icon

Oplatí sa dovolenka v Chorvátsku?

perthes
20. júl 2022

Asi sa niekoho dotknem, kto je milovník Chorvátska. Nechcem kritizovať,lebo ja som tam osobné nikdy nebola, ale zaujíma m, či naozaj sa oplatí po finančnej stránke dovolenka v Chorvátsku. Zrejme ano, keďže rok čo rok húfy Slovákov tam cestujú. Prosím vás, kto ste tam boli koľko vás vyšla dovolenka... samozrejme aj s nákupom keďže si poväčšine varia sami. ja som jednoznačne za dovolenku letecky s All inclusive. Mne slovo dovolenka vychádza zo slova dovoliť si..a ísť nabalena s jedlom a tarigat sa autom 12 hodín tak t sa fakt musí oplatiť..🤔🤔🤔🤔

lucinka1988
20. júl 2022

@panelacikova jasneze, ja to chápem, pointa príspevku skôr bola o tom, že nemôžeme to vidieť čiernobielo, ani svet nie je čiernobiely a nikdy nebude. Narážala som na to, že ísť na dovolenku do HR neznamená, že dotyčný nemá peniaze alebo že je odkázaný jesť lepeňáky a keby každý mal na to, ide letecky a all inclusive- to absolútne nie. A tiež neznamená, že kto ide letecky a all inclusive, tak to je "ten macher", čo na to má. Ale☝️drvivá väčšina slovenského národa takto zmýšľa. Mne to pripomína éru, keď sa začalo chodiť za hranice( to som bola ešte malé dieťa) a keď nejaký sused alebo známy bol v AT a priniesol odtiaľ nejaké plechovky alebo tovar, čo u nás nebol úplne bežný- tak cela ulica na neho ukazoval, že "ten bol v zahraničí"😂Čiže jasné, ja nepoukazujem na nikoho, chápem všetko, veď svet je rôznorodý a predstáv o dovolenke ako takej je snáď toľko, koľko je ľudí na zemi, len to ponímanie, že "ten ide do HR sa terigať 12 hod autom a berie chlebíčky so sebou, lebo na iné nemá- to je fakt odveci🙈

panelacikova
20. júl 2022

@heidy222 tak. každý nech si rieši takú dovolenku, na akú sa cíti 🙂

panelacikova
20. júl 2022

@lucinka1988 áno, súhlasím. tiež neodsudzujem CH, absolútne, dokonca, keby som bola v pozícii, že ja, muž a 4 deti, CH je jednoznačná voľba, absolútne tomu rozumiem 🙂 akurát jediné, čo by ma odradilo, by boli tie hovná. akože, nieže plávajú všade, ale pred 3 rokmi to bolo v okolí zadaru (to sme vychytali my) a teraz píšu o makarskej, kopa ľudí píše príbehy o tom, ako doslova videli výkaly morom vyvrhnuté na pláž, no tak teda, toto nie... ale to je problém CH úradov, že si nevedia dať rady s tými, ktorí sú za toto znečistenie zodpovední. to neznamená, že celé pobrežie CH je znečistené. je to pár miest. my sme nevedomky vychytali jedno z toho. a preto tohtoročná dovolenka v B sa mi zdala podstatne, podstatne lepšia, napriek tomu, že ja som strávila 3 dni v nemocnici 😀 (podozrenie na slepák)... našťastie všetko dobre dopadlo, môj "slepák" ma aj naďalej bolí ako vždy, všetko je, ako má byť 😀

lucinka1988
20. júl 2022

@panelacikova fuuha, no som zvedavá, ako to bude vyzerať na Rabe..V Bulharsku som tiež pár krát bola a vždy ame si to super užili👍👌

jana_eyre_2
20. júl 2022

@lucinka1988 aj ja poznám takých ľudí.. a jeden z nich je nám veľmi blízky a odmieta pochopiť že my milujeme naše dovolenky.. strašne mi ide na nervy keď počujem "och tak by som vám dopriala taky hotel s animáciami pre deti" donemlatom môžem vysvetľovať že presne to že s deťmi aktívne trávime čas my rodičia je úplne super a presne také dovolenky aké máme chceme.. jooj, tak mi je tento rok ľúto že už to máme za sebou.. ale ešte nás čaká stanovacka v Rakúsku, tak sa mám načo tešiť.. 🙂

