icon

Pánska víkendová chata

janka0215
4. nov 2022

Ahojte baby. Mám problém/dilemu. Dnes mi muž oznámil, že chcú ísť pánska partia v decembri na chatu. Je to akcia kam chodil dlhé roky so starou partiou. Hrávajú tam jednu kartovú hru - Magic a pijú celý víkend. Pár krát som tam bola aj ja, keď sme spolu začínali, chodila tam vtedy ešte jedna baba, aktuálne chodia chalani opäť sami. Muž tam odkedy sme spolu na celý víkend sám nebol, najskôr začal kovid, potom mu zistili rakovinu. Vtedy šiel len v sobotu na otočku na 4-5 hodín zahrať karty a potom domov. Teraz chce ísť na celý víkend a nezvládam to. Vec sa má tak, že manžel má 62 kíl a pije 1:1 s chlapmi, ktorí majú 90-100 kíl a teda sa dožerie ako prvý. Potom nevie kde je sever a po takejto akcii je 3 dni nepoužiteľný. Neznášam pohľad naňho, keď je opitý a on to vie. Takéhoto som ho zažila na začiatku vzťahu 2-3 krát, vždy na tejto akcii, inak cez rok veľa nepije, ani víno si nechce raz za mesiac k telke dať. Bojím sa a mám stres z toho, že by tam mal ísť a spije sa. Tvrdí mi že nie, že nebude veľa piť a nemám dôvod mu neveriť. Sám by to už dobrovoľne nespravil, ale keď doňho tlačia poháriky, nevie povedať nie :( Minule bol na firemnej akcii, kde si dal 3 pivá, dva pol deci a už vyzeral dosť opito, ale tvrdil, že je v pohode a potom pil ešte niečo málo navyše. Som zúfalá a neviem čo mám robiť. Som ja tá hysterka? Ešte k tomu by som mala mať v tom dátume po KETe a bojím sa, že ak sa budem kvôli chate stresovať celý víkend a vyrevúvať tu, keď on doma nebude, tak to nevyjde :( som jediná, komu vadí, keď ma ísť muž na takúto akciu? Nemyslím si, že sú to akcie, na aké by mali ženatí muži chodiť...

zmrzlinka2021
5. nov 2022

@vlado818 asi to malo byť adresované inej osobe

zmrzlinka2021
5. nov 2022

@lalenka33 pozri, to sú moje hranice. A nie, môjho muža by ani nenapadlo tráviť čas ozieranin sa. Chápem že na Slovensku chlastanie je šport, pre nás čas s priateľmi je o niečom inom. Nepotrebujeme byť spiti, aby sme si užívali. Ani sme nikdy také partie ľudí nevyhľadávali. Potom sa tu ženy čudujú a nariekaju, keď už majú deti, čo majú pri sebe. No žiaľ, aj to je výber

avicii18
5. nov 2022

Buď chlastať alebo hrať karty. Oboje mi akosi nejde dokopy. Ja som mal vždy pod 70kg a niekedy som dokázal piť a piť a neožrať sa a inokedy stačílo aj pivo a pol deci a bol som KO. Veľmi záleží od toho, či sa okrem tej tekutej "stravy" prijíma aj tá strava pevná. U chudých to platí dvojnásobne. Takže viac ako o to či a ako sa tam spije, lebo piť bude nastopro ak je to pánska jazda a nerobí taxikára, mali by ste urobiť prieskum čo tam mienia jesť. Ak si budú robiť guláš, alebo grilovať tak je to myslím ok. Ale ak si berie len dve horalky tak mu radšej vypražte rezne a tie mu šupnite medzi chleba.

mandzula
5. nov 2022

@janka0215 mne by vadilo toto "Hlavne ho oni pomerne skoro dostanú do stavu, v ktorom už nevie o tom, že nevie povedať nie". Je nesvojpravny, nema vlastny nazor? Na chatu ist moze, no musi sa zrubat ako tela?

dominikahr
5. nov 2022

@janka0215 ja ta chápem tiež podstupujeme ivf a keby chcel ísť chlap po Ket6na chatu tak ny som mu povedala nech si určí piroroty.

kristina28918
5. nov 2022

Ahoj. Myslím si že je jedno čo tu kto napíše. Aj keď 100 ľudí poradí,že máš ho pustiť a tebe je to proti srsti, tak spokojná nebudeš Riad sa svojim vnútorným pocitom. Ak ti to vadí treba mu to povedať a dohodnúť sa.

mischelag
5. nov 2022

Bez problemov by som muza pustila. Moj chodi na rybacky, zoberu litre vina a niekedy sa k rybam ani poriadne nedostanu. No a? Nerobi to kazdy den. A na margo, aj moj je zial onkologicky pacient, sice este na zaciatku liecby, ale neviem co by som dala za to, ze by vypadol s chalanmi a zabavil sa. Tes sa, ze ho mas uz "zdraveho" a dopraj mu tu moznost uzit si vikend s kamaratmi.

