Po salmonele do Egypta
Ahojte mamičky. Prosím vyjadrujte sa iba tie ktoré nechcete osocovat urážať a podobne... normálne sa pýtam niesom ešte ani rozhodnutá len chcem vedieť nejaké názory pripadne ak by tu bola lekárka bolo by super.
Dcéra mala minulý týždeň hnačky hneď sme išli k lekárke kázala priniesť stolicu... hnackovala dokopy tri dni. Dnes mi volala doktorka ze ma salmonelu... už jej ale vôbec nič nieje.... o týždeň mame odletieť do egypta, dovolenku mame zaplatenú už od začiatku leta. Myslíte že by to bol problém keby sme išli? Ako prestala hnackovat prebehli sme hneď na normálnu stravu a všetko je OK.... ďakujem všetkým za normálne vyjadrenia.
Po mesiaci ma doniest stolicu - teda doktorka nepredpoklada medzitym navstevu africkej krajiny,kde hnackuju ludia aj bez salmonely. Za prve,je to bezohladne voci ostatnym,za druhe, ak sa dcera infikuje nejakou inou crevnou bakteriou alebo virusom,tak tieto dve kombinacie vam mozu pekne zavarit. Keby ste isli na dovolenku v ramci SK,niekde na chalupu,kde by ste boli sami,myslim,ze by ti to schvalila aj doktorka.
@lucik159 dcéra určite ešte bude infekčná a nešíri sa to len v bazéne, ale kľudne aj medzi členmi rodiny.
Ako dlho je salmonelóza infekčná?
Vo chvíli, keď má človek potvrdené ochorenie – salmonelózu, vylučuje z tela baktérie stolicou a stáva sa infekčným. Salmonela sa však z tela dostáva von pomerne dlhú dobu. U každého jedinca je to individuálne. Pacient už nemusí mať žiadne ťažkosti a môže stále prenášať toto ochorenie. Na vylúčenie infekčnosti sú potrebné 3 negatívne testy stolice určené na prítomnosť salmonely.
@lucik159 obe moje deti prekonali cca pred mesiacom salmonelu,starsia slabsi priebeh,mladsia sa nakazila od starsej,mala hrozne hnacky,bolesti bruska.aj mesiac po prvych odberoch su stale pozitivne,mladsia obcas ma hnacku.ja osobne by som si netrufla ist po takejto chorobe do Egypta,este stale moze byt nosicom a nakazit inych
nechce sa mi verit ze za 3 dni jej je po salmonele lepsie. Kamoskin syn sa trapil velmi dlho kym na to dosli a tuez skoncil na infekcnom a na diete. Egypt je narocna destinacia aj pre zdraveho. Za mna neist ale chapen tvoju nerozhodnost
@mateson ja ani keby zaplatili mne. Ale bohuzial su vselijaki ludia medzi nami, ako vidime. Potom ze kde ochories - no hocikde 🤷
@katkaseiner kazdy ma iny priebeh,moje deti na infekcnom neboli.starsia hnackovala len 4 dni,potom uz ok ale bola slaba
@katkaseiner lepsie jej byt moze, mne nebolo nic, jedla som zmrzku na kila lebo bolo leto, ale ako vravim, kazdy treti den ist vystrcit zadok sestricke na vyter a mesiac doma az kym neboli vytery v poriadku. A to som bola zamestnana.
Vieš, salmonelóza nie je odreté koleno ... okrem toho, že Tvoja dcéra je a ešte dlho bude infekčná a môže nakaziť kopu iných ľudí (to, že nepôjde do bazéna nestačí), sa jej prejavy môžu vrátiť ... tiež mám z Tvojich príspevkov pocit, že si jednoducho rozhodnutá ísť ... a potom človek v správach počuje, že v Chorvátsku zomrelo 5 ročné dievčatko ... aj ju doma len trošku bolelo bruško, napriek tomu rodičia na dovolenku išli ... ja osobne by som neriskovala, za mňa je to nezodpovedné nie len voči iným, no hlavne voči vlastnému dieťaťu ... ale výber je na Tebe ...
