icon

Risknete ísť tento rok do Grécka?

vieruna
8. jún 2012

My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??

martina2299
22. júl 2015

Čaute ľudia, čo ste V Grécku. .. ako je to stým zdrazovanim...sak tu všetci plašia v rádiu,v telke ako sa tam strašne zdražuje všetko
Hoďte prosim realitu

tchitchi
22. júl 2015

@pekna1 Thassos, odporúčam hotel Enavlion a hneď naproti je úžasná piesočná pláž s niekoľko metrovým pozvolným spádom. Niečo úžasné aj pre deti aj pre dospelých. More krásne čisté s úžasnou farbou.
http://www.enavlionhotel.com/

tchitchi
22. júl 2015

@vladimirap boli sme na 14 dní na Rodose Atrium Hotel Palace https://www.google.de/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x149...
možem len odporúčať, úžasné služby, jedlo, personál na 110 %

cellesta
22. júl 2015

@martina2299 neviem ako inde ale na Kréte zatiaľ žiadne zdražovanie. Skôr naopak. V obchodoch ked nieco kupime, este dajú lacnejsie ako je pôvodná cena. Nakupujeme hlavne domov darčeky 🙂 ľudia sú veľmi milí. Hoci my sme vychytili horší hotel kvôli strave, Grécko u nás vedie a aj o rok pojdeme určite do Grécka

danulkaja1
22. júl 2015

@cellesta aj prezradíš názov hotela?

cellesta
23. júl 2015

@danulkaja1 diogenise palace. Je to par km od heraklionu, možno 20 km

danulkaja1
23. júl 2015

@cellesta ďakujem a s čím ste nespokojní v strave?

cellesta
23. júl 2015

@danulkaja1 mali sme mať all inclusiv a toto je len plná penzia. Decka sú hladné lebo raňajky sú len 7.30-9.30, tak isto obed a večera. Medzitým nič nedávajú. A kto príde neskôr, uz sa mu neujde. Ziadny výber jedál a tie co sú sa moc nedajú jest. Zemiaková kaša bola z prášku, dokonca mlieko robili z prášku. Potom ho vymenili a všetci dostali hnačky a my kŕče, hnačky a grcacky, dnes aj horúčka pribudla. Od tretieho dňa, co sme tu. No hnus. Na solvex všetci podali sťažnosť, ideme aj my. Ved nie je možné, že toľko ľudí sa sťažuje

denne73
23. júl 2015

@cellesta No moje nervy ,ako je toto vobec mozne. My ideme do Leptokarie bez stravy .Boli sme aj pred rokom. Nadherny apartman.strzvu sme si kupili v restauracii ktoru prevadzkuje slovenska za super ceny. Blizko LIDL ceny trosku drahsie ako u nas.

cellesta
23. júl 2015

@denne73 a cenovo to ako vychádza? Nás je šesť 🙂 vždy chodíme all inclusiv ale toto bolo strašne. Akurát sme napísali sťažnosť na solvex ako všetci

danulkaja1
23. júl 2015

@denne73 a prosím ťa cez koho ste objednávali apartmán?

denne73
23. júl 2015

@danulkaja1
@cellesta cenovo ideme traja. ja , manžel a dcerka ma 4 apol roka . cestujeme autobusom. Vyšlo nás to 650 bez stravy , ktorá ako pišem vobec nechýba v Grecku. Ideme do Leptokárie, male rybarske mestečko . Jedine čo môže vadiť su gongy kostolných zvonov ale my sme ich vobec neriešili. Cestovka od nas z PO www.vvtour.sk. celkový pobyt 10 dni pri mori. Aparmány THISURIDIS

