hotely kde su dobree animacie. Osvedcil sa nam satur a tentorok vyskusame aj hydrotour. Za mna super dovolenka bola minuly rok c Chorvatskom Umag animacie stale, aquapark, a potom platene atrakcie ako napr. Lezecka draha v lese...stale bolo co robit.
Nedavno sme sa vratili z Turecka tam to bol len maly animacny program ale stacilo aj to a tobogany.
@natasha1988 možno , že chceli, aby sa deti bavili samé, nie spolu s matkou, ktorá možno chce ležať 5 hodin na slnku ?? ?
Akože, ak si predstavuješ dovolenku pri mori tak, že sa celý deň preopaľuješ na lehátku, tak to je s takým malým dieťaťom nereálne. Ale inak sa určite nebude nudiť a vy tiež nie. My sme boli minulý rok s 3,5 ročným prvý raz a nenudil sa nikto ani sekundu. A to ešte ani nemohol chodiť na animátorské programy, lebo tie boli až od štyroch rokov. Vybrala by som si hotel, kde je dobrý bazén pre deti (zopár šmýkačiek, možno jeden pomalý tobogan). Nášho sme odtiaľ nevedeli dostať. Plávať v mori sa mu zase až tak nepáčilo, ale páčilo sa mu kopať diery do piesku, stavať hrady, hrádze a podobne. Výhoda bola, že ešte poobede spával, muž s ním :D, takže som vtedy mala hodinku, dve na čítanie knižky. A večer sme sa chodili prejsť od mesta, hrať sa do detskej herne a tak. My sme mu veľmi program nevymýšľali, on si hry vymyslel sám a my sme sa pridali, ak sme chceli, alebo sme ho aj nechali hrať sa samého. Ale je teda fakt, že na lehátku som ležala za celý týždeň dohromady 5 minút.
Nikdy sa nenudili - ideme si s nimi zaplávať, hrajú sa na pláži v piesku, s kamienkami, vodou, ideme sa prejsť na obed, zmrzlinu… Ak je už dlho na pláži, ideme k bazénu. Ak ich už takéto aktivity nebavia, vždy majú so sebou omaľovánky, knižky. Tak ako sa doma nenudia, tak na dovolenke je vždy všetko nové, vždy si niečo nájdu. Občas nejaký výlet. Samozrejme, dovolenka s deťmi už nie je o tom, že si ľahnem na pláž a celý deň nič nerobím, len sa opaľujem a čítam knihu…
Tak mi ideme 3x po sebe "len" do tatralandie decka maju teraz zachvilu 6 a za chvilu 11 r ale nemala som pocit že sa nudia ale tak moje su obe vodníčky člupko vodu miluju aj cely den vydržia ale chodili sme aj po vyletoch
Na plazi len tak lezat nudi aj mna samu. Mam deti dve, aktualne 6 a 11r a nie, nezabavam ich, ale zabavam sa s nimi. Nelezim na plazi a neocakavam ze sa dieta bude pri mne hodiny hrat same.
Takze co sa da robit so 6r na plazi okrem plavania
1. potapacske okuliare a plutvy
2. hracky do piesku a stavat hrady, moj starsi si berie plastovych vojacikov a s nimi sa bavi
3. lopta, rakety a ine hry
4. kajak
5. SUP
6. nagukovacka
7. karty
Tento rok sa chce 6 rocna po vzora tatila naucit surfovat a syn (11t) ide buduci rok do potapacskej skoly…akoze nudi nepozname urcite 😅
A teda chodime do FR kempov, ziadne rezorty. V kempe decka vezmu bicykel a spoznavaju okolie sami, dcera 6r chodi obcas na poobednu hodinu do miniklubu (ale zalezi vzdy od programu nakolko nevie francuzsky). Ale vo vseobecnosti skor aktivna dovolenka a bavime sa spolu s detmi? Akonahle to rodic berie idem sa venovat dietatu, je to o nicom, rodic nervny ze sa dieta nepohra same, dieta to citi.
Mozno sme tu povazovani za rodicov ze ma dieta 5 kruzkov tyzdenne a nevie sa nudit, ale mne to je jedno, vidim tie vysledky dva doma, som rada ze na dovolenke so sebou unudene samorasty
Minulý rok sme šli k moru s deťmi ..vtedy mali 4,5 roka a bála som sa že ako čo .
Veľa ľudí má odhováralo ,že si dovolenku neužijem a podobne ,ale opak bol pravdou .
Ja som na dovolenke nevedela že deti mám .
Na pláži by vydržali aj cely deň keby sa dalo a jediny kto sa nudil som bola ja s mužom 🤣🤣
Dcéra šnorchlovala a hrala sa nosntop vo vode a syn väčšinou na pláži ,buď sa hral s kamienkami (kýbliky ,lopatky atď...) A keď sme boli na pieskovej tak s pieskom .
