icon

Problém s hotelom vo Viedni

anetka528
9. júl 2018

Zdravim slecny a vsetky zeny,

Nemozem momentalne spavat lebo s priatelom sme sa rozhodli ist na maly vyletik do Viedne na 4dni.
Zajednala som si rezervaciu, ale zabudla som si pozriet poriadne detaily :(

Hotel stoji 300e a v pripade zrusenia rezervacie alebo jej upravy mi bude z uctu strhnuta cela suma.To nieje az taky problem lenze ja mam 20 a priatel slavi 18ku az v decembri. A ide o to ze dole som si zabudla vsimnut text: "Upozorňujeme, že v tomto hoteli nemožno bez sprievodu rodičov ubytovať deti a mládež do 18 rokov. " :(

Myslite ze nas tam pustia? Strasne sa bojim bude vam velmi vdaca za vsetky rady, ako to funguje z ubytovanim v europe :( Jedna sa o aparthotel adagio vien.

Dakujem vam za pripadnu pomoc :/

Strana
z2
vroni
17. júl 2018

@lianka123, blbost. Vypytaju si “manzelov“ pas po prichode. Ano, mozno preklzne na izbu raz, ale pri dalsom pokuse o preklznutie si ho odchytia.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
lianka123
17. júl 2018

@vroni ahoj. ja mam trosku nacestovane a kedze som travila vela casu po hoteloch tak viem. muz chodieval za mnou na vikendy. nikde sa neregistroval. dala som mu druhu kartu, koru ti bez problemov vydaju. po vikende siel domov a ja zas do prace. blbost je ze ked necestujes tak nevies. a hlavne vo velkych hoteloch to tak bezne funguje. teraz sa dotknem trosku pikantnejsej temy- kedze som travila vela casu v zahranici v 5* hoteloch, tak politikov vzdy dole cakali niake "priatelky" myslis si ze sa registrovali?

lianka123
17. júl 2018

@bianka532 blbo na teba kukali pre inu vec ako preto ze nebol milenec registrovany

bianka532
Autor odpoveď zmazal
lianka123
17. júl 2018

@bianka532 o to nejde. ide o to, co si pripustis. oni su personal- ty si host. ja mam fakt prejdenych vela vela hotelov. je tam dost velke percento podvadzajucich a to si personal o tom steboce.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
lianka123
17. júl 2018

@bianka532 to by som sa musela v zivote non stop s niecim stresovat. ona zaplati tych 300 eur tak ci tak, personal nepersonal, chce tam ist. vykaslala by som sa na to, co si myslia ostatni. dolezite je co chce ona.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
vroni
17. júl 2018

@lianka123, jasne, vcera som spadla z jahody a vobec nemam 25 rokov praxe v cestovnom ruchu. Ze do hotelov chodia aj prostitutky je jasne snad kazdemu. Ze ich v hoteli poznaju a neregistruju tiez. Lenze one osobky su tam oficialne navsteva a nie ubytovani. Hotel nie je detektivna kancelaria a hostia neprechadzaju bezpecnostnou kontrolou. Samozrejme, ze ak sa meni obsadenie recepcie a pride osoba s klucom, tak predpokladaju, ze je zaregistrovana. Ale ide prave o to preklznutie a nie o fakt, ze sa nemusia registrovat vsetky ubytovane osoby.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
lianka123
17. júl 2018

aki ste tu vsetci cestni. 🙂

ibrunova
17. júl 2018

Ja som robila vo väčšom hoteli a poviem pravdu, v tej mase ľudí by sa mi ten jeden chalan asi určite stratil, ak sa niekto zaregistroval sám a potom by šiel stále vo dvojici, tak to by mohlo byť okaté, ale sme sa striedali, takže bolo by to možné.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
vroni
17. júl 2018

@bianka532, co ti ja viem? Nebrala by som to ako klamstvo, spusta ludi jednoducho netusi, ze hotel musi registrovat kazdeho, za druhu osobu zaplatili, tak netusia, ze este cosi treba.... Skor na to hotely coraz viac dohliadaju, lebo pokuty za nezaregistrovanie ubytovanych su miestami fakt drakonicke....

podkovickaa
17. júl 2018

@vroni

Precestovala som polku sveta.Byvaly priatel bol inej narodosti.Bol ubytovany vzdy sluzobne na hoteloch ( kvoli praci ) a ja som za nim lietala.
Vetsinou to boli velke hotely a teda neviem si predstavit,ze by recepcne mali prehlad o hostoch .To by museli pytat doklad od kazdeho pri vstupe.Niekedy na recpcii bolo naraz aj 50 ludi ktori vysli z autobusu.
Ked si to zoberiem cca spala som takto asi v min.50 hoteloch,roznych krajinach Europy a nebola som prihlasena jediny x.Vetsinou som bola od piatka do nedele vcera,alebo pondelka skoro rana.
Ako som pisala ,aj minule som bola za sucasnym v kupeloch a tiez si neviem predstavit ako by recepcne ,ktore sa tam menili mali prehlad,ked sa tam denne premlelo aj 100 novych ludi.
V podstate vzdy bola zaplatena 2 postelova izba.

