Snack do lietadla pre 16 mesačné dieťa
Ahojte. Čaká nás 10 hodinový let na dovolenku. Rada by som malému zabalila nejaké snacky. Má 16 mesiacov. Nejaké nápady? Zatiaľ mám v pláne muffinky, mrkvu, kukuričku, čučoriedky, chrumky a hummus.
Citala som, ze zvyknu brat detom aj uvarene cestoviny - take vacsie napr. penne, maslicky - ze to zjedia deti aj take vlazne/studene a uplne suche naprazdno si po jednom beru do rucky a jedia :D
Zober mu nieco male na zaciatok,z coho nie je vela bordelu, a nezabudni v leteckej spolocnosti objednat jedlo pre babatko, vacsina spolocnosti ma tuto moznost, daju mu nejake pyre/maso na prirodno/varenu zeleninu. Pozor, nie detske menu, lebo to je pre vacsie deti a su to same vysmazane jedla/cokolady/snacky (raz sme vyskusali a stacilo)
10 hodinovy let alebo 10-odinova cesta?
Lebo pocas dlhych letov by ste mali dostat jest, nie? A teda to som na transatlantickom lete nebola hladna, ani deti (mala som pre istotu nejake srandy po ruke, ale nebolo treba).
Inak snacky - co ma rad a co nenarobi velky bordel 🙂
Kukuricke chrumky, ryzove chlebiky, nejake keksiky (klasicke maslove alebo destke), grissini, tycinky (nesoelene)...
Zelenina a ovocie - ovocne kapsicky, ktore maju menej ako 100ml (pozor, byvaju vacsie aj mensie); mrkva, uhorka, jablko, hruska. Cucoriedky by som nebrala, lebo sa mozu lahko odkotulat a potom ich niekto moze pristupit/prisadnut a to robi blbe flaky.
Ja by som cucoriedky nebrala, lebo tie budu vsade (na sedackach, na podlahe). Pozri si podmienky tvojej leteckej spolocnosti, ale vacsinou dieta do dvoch rokov ma narok na jedlo v prirucnej batozine bez obmedzenia ml. Cize ak ma rad kapsicky a kasicky, tak mozes. Ja som bravala aj lizatka, tycinky, jablka na mesiaciky. Ja som bravala naodmerkovany sunar, flasu a studenu vodu. Horucu vodu pytam od letusiek a tak zarabam mlieko. Ale v dm sa da kupit aj take male, uz zarobene v tetrapaku. A pytala si sa na jedlo, ale musim to napisat- urcite urcite urcite treba na palubu nahradne oblecenie. A aj tebe nahradne aspon tricko. Ja som neraz bola drobcami ogrcana.
@moninah pises:
"Pozri si podmienky tvojej leteckej spolocnosti, ale vacsinou dieta do dvoch rokov ma narok na jedlo v prirucnej batozine bez obmedzenia ml."
Letecka spolocnost nema nic spolocne s tym, co sa moze a co sa nemoze zobrat na palubu, je to zalezitost bezpecnostnej kontroly na letiskach, a v ramci EU by to malo byt jednotne, aj ked baby nedavno v inej diskusii pisali, ze letisko v Amsterdame je velmi prisne, nedovoli takmer ziadne jedlo.
Dakujem za napady dievcata. Co sa tyka letu a kontrol, tak tie mame v malicku, kedze sme z leteckej rodiny. Akurat sme kvoli pandemii museli dovolenkovanie odlozit, takze toto bude prvy drobcov let a vlastne aj moj prvy let s dietatkom.
@ichbinich inak k tomu jedlu v lietadle. Dieťatu by som z toho nikdy nedala. Vodu detto.

Okrem toho hummusu ( tekute) by som to povazovala za dobru volbu. Ja by som urcite pribalila aj nieco, co sa nepokazi teplotami. Cize nejake krekry, zalezi co ma dieta rado s tych predajnych a dostupnych veci. Nas miluje grissini, knackebrot, perniky domace. Ja len ze ne co to neberie zbytocne z objemu tekutin v prirucaku. Dolezite je vziat na palubu flasku a tu naplnit potom vodou alebo zarobit mliecko. To zalezi ako mate dieta naucene. Ale v lietadle v tomto vyjdu v ustrety a pomozu s ohrevom atd. A urcite nieco, co sa da prezuvat, nejaka ovocna koza alebo tak ( vyrovnanie tlaku v uskach)