Prečo niektorí šetria na dovolenke v Chorvátsku?
Sme na dovolenke so známymi v Chorvátsku ale už mám nervy sú na dovolenke a pozerajú na každé euro...napr nejdu do baru na aperil radšej si kúpia v plechovke atd....nie sú na tom finančné až tak zle....ale na dovolenke riešiť každé.euro? Včera v meste nekúpili malemu synovi autíčko co chcel lebo ze 16 eur nedajú ani náhodou.....som blbá ja ci co
Chápem ťa, tiež by mi to liezlo na nervy. Ale teda so známymi by som na dovolenku ani nešla.
@anonym_autor ano, si blba, ze sa staras do cudzej penazenky a programu. Ved kup tomu malemu ty to auticko a rodicov pozvi do baru, ked ta to tak trapi 😃 ved ty neriesis peniaze, ty si na dovolenke, ty si dovolis, tak nejakych 100€ hore dole ta nezabije, ci? 😃 ved to bude pre dobro vsetkych, tak nebud lakoma 😃
Vieš prečo natom niesu finančne až tak zle?
Pretože nekupujú blbosti.
Ber si z nich príklad!
@anonym_autor autorka ty si videla ich vyplatne pasky, a ucty, ked si dovolis tvrdit ze na tom nie su "az tak zle"? Su to len znami, co Ty vies o ich financnej situacii? Mozno maju vydavky o ktorych nemas ani tusenia. Blba si ty, sorry
@anonym_autor a práve preto majú, lebo nekupia každú kktinu, čo deti chcú.
Dovolenka je od slova dovolit si. A kazdy si dovoli nieco ine. Doporucujem chodit na dovolenky len s tymi, ktoru su k kompatibilny v kazdej oblasti. Ci sa jedna o vylety, travenie casu na dovolenke, stravu alebo chodenie do restauracii a barov. Je to kazdeho osobna vec. Poznam rodinu, ktora chodi autom pravidelne do Chorvatska, do apartmanu, setria na to cely rok. A za pobyt idu raz na zmrzlinu alebo do restauracie, inac varia so zasob, co si prinesu z domu. vezu plne auto jedla, aby tam nemuseli kupovat nic. Nevadi im to, su s tym OK.
Mam kolegynu, ktora na dovolenkach doslova "prezerie" stovky EUR, ubytovanie ma najlacnejsie ake zozenie, ale musi chodit do posh restik a podnikov, co odporucaju influenceri. Je jej jedno, ze zaplati za 1 chlebik a matchu 30 EUR. Ale chodi s ludmi, ktori su na tom rovnako ako ona, ze je pre nich gro dovolenky jedlo.
Doma ma isto 300 autociek a oni maju kupit dalsie 😅
@anonym_autor musíš chodiť na dovolenku s ľuďmi, ktorí sú naladení rovnako (a majú na to)... Vy ste sa evidentne netrafili.
To aj vy tak po,erate na dovolenke na každé euro? Véd to je dovolenka tak si doprajem dovolim
@anonym_autor rozumny clovek si na dovolenke dovoli len tolko, kolko si moze dovolit. Vy viac, oni menej.
Ahoj,preto chodíme na dovču sami-naša rodina,naše pravidlá 😉
A čo je teba do toho, ako minú svoje peniaze?
To aj vy tak po,erate na dovolenke na každé euro? Véd to je dovolenka tak si doprajem dovolim
@anonym_autor sú to proste lakomi ľudia.
Mužov bývalý kokega bol taký istý. Isiel s kamarátom do Dubaja a sedeli na hoteli s jedným pivom, ktoré si dali spolu 😂😂
No je to každého vec, robte si program podľa seba a oni nech si tiež robia to čo vyhovuje im.
@anonym_autor ano, si blba, ze sa staras do cudzej penazenky a programu. Ved kup tomu malemu ty to auticko a rodicov pozvi do baru, ked ta to tak trapi 😃 ved ty neriesis peniaze, ty si na dovolenke, ty si dovolis, tak nejakych 100€ hore dole ta nezabije, ci? 😃 ved to bude pre dobro vsetkych, tak nebud lakoma 😃
@sissy27 no aky skvely napad! 😀
Nechápem čo ťa na Tom rozčuľuje. Snáď si môžu so svojimi peniazmi nakladať, ako uznajú oni za vhodné.
@pietra napr ze cely večer reve na apartmene....a vkuse riešia ceny
@anonym_autor a prave preto ste vy mali ist do toho baru,ako si chcela a ich nechat tiez nech robia co chcu a nemusela by si pocuvat maleho rev.
Ved to ze ste spolu na dovolenke preboha neznamena ze musite 24 hodin byt spolu.ved kazdy ma pravo aj tak aj na kusok sukromia a travit cas po svojom.
