icon

Risknete ísť tento rok do Grécka?

vieruna
8. jún 2012

My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??

rumcas
19. jún 2016

Nerisknem, lebo sa bojím teristov, proste ostávam doma na zadku, lebo sa bojím z domu vystrčiť nos.

rumcas
19. jún 2016

@mirage Overené nemám informácie, kde teroristi zaútočia, to máš pravdu, nekomunikujem s nimi. Osobne si myslím, že je to nepríjemný pociť, ležíš na pláži, vyvaľuješ šunky a naráz bác a teroristova guľka ťa zasiahne. Musí to byť zvláštny pocit, umrieť na pláži v hromade piesku, a najhoršie na tom je že nemáš sa kde schovať.

celasapremenim
19. jún 2016

no, pobavila som sa na dobru noc a zajtra mozem zacat balit :D

sobicatko
20. jún 2016

@rumcas ??? To co malo znamenat???

sobicatko
20. jún 2016

@kylie1983 dakujem...mm mi to tiez vravi, ze si uzijeme...a budeme len spominat 🙂 uz ste boli niekedy na zakynthose? Uzite si aj vy dovolenku;)

rumcas
20. jún 2016

@sobicatko Mám strach s teroristov, presne ako v Tunisku na pláži, ležíš pokojne na slnku a naraz guľky ti začnú hvízdať okolo uší, níč príjemné. Najhoršie na tom je že na pláži sa nemáš kde skryť, nakoľko logicky pláž je rovná, to je logické, sú aj pláže hornaté, to nie je náš prípad. Dúfam že v tom so mnou súhlašíš, že pláž je rovná. To je môj názor, neviem čo je na tom nezrozumiteľné, nechcem guľku do žiadnej časti teľa.

mamusa007
20. jún 2016

@sobicatko Zakynthos som mala možnosť zakúsiť 2x a aj teraz ho opäť zvažujeme, minulý rok sme boli na začiatku prázdnin v GR a ku koncu zasa v BG, všetko bolo tak super

kylie1983
20. jún 2016

@sobicatko Ano, 13teho juna sme sa vratili 🙂 Pokojny maly ostrov. Oplati sa vidiet! 😉

kylie1983
20. jún 2016

@rumcas Sed doma, aspon nam nebudes zavadzat na plazi 😉

sobicatko
20. jún 2016

@kylie1983 potešila si ma veľmi 🙂 ak sa môžem spýtať, čo sa oplatí vidieť . rada by som sa išla pozrieť na keri caves...len veľa článkov hovorí, že sú na severe ostrova. Iné články tieto jaskyne udávajú na juhu 🙂

rumcas
20. jún 2016

@kylie1983 Co mi prikazuješ čo mám robiť. Idem tam, kde ma nezastrelia, a ty mi nebudeš prikazovať kam mám ísť. Pokial viem toto je forum kde sa človek môže slobodne vyjadriť a povedať si svoj názor, dievča dávno padli tie časy, ked sme sa slobodne nemohli vyjadriť!

horana1
20. jún 2016

@rumcas Ona ti to pisala v dobrom, ked si spocitas kolko ludi za posledne roky zastrelili na plazach a vydelis poctom dovolenkujucich vyjde ti pravdepodobnost asi taka ze na teba skor spadne balkon ked pojdes po miestnej ulici. Kazdopadne napr. kazdy den ked sadas do auta ci busu riskujes zivot co sa tyka pravdepodobnosti niekolkonasobne viac. Uz logika hovori ze by sa teda realne mal bat viac. Tvoj strach ohladne plazi je iracionalny. Samozrejme mas vsak nan plne pravo.

celasapremenim
20. jún 2016

kazdy normalne zmyslajuci clovek si vie vyhladat statistiky o bezpecnosti krajin, do ktorych chce vycestovat v aktualnom case
pri vybere greckeho ostrova som sa tento rok vyhla iba ostrovom, na ktore mieria imigranti....vid lesbos, kos, samos.... a kedze jedno z deti je este male a neviem odhadnut preplavenie sa s trajektom...burlive more nemam rada a som ochotna na trajekte byt tak max hodinu.... a tiez teda nechcem sa velmi plavit momentalne lebozasetiimigranti a to clovek nikdy nevie, minule sa ich 28 vyplavilo dokonca na lefkade, kde maju hned na dostrel pevninu, tak sme vybrali ostrov, na ktorom je letisko....a do tretice som si dala pozor, aby bol krasny a aby boli letenky nan v nam vyhovujucej cenovej relacii a klasicky som si uz pozrela aj ceny na ostrove, co sa tyka ubytovani a poziciavani si aut, lebo to su asi najvacsie polozky, potom uz nasleduje len strava v tavernach.....
take bludy, ako je postrielanie ludi na greckych ostrovoch na tamojsich plazach, som si neprecitala ani v priblblejsich forach ako je toto konske a to na napr. cestovatelske fora obcas zabludi aj clovek, ktory cely zivot zije medzi mastalou a dverami do chyze