Moj sused robi v centre BA recepcneho a sam mi hovoril ako vecer sa tam striedaju "baby remeselnicky" nikto od nich ziadny doklad nepyta,lebo na taky hotel by nikto uz nikdy nedosiel.Jednoducho sa to ticho akceptuje.
@janka0509

janka0509
17. júl 2018

@podkovickaa tak u nás sa neplatilo za izbu, ale za osobu, moznost zaplatiť za izbu nebola, ze zaplatim za 2 postelovu izbu a privediem si tam hoci aj styroch ludi. Ale je pravda, ze niekedy sa snažili nas oklamat, a prespal tam niekedy niekto na čierno, za 5 rokov, kedy som tam robila ja , sme na to prisli asi 4 krát, vsimla si to chyzna, resp. nocny pochodzkar. Hotel mal kapacitu cca. 300 hosti... Samozrejme, ze niektorym sa prenocovat na cierno podarilo, ale sme na to neprisli. Na tych co sme prisli, vacsinou to boli napadni ludia, proste vacsne opiti, alebo tak, ze sami uputali pozornosť...

vroni
17. júl 2018

@podkovickaa, nuz ano, pokial ta nerusi, ze ta mozno tiez povazovali za remeselnicku, tak v pohode. Lebo navstevy sa, pochopitelne, hlasit nemusia. Len potom nie si hotelovy host ale navsteva hoteloveho hosta. Pri akejkolvek neprijemnosti je to obrovsky rozdiel. V kupeloch ma to prekvapuje o to viac. Ale suhlasim, ze hlavne vo vacsich hoteloch je technicky mozne uniknut pozornosti recepcneho. Ze to nie je celkom koser a moze sa to zvrtnut - nuz, to je na inu debatu.

podkovickaa
17. júl 2018

@vroni 😂😂 Hadam v mojom veku si to uz nemysleli😂

Len oni tie "navsetvy "su aj par dni.

Ako koser to asi nie je,len mne to doslo ,ze vsetko je zaplatene.Dvojpostelova izba,kolko krat aj karty na ranajky boli dane tomu co prihlasovat pre dvoch ,lebo boli vyplatene a pri vstupe to len pozreli.Akoze tam nikto navyse nic ani nejedol a ani neprespal.

vroni
17. júl 2018

@podkovickaa, joj ved si mohla aj kvapkajuci vodovod ist opravit... 😂 Inak zopar remeselnicok poznam (dobre, dve). Ja fakt nechapem, co s nimi chlapi po pol hodine robia. Jazyk neovladaju, v hlave pusto a bez make upu tiez nic moc.... (ano, su aj ine, ale tie nelovia zakaznikov v hotelovej lobby)
Ale celkom vazne - ak ti ako hostovi hosta potiahnu kabelku alebo si zlomis nohu, tak to urobi sakra rozdiel, ci si doklady dala ci nie. Neprihlasenim skodu hotelu nesposobis - izba je zaplatena - ale sebe pripadne mozes.

zuzana76
17. júl 2018

@vroni prave som sa vratila z Francuzska, boli sme s manzelom ubytovani v hoteli, dokld odo mna nik nepytal, aj som im podavala obciansky a nic, a ako je to detmi, o 2 tyzdne ideme na mallorku, aj deti treba registrovat? myslela som, ze kazdy hotel to ma inak nastavene, niekde nas registrovali vsetkych, niekde len muza, kedze on objednaval izby

vroni
17. júl 2018

@zuzana76, v principe by sa vsade mali hlasit vsetky osoby. Teoreticky. Prakticky to niektore krajiny beru smrtelne vazne a ine menej. Francuzi su z tych lezernych (aj ked zavisi od hotela a v Parizi byvaju doslednejsi. Na juhu nas (teda nase doklady) mali hlboko v pazi). Nemci napodiv tiez. Taliani chcu doklady snad aj od blch, ked ich donesies do hotela. Rakusania tiez. Spanieli po nas chceli aj sobasny list (fakt. Chlap dostal zachvat smiechu a nevedel prestat, tiekli mu slzy a nezmohol sa ani na slovo. Asi tym recepcnu nejako presvedcil, ze s takym ujetym by okrem manzelky nikto necestoval a dala nam kluce od rodinnej izby.) Takze by som pre istotu mala vsetky doklady po ruke, metoda mojho muza asi nebude vzdy spolahliva. I tak vam ich hned vratia...

zuzana76
17. júl 2018

@vroni sobasny list chcu aj v Turecku, to som vedela tiez, v spanielsku to napodiv od nas nikto nechcel, takze zaujimava informacia pre mna, dobre vediet, ale OP resp pas tusim v BCN chceli, my sme boli teraz na juhu francuzska, v Parizi si uz nepamatam ako to bolo, ci chceli, ci nie, to bolo uz davnejsie, inak tak rozmyslam, ci im slovensky sobasny list na nieco bude, ked nerozumeju. dakujem za info

vroni
17. júl 2018

@zuzana76, no vidis, od nas nikto nic nechcel v Turecku... Ale sobasny list so sebou nenosime 😀 Asi by sme mali zacat. Ono uplne oficialne je to v mnohych krajinach tak, ze dvojku mozu dat len manzelom, len to uz asi nedodrzuje fakt nikto.... Asi sa boja, aby hotely nezacali zivat prazdnotou 😀

v_alika12
17. júl 2018

@lianka123 pochybujem,ved pri registracii pytaju vzdy doklad od kazdeho ubytovaneho

lianka123
17. júl 2018

@v_alika12 precitaj si vyssie a cestuj viac 😉

v_alika12
17. júl 2018

@lianka123 dik za odporucanie. mam precestovane od aljasky po dubai. Nestalo sa mi ze by v hoteli nechceli aby som sa legitimovala.

zuzana76
17. júl 2018

@v_alika12 odoslať mňa nepýtali

lianka123
17. júl 2018

@v_alika12 prstom na mape 😉

v_alika12
17. júl 2018

@lianka123 👎🏼👎🏼😂

Strana
z2