icon

Spoločná izba s deťmi na dovolenke

perdiem
29. nov 2025

Od akého veku by deti (veľké, ale ešte nemajú 18) mohli byť v samostatnej izbe na dovolenke? V rezozte nie sú rodinné izby s dvomi miestnosťami a štyrom na izbe nám býva už dosť tesno, navyše vždy je dlhý rad na kúpelňu. Už sa nám podarilo vychytať mezonet s dvoma kúpelňami, ale rezort, ktorý som vybrala tento rok, má len jednu miestnosť vraj rodinnú, ale podľa foto je to podľa mňa natesno. Rezervovať 2 izby, čoho sa bojím, alebo hľadať ďalej? Tento rezort vo všetkom ostatnom spĺňa parametre, ktoré som si stanovila. Baby chcú ísť s nami, nežúrujú a ani nerobia problémy, neutekajú. Izby sú na čipovú kartu. Ako takúto situáciu riešite vy?

anonym_c1dce4
29. nov 2025

Záleží vek detí - ten si nenapísala.
S deťmi 10 + by som už na izbe byť nechcela.

a0
29. nov 2025

@perdiem normálne by som im vzala samostatnú izbu s podmienkou, že budú vedľa seba keby náhodou ( to sa dá požiadať pri bookovaní). Tipujem, že sú to pubertiačky 14-17r

anonym_b9d5e6
29. nov 2025

Mali sme tak 15 ročnú so 4 ročnou v izbe vedľa našej

perdiem
autor
29. nov 2025
@anonym_c1dce4

@anonym_c1dce4 13 a 16 (takmer 17)

anonym_640695
29. nov 2025

@perdiem a čoho sa bojíš?Veď v meste večer budete asi spolu a potom pôjdu na izbu.Ja som na izbe so synom a muž s dcérou, alebo sa prestriedame kto chce s kým byť.Decka majú 15 a 17.Izby mávame vedľa seba

anonym_b9d5e6
29. nov 2025
@perdiem

@perdiem čoho sa bojíš? Veď to už sú veľké samostatné dievčatá

any_soj
29. nov 2025
@anonym_640695

@perdiem a čoho sa bojíš?Veď v meste večer budete asi spolu a potom pôjdu na izbu.Ja som na izbe so synom a muž s dcérou, alebo sa prestriedame kto chce s kým byť.Decka majú 15 a 17.Izby mávame vedľa seba

@anonym_640695 prečo ste s manželom rozdelení na dovolenke? Len zo zvedavosti...

perdiem
autor
29. nov 2025
@anonym_640695

@anonym_640695 že sú to baby. Je to síce uzavretý rezort, kúsok od mesta, rezort vedľa rezortu, ale čert nikdy nespí. Nebojím sa, ze by odišli samé, ale aby nikto nešiel za nimi....

kabinka11
29. nov 2025
@perdiem

@anonym_640695 že sú to baby. Je to síce uzavretý rezort, kúsok od mesta, rezort vedľa rezortu, ale čert nikdy nespí. Nebojím sa, ze by odišli samé, ale aby nikto nešiel za nimi....

@perdiem tak sa rozdelte ,ty s jednou a manzel s druhou na izbe.

perdiem
autor
29. nov 2025
@kabinka11

@perdiem tak sa rozdelte ,ty s jednou a manzel s druhou na izbe.

@kabinka11 aj nad tým som rozmýšlala, ale majú k tomu toľko kecov.... k obom rodičom majú výhrady😀

doriiis
29. nov 2025

Ako kedy by k nim niekto išiel? V noci? Stačí kúpiť prenosný bezpečnostný zámok a naučiť sa ho dávať na dvere.Len aby otvorili aj vám. 😂

Alebo obyčajný alarm pod dvere,ktorý začne hukat ak sa dvere otvoria

kabinka11
29. nov 2025
@perdiem

@kabinka11 aj nad tým som rozmýšlala, ale majú k tomu toľko kecov.... k obom rodičom majú výhrady😀

@perdiem to nevadí,šak nech sa vyjadria. 😃 ,ty ked sa bojíš a myslím,že to aj platíš,tak sprav aby si bola v klude. Aj tak budete celé dni spolu,možno aj večeri na jednej izbe a noc s mamou alebo otcom prežijú. 😃

ibrunova
29. nov 2025
@perdiem

@perdiem také veľké? Ja že 6 ročné.. Tie budú rady, že budú samé na izbe.

mia_von_prag
29. nov 2025

My sme boli samé v izbe, keď sme mali 14 a 16. Rodičia boli hneď vedľa a ešte neboli mobily.
Vlastné deti by som asi tiež váhala, či nechať 😁 ale určite sme sa ničoho nebáli. Zamkli sme sa na noc a inak sme boli spolu cez deň

anonym_7887c3
29. nov 2025

@perdiem hádam by si nechcela mať na izbe 13 a 16 ročné deti, veď sú veľké. Mala by si byť iba s manželom na izbe a tie deti nech sú mimo vás, v inej izbe spolu. Vy s mužom potrebujete súkromie. Obmedzovať sa v intímnostiach kvôli deťom, to ja by som sa nenechala.

