icon

Spoznávaci zajazd v tehotenstve aj so štvorročným dieťaťom

papi30
6. jún 2022

Ahojte, poraďte mi, čo si o tom myslite? Mame s manželom možnosť ísť v lete na 5dnovy spoznávaci zajazd, so všetkým čo k tomu patrí... Dlhá cesta busom, min14h v buse tam aj späť, s návštevou mesta, pamiatok, takže aj dosť na nohách. Ja budem v tom čase v 28.tt a brali by sme so sebou aj naše skoro 5r dieťa, keďže 5dni bez nás zatiaľ nikdy nedala a pri poslednej takej príležitosti už po 2dnoch plakala za nami. Dali by ste sa na taky výlet? Mam trosku obavy z neznámeho, ako ja toľko obsedím, ako toľko obsedi dieťa, ako dáme fakultatívne výlety. Takato príležitosť akú teraz máme sa ale často neopakuje a som strašne na vazkach. Mate niekto podobnú skúsenosť?

sense
7. jún 2022

@papi30 zjavne sa ti odpovede nepáčia, absolvovala som par takýchto výletov chvalabohu organizovanú nami čiže sme si program mohli prispôsobiť našim potrebám. A áno Disneyland fajn ale dieťaťu ten čas vyhradený organizátorom stačiť nebude. A 10 až 14 hod cesty síce nie busom (chvalabohu) ale autom a vlakom mame min. 3x do roka, len s tým rozdielom autom si spravíš prestávku kedy chceš, a na ako dlho chceš alebo vo vlaku sa môžeš poprechádzať, máš reštauráciu, v autobuse aj keď je ako ty píšeš luxusný tieto možnosti nemáš a ver mi 5 ročne dieťa toľko sedieť nevydrží a takisto náhodou ti zaspí zrovna keď budete mat prestávku tak zas sa prejde len jeden alebo druhý z vás.

frantisska
7. jún 2022

Ja som chodievala do Fr busom ako študentka. A fakt keď si spomeniem ma tu cestu, chytám sa za hlavu prečo som sa už vtedy neodvážila ísť lietadlom. Na takomto výlete poznávacím v Paríži sme boli zo strednej … no fakt dva a pol dňa Paríž a jeden deň Disneyland. Tak pre nás vtedy to bol zážitok, ale v podstate to je len o pobehani základných pamiatok. Máločo z atmosféry mesta človek zažije. A hlavne všade je plno ľudí. Plno ľudí ktorí ti nerozumejú, aj to by ma stresovalo, že musím dieťa vkuse držať za ruku. Potom keď som tam študovala, prišiel ma navštíviť kamoš s rodičmi, ktorí tam boli spolu presne na takom ppznavacom zájazde a vraveli, že čoraz viac sa od skupinky oddeľujú, že je to o ničom. Tak ale záleží od skupinky, od sprievodcu samozrejme. Chápem že to láka, ak je to pre vás jedinečná možnosť vidieť Paríž, ale teda vôbec to nemusí byt taká Vysnívaná cesta ako je opísaná v programe. Už len to že človek rozbitý z autobusu ide hneď poznávať.

travelllerka
7. jún 2022

Ja by som nešla ani keby mi za to zaplatili. Mne to skôr znie ako nočná mora, ísť v takom štádiu tehu tak dlho busom, plus male dieťa k tomu. Cestovanie s deťmi je celkovo náročné, aj keď 5rocne môže byť už sikovne, ale viem si predstaviť tu hroznú únavu dieťaťa, moja by na takom výlete určite ochorela. Síce v disneylande sme ešte neboli, myslím, že keď budu kúsok deti väčšie, tak si to lepšie užijú, moja bude mať teraz 5r a mladšia 2,5r. Áno boli sme napríklad 12h let lietadlom s deťmi, ale bol nocny a potom sme mali 2 týždne úplnú pohodu a zas 12h naspäť. Ak by ste ozaj chceli ísť, ja by som si zobrala nejaky malý cestovný skladací kočík. Nech dieťa môžeš odviezť keď bude spať, alebo bude už polomrtve, nech ho nemusíte stále na rukách nosiť, lebo u nás by to určite tak dopadlo.