wallrus
29. júl 2015

Ahoj. Toho roku sme prvýkrát v Grécku. Po skúsenostiach s CK, sme sa tento rok rozhodli si všetko zabezpečiť sami. Vieme čítať a máme internet a aj toho zdravého rozumu ešte trochu je. Dopravu máme vlastnú...spoľahlivé japonskú auto s automatickou prevodovkou, poistky sme si vybavili v poisťovni aj pre auto a aj pre nás-zdravotné a po niekoľkodäovom hľadaní po internete niekedy vo februári sme si zarezervovali pobyt v lokalite Paralia Skotinas, štúdio (ako sa to volá po slovensky?) Arhontiko Driani. Na fotografiách to vyzeralo super a v hodnoteniach na bookingu malo tuším 9,4...Cez booking sme si už zabezpečovali ubytovanie niekoľkokrát a vždy čo bolo v hodnoteniach bola pravda. Akurát to boli ba niekoľkodňové pobyty a nie ako teraz - 14 dní. Cena sa nám pozdávala, za 14 dní ubytovanie s kuchynkou, tri postele (sme traja, dvaja dospelí a jedno dieťa), klimatizáciou, veľkou záhradou a cca 100 metrov od mora chceli 742 eur. Po príchode do nášho miesta pobytu sme zistili, že všetko, čo písali na bookingu a a tiež fotografie ubytovania a lokality boli pravda. Takisto cez google mapy sme už mali predstavu ako to tam vyzerá. Výhodou je to, že cca 4 km od ubytovania je Lidl, kde sú ceny podobné, ako u nás, u niektorých položiek trošku vyššie, ale dá sa to vydržať. Chlieb 350gr-0,44, maslo 1,69, olej slnečnicový 1,49, zemiaky 2kg - 0,59, pivo v plechovke 0,59, hranolky 2,5kg - 2,69, broskyne 1kg 0,89, uhorky 1kg - 0,89, paradajky 1kg od 0,77 - do 1,49, mlieko 0,89...

wallrus
29. júl 2015

ešte trošku fotiek

cipsinka
29. júl 2015

My odlietame 09teho na rhodos a mooooc sa tesiiiiime 😵 😵 😵

wallrus
29. júl 2015
summerlili
29. júl 2015

Práve sme sa vrátili z Grécka - Peloponéz. Boli sme v Aldemar hoteli - Olympian Village cez Hydrotour.
Letecky AI - maximálna spokojnosť !!! So všetkým.
Boli sme aj na 2 výletoch - celodenný na Zakyntose a tiež v Olympii. Úplná nádhera. Až na teploty. Celý deň cez 40 C 🙂)). Nuž, vybrali sme si termín na konci júla, tak sme dostali, čo sme si zaplatili.
Žiaden zdravotný problém (a to sme boli 6 dospelých a 4 deti vo veku od 6-12 rokov).
Izba skvelá (ak by to niekoho zaujímalo - 4028-4030).
Strava skvelá, veľký výber, aj na pláži pre deti a pod. Voda všade len balená.
Keby niekto chcel pozrieť, tu je to:
https://www.hydrotour.sk/katalog-leto-2015/grec...

zukuvi
29. júl 2015

berte media s rezervou, kolko skreslenych informacii pocut.. moj brat zije v grecku a nestaci sa cudovat. ziadne nepokoje a pod.nezmysly... ak by sme mohli hned sme v Grecku aj cele leto!!! o rok urcite. vrelo odporucam! 🙂

wallrus
29. júl 2015

Ahoj. Ked si spomeniem' co popisali nase noviny o Grecku nejaky ten mesiac dva pred
nasou dovolenkou, tak je mi smutno. Priznam sa, ze po prevrate v 89-tom som si celkovo vazil novinarov a tiez media, za tu pracu co robili...ale teraz v poslednom case, co sledujem, co a ako pisu, no autocenzuru v hlavach maju teda riadnu. A pracu robia pre niekoho ineho...Pisu bludy, neoveruju si informacie, ktore casto pochadzaju z pochybnych zdrojov... Je mi z toho smutno. Preto som kazdu spravu, ci clanok zacal delit 25...o rok to bude 26... 😠

marivka
Autor odpoveď zmazal
cellesta
30. júl 2015

Chcem sa opytat vás, ktorí chodíte do Grécka bez cestovky, ako sa to robi? Doteraz sme boli stále s cestovkou ale po dvoch zlých skúsenostiach sme sa rozhodli, že skúsime na vlastnú päsť. Tento rok sme uz boli na Kréte a niečo strašné a chceli by sme na rok zopakovať kretu, pretože viem, že sme mali iba smolu a Kréta je krasna. Ked viete odporučiť konkrétny hotel, kde aj strava zodpovedá all inclusiv a mate dobre skúsenosti, bola by som vám veľmi vďačná.

marivka
Autor odpoveď zmazal
denne73
30. júl 2015

@wallrus ahojki dakujem za cenové relacie. V piatok o tyžden ideme do Leptokárie a prave som zvažovala aku vezmeme hotovosť. my máme LIDL asi 1 km od apartmanu.