@panelacikova ale to je samozrejme, že každému vyhovuje čosi iné, preto aj je toľko tipov ako tráviť voľný čas.. ja nikomu nevyčítam ak aj na pláži prelezi a oddýchne si po svojom, tak to len nejako očakávam aj opačne.. 😁

diagnózy máme už tiež vseliake, ale zatiaľ nám neprekazaju natoľko aby sme nemohli tráviť čas aktívne (môj muž má toho bohužiaľ tiež viac a aj pohybové problémy, tiež už nie sme mladíci 😅).. keď to príde, tak si vyberieme dovolenku podľa svojich možností, zatiaľ ale sme radi že je to tak ako je.. ja som len raz zažila dovolenku All inclusive, to sme sa zožrali od nudy a nakoniec to dopadlo tak, že sme chodili každý deň preč z rezortu 😅

@heidy222 presne takéto cesty milujem aké píšeš.., nech každý chodi na dovcu aká mu vyhovuje, len nech nepodozrieva ostatných že tak chodia len preto že na iné nemajú..
@liv1 veru na plitvickych ani ja.. tiež to mám v pláne, lebo to je ozaj nádhera.. a Španielsko je tiež krajina kam sa chcem ísť pozrieť, peknu dovolenku želám..

@palicka a v tom adamovci nikdy nie je veľa ľudí, je to kúsok za zagrebom 🙂 taká výborná bodka za dovolenkou .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
20. júl 2022

@lucinka1988 Rab je ostrov, chystáte sa tam? zase o CH som veľa čítala, že práve tieto ostrovné pobyty sú najlepšie, vraj tam je piesoček, krásna pláž, to verím, že budeš spokojná 🙂

panelacikova
20. júl 2022

@jana_eyre_2 my sme si tú nudu užívali 😀 nikdy ti to nedoprajem, ani mužovi nie, chráňbože.... aby ste boli na tom tak na prd (alebo vyčerpaní z práce), aby nuda bolo to naj, po čom túžite 🙂 ja som tak či onak strávila deň na izbe s vysokými horúčkami a 3 dni v nemocnici. pravdupovediac, akosi som to aj očakávala, poznám sa, poznám svoje diagnózy, bolo by priam až zvláštne, keby som so svojou neimunitou nejaké svinstvo nechytila 🙂 tým chcem povedať, čím viac oddychu, tým pre mňa lepšie 🙂 a to som, mimochodom, oficiálne vyštudovaná učiteľka TSV s dosť dobrou pohybovou minulosťou, aj v súčasnosti, ak sa dá, idem korčuľovať alebo dám prechádzky... nie vždy sa dá.. a o tom je aj moja dovolenka. oddychovať, lebo nikdy neviem, čo ma zajtra čaká 🙂

panelacikova
20. júl 2022

@elizabet173 však o tom to je. každý sa "ťahá" tam, kde si vie najlepšie oddýchnuť 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
20. júl 2022

@elizabet173 tak. aj v tejto téme som ja osobne porovnala, ale aj napísala, čo porovnávam. konkrétne rezorty, konkrétne veci. to neznamená, že odsudzujem dovolenku v CH, v konečnom dôsledku, ani nám pred 3 rokmi nebolo že zle, to nie, ale v porovnaní, tento rok sme si to B užili lepšie aj napriek tomu, že ja som skončila v nemocke 😀 možno je to spôsobené tým, že vtedy mala dcéra 9, teraz má 12, no bohvie... môj osobný dojem bol, že teraz bolo podstatne lepšie 🙂 ale porovnávam porovnateľné. a platí to, čo som napísala. čo vyhovuje 6-člennej rodine, to nemusí mne a naopak. nech si ide každý kam chce, je to jeho osobná vec a túžba 🙂

jana_eyre_2
20. júl 2022

@panelacikova to je najdôležitejšie, oddýchnuť si.. ak niekto naberie energiu vysplhanim sa na horu, tak super. Ak niekto naberie energiu chodením po mestách, tak super.. ak niekto naberie energiu lezanim na pláži, tak super.. hlavne nech každý to svoje voľno trávi tak ako chce.. peknú dovolenku želám..

Mne naša dovolenka pomohla hlavne na dušu..

jjanulienka
20. júl 2022

@panelacikova to sa divím, že ste videli ho.na😅
My chodievame na lod z prace v septembri a mali sme síce zákaz nechávať niečo iné v záchode ako je moč 😅ale samozrejme sa vždy našiel niekto kto to tam nechal a keď sa to vypustalo rybičky sa na to vrhli a všetko zjedli🤢😅

panelacikova
20. júl 2022

@jjanulienka nie, my sme nevideli hovná, netuším, kde si si toto prečítala v mojej diskusii. my sme sa vrátili z dovolenky na SK (2019) a akurát v ten deň-večer v správach hovorili, že v okolí zadaru plávajú hovienka. z čoho mi prišlo tak všelijak, ale OK, prežili sme. no a druhú vec som písala, že tento rok sa veľa dovolenkárov sťažuje na more pri makarskej, či ako sa to skloňuje, že oni tam videli hovná, dokonca ich odfotili a dali do diskusií... a nebol to 1-2 ľudia, ale desiatky, stovky...