kleopatra114
7. jún 2022

Ja som chodila od malého decká na dovolenky autobusom ( otec má pniku z lietadla , auto nebolo ) - tak ak sme niečo chceli vidieť , slo sa busom . Mala som 4, keď sme šli prvý krát do talianska k moru , potom každý rok . Najdlhšie som strávila v autobuse dve noci a deň v neklimatizovanom autobuse a čuduj sa svete , neznechutilo sa mi to - doteraz to milujem . Ale čo sa tyka z hľadiska tehotenstva , to by som neriskovala . V 29 tt bolo všetko v poriadku , v 30 tr som už lezala v nemocnici skoro až do pôrodu .

ropucha6
7. jún 2022

@papi30 je to naozaj masaker, mne osobne takyto zajazd znechutil Pariz na x rokov (a to sme vtedy mali 22rokov), to teplo a v buse naopak zima a hlavne tie davy ludi. Problem je, ze ohlad na teba brat nikto nebude, maximalne sa vysadis niekde v Parizi a zariadis sa. My sme mali este hotel niekde uplne daleko od centra v dost ghette a taky, ze tam proste ani ostat nechces, tak si radsej aj recenzie hotela dopredu pozri. Deti neviem okomentovat, ale dospeli mali co robit.

bociandy
7. jún 2022

Ahoj, so mnou takto boli rodicia v Parizi, ked som mala 12 rokov a mladsia sestra 10. Boli sme aj v Disneylande. Disneyland bol pre nas uzasny zazitok, vsetko ostatne, ja neviem. Cesta otras. Nie som si ista, ci to 5 rocne dieta zvladne. Pamatam si ako sme rano dorazili do Pariza rovno pred Louvre a ze ideme dnu. No tak pozreli sme Monu Lisu, nasli si lavicky a na nich sme potom spali pol dna. So sestrou sme nevladali stat na nohach🤷‍♀️ Este to zvaz. Keby sa dalo ist inak ako autobusom. Ale ta cesta bola pre nas fakt peklo a to vravim ze som mala 12…

elizabet173
7. jún 2022

@kleopatra114 iné je ale cestovať na dovolenku, v buse prežiješ, prehráš sa a potom byť na pláži, ale tralágať sa 14 hodín a potom každý deň poznávačka a tralágať sa späť 😠

roxanna
7. jún 2022

@papi30 ja som na takomto zájazde bola. Poznávacka Paríž + Disneyland, sama s 10 ročným. Podľa mňa to dieťa zvládne. U nás bolo dobré to, že autobus bol poloprazdny, takže každý mal pre seba dve sedadlá, keď chcel, ale na to sa spoliehať nemôžeš.
Išli sme z Bratislavy poobede, cestovali v noci a ráno boli tam.
Čo sa týka pamiatok, bolo to tak, že autobus nás niekam zaviezol, trebárs k Eifelovke, dostali sme nejaký výklad a rozchod a po nejakých 3-4 hodinách nás autobus čakal a odviezol inam, k ďalšej pamiatke. Všade sú tam parky, fontány, kolotoče, dá sa sadnúť na koláčik, kávu, vôbec to nebolo nejaké zbesile cvalanie po pamiatkach. Syn bol nadšený. Mali sme v zájazde veľa detí, ale teda hlavne starších a pubertiakov, urobili nám aj neplánovanú zastávku, keďže decká chceli ísť na kolotoč, také to obrie ruské kolo.
Ubytovanie sme mali v hoteli kúsok od Paríža, s bazénom, to padlo dobre po celom dni na nohách, možnosť okúpať sa.
Disneyland úžasný, masovka to bola, to je fakt, treba zvážiť, či mala vydrží čakať v rade. Dajú sa kúpiť aj fast pass s prednostnym vstupom na konkrétny čas.
Disneyland bol na celý deň, prišli sme ráno na otvorenie a večer sme odchádzali autobusom domov.
Ja by som sa bála skôr, či to zvládnem ako tehotná, predsa len je to dlhý čas v autobuse a celé dni na nohách, v tom Disneylande si ani nie je moc kde sadnúť...

maris5
7. jún 2022

@papi30 musis vediet ako sa ty citis. Ja som v 8. mesiaci isla na sitno a v pohode. Pri druhom tehotenstve som bola rada, ze som a mozem si lahnut.