Ja som len dávala pozor na ne ,ale inak absolútne žiadna starosť .Ideme aj tento rok a už sa teším ,že si oddýchnem ako aj minulý rok 😁
U nas ziadna nuda nehrozi ked maju snorchel, sietku na rybky s dostatocne dlhou ruckou, nafukovaci cln, nafukovacka alebo nejaka pomocka na plavanie, spolocne hladanie musli a zivocichov, super by bolo keby mal na plazi kamarata
Chodíme každý rok k moru na viac ako 2 týždne po vlastnej osi,tj žiadne tobogány,animácie,bazény ani nič podobné. Deti sa nikdy nenudili, snorchle, sieťky, formičky do piesku,nafukovačky,lopta, hľadať kraby, mušle,pomedzi nejaký výlet,požičiame čln atď atď ,ale to naozaj chodíme na 16dni a viac ,čiže tých 8-10dni by dali aj bez člna 🤷 nájdu si tam vždy aj nejakých kamošov na pláži, podvečer mesto,nejaké ihriská.. samozrejme kým boli maličkí,toho času vyžadovali od nás viac,väčšinou musel byť aspoň jeden z nás pri nich, ale minulý rok (syn tesne pred 9.narodeninami dcérka pred 6.tymi) sa už naozaj dokázali úplne v pohode prehrať aj hodiny sami a už sme mohli aj my trošku polezat a oddýchnuť,dokonca som stihla aj knihu prečítať a dala by som aj dve 😅
Tiež sú to živé deti, venujú sa profesionálne športu,takže cez školský rok majú naozaj nabitý program bez šance sa nudiť ,ale pri mori sa rozhodne nenudia.. všetko je tam pre nich iné, zaujímavé
Neviem si predstavit,ze by sa nejake dieta nudilo pri mori.teda take nepoznam.ved voda,rukavniky,mame cln,slnecnik,kde sa potom hrame.chodime na prechadzky,je tam kopec atrakcii,ak nejdes na nejaku pustatinu..nuda nehrozi neboj 🙂
Tak mu urobis program, chvilu bude sam v mori.
Alebo animatori, co zas ja som za nikdy nebola. Bola som rada ze hlavne muz je s detmi cele dni. Chytat kraby, jeze, potapat sa....
S ucitelkami je cely skolsky rok. A teda vacsinu casu. Dovolenky patrili rodine.
Dieťa sa na dovolenke nenudí. Náš najstarší syn (11) musí mať súpravu na šnorchlovanie, foťák do vody!, knihu, mp3, karty, bežecké boty. Večer uteká za animátormi. My dospelí berieme na pláž francúzske guľe, lietajúci tanier, rakety s guličkou a tiež máme šnorchle s maskou. My chodievame stanovať, takže keď vidím že sa syn nudí, dám mu do ruky lavor so špinavými riadmi😅.
Ja odporúčam Turecko. Animácie v slovenskom jazyku cez Hydrotour doobeda aj poobede a večer minidisko šou. A odpociniete si aj vy.
Môj syn minulý rok 7r. Celý čas prešnorchloval, boli sme na výlete loďou, pomedzi kúpanie zmizla, nanuk, prechádzka, koleso, nafukovacia, šantenie, hľadanie krabov. Najlepšie čo môžete urobiť ísť k moru. Aj na imunitu, nech si aj logne vody morskej poriadne. Za mňa každý rok by som išla, moje deti na dovolenke sú poslušnejšie ako doma. Bude mať určite radosť, možno si nájde partaka na pláži.
Idem s mojou 7 rocnou a vobec nerozmyslam co ak sa bude nudit. Nech je rada, ze pojdeme na dovolenku. Moze sa kupat, byt v detskom parku, na preliezackach, moze sa kupat, pit koktail, tlacit sestru v kociku a ak sa bude pri tom nudit tak jej smola.
@elizabet173 tak tak. Suhlasim
Môj 6 ročný je nonstop v mori,ma rukavniky, koleso,nafukovacku...hračky žiadne nikdy nenosím ,tam na to nie je ani nikdy priestor, a pomedzi to ideme na zmrzlinu,na obed,1 den ideme na výlet loďou ,druhý deň na výlet do iného mesta, večer na prechádzku na pláž, na promenádu, nikdy sa nenudil
@lubiduch kam chodievate do fr kempov? Fr bola moja kedy vysnivana krajina😂
@guiseppinka tak rozne, vsetky su dobre, povedz lokalitubq poviem ti kemp 😅😅my milijeme GiensC Briancon a Annecy…
@lubiduch fr je pre mna jedna velka neznama...
@guiseppinka a co mate radi? Hory, more ci jazera?

Ak ste este neboli pri mori, tak pochybujem, ze sa tam bude nudit. treba si nabrat nejake kybliky, hracky do vody a bude to fajn. Ak je dovolenka s animacnym programom, tak je to o cosi lahsie, ale vsetko sa da