jjanulienka
20. júl 2022

@panelacikova ja som to nemyslela v zlom... len mi to nejde do hlavy po tom, čo so videla keď sme to z lode vypustali my🤢😅🤦‍♀️
Fuj no je to hnusne a hlavne ja odvtedy jem fakt malo ryby 😅🤦‍♀️

panelacikova
20. júl 2022
lulu1812
20. júl 2022

@perthes porovnavat Chorvatsko a nejake allinclusiv Turecko letecky je nemozne z mojho pohladu.
Zo skusenosti si porovnam tyzden v Podhajskej s ubytkom s dovcou v Chorvatsku a cenovo nam to vyslo viacmenej rovnako...ked ratam ze sme si nakupovali a varili plus nejake vylety a obedy v restikach plus pernamentky na kupalisko v podhajskej. Ale dovolenka ze odstavit auto na letisku a za 4-5hodin si pri mori a nemusis nic je uz uplne o niecom inom.... len je rozdiel ked das za rodinu trojcifernu sumu ako stvorcifernu...osobne uz netuzim po dovolenkach pri kupaliskach atd...to uz radsej prezijem cestu k moru

liv1
20. júl 2022

@lucinka1988 kam presne idete na Rab? Rab je moje najoblubenejsie miesto v HR doteraz ☺️
@jana_eyre_2 dakujem pekne 😊

deniseee
20. júl 2022

S cim porovnavas ceny, prosim? Napr. My sme boli pred tromi mesiacmi cca v jednom akoze hoteli na SK, na jednej izbe 5 posteli, vecer sme si nemohli ani prikurit, lebo na radiatoroch boli odmontovane regulatory, na izbe ziadna TV, dokonca ani pohar, aby sme sa mohli napit, pohare som musela ist kupit do dediny. Cena takehoto super ubytka po 4 dnoch na SK sa rovnala cca 8 dnom ubytovania pri mori v Chorvatsku v apartmane s dvoma spalnami, vybavenou kuchynou, balkonom so sedenim, obyvackou, normalnou kupelkou. Pocet ubytovanych bol v oboch pripadoch rovnaky.
Ano, chodime do Chorvatska roky a za all inclusive by som nikdy nemenila. Mame v rodine viacere obmedzenia v strave, hotely sa nam standardne vsetkym nedokazu prisposobit. Cestovanie autom pre nas nie je otrava. Cestovavame s vopred zakupenymi audioknihami. Navyse kvoli dalsim zdravotnym obmedzeniam dvaja z nas lietat nemohli, cize jediny sposob bol presuvat sa autom a robit si prestavky, ktore boli opat zo zdravotneho hladiska nevyhnutnou sucastou. A boli krasne, pretoze sme napriklad pozorovali v noci hviezdy 🙂. Cesta vie byt tiez krasna a u nas sa za dovolenku povazuje uz moment, ked sadame do auta a vyrazame. My sme s autom na dovolenke slobodni. Nie sme uviazani na jednom mieste, nikdy nevyuzivame sluzby bazenov, kupeme sa iba v mori, bazenov je dost aj u nas. Chodime na rozne plaze, pozname nase okolie, za tie roky co chodime na tie iste miesta vieme presne kde je lepsia restauracia, kde pripravuju lepsie cevabcici alebo naopak kde su lepsie steaky. Domaci nas poznaju a zdravia ako starych znamych. Chodime proste do kludu, ziadny stres. Ked chceme ist domov, nie je problem, ked chceme ostat dlhsie, opat nie je problem, ked deti ochoreju, nie je problem sa dohovorit aj na pohotovosti ci vybrat liek v lekarni, ale ak by nastal v minulosti problem s tazkym kardiakom, nebol problem ho nalozit do auta a vziat domov. V konecnom dosledku, ak by som ratala kazdy nakup a vsetko, co taka dovolenka vyjde, tak si povies, ze za tu cenu sa ti to neoplati. Ale ako pises, dovolenka je o tom, ze sme si dovolili. A kazdy si dovolil presne to, co ma rad. Niekto all inclusive a niekto dovolenku vlastnym vozom a sposobom. Hlavne, ked su spokojni ti, ktorych sa to tyka. Ja by som napr. All inclusive nikdy nechcela. Uzivaj preto to, s cim si spokojna. Aj my budeme.