rumcas
20. jún 2016

@celasapremenim Poviem úprimne ja to nerisknem do Grécka

celasapremenim
20. jún 2016

@rumcas to ja som nikdy nedoverovala egyptu a turecku, v zivote tam nepojdem s detmi na dovolenku

221girl
20. jún 2016

@celasapremenim @rumcas egypt a turecko tam su ľudia živým terčom...ale zas zmýšľať nad týmto takto, že nikdy nepôjdem do Grécka lebo dačo... toď Egypt atď je úplná kravina. Teroristom ide o šokovanie spoločnosti. Predpokladal niekto, že by sa to mohlo stať vo FR? v Bruseli? nie, nikto. Tak prečo by mali spáchať atentát tam kde to niekto očakáva? Ja neviem, bola som v GR v čase ,,najväčšej,, ich krízy. Áno úvodzovky. Mediálne nafúknuté žvasty. Žiadne jedlo v obchode nechýbalo, bankomaty fungovali a to som tam šla dva dni po tom, čo naše média vyhlasovali čo sa tam pre krista pána deje. Dovolenka bola pol roka zaplatená, tak sme šli. Bez stravy, s plnými kuframi jedla... lebo v obchodoch nie je...a houbis.. ešte aj tie bankomaty fungovali, akurát obchody a reštaurácie si vyplácali tovar na ruku. Teraz sa prevalil škandál s nemenovanou televíziou, že mali hlásať o migrantoch len negatíva ...a hlúpi ľudia im to žerú,a hlúpim médiam o inšie nejde. Bežte radšej na fóra pre relevantné informácie, od normálnych ľudí, ktorým nejde o prachy. Keď sme odchádzali z GR, delegátka, češka vydatá za gréka, nám povedala na rozlúčku jednu vetu, v zmysle: Prosíme Vás, choďte domov a všade vravte ako to tu v skutočnosti je. Máme čo jesť, nič nie je zavreté a žiadny migranti nás nevyháňajú z domu...
A teraz všetci do mňa :D znesiem veľa...

nera738
Odpoveď bola odstránená
horana1
21. jún 2016

Ludia, uz ste to poculi?, bus CK Aeolus sa vybural pri ceste z Corfu spat domov. 5 dovolenkarov mrtvych 😢 😢 a tiez aj dost ranenych. ☹

ajkalc
21. jún 2016

@horana1 ano, pocula.... 😔 😔

ajkalc
21. jún 2016

@celasapremenim a kde si kupovala letenky? my sme kupvali cez Wiiz.air. celkom fajn cena, ale na Korfu su podstatne lacnejsie cez Ryanair.

horana1
21. jún 2016

Ono tieto nehody byvaju vacsinou vzdy v noci alebo nad ranom, ako aj tato. Predsa len, aj ked sa vodici striedau, predtym si nadspavaju, nie je to az take lahke, robit tieto dlhe sichty.

katussska24
21. jún 2016

DAmy a pani..nechce sa mi citat celu diskusiu... co s atyka istoty a totalneho bezpecia, tu nebudete mat nikdy. Chorvatom a Talianom boli avizovane utoky - prave preto, ze to ludom pride ako naj naj bezpecensjia moznost. Turecko, egypt. Grecko, Tunis....teroristi, strajky, zemetrasenie... ano vsetko s amoze a nemusi stat. Pozrite ake tisice ludi sa premleli vsemoznymi destinaciami od psoledneho utoku - ta strielacka na plazi ... nic sa nestalo, prezili, opalili sa...medzitym mozno do niekoho na SR vletel opity sofer, alebo mal smolu na grazla pri ceste z prace domov...a tragedia je na svete.
Pred rokmi som mala to statsie, ze som bola v Londynre v case teroristickych utokov.. tusim r2005. vsade milion info, ze ake opatrenia a neviem co.... mozno pri kontrolach. Ale skuste sa prejst ulicami Londyna stretnete milion moslimov, indov a neviem preco strasne vela poliakov 🙂 sedite na letisku okolo vas mnohopocetne zahalene rodiny a osameli jedinci. nikomu nevycitate z tvare ci je nasraty, lebo vie, ze na neho pozerate ako na teroristu alebo sa prave divate na svojho vraha. paranoia, panika alebo predvidavost ?