My coskoro ideme spolu 3 rodinky-je nemyslitelne,aby sme boli cely cas na kope ako take cecky.ideme spolu,ale ja mam pubertacku,oni maju 5 rocneho,urcite nebudeme mat cele dni a cely cas rovnake zaujmy.no urcite s tym nebudeme mat problem
Prepac ale si blba . Lebo ta trapi co ta nemusi . Keby od teba chceli aby si im cvakla tie drinky a ich synovi kupila to auticko Mozno by si mala daku temu na MK ale takto nie 😃 Chod na ten drink a nepis sem o tom
Ako si druhi nevedia na dovci uźit. 😘
Mimochodom, povod slova dovolenka nie je od slova “dovolit si”vsetko mozne, ale od situacie, ze ZAMESTNAVATEL dovolil zobrat si volno z prace.
Odpoveď na tvoju otázku - áno, si blbá.
Niekto dáva peniaze za aperoly a 16e auta pre deti, iní za výlety a dobrodružstva a druhí zas vypisujú počas dovolenky na modry koník o druhých ľuďoch. Úžasná dovolenka ❤️
@anonym_autor ved si kludne robte aj svoj program. Aj my to tak na dovolenke robime. Nieco je spolu, ine samostatne.
Pokojne sa oddelim aj od vsetkych, ak chcem vidiet nieco ine, nez oni. Dame si cas a miesto, kde sa stretneme, alebo sa dohodneme, ze si zavolame.
Tak si uzijeme kazdy to, co chceme a bavi nas.
Ked si tolko mozte dovolit a dokonca aj auticko za 16€ a aperol tak ste si mali zaplatit apartman samy a nie sa delit s druhou rodinou
Veď je to každého osobná vec ... my sme sa dva dni dozadu vrátili, otrieskala som tam na kktiny pre dcéru 200 EUR, tu by som za to dala stovku, aj na výletoch sme boli, aj v reštauráciách ... za dve tričká (na jednom labubu, na druhom balerina kapučina) som dala 32 EUR - no a čo, dcéra videla, ako ich chlapík pred ňou tlači na tie tričká, má skúsenosť), proste som s tým rátala, zobrala som primeraný budget ... a boli tam ľudia, ktorí si na raňajky do ruksakov tlačili pečivo, nátierky, ovocie, aby nemuseli platiť za obedy atď. ... a nesúď, každý ako uzná za vhodné robí ... tiež som si na raňajkách brala kávu do termosky, no a?
Sorry, si blbá a riešiš blbosti
PS pre dobro všetkých na budúce choďte na dovolenku sami
@anonym_autor jedni riešia že nekúpia , iní zas že kúpia každú blbosť, na ktorú si dieťa ukáže. Radšej byť z dosahu takých ostrozrakych ako si ty a isť si po vlastnej osi 🙂
Tak držgrošov je dosť a podľa mňa je cez kúpiť si nejaký drink v plechovke za 2 eurá, však to nemá s drinkom nič spoločné, iba ak vôňu. Ak chcem drink, dám si reálny v bare. Ako kúpiť vínko na ubytovanie alebo raz za pobyt pizzu so sebou namiesto toho ísť do reštiky je normálne, ale nedopriať si mi normálne nepríde. Ja by som si takto od huby neodtrhala, radšej by som išla na dovolenku potom raz za 2 roky a užila si ju riadne ako každý rok a pozerať na ceny a nedať si ani drink ak mám naň chuť.
Ano..mimo si ty
Minuly rok sme boli v chorvatsku, a aj ja som odmietla dat 30€ za porciu vecere a radsej som uvarila na apartmane. Asi som blba.
Tak držgrošov je dosť a podľa mňa je cez kúpiť si nejaký drink v plechovke za 2 eurá, však to nemá s drinkom nič spoločné, iba ak vôňu. Ak chcem drink, dám si reálny v bare. Ako kúpiť vínko na ubytovanie alebo raz za pobyt pizzu so sebou namiesto toho ísť do reštiky je normálne, ale nedopriať si mi normálne nepríde. Ja by som si takto od huby neodtrhala, radšej by som išla na dovolenku potom raz za 2 roky a užila si ju riadne ako každý rok a pozerať na ceny a nedať si ani drink ak mám naň chuť.
@marsmykkok nemyslim si ze nekupenie predrazeneho drinku splnuje definiciu drzgrosstva. A je mozne ze po celom dni vedla inych dovolenkarov su ohukani z ludi a chcu si dat drink na terase v klude
@marsmykkok ja si doprajem ale to co vyhodim za veceru radsej prezijem na peknom vylete. som preto blba a drzgros? ono sa to vola trocha aj ekonomicke zmyslanie. nema to nic spolocne s ''držgrošotvom''..taki co zgrlaju do ponozky totizto na ziadnu dovolenku ani nejdu, uz ked sme pritom. cely zivot je o nastaveni priorit, nemyslis?

Ano, aj toto je jedna z veci, kvoli ktorym nechodim s nikym cudzim na dovolenku. Len ja, manzel a deti.
@diewcatqoo Presne, ako ja vzdy hovorim, pohadat sa vieme aj sami, nepotrebujeme na to partakov😀