sense
5. nov 2022

Ma pravo sa ti to nepáči, na druhu stranu je dospelý a svojpravny. Držať doma nasilu by som ho neudržala a ze je 3 dní nepoužiteľný? Nuž keď je sprostá hlava, trpí celé telo

davidofff
5. nov 2022

@janka0215 no áno si hystérka a to brutálna.ale jedna vec mi nejde do hlavy .....predpokladám že všetci jeho kamaráti čo budí na chate.tak asi vedia že mal rakovinu nie???proste nechápem že dospelý ľudia by naschvál doňho naliehali alkohol že sa opije čo najviac veď ako určite že si dajú chlast.ale pre boha si to dospelí ľudia.a pochybujem že by ho nútili piť čo najviac

kaca222
5. nov 2022

Tak neviem, ako partnerka môžem max vyjadriť svoj názor, ale pýtať sa či ho mám pustiť? Veď je dospelý, keď chce ísť, jeho vec 😃

nnnuuunnn
5. nov 2022

Pustila by som. Nie je malé dieta.

lubica28
5. nov 2022

@pragmaticka toto nemyslite vazne,co ste napisala.mam manzela,tiez bol onko pacient,1x ako dieta,2x sa mu to vratilo,ked bol dospely.vedela som do coho idem a nelutujem.mame spolu 2 deti a spokojny zivot. Teraz uz je 18rokov zdravy.samozrehme,ze mi tiez obcas napadne co ak nahodou,ale vzdy si poviem,ze umriet mozem prva aj ja.

domca2705
5. nov 2022

@janka0215 sak keď je sprostý nech pije... škodí jedine iba sebe 😏..

lulupulu
5. nov 2022

Ak sú oni slobodní a on nie tak tiež by som mala výhrady, ale môj muž toto tiež robí, síce nie ze ide niekde na chatu ale po robote zostane s kamošmi sa opiť ale je to možno 2x za pol rok. Nejak to predných vždy ale na chatu by ma nepustil ani on a ani ja jeho

zoeeoz
5. nov 2022

nechaj ho dychat, co nemoze ist s kamosmi na chatu? A ak sa ti ozaj ozere raz za rok tak co riesis??? To si ozaj partneri nieco zakazuju?

gladys_07
5. nov 2022

No mne to znie presne ako akcie na ktoru by zenati chlapi mali chodit 😂 Co by ti bolo milsie? Teambuildingovy gulasik s povolnou Jarkou z accountingu? Nejaka diskoteka? Alebo je tvoja predstava ze uz budete stale 24/7 spolu?

Ani mi to nejde napisat, ale „pusti ho“. Nemusis sa tvarit nadsene a napiect pagace, ale daj mu pusu, povedz ze toho prezil v poslednej dobe vela a chapes ze chce ist, nech si dava pozor, zabavi sa a skusi to neprehanat s alkoholom s ohladom na jeho zdravotny stav

A ty si pozvi kamosku, chod k mame, cokolvek len nesed doma a nerozjimaj nad tym co asi robi

Drzim palce s KETom, tiez to mam parkrat za sebou, je to tazke…

lenka1208
5. nov 2022

Ja ked chcem niekam ist tak sa 'nepytam' od mojho muza a podobne ani on sa nepyta mna ci ho pustim..co mame 10 rokov aby sme si pytali povolenie? ked ho nepustis tak co urobis, postavis sa do dveri?
Ma za sebou ocividne tazke obdobie tak nech si ide zresetovat hlavu v ramci moznosti

jahodka11
5. nov 2022

Oj, ja viem presne , co mas na mysli… sme spolu uz 22 rokov… prve roky som bola nestastna, pretrpela som vikend, ked bol mimo niekde na turistike a k tomu vecer patri to, co pises aj ty a teda.. boli tam vzdy aj dievcata a ja som žiarlivá… teraz…. Mame dve deti, uz vacsie 10 a 15 a nevieme sa dockat, kedy niekam odide, ze budeme mat klud 😉 ono je to vzdy inak ako by sme potrebovali… pozri, zomrieť tam nezomrie… skoda, ze to nechápe a nevie si dat jedno dve a dovi alebo ist do postele s jeho diagnózou… na tvojom mieste si kupim knizku, zmrzku… nieco, co mas rada… k tomu tv a kluuuuuud.. odpočívaj a odpočívaj, aby to tentokrat vyslo… neber to tak, ze ho potrebujes… ved ta lubi… len to načasovanie je trosku nevhodne… idu vianoce, ja uz sa neviem dockat… naozaj si to skus nejako uzit… aj cas bez neho je super… ja som na to prisla neskor… ked uz skoro nikam nechodi, haha… a moc drzim palce, aby to vyslo 🙂

nika185
5. nov 2022

Jednoducho ho máš rada a bojíš sa o neho, ja to vnímam takto a keď aj baby napíšu, že sa máš skoncentrovať, že on musí aj o teba vypnúť, chcem vidieť jednu, čo by bola natešená, keby nemala pár dní chlapa doma, ale na nejakej chate. Máš pravdu, ženatý chlap by nemal chodiť na také akcie sám, má teba, máte chodiť spolu a s takou partou, kde sú páriky. Verím ti, že sa bojíš, prešiel si ťažkým obdobím a ty si stála po jeho boku. On by si to mal ale tiež uvedomiť.

