Rodiny cestujúce prvýkrát lietadlom na dovolenku
Sme rodinka s 1 malym dietaťom a chystáme sa na dovolenlu ale nikdy sme neleteli. Boli sme len autom v chorvátsku a mám obrovský strach z toho ako sa dostanem na letisko a ako to a bude všetko ďalej.. mam to naštudované milionkrat ale mam strach al by sme išli hneď prvýkrát napr. z Viedne. Je tu nejaka rodina čo preživa to iste ako ja? Velmi rada by som išla s niekym aspoň prvýkrát. Je tu niekto kto sa chysta tento rok prvykrat s lietadlom 😁 chcela by som lietať bez cestovky ale prvykrat je asi lepšie s cestovkou že? 😐
@anninna30 ano chod s cestovkou. ale tak ja neviem denne sa lietaju desiatky letov do desiatok miest a destinacii na vacsom letisku su to radovo stovky ako tu chces najst niekoho s kym pojdes? nejako nerozumiem.
na letisko si mozete vziat taxik vyhodi vas rovno pred letovou halou a potom len citas pripadne sa opytas. neni sanca no nezvladnut. kazdy raz robi vsetko prvy krat. lietame teda uz cez 20 rokov kade tade tiez sme raz leteli prvy krat ale nejako som to takto neprezivla. a to lietame aj s 3 detmi od ich utleho veku. hlavne pokoj. letisko nie je cierna diera. je to mozno jednoduchsie ako cesta vlakom.
Rob co ostatni cestujuci. Alebo sa opytaj. Ja som pochodila uz celkom dost letisk,ani poriadne anglicky neviem a nikde som sa nestratila. A v Europe kludne dovolenky bez cestoviek.
@anninna30 ano chod s cestovkou. ale tak ja neviem denne sa lietaju desiatky letov do desiatok miest a destinacii na vacsom letisku su to radovo stovky ako tu chces najst niekoho s kym pojdes? nejako nerozumiem.
na letisko si mozete vziat taxik vyhodi vas rovno pred letovou halou a potom len citas pripadne sa opytas. neni sanca no nezvladnut. kazdy raz robi vsetko prvy krat. lietame teda uz cez 20 rokov kade tade tiez sme raz leteli prvy krat ale nejako som to takto neprezivla. a to lietame aj s 3 detmi od ich utleho veku. hlavne pokoj. letisko nie je cierna diera. je to mozno jednoduchsie ako cesta vlakom.
@pralinka25 ďakujem.. nehladam niekoho s kym pojdem iba potrebujem kopnuť do vrtule 😆
kup si trening za 20 eur Ba- Kosice urob si jednodnovy vylet
@martinmmartin aj to ma už napadlo ale mam to 2h do BA tak je to take... ze uz ked tak pojdem naostro 😆
@martinmmartin aj to ma už napadlo ale mam to 2h do BA tak je to take... ze uz ked tak pojdem naostro 😆
@anninna30 tak chod aj 3hod v predstihu,na letisku ti to ujde,ani nebudes vediet ako.
Ja som mala tiež stres, keď som prvýkrát letela/cestovala sama a to ani nebol môj prvý let v živote... aj som si uvedomovala, že to je iracionálne a nemám sa čoho reálne báť, ale aj tak tam bol nejaký zvláštny pocit z toho, takže ťa chápem... viac ako samotného letiska som sa bála, že čo potom, keď priletím 😀 ale všetko som zvládla ako nič, zvládnete aj vy, reálne nie je čo pobabrať, pokiaľ budete mať so sebou ústa a peniaze, vždy sa niekam dostanete, hlavne dnes s internetom a mapami v mobile po ruke... držím prsty 🙂
Tak keď človek nevie veľmi anglicky alebo nemecký, je to kúštik komplikovanejšie . Ja som teda už viac krát letela aj z Bratislavy, aj z Viedne. A v pohode. Ale teraz nedávno sme mali letieť prvý krát z Viedne s prestupom v Helsinkách. No nebolo mi všetko jedno. Bola to pre mňa " cestovateľské maturita", ale Viedeň letisko som dala...lenže nám lietadlo vo Viedni meškali 2,6 hodiny a tým pádom sme zmeškali prestup do Tromsø. To už bolo na mňa veľa bez znalosti jazyka. Ešte že bola s nami jedna milá rodinka, ktorá nám veľmi pomohla. Takže ono to nie ľahké. Respektíve je, pokiaľ sa niečo neskomplikuje. Takže keď idete prvý krát, tak by som si bez cestovky určite netrúfla a už vôbec nie s deťmi.
@pralinka25 ďakujem.. nehladam niekoho s kym pojdem iba potrebujem kopnuť do vrtule 😆
@anninna30 aha jasne chapem. nebojsa to date. chodte skor. vsetko v klude stihnete a date si kavu. naozaj by som aspon prvy krat vyuzila sluzby cestovky. nejakej overenej aj s poistenim samozrejme. potom zvazis co a ako nabuduce.
@anninna30
Teraz to je relativne jednoduche ale donedavna bez internetu a bez jazyka to bolo ako moj kamarat hovoril, Slovak vo svete hotova opica..
PS: Pre istotu netestuj take naozajstne letiska ako Dubaj kde to vyzera ako na prveho maja v sprievode plus sa treba prevazat vlakom z jedneho terminalu na druhy.