jaskolka
7. jún 2022

Bola som na jednom poznávacím zájazde, nebola som tehotná, nemala dieťa, a tiež to na prvý pohľad vyzeralo fajn.Po návrate som povedala, že nikdy viac. A v lete, tehotná a s 5 ročným dieťaťom toľko cestovať je to čistá samovražda.
Máš ti názory žien, ktoré sa v podstate zhodujú. Ale si dospelá, plnoleta, tak sa rozhodni ty.

miadi
7. jún 2022

To si rovno kup aj polienky pre dospelych ( seba) Ja v teho som bola stastna ze na severnej amerike su vsade ale ze vsade verejne wc v kazdom obchode ci uz s handrami ci knihkupectvo a nemusi to byt ani fast food. A nemusis si tam ani nic kupit a nikto nepinda .. nie ako v Europe kde zhanas wc niekde v McDonald’s este aj za poplatok ! A teraz si predstav ten bus bude mat wc ci len zastavy na pumpach ? A v disney sa priprav ze budes stat v rade na 🚾.. dalej Niekto tu spomenul ake to bolo super s 10r dietatom co je raz tak stare ako tvoje 5r a je to mega rozdiel . Neviem ake je tvoje dieta mpje su nezmari odkedy vedia chodit chodia kocik nepouzivam nemam . Ake je tvoje dieta akcne? Moje od 3a 2r nepotrebuju denny spanok niekde na Svk v skolkac su deti naucene spat poobede . Pozor aby Nebolo prestimulovane unavene. Na kolotoce vacsinou ani tehotne nepustaju neodporucaju .. Cize bude snim chodit tvoj muz a ty budes len cakat a presuvat sa. Potit sa a hladat wc 🚽😊a to je este len ked bude vsetko ok fajn podla planu. Ja som sa teho vyhybala davom Lebo ludia idu ako dobytok nevsimaju si ci si teho ci nie budes si len brusko chranit,..

makova333
7. jún 2022

@papi30 Mam pochodene velke mesta v EU aj mimo nej. Ale pocas tehu (5-6 mesiac) som sa odvazila ist max do Prahy a autom. Napriek tomu to bola katastrofa. Stali sme na kazdej vrbe, lebo som stale potrebovala cikat. Detto ked sme chodili po meste. Bolo to neprijemne. Neustálym sedenim v aute mi opuchali nohy (tehu a dlhe sedenie=bacha na trombozu). Tyzden po navrate som zacala silno krvacat, lebo sa mi spravil hematom (neviem ci to malo alebo nemalo suvis s cestou, ale to ani nie je podstatne). Ani si nechcem predstavit, keby sa mi to stane v cudzej krajine, kde ani nie som svojim autom a s 5 rocnym dietatom, ktore by tam bolo so mnou. Mesiac bola moja najdlhsia cesta prechadzka doma na vecko a spät. Takze za mna ako tehotna urcite nie a s tak malym dietatom tiez nie a vonkoncom nie busom.

miadi
7. jún 2022

V Disneyland 30min cakat je este fajn mozes mat aj hodinove ci 2h cakacky . My sme cakali 45minut ci hodinu na safari ride v animal kingdom a taka jazda z filmu Avatar tam 2.5h ( cedulka ti povie cas) tam sme teda nesli. Odhadujem ze ten europsky je natrieskanejsi ako v usa . ( tam je ich viac na Floride aj v Cali a este su tam universal studios 6flags atd) v lete by som tam nikdy nesla cez peak season. 5r dieta muzea a pamiatky architektura vobec nebavi.

janka_266
7. jún 2022

@papi30 radšej sa informujte v cestovke, či by sa to nedalo zmeniť na iný termín, keďže ste tehotná, bola som v Paríži busom, bez dieťaťa, a teda bola to dlhaaaa cesta tam, 16 hodín 🙈už by som busom nešla, rovnako tak tie prechádzky po pamiatkach, bus nás vysadil ráno 9-10 v meste a večer okolo 18-19 prišiel po nás, takze to je fakt dosť hodín na nohách.

alanko20
7. jún 2022

Mala som 8 rokov, cestovali sme autobusom do Grécka na dovolenku (klasika pláž, more, prechádzky). Na tú cestu žiaľ nikdy nezaudnem. Mala som problém s wc, autobus kvôli mne viac krát zastavoval, wc v buse nefungovalo, mne to 3 dni nešlo. X hodín sme čakali na kompu cez Dunaj, jen nám ušla pred nosom, bolo to čisté šialenstvo. Našťastie tam nebola žiadna žena tehotná, asi by sa otočila spáť domov. Nikdy viac busom cez štvrtinu Európy na výlet.

