Odporúčania na dovolenku v lete 2012
Ahojte, pridávam diskusiu na základe včerajšej rodinnej rady, kde sme sa uzniesli jednohlasne, že tento rok musíme bezpodmienečne v lete vypadnúť... 😀 Nie ako posledných 5 rokov...kedy zostalo len pri plánoch.. Naozaj chceme ísť a máme predstavu o Taliansku, napr Kalábria, Sardínia.. Boli ste niekto?? Odporučíte konkrétny hotel...? Bola by som nesmierne rada, keby táto diskusia bola nápomocná aj vám pri výbere oddychovej vysnívanej destinácie.. Tak prosím, neváhajte a prispejte svojimi tipmi na letné leňošenie.. Kde ste boli, ako ste sa mali, čo sa vám tam najviac páčilo a na čo sa naopak musíme obrniť nervami a trpezlivosťou... 🙂 😉 Jáj..a ideme s dvoma deťmi.. tak prosím prihliadnite nám na to..🙂
@blanblan - chodila som tam do skoly 😉 Spojenie z letiska do mesta je busom fajn, taxi netreba 😉 Myslim, ze ho dokonca aj rekonstruovali v tom obdobi, ked sme tam boli (je to uz pomaly 6 rokov, co som tam bola) 😉 trosku problem moze byt naozaj s jazykom - anglictina im moc nevonia, ale nie preto, ze by neboli ochotni, ale nejak im to nejde. Ale tak autobus tam bol znaceny dobre. Kuk sem: http://www.malagaairport.eu/buses.php Su tam info o busoch z letiska, rozpis hodin, liniek a ine uzitocne rady (kde je zastavka a pod.) 😉 Dole je aj spoj do Torremolinos.
@katrinka8 keďže si si tam svoje odžila 🙂 idem na teba s konkrétnymi otázkami.. zistila som, že pôjdem v 3. mes tehu, tak ma zaujíma, ako sú tam zariadení po zdravotníckej stránke... ako a kam sa v prípade potreby treba obrátiť.. na čo sa pripraviť...?
a len tak na okraj, majú tam nejaké zvyklosti, čo by nás mohli prekvapiť?
@csina - no s tymi nemocnicami Ti moc nepodarim, nastastie som nepotrebovala. Ale trochu som pogooglila a nasla som aspon telefony: http://www.malagasalud.es/tel-urgencias.html Tuto su dolezite cisla, pohotovost sa povie "urgencias", "emergencia" - to je ako nasa zachranka. Dalej som nasla tieto "kliniky"" patriace zrejme pod univerzitnu nemocnicu: http://www.carloshaya.net/ElHospital/NuestrosCe... Ono tych nemocnic je v Malage viac.
Ale zdravotnu starostlivost maju celkom OK, si myslim. Kamoska sa nikdy nestazovala, vzdy jej ochotne pomohli, takze vobec sa nemusis obavat 😉
No, zvyklosti... su velmi hlucni 😀 Ak vystihnete najvacsiu fiestu, tak urcite uvidite neskutocnu zabavu, ale - bohuzial - spojenu s obrovskym bordelom ☹ Avsak potesim, v noci neporiadok veliky, rano to poupratuju. Andaluzania miluju deti. Je ich vsade plno. Navyse su taki... smeli 😀 Nemaju problem sa prihovorit, dokonca ak im zavadzias vo vyhlade, tak Ta pokojne odsunu, pozru sa a presunu zase spat 😀 Velmi zivo gestikuluju, rozpravaju nahlas, smeju sa, bavia sa. Pri cestovani MHD vsak pozor na zastavkach - ak chces nastupit, musis mavat na autobus, nezastavuju automaticky, takisto pri vystupovani. Ak by mi este nieco napadlo, tak napisem. Alebo ak Tebe daco napadne... 😉
Ahojte, co sa tyka letnych dovoleniek, mozno by sa vam okrem primorskej dovolenky pacil s detmi aj rozpravkovy predlzeny vikend, ako robime mi Sasovinky, rodinnevikendy.sk.
dobry den alebo ahojte
chcem sa spytat. videl som u niektorych cestovkach pojem: zlava za dvojtermin.
viete mi to prosim niekto vysvetlit? pisal osm do cestoviek ale neodpisali mi :(
ide mi hlavne o to co to je ? ako to funguje ? co to obnasa ? a ake to map lusy a minusy ? dakujem
@moukuska ahoj napriklad toto http://hotel.invia.sk/grecko/rhodos/evi-falirak...
Zľava
dvojtermín letecky 10/11
@susanna1982 vdaka za tip, zvazujem prave Sardiniu a Kalabriu, ale teraz po tom, co sa tu docitavam mam viac chut na tu Kalabriu z dovodu, ze mam rada aj zivot mimo hotela - troska sa "nadychnut" aj cara juzneho Talianska, zajst do ich restiky, chodit na zmrzku...snad nieco vyberieme , dcerka uz by sla najradsej hned:D
Tak som si pozrela tuto diskusiu a skoro som spadla z noh. Za dovolenku v Andalúzii 3 000 .- .€ ? To ste tam boli asi na 3 týždne aspoň päť osôb ? No strašne drahé. Ale bohužiaľ, viem že cez klasické cestovky to takto býva. My sme boli v Andalúzii tohoto roku ( naši známy nám odporučili jednu cestovku ) v Juni, 2 dospelí a 2 deti. Bývali sme v apartmánovom komplexe, priamo pri mori, s bazénom, krásnou záhradou. Cena aj s letenkou na 7 nocí cca 1 100.- € . More , žiadna medúza nič, počasie azúro a krásne teplo. More nebolo teplé ako v Egypte, ale zas na oplátku všade môžeš ísť kam chceš, všade čisto, obrovské parky plné zelene, pre deti parky, krásne promenády, nemáš strach hoci čo zjesť,. To človek v Egypte, Tunise atď nevidí . V roku 2015 ideme opať, už máme všetko vybavené. Teraz sa to oplatí a neskôr tam vraj už ťažko dobré niečo nájsť, keďže tam chodí plno turistov.
@99valika99
Môžem sa spýtať, ktorou agenturou ste cestovali a kde presne ste boli (oblasť, hotel)?
Ďakujem

@blanblan ideme do Torox costa... asi je to južnejšie... 🙂