anonym_725fb3
29. nov 2025

Mám chlapca a dievča väčších pubertakov, od 12 rokov bývajú vo vedľajšej izbe, čiže vždy rezervujem 2 izby, ja s mužom a deti spolu (majú oddelené postele aj to vždy vybavím), ak je telefón na izbe tak si voláme že kedy sa chystáme von, aby sme sa dlho nečakali ..ak nie je, bucham aj na stenu 🙂
Len už asi len pár dovoleniek spolu a už budeme len sami dvaja chodiť ..ale my sme už precestovali spolu veľmi veľa krajín

betulinka1
29. nov 2025

@perdiem 13 a 16 uz kludne spolu vo vedľajšej izbe. Ale nech mate izby vedla seba. V tom veku by som uz neriesila. Tie rodinne prepojene izby su vo vela hoteloch problem. Preto objednávame dovolenky vo first minute alebo pisem priamo na hotel, ked ideme autom. Ale nasi chalani maju 10 a 11. To by som ich este nedala do samostatnej izby.

anonym_685c48
29. nov 2025

My byvame podeleni, ja s mladsim, muz so starsim. Nespala by som pokojne, keby boli sami vedla.. radsej rodinny apartman..

petamich
29. nov 2025

@perdiem posledne dva roky boli s nami moji surodenci a mali 13,16 a tento rok 14,17 s boli uz sami na izbe oba roky. Poznam ich, doverujem im a bolo to uplne ok.

Uz aj pred tym boli s nami a mali samoststnu izbu ale taku tu prepojenu a dvere boli odomknute tie spojovacie.

anonym_1ec7d1
29. nov 2025

@perdiem ja mam jedinacika, 14 rocny, vzdy sme boli vsetci traja na izbe.

anonym_8c4842
29. nov 2025
@perdiem

@perdiem to myslíš vážne? Ja ze píšeš o deťoch 7 a 8 rokov. Co sa im akoze môže stať?

benit
29. nov 2025
@perdiem

@perdiem nasi boli 17 a 12 .
Neskor sme mali so sebou sestrinu dceru a to mali 13,14 a boli v pohode.

valria
29. nov 2025

@perdiem vyberám si apartmány, resp. viacizbové ubytko. Je to spravidla aj lacnejšie než dve dvojky.

ivett1
30. nov 2025

@perdiem z hľadiska veku, určite samostatnú izbu pre vás a pre vaše tínedžerky... z hľadiska financií, ak chceš ušetriť, tak hľadaj ďalej apartmán, určite nájdeš...
my máme dve deti, chlapca a dievča a mávali sme samostatné izby (rodinné, apartmán)

anonym_9638df
30. nov 2025

@perdiem ahoj, hľadala by som ďalej
Našedecka, keď mali 4 roky a 9 rokov boli v rodinnom apartmáne , v samostatnej izbe (medzi izbami sme mali chodbu s kúpeľňou a wc
Neviem si predstaviť byť na dovolenke rozdelena s manželom
Akože jeden rodič s jedným, dieťaťom a druhý s druhým dieťaťom
Pre mňa je dovolenka aj to,že zdieľam posteľ s manželom, viac si oddýchnem,neriešim upratovanie, prácu ,naháňanie sa za krúžkami a večer proste sa venujeme ako manželia pospolu v jednej posteli manželským radostiam
Ja si takú dovolenku neviem predstaviť, deti zásadne mimo našej izby
Celý rok sa naháňam,šetríme dovolenku,aby sme sa mohli venovať jeden druhému a nie sa tlačiť zas s deckami v posteli alebo sa rozdeľovať

anonym_c2f41c
30. nov 2025

2izby objednavame,ale nas je 8,takze 4ria v 1izbe.A nie netlacime sa,kazdy ma svoju postel.

anonym_343ef5
30. nov 2025
@anonym_640695

@anonym_640695
aj doma ste takto podelení? 😉🤔

anonym_e66016
30. nov 2025
@anonym_c1dce4

@anonym_c1dce4 10+ sú už na obtiaž?

anonym_f0623d
Autor odpoveď zmazal
anonym_24460e
1. dec 2025

@perdiem My sme vždy na dovolenkách mali izbu spolu .Väčšinou sme hľadali apartmán a veľa krát syn aj v 16tke s nami na izbe. Žiadny problém. My chodíme len prespávať na izbu. Netrávime tam žiadny čas. Len neskoro večer na mobiloch a ráno vždy padáme.Zatiaľ sne to neriešili iba teraz keď dcéra bola s frajerom mali sne dve izby.