ciusinka
7. jún 2022

Bola som na takejto poznavacke s mamou, ked som mala 23 rokov, boli sme same dve a bol to teda dost zahul a to podotykam, ze my sme vyslovene vyberali taky zajazd, aby sme kazdu noc spali v hoteli, takze rano sa vyrazalo busom z BA, vecer sme prisli do Strasburgu, tam sme prespali a rano sa pokracovalo do Pariza, ani nahodou by som nesla na poznavacku, kde sa ide rovno do Pariza a potom ta tam po noci stravenej v buse vypluju niekde uprostred mesta a mas zvysok dna chodit, ty si to vies vobec predstavit, ake je to namahave aj pre dospeleho a nie este pre dieta? Okrem toho dieta ti kasle na pamiatky a ty si myslis, ze v Parizi je pri kazdom muzeu park, kam budete moct ist, ked nebudete chciet ist do muzea? Cely tento vylet vas bude stat mozno aj viac ako dovolenka pri mori, tak ak niekam potrebujete silou mocou ist, tak radsej na tyzden k moru..Poznavacka s takym malym dietatom jedine letecky a s individualnym programom, ktory si doma vopred vymyslim a prisposobim ho tomu dietatu, aby to boli miesta, ktore ho aj zaujmu a bude sa to striedat s parkami a oddychom..A to pisem ako matka 7-rocneho syna, ktora uz ma nejake tie poznavacky za sebou..

lubina
7. jún 2022

@papi30 za mna v 28 tt. Disneyland urcite nie...je to zataz na telo aj ked zena nie je tehotna a nie to este v 28 tt a s 5-rocnym dietatom. Ja nerozumiem niektorym chlapom. Co tvoj muz nechape, ze nosis babatko, ked ta chce tahat na taku trasu autobusom. Ano cestovala som ked som bola tehotna, ale isla som lietadlom a uz aj to sa mi zdalo dlho a bola som rada, ked som bola na mieste a mohla som si lahnut alebo sadnut a oddychnut.

rohypnol1
7. jún 2022

Sme cestovatelska rodina, dcera ma cerstvych 6, vydrzi 12h cesty autom a ani nepipne a aj tak by som v tomto pripade nesla. To nie som pohodlna 🙂 1. V tom tyzdni tehotenstva je takato cesta busom cisty masaker - riziko trombozy, opuchnute nohy, teplo, spara, plne odpocivadla, spolocne wc… riziko komplikacii moc velke. 2. Termin nevhodny na Pariz a Disneyland, vsetko je preplnene. Horuco, prasno, kopec ludi a kopec cakania 3. Uvidis,ze nakoniec vas to vyjde ovela viac penazi a prisposobavania, ako kedby ste si v prijemnom jarnom alebo jesennom pocasi kupili v predstihu lacne letenky, bookli lacny hotel a tempo a napln dni si urcovali sami ;)

basska_b
7. jún 2022

Uff, to ste nedostali moc vhodny darcek... ked tak chodte bez malej (z textu mi vyplyva, ze hadam pre nu to budete musiet dokupit) a aj to bude pre teba trapenie (podla toho, ake velke brusko mas a ci ta bolia krize a nohy. Ja som jazdievala do Litvy busom 21 hodin, cize den a noc, ako 20rocna a bola som dobita)

jana_eyre_2
7. jún 2022

Nikdy som neabsolvovala poznávací zájazd, takže neviem ako to v takom prípade funguje, ale myslím že pokiaľ bude dostatočne často nejaká zábava aj pre dieťa, bude mat dostatočný pohyb tak by to vklude mohlo zvládnuť.. len neviem ako ty v 28tt som bývala najmä pri treťom hrozne vystavená.. ale každe tehotenstvo je iné, takže to je individuálne..