@lucik159
@simona92101 len tu ide o to, že to dieťa ešte bude infekčné aj keď bezpríznakové. Môžu sa nakaziť aj členovia rodiny medzi sebou aj ďalej sa to preniesť a nepotrebuje k tomu ani ísť do bazéna.
salmoneloza prebieha u kazdeho inac, kludne dcera moze byt uz ok..hlavne aby dost pila a nemala krce...urcite by som ju nechala na diete a v egypte sa treba vyhnut ovociu a zelenine, i ked vyzera akokolvek lakavo..pre istotu...casto su tie hnacky napr. z melonov, uhoriek...to hovorim ako lekar aj cestovatel..
este doplnim, ze kontrola u obvodnej nema zmysel, take ze dalsi vyter ci tam je/nie je ta salmonela, nema klinicky vyznam, je to len zatazovanie..
@nahodnemeno môžem napísať súkromnú správu?
@lucik159 tu hladas iba take "povolenie", ze ved je to ok. Aby si nemala taky zly pocit, aky mozno mas
@lucik159 ty mi veľmi pripomínaš jednu tehotnú babu, ktorá chcela ísť na trip tuším na Novy Zéland a jej gynekológ to v tom čase neodporúčal. Tak oslovila 2. , 3., 4., ....až našla 10., ktorý povedal, že a veď nemusí sa to zle skončiť. Toho radou sa riadila.
Ty pediatricku, ktorá pozná tvoju dcéru najlepšie neoslovíš lebo ti príde príliš opatrná. Radšej sa chytíš názoru anonymnej baby, lekárky, ktorá má názor, aký chceš počuť. Keď už, tak si aspoň zavolaj na infekčné či by cestu odporúčali.
@drm21 nez cakat na delegata ktory chodi raz denne (ak vobec) a spoliehat sa nanho, a zaplatit v nemocnici, tak staci vojst do prvej lekarne a kupit spominany antinal, vacsinou zaberie prva tabletka. A mimochodom, lekara jej zavola aj hotelovy recepcny, lepsie hotely maju svojho lekara. Delegat v egypte je podla mna najzbytocnejsia funkcia na svete, nevie spravit nic co si priemerne inteligentny clovek nezvladne zariadit sam rychlejsie a lacnejsie…
@sissy27 Tak to teda absolútne netuším o čom rozprávaš pretože nám bol delegát dispozícii nonstop a vybavil komplet všetko a ani neviem o akom platení v nemocnici rozprávaš Pretože na to máš poistku a absolútne sme neplatili ani korunu takže to ja neviem akú máš tú skúsenosť Ale ja mám teda vynikajúcu... Oni sa automaticky spojili s poisťovňou Len si potom poisťovňa preverila Dokedy sme tam boli nič viac A delegátov vieš komunikovať aj prostredníctvom telefónu kde nam poslal taxík ktorý nás zaviezol do nemocnice a aj doviezol z nemocnice a celú dobu nás tam čaká.. takže vôbec nechápem o čom hovoríš
@dzulli1980 ako vieš, ze to dievčatko bolelo brucho už doma? Nejak dom to nikde nezachytila.
Podľa môjho názoru by ste nemali ísť s ňou na dovolenku a ešte do Egypta. Ak má v tele salmonelu tak jej organizmus je oslabený a ešte Vám z Egypta donesie niečo horšie a ďalšia vec je, že na dovolenku chodia aj iné deti aj menšie a zbytočne by ich mohla nakaziť. To, že ona mala dobrý priebeh salmonely neznamená, že taký istý bude mať aj iné dieťa. Niektoré končia na infúziách v nemocnici.
Urobte ako Vám svedomie dovolí.
Nešla by som (predsa len je to naozaj krátka doba, nevystavovala by som ju riziku). Minimálne ten mesiac do ďalšej kontrolu u dr by som si zahraničnú dovolenku odpustila. Ešte k tomu je to Egypt kde je dosť možné že niake tráviace ťažkosti dostane v kombinácii s týmto by to nebolo určite nič príjemné.
Plus sa môže náhodou salmonela prejaviť u vás a nebodaj horší priebeh, no nechcela by som zrovna toto riešiť v zahraničí.
@nikpa ahoj prosim ta myslis si ze mozem dostat faraonovu pomstu od kolegyne ktora si to dotiahla z egypta?
@popelka5000 tak to netuším ale šéf si to raz tiež doniesol z dovolenky a nepamätám si, že by niekoho v práci alebo doma nakazil.

@martul vieš koľko ľudí pri mori nejde do bazéna?idem k moru nie do bazéna čo je semeniste kokov a iných analnych ecolli.