vonava007
5. nov 2022

Ježiš ja keď toto čítam...... je dospelý. Normálne ho nechaj nech ide. Ako to tam prebehne za to si zodpovedá sám. Mrzí ma, že má zdravotné problémy ale potrebuje reset. Keď chceš aby ste boli spokojní obaja dopraj mu možnosť urobiť si vlastný program. Človek sa uči aj na vlastnych chybach. Ty nevies presne čo zaživa vo vnútri, ked chce ist, nechaj ho. Ty to ber naopak, že si mu dala super darček, že nefrfleš a nie si ako iné hysterky a riešiteľky.... taketo akcie si vela dievcat moc pripusta a vytvara to zbytocne napatie vo vztahu. Ked bude preč urob si vecer pre seba, čo ty oblubujes.....wellnes film, neviem čo preferuješ

ajdika
5. nov 2022

@janka0215 ja chodim kazdy rok s kamoskami na wellness. Moj muz, aj keby mi zakazal, tak idem. Proste idem. Som svojpravna a slobodna (nemyslim rodinny stav) bytost. Rovnako moj muz, ak chce ist na vikendovu akciu, ide. A je svojpravny. Ani by ma nenapadlo mu to zakazat. Co je vo vazbe alebo co? Clovek potrebuje aj obcas vypnut a byt aj medzi inymi ludmi, ako rodinou. Hovori sa tomu psychohygiena.

charlotte911
5. nov 2022

nie nepustila, oženil sa, choďte spolu, píšeš, že chodí s kamarátmi 1x týždenne na pivko, ale isť na pár dní, to by som mu netolerovala, časom sa to bude stupňovať a potom ťa bude mať už na háku, volnosť treba, ale aj tu majú byť určité hranice, ak chce kámošov viac ako teba, nemal sa ženiť , nemyslím tým, žeby nemal mať vôbec kámošov, to nie, ale na takéto akcie určite nie a to ešte nemáte rodinku, potom bude čo robiť

akje
5. nov 2022

@janka0215 ahoj. Moj muz je zenaty, ma deti, na chaty chodi. Ja som rada ze ide. Uzije si 3 dni slobody, kedy nemusi brat ohlad na mna, na rodinu, robi si co chce. Spi dokedy chce, ziadne povinnosti, len zabava a bezstarostny zivot aspon na chvilku. Ja mavam tiez taketo vikendy, kedy chodim s babami a teda som tiez matka, manzelka a bola by som velmi smutna, keby takuto moznost nemame ani jeden. Skus si vymysliet na ten cas, ked bude na chate, nejaky program aj ty ;)

1aduliatko1
5. nov 2022

@janka0215 drzim silno palce..kamoskin muz mal tiez rakovinu semennikov a maju 2 zdrave dcerky..aj on je zatial ok. 😉 a na chatu nech si ide, len to pitie by mohol obmedzit 🙂🙃

fcuk
5. nov 2022

@janka0215 prepac, ale toto mi, z tvojej strany, pride velmi egoisticke. Uplne mu rozumiem, aj ja by som niekedy sla cez vikend na chatu s kamoskami zadrtit a popit. Keby sa moj manzel , z nejakeho dovodu, vyskratoval a zakazoval mi to… pockaj, taky by nebol mojim manzelom. Ja len, cim viac budes partnerovi/ partnerke siahat na konicky a budes mat potrebu obmedzovat- tym skor mu bude bez teba lepsie

ajdika
5. nov 2022

@charlotte911 ja by som ta nepustila trebars ku kadernicke...kokos, zeny, pocuvate sa???

charlotte911
5. nov 2022

@ajdika kaderníčke idem na 3 dni? ona píše, že chodí s kámošmi 1x v týždni na pivo, neobmedzuje ho,

veronikuskars
5. nov 2022

@janka0215 však nie je tvoj majetok

ajdika
5. nov 2022

@charlotte911 to je jedno, akym pravom by si ho nepustila? Co je to 5-rocne decko alebo co? Ze mu budes prikazovat a zakazovat? Co si ty kralovna zo Saby alebo co? Ved to je jeden svojpravny dospely clovek. Nechapem to proste a neznasam, ked ma niekto pocit, ze ma pravo druhemu dospelemu cloveku nieco akoze zakazovat. Mna by porazilo, keby toto robil moj muz mne..a nerobim mu to ani ja

charlotte911
5. nov 2022

@ajdika každý tu píše svoj názor, tak sa ukludni a ži si ako chceš