meranti
30. júl 2015

@vladimirap aj my sa tam chystame ale 2.8...odlet z KE 😉

ockokw
30. júl 2015

@cellesta určite odporúčam cez booking.com,tento rok sme boli na Zakyntose a 100%-spokojnosť.Zodpovedalo to ponuke na stránke.Takže nám sa osvedčilo-booking.com + letenky,oplatí sa rezervovať už v september-oktober,vtedy sú tie ceny perfektné(minimum oproti cestovkám,ktoré si účtujú všelijaké poplatky)

wallrus
30. júl 2015

Ahoj. Dnes rano (9.30) som bol na nakup lidli...takze ceny aktualneho nakupu: pistacie na vahu 1kg - 12,99; uhorky 0,85 € za kg, nektarinky 0,99€...tu som si vsimoll, ze z aut ich predavaju od 1eura za 2kg az po 0,8€ a 1 euro za kilo. Chodia take auta, male dodavky s amplionom a nieco stale vykrikuju, predpokladam, ze ponukaju svoj tovar. Inak tu casto prelietavaju letky helikopter a hned prvy den nam nad hlavou letelo pat vrtulnikov, cely barak sa triasol a do toho ten hlas z amplionu...mal som pocit ako vo filme...pozor pozor nalet, vsetci do krytu 🙂 a oni predavali ovocie...ako z tych aut 😵 dobre dalsie ceny: cokoladova zmrzlina 12x28ml (skromny kornutok12ks v krabicke) 2,29€; salam nejaky kuraci 300gr - 1,49€; bageta 250gr 0,5metra - 0,37€, kinder vajce 0,89€, chleba 350gr - 0,44€, maslo 250gr v akcii 1,19€, pivo v akcii 0,50€, kinder tycinka 0,66€; zemiaky 2 kg 0,69€ tu cena kolise asi podla ceny phm..., jahodovy jogurt 4*100gr - 0,99€; krabicka dzusu broskyna 0,27€; 10 vajec m 2,19€; mrazena zelenina 1kilo - 1,59€; melon 0,19€ za kg - iba velke balenie; ovci syr v kelimku 240gr - 0,79€; cibula 1kg - 0,59€; horcica 200ml - 0,65€; dzus broskyna 1liter - 1,49€...slnecnicovy olej 1,49€...cestou som sa stavil v nejakom hoteli a v bare som si dal male pivo za2€ v zamrazenom pohari a potom cestou boli este miestne potraviny, kde bolo ich pivo v plechovke, nejaka desiatka celkom dobra za 0,85€...chleba tam mali za 0,80€ a bezny slnecnik za15€...Bye

oliverko5
30. júl 2015

@cipsinka ahoj kedy 9?aj my ideme s malym odlet mame 17:30 tusim...do akeho hotela?

wallrus
30. júl 2015

Ahoj. V lidli som platil kartou aj hotovostou, ziadny problem, vedla Lidla asi 300 metrov je karefour, aj tam sa da platit kartou...ale je tam fajne draho a napr. ovocie, zeleninu si musis vazit sam, a kto sa vyzna z greckej abecedy. Ja som tam chcel kupit cibulu, ale nevedel som ju najst na vahe...pomohla anglicstina a palec...help me ....toto...tu...a najmensie huslicky na svete 😀 Este ceny pre kmpingchtivych: osoba-noc dospely 6,5€, dieta od 2 do 10 - 3,5€; auto 3,5€; maly stan 5€; velky stan 7,5€; autokaravan 8,5€; motorka 2€ autobus 9,5€ zje to nejaky kemping orpheus na panteleimon beach a ceny plaria od 1.7 do 31.8 do 31.9 su o euro lacnjsie...Bye, idmkupat do mora 😎

lina129
30. júl 2015

@maruskat ahoj, mozem sa spytat, kde ste boli na Thassose, ktory hotel? Ake tam bolo more? myslim, ci nebolo chladne a ci neboli velke vlny... My momentalne zvazujeme last minute tam, ale nepoznam nikoho, kto tam bol... dakujem 🙂

maruskat
30. júl 2015

@lina129 Ahoj,boli sme hned 2.7 az 9.7. V hoteli Miranta,je to v Potose.Plaz sme mali kusok od ubytka,ale chodievali sme na ine plaze,ktore boli blizko 5-15 min.chodze.More bolo uzasne,vlny sem-tam,ale nie vysoke. Plaz pozvolna,dlho plytka,pieocnata,niekde srkovo-piesocnata. Kludne sa pytaj,ked ta nieco zaujima 🙂