Na margo pamiatok, my s deťmi pred koronou sme cestovali dosť často, síce autom nie busom.. (aj počas korony, len teda blizsie destinacie) milujeme mesta, takže aj po pamiatkach sme pochodili a to s troma deťmi, aj tie deti to bavilo, ale musí to byť samozrejme popretkavane atrakciami pre ne, stačí aj park a ihrisko, len aby bolo vždy niečo čo ich zabaví.. takže toho ako to zvládne 5r dieťa by som sa nebála, len teda tá cesta bude možno náročnejšia.. ale to zase závisí od dieťaťa - napr moje prvé dve deti v tom veku úplne v pohode, tretieho mám teraz takmer 6r a ten až teraz nemá problém s cestovaním.. je to individuálne..

martinka13
7. jún 2022

Ja by som v takomto zložení nešla ani keby mi zaplatili.

viestta
7. jún 2022

@papi30 keď nechceš chodiť po pamiatkach, tak načo kupuješ poznávací zájazd? Však si zabezpečte všetko individuálne. Ci vy sa sa zájazdom len odveziete, lebo neviete zabezpečiť dopravu a ubytovanie ináč?

ivangeline
7. jún 2022

Idla by som aj 3 detmi nad 3 roky ale si tehotna.. a jw horuco.. a bude to namaha..toto ako dovolenku by som si ja nevedela predstavit. Ja sa tesim,ked najmladaie podrastie a o rok ich nahadzeme do nosicov/kociarov a mozeme aj na taku dovolenku ale tehotna by som proste nesla.

yoxinka
7. jún 2022

@jana_eyre_2
Na poznácavom zájazde nebude žiadna zábava pre deti. Je to celodenné lietania od jednej pamiatky k druhej a v prípade Paríža čakanie v nekonečných radoch. Je veľký rozdiel ísť sama autom a všetko prispôsobiť deťom podľa ich potrieb a ísť organizovaným zájazdom, kde na 5ročné dieťa NiKtO nebude brať ohľad.

natal
7. jún 2022

@papi30 Ja som na takomto zajazde bola s dcerou, v tom case 7 rocnou. Je to masaker. Po dni a noci v buse nas rano vysadili v Parizi. Cely den sme chodili po Parizi. Jasne mozes si dat pauzu a neist s nimi, ale vyznas sa tak dobre v Parizi, ze sa budes vediet pripojit k zajazdu? Vecer o 22,00 sme dosli na hotel. Zniceni, unaveni, utahani. Na druhy den to iste. Vsade rady, kopa ludi, tlacenice a chodit a chodit a chodit. Treti den bol Disneyland. Tlacenica pri vstupe. Vsade rady, kopa ludi. Tehotne na atrakcie nepustaju. Ja som mala co robit aby som to zvladla. A ty si v 28tt. To chces takto riskovat? Naco? Udrie ta niekto do brucha v tej tlacenici. Este bude horuco. A tahat na taky zajazd 5 rocne dieta? Mam teraz syna v tomto veku a neviem si to predstavit. Chodte k moru autom, alebo letecky. Taketo poznavacky si nechajte na neskor.

viky173
7. jún 2022

ja som sla prvy a poslednykrat v zivote vlakom z Viedne do Rima ako studentka a bola to neskutocne dlha cesta, vsetko ma bolelo, rozbita som bola este na druhy den a to bol vlak, kde sa da aspon prejst a mali sme dvaja cele kupecko pre seba, nieto stiesneny autobus... takze za mna neodporucam ist tak dlhu cestu autobusom ani Tebe ani Tvojmu dietatu, skor letecky

19mmm71
7. jún 2022

Tak osobne ani netehotna by som nešla na taký výlet a určite na spoznávaci bez deti.Do Dysny by som si spravila predlžený vikend a jasneže letecky.

jana_eyre_2
7. jún 2022

@yoxinka ale tak snáď na poznavacom zajazde nestrielaju ak sa niekto odpojí od skupiny a každu jednu pamiatku neabsolvuje ale počká skupinu niekde v parku, alebo sa mýlim?

matkahelka
7. jún 2022

@jana_eyre_2 a ty si myslis, ze cely pariz je vsadeny do parku? ci ze autobus moze kdekolvek zastavit, aby vyzdvihol tehotnu a 5rocne dieta, lebo nedokazali vyhodnotit situaciu?

miadi
7. jún 2022

@matkahelka presne trosku realne si to treba uvedomit Park neni na kazdom rohu autobus nie je taxi moze stat len na urcitom mieste v urcitom case. Nebude sa cely zajazd tocit a prisposobovat tehuli a dietatu. Taketo vylety su planovane pre dospelych. A je to fuska aj pre nich.