Prepínate telefón do offline režimu počas letu?
Samozrejme, to čo je za otázku?
Túto otázku nemyslíš vážne, však?
áno, aj tak hore nemáš signál načo by sa trápil a míňal batériu hľadať vysielače
V lietadle do leteckého režimu, áno.
Samozrejme režim lietadlo. Robí to asi každý.
asi je nejaky dovod preco sa vymyslel rezim lietadlo, ci myslis, ze je to len preto aby ti skomplikovali zivot?
Túto otázku nemyslíš vážne, však?
@weleda123 napadlo ma to, pretože v lietadle letušky predávajú veci a vieš to zaplatiť kartou. Čiže je tam signál. Potom prečo musí byť telefón v letovom režime.
ten signal ide po "inej linke" teda na inych frekvenciach
Áno
Kartou sa dá platiť aj bez signálu terminál vie byť aj v režime offline a zaúčtuje ti to neskôr.
Kartou sa dá platiť aj bez signálu terminál vie byť aj v režime offline a zaúčtuje ti to neskôr.
@maranco aha, nevedela som to 😃
asi ešte nikdy som si nedala 😁 načo? aj tak tam nie je signál 🤷
Ja telefón, jedného takého 15r dedka mám, že nemá letový režim úplne vypínam. Dotykový dávam do letového režimu.
Áno, vždy si dávam telefón i tablet do letového režimu. A nie, nerobia to všetci. Vo štvrtok sme leteli, pred vzletom som vravela mužovi, nech si nezabudne prepnúť aj on mobil a nato som počula spoza nás smiech a "to ešte niekto robí?".
Ja to tiez nikdy nerobím,
Lietam viac krát mesačne a nie, nedávam si mobil do tohto režimu. Bežne, teda takmer vždy, som v lietadle na wifine. Stačí sa opýtať pilota. Už dávno je dokázané, že mobil a jeho žiarenie nijak neovplyvňuje ovládače lietadla. Jedine rádiový smog zo žiarenia môže byť ako šum počuť v komunikácii pilota s vežou. Ale je to iba zvuk v pozadí, nebráni to komunikácii. Takže tie, ktoré sa čudujete, asi len žijete s fake informáciami z minulosti.
Nie, nerobím to a asi niekoho takého nepoznám. Ani pilota takého 🙂
Áno
Lietadla maju anteny na Starlink-Internet.
Nie, ja počúvam rádio expres. 😎
Ja si dávam vždy telefón dol letového režimu.
Vzdy to robim. Zazila som uz ale situaciu, ze lietadlo uz rolovalo na start, a chlapik normalne telefonoval, a neprestal ani pri starte, letusky ho normalne videli, bolo ho pocut cez pol lietadla, a nic, ani ho neupozornili....
Lietam viac krát mesačne a nie, nedávam si mobil do tohto režimu. Bežne, teda takmer vždy, som v lietadle na wifine. Stačí sa opýtať pilota. Už dávno je dokázané, že mobil a jeho žiarenie nijak neovplyvňuje ovládače lietadla. Jedine rádiový smog zo žiarenia môže byť ako šum počuť v komunikácii pilota s vežou. Ale je to iba zvuk v pozadí, nebráni to komunikácii. Takže tie, ktoré sa čudujete, asi len žijete s fake informáciami z minulosti.
@melanta na wifi sa dá pripojiť aj keď máš zapnutý letový režim.
@evaachesa a to sa dá, bez signálu?
tu je super video o tom, ked viete anlgicky ak odporucam, popripade si zapnite slovenske titulky 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=iKYHf22qVdM
Samozrejme