Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?
Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?
Ináč ja keď letím s nízkonákladovkou, ja dodržiavam veľkosť tej príručnej, aj si prevážim kufre pred odchodom. Síce niekedy je to umenie zbaliť sa, ale tak sú to ich pravidlá za cenu nízkej ceny letenky.
@ivi_kiwi nechcem ti brat iluzie ale autobus rano nestihnes, musis ist taxi alebo najst niekoho kto ta zavezie, riesim to iste, lebo odlet o 7:30 a autobus c 1 prvy odchadza 5:30, na plaza espana bude tak za 30 minut, t.j. okolo 6:00 a k tomu cesta na letisko je asi 30minut, takze 6:30 a to je uz neskoro, listok sa kupuje v autobuse, cesta na letisko stoji 5€/osoba
@ivi_kiwi noooooo nie je to z centra kusok, treba citat co pisem, ja som napisala cestu z plaza espana, co je v podstate v strede mesta, neviem odkial pojdes, z akej zastavky, ale z plaza espana to autobusom bude do 30 minut urcite, plaza espana je v podstate polovica cesty z jednej konecnej na druhu, pozri si to na google maps, uvidis, inak tu mas link na autobus cislo 1 a taktiez cislo 21 co ide na letisko
http://www.emtpalma.es/EMTPalma/Front/listadoli...
stranky su v roznych jazykoch
@kacusik69 Ahoj, chcela by som sa ťa spýtať, či sa dajú zmeniť sedadlá po vykonaní online check- inu? Pred chvíľou som urobila online check in na let dňa 15.8. a dostali sme poslednú radu sedadiel v lietadle, tam veru by sme teda neradi sedeli. ☹ Dá sa ešte doplatiť miestenka a vykonať zmenu?
Ahojte, prosím vás, má niekto skúsenosti, prípadne vedeli by ste mi poradiť ohľadom batožiny v Ryanairi? Letím na pol roka do zahraničia a potrebujem väčší kufor. Predpokladala som, že si zakúpim navyše 40kg batožinu. Pri kúpe letenky s veľkosťou batožiny, ktorá by mi vyhovovala je tam uvedené "2ks s max.povolenou váhou spolu 40 kg - 70 € /na osobu". Vyplýva z toho, že musím mať 2 kusy batožiny, ktoré nesmú mať dokopy viac ako 40 kg, alebo nebudú mať žiaden problém ak budem mať iba jeden kus batožiny do 40 kg? Zohráva teda počet kusov batožiny dôležitú úlohu alebo iba váha?
Ďakujem veľmi pekne 🙂 🙂
áno príručnú, proste som ju veľmi napchala a nevošla mi do tej blbosti kde sa kontroluje veľkosť batožiny...no aj mňa skoro porazilo, chceli sme aj podať sťažnosť, ale nakoniec sme to nechali tak, proste oni ma poslali až dole na letisko zaplatiť pokutu a lietadlo fuč
@tlucka a preco tam nechcete sediet? Pokial odlietate z bratislavy tak vojdes zadnymi dverami a hned si sadnes - neviem my sme boli skoro vzadu a nie je to to najhorsie sedenie
@nikaova 2xmax20kg/kufor je to zretelne napisane na ich www 40kg kufor ti nepovolia ani norm spolocnosti - lebo existuje maximum co mozu zodvihnut ti co manipuluju batozinu/hadzu ju do lietadla
@inge26 hmm ono tam ste sa nemali co stazovat - oni maju pri ich desks tiez tie sablony ak si si nebola ista mala si odmerat kufor pred tym ako si presla cez bezpecnostnu kontrolu 😓😓
@prasiatko30 presne tak, bola to noja hlúposť 😀 ale napríklad mojej kamoške sa to raz tiež stalo a v pohode mohla zaplatiť pokutu na mieste check in 🙂
@kacusik69 nuz, nestalo sa nic strasne, ale vyhodili mi ich. Proste asi nemali dobry den. Chcela som si ich z toho kosa vybrat, ze ich potrebujem, tak povedali, ze ak to urobim, zavolaju ochranku. Cize som to vzdala, aby som stihla let. Odvtedy mam z kontroly na letisku vacsi stres ako z lietania. (Raz mi este v Londyne vyhodili labelo, co mi ostalo v kabelke a nebolo teda v zatvaracom sacku. Ale to som chapala, kedze to bolo po tych teroristickych utokoch na metro).
@kacusik69 prosim vedela by si mi poradit, vzdy ked cestujeme ryaairom si prikupujeme kufre. Teraz ideme iba na tyzden a zvladneme to s tymi 10 kg ktore mozu ist na palubu. Moze byt v tychto kufroch aj opalovaci krem viac ako 100ml? Nejde o prirucnu batozinu, kde to kontorluju, pri kufroch som este nevidela a netusim ci sa to riesi. Dakujem pekne renata
@renatka100 ak si nekupujete batozinu do podpalubia, mate narok iba na 10 kg batozinu na palubu - to je prirucna batozina, tam nesmu byt tekutiny nad 100 ml... tekutiny nad 100 ml mozu ist len do podpalubia, takze ak si ich chcete vziat, musite si batozinu zakupit... "zvladneme to s tymi 10 kg ktore mozu ist na palubu" = IDE o prirucnu batozinu...
@renatka100 ak si nekupujete batozinu do podpalubia, mate narok iba na 10 kg batozinu na palubu - to je prirucna batozina, tam nesmu byt tekutiny nad 100 ml... tekutiny nad 100 ml mozu ist len do podpalubia, takze ak si ich chcete vziat, musite si batozinu zakupit... "zvladneme to s tymi 10 kg ktore mozu ist na palubu" = IDE o prirucnu batozinu...
@renatka100 naposledy ked som letela tak zjavne tiez niektori nepochopili to s tymi limitmi na tekutiny a vyhadzovali dve flasky opalovacieho kremu😓😓😓

@robodracica tak to si potom mala stastie lebo ja ked som cez nich letela a nezmestila sa mi batozina do tej ich makety tak mi to dali dole ale aj som priplacala:/