Vieden je velmi prehladne letisko a vacsina personalu hovori aj slovensky. Aspon taka skusenost, lietame bezne z Wien aj s detmi. Hlavne du ohladuplni k detom. Malemu hned vratili pitie do jeho ruk. Ako zlati boli a nie raz. Pred a aj pocas letu som kojila. Nikto nevedel, ze tam mame dieta. Mali sme knizku o lietani so sebou.
@anninna30
Teraz to je relativne jednoduche ale donedavna bez internetu a bez jazyka to bolo ako moj kamarat hovoril, Slovak vo svete hotova opica..
PS: Pre istotu netestuj take naozajstne letiska ako Dubaj kde to vyzera ako na prveho maja v sprievode plus sa treba prevazat vlakom z jedneho terminalu na druhy.
@anonym_7b14d8 Dubai je uplne v poho, ved je to tam robene pre ludi, co nevedia ani citat. Cize no stress zrovna tam mi to prislo easy a kazdy bol napomocny. Oni vedia vziat vozikom ludi, co by netrafili az na gate.
@anonym_7b14d8 Dubai je uplne v poho, ved je to tam robene pre ludi, co nevedia ani citat. Cize no stress zrovna tam mi to prislo easy a kazdy bol napomocny. Oni vedia vziat vozikom ludi, co by netrafili az na gate.
@kiki68
Neviem ako casto lietas z Dubaja ked prilietas/ odlietas na T1 a T3 to je v pohode ale ked nahodou na T2 tak to je tak 8km od T3 treba ist autobusom a lahko zmeskas.
Pokial si vies vsetko sana vybavit, nie je problem ist na dovolenku bez CK. Len treba pocitat aj s tym, ze potrebujes nielen letenky a ubytovanie, ale v danej destinacii aj transfer z letiska a na letisko. A to mozu byt aj desiatky EUR. A vsetko musis riesit sama, ak nastane problem. Nikto Ti nepomoze a slovencina nie je rovno svetovy jazyk.
Pokial si vies vsetko sana vybavit, nie je problem ist na dovolenku bez CK. Len treba pocitat aj s tym, ze potrebujes nielen letenky a ubytovanie, ale v danej destinacii aj transfer z letiska a na letisko. A to mozu byt aj desiatky EUR. A vsetko musis riesit sama, ak nastane problem. Nikto Ti nepomoze a slovencina nie je rovno svetovy jazyk.
@elenajezova
@muchotrafka298 no po anglicky sa dohovorim aspon na tej urovni aby som sa nestratila sa dorozumiem, nie som expert ale ked mi ide o zivot tak zazracne mi vsetky slovicka hned napadnú.😆
Podla mna by ste si mali vybrat odlet z BA alebo neviem odkial ste, este lepsie z Kosic alebo Popradu, to su vsetko mini letiska vhodne na “trening” 🙂 a vyberte si destinaciu, kde tiez pristanes na malom letisku. Proste vyberat dovolenku aj podla letiska, kde sa urcite nestratite a nebudes mat na prvykrat tazke stresy a uvidis ze ked to zvladnete, bude na dlasi raz pohoda.
@elenajezova
@muchotrafka298 no po anglicky sa dohovorim aspon na tej urovni aby som sa nestratila sa dorozumiem, nie som expert ale ked mi ide o zivot tak zazracne mi vsetky slovicka hned napadnú.😆
@anninna30 pokial sa dohovoris anglicky, vo vacsine krajin to postacuje. Lebo tam realne treba riesit aj veci, co mozu nastat, ubytovanie v hoteli, transfer, ked ides sama, nikto Ti nic nevybavi.
Toho, ze si na velkom letisku sa bat nemusis. Sice, neviem co je velke podla teba, lebo Vieden sa radi medzi tie relativne mensie. Das si dostatocny cas na to, aby si bez stresu presla kontrolou, nasla gate, mala cas sa zorientovat.
@elenajezova
@anninna30 Na letisku je vsetko dobre oznacene, vsade je personal, ktory ta v pripade potreby bude navigovat, alebo sa obrat na inych ludi.
Ja som minuly rok letela s kamoskami z Viedne do Pariza na vikendovu babsku jazdu. Ked sme vystupovali z autobusu na letisku prihovorila sa nam starsia pani, ze pocula ako sa rozpravame kam letime a ci by mohla ist s nami, ze tiez leti do Pariza. Bola v strese lebo letela 1x v zivote, sama, po anglicky nevedela ani ceknut. Tak sme jej pomohli s checkinom, presla s nami security control, vysvetlili sme jej ako to funguje na letisku (mala neskorsi let ako my, len pre ten stres prisla so 4 hodinovym predstihom...). Neboj sa opytat, nie je to ziadna veda, aj ked samozrejme, ze prvy let moze byt stresujuci, ale zvladnete to.
Podla mna by ste si mali vybrat odlet z BA alebo neviem odkial ste, este lepsie z Kosic alebo Popradu, to su vsetko mini letiska vhodne na “trening” 🙂 a vyberte si destinaciu, kde tiez pristanes na malom letisku. Proste vyberat dovolenku aj podla letiska, kde sa urcite nestratite a nebudes mat na prvykrat tazke stresy a uvidis ze ked to zvladnete, bude na dlasi raz pohoda.
@modrahruska chceme isť z Ba, ďakujem za radu 😊 toje donry napad pozret si aj to druhe letisko

kup si trening za 20 eur Ba- Kosice urob si jednodnovy vylet