ninusa221
20. júl 2022

@perthes ja som bola v Chorvátsku 2 krat. A teda nepacilo sa mi vobec. Mala pláž. Mne kamienky idu strašne na nervy. Cela Makarska do kopca, plno Slovákov, byvali sme daleko od mora, premrštene ceny, dosť sme sa obmedzovali, a co sa tyka cesty cista katastrofa. Ja proste ked to porovnam napriklad z Bluharskom to sa neda ani porovnat ta atmosféra tam tie pláže vlny a hlavne tam bolo lacno, a nepozerala si na ceny. Chorvatsko podla mna si obraňuje ludia ktorí nikdy inde v zivote neboli a 20 rokov chodia na to iste miesto…🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

maminka1986
20. júl 2022

@liv1 och Plytvice sú nádhera!!!! Keby nemám male deti idem znova tam musím počkať kým odrastu aj to tretie v bruchu a určite pôjdeme zas 🙂 odporúčam

maminka1986
20. júl 2022

@ninusa221 však ale záleží kde si kúpiš apartmán, plus sú aj pieskové plaze my sme mali pieskovu a 100m od mora,paráda, cenovo ako tu už
Treba aj vedieť si vybrať.

maximko25
21. júl 2022

@perthes my sme prave vo Vrsi, mne vyhovuje rezim sama si navarit- mam male deti takze preto.mame radi vecer klud a ticho podla toho si hladame ubytko vzdy;) plus ubytovanie hladame bud osampte alebo min pocet apartmanov, co sa nam vzdy podari.jedlo som v zivote neterigala, rovnako sme nesli 12 hodin nikdy, kedze vzdy sme v okoli zadaru;) ale my s muzom mame radi tu nocnu jazdu autom🤣a cenovo, no tento rok dame za dovcu asi cca 1600€ a to sme sa neobmedzovali absolutne v nicom, ubytko mame uplne nove, este aj biky ma apartman k dispoxiciu.mne tato krajina vyhovuje, jedlom, morom aj prirodou;) po pravde nelaka ma egyt tunis ani turecko.buduci rok planujeme siciliu, bez cestovky.takze za mna tolko k chorvatsku♥️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lucinka1988
21. júl 2022

@panelacikova áno ideme o týždeň, už sme tam raz boli a za mňa najkrajší ostrov v HR☺️

lucinka1988
21. júl 2022

@liv1 ideme na Barbat, aj moje☺️je to nádherný zelený ostrov, podľa mňa aj najkrajší v HR☺️

snezienkaaa82
21. júl 2022

Oplatí. No ak chceš,, aby ta vyšla lacnejšie, vezmi z domu potraviny a var.
My sme nevarili ani raz, prestravovali sme sa v restikach, chodili na atrakcie: parasailing, skútre, paddleboard..... Čiže nás to vyšlo cca 2000 eur komplet bba 13 dní.
A splasky vo vode som nikdy, necítila ani nevidela, prešli sme tento rok veľa plazii.
A nheboj sa, dačo zdraželo, no nie zas, extrémne, ako to prezentujú media. Napr. Večera pre 11osob ( bolisme partia s deťmi) nás vyšla, 1200 kun( plus k tomu 2 fľašky vínka) a praskli nám brucha. 😀😀😀

lucinka1988
21. júl 2022

@ninusa221 všetko chápem až na tvoju poslednú vetu..Do HR sa opakovane vracajú aj ľudia, ktorí precestovali celý svet a boli na miestach, kde sa hocikto nedostane, poznam takých x..My sme tiež precestovali kus sveta, nie v zmysle all inclusive s domnenim, že poznam danú krajinu, ale ozaj precestovali, ale boli sme aj na x dovolenkách all inclusive v drahých exkluzívnych rezortoch, a predsa ideme radi na dovolenku do HR🤷‍♀️Mne sa celkovo veľmi nepáči, keď niekto robí takéto závery- už by si raz ľudia mohli uvedomiť, aj v diskusii aj v živote, že svet nie je čiernobiely!!!

tanapeta
21. júl 2022

@ninusa221 tak Chorvátsko ma rôzne pláže. Ale je fakt, že ja som najkrajšie more a pláže zažila v rôznych krajinách, ale Chorvátsko to nebolo. Čo sa týka naozaj iba mora, to je jednoznačne najkrajšie Červené more bezpochyby. Zato najkrajšie pláže, kde som bola, boli v Grecku.

fantinka
21. júl 2022

@perthes Nie neoplati, stoji to tam tak isto ako tu v beznych obchodoch. Uz davno nie su tie roky, kedy sa tam chodilo hufne, lebo je tam lacnejsie. Chodi sa tam hufne, lebo je to blizko autom, krasne more a priroda.