Španielsko a covidové pravidlá

nadaa1
28. apr 2022

Ahojky koncom maja ideme na dovolenku do Španielska a do hotela platia tam nejaké pravidlá korona test alebo qr kód? Alebo je to tam uvoľnené? Nosia sa tam ešte rúška? Pustia ma aj bez testu? Niesom očkovaná ani prekonaná ...

sisa_s
28. apr 2022

Mzv.sk vsetky info 🙂

melanta
28. apr 2022

Brat bol teraz v Barcelone, švagriná očkovaná 3x nepotrebovala nič len covid pass, on neočko mal pcr test. Kontrolovali im to na letisku pred odletom. Rúška povinné len v metre a mhd. Inak na stránke nášho ministerstva zahraničných vecí nájdeš aktuálne informácie ku každej krajine.
https://www.alza.sk/macbook-air-13-m1-zlaty-sk-...

tenerifka
28. apr 2022

Kamoska sa vratila pred tyzdñom zo Sk do Spain a nic jej nekontrolovali ani pri ceste tam a ani naspat, ani na letiskach, ani pred nastupom do lietadla, ani po prilete.

melanta
28. apr 2022

@tenerifka tak brat so švagrinou odlietali do Barcelony z Viedne a veru kontrolovali im covid pasy a bratovi ako neočkovanému test.

tenerifka
28. apr 2022

@melanta a kedy to bolo? Teraz sa rusili opatrenia. Kamoska letela hned po Velkej noci

lady083
28. apr 2022

Nam vo Viedni praveze pri odlete za posledny rok nekontrolovali, teraz uz aj spanieli kontroluju pri prilete namatkovo. Treba mat asi stale vstupny formular a bud ockovanie, prekonanie alebo antigen test. Toto je aktualny screenshot z aplikacie Spain travel health. Hotely netusim, nebola som. Treba vsetko aktualne overit.

tenerifka
28. apr 2022

@lady083 vraj lety z EU nekontrolovali po prilete vobec.... Inak je to cele trapne, ja som mala pred 2 tyzdñami pozitivny antigen, a ked som sa chcela objednat na pcr na potvrdenie, ze to sa robi uz len zdravotnikom a ludom nad 60 rokov, medzi mladsimi len ak by bol tazky pripad

lady083
28. apr 2022

@tenerifka moze byt teraz, segra isla na konci marca a ze vyberali zopar ludi z letu uz v Malage a pozerali tu vstupnu apku a covid pass. ja idem v juni az, tak uvidim co bude. aj dcera bola v marci a tak isto.

tenerifka
28. apr 2022

@nadaa1 ruska sa nosia len v mhd, v lekarni a u lekara. Do konca maja zostava este mesiac, mozno sa zrusi aj to

tenerifka
28. apr 2022

@lady083 to, co platilo v marci, je uz pase..... V ramci EU sa vsetko pravdepodobne zjednoti, len malo ludi islo na 3.davku a uz maju tie covidove zdrapy papiera expirovane