No situacia je aka je. Ale o to ide teroristom, aby nas naucili skryvat sa a zit v strachu... raz padne lietadlo, raz havaruje autobus, inokedy pride zemetrasenie... to su ale hrozby, ktore tu vzdy boli a budu. ja verim, ze ono si to na nas pocka aj doma na gauci ak nas to caka.... burky, medvede, zlodeji, unik plynu, necakane diagnosikovana choroba, autonehoda...

chodte tam kde vas srdce taha. 🙂 nikde nie je dostatocne bezpecne..ak vam to dovoluju financne moznosti tak sup sup si uzivat 🙂 clovek nevie co ho zajtra caka.....takze...carpe diem 🙂

celasapremenim
21. jún 2016

@221girl sa vyjmem teraz z toho, ja by som do egypta a turecka nesla, lebo nejazdim do krajin, kde ma zena prava zvierata
a teda samozrejme, kde je vyassia pravdepodobnost vyskytu teroristov, to tiez, ale prioritne kvoli tomu hore a nikdy som tam ai nebola ani nebudem
je z coho na tomto svete vyberat nastastie

celasapremenim
21. jún 2016

@katussska24 no ked sa tebe nechce citat tuto diskusiu, mne sa nechce citat tvoj prispevok :D takze som dosla po ten krasny uvod paaaa :D

celasapremenim
21. jún 2016

@221girl aj my sme chodili do grecka v krize aj pri ich strajkoch atd a dobre bolo
ale viem od ludi, ze napr. na tom lesbose su imigranti citelni, okrem toho, ze tam su, ja by som sa pri nich necitila dobre, mame male deti, nejdem ani dalej vysvetlovat....este dodam, ze vykonavaju potreby po sirokom okoli, takze tie strediska su tam aj dost znecistene po vylodeni sa, oni ich sice hned prepravuju, ale chvilu to trva, par noci, tak im robia stanove tabory
grecko je uzasne tym kludom a bezpecnostou, ludia su tam inak nastaveni a ked sa ti podari ist niekam, kde je to naozaj autenticke grecko, tak mas myslienky sa tam aj prestahovat :D hoci je to teda nelahky zivot, oni na tych ostrovoch fakt makaju, slovakovi sa nesniva tak pracovat ako makaju oni, ale teda mali z toho viac ako slovak zo svojej roboty vzdy, financne
do tejto debaty ale nechcem ist
jednoducho grecko je samo o sebe nieco extra a prvy krat suhlasim s tym, ze imigrantov na dovolenke osobne citim, su to ludia v nudzi, si tam chcem oddychnut, dopriat sebe aj rodine a pre mna nie je lahke vidiet ludi v takom stave a nezlucuje sa mi to s naladenim sa na dovolenke
a tiez sa pri nich necitim bezpecne, lebo su v nudzi a je medzi nimi vela velmi hlupich ludi a pedofilov

celasapremenim
21. jún 2016

hlupych, oprava
jop a zobru, otravuju, sorry, ale je to tak to je ako ked ta taha v egypte stale dakto do podniku
nechapem ako to mozete zniest
v egypte je urcite dobry snorchel, ale ist do krajiny a zavriet sa tam do rezortu a bat sa vyliezt, aby sa mi nic nestalo, alebo mojim detom, a este si to aj zaplatit
nechapem fakt, pre mna hnus

katussska24
21. jún 2016

@celasapremenim a kto ta núti? 😂😂😂😂😂

celasapremenim
21. jún 2016

@katussska24 a kto ti hovori, ze ma niekto nuti? :D:D:D schyza?

katussska24
21. jún 2016

@celasapremenim ok je mi to jasne...Pekný den aj dovolenku.... Ja som nic nemyslela ako provokáciu ani ma nebavia podobne aktivity. Caf