Strach z chorôb po dovolenke v Egypte
Ahojte prosim vas nedoniesli si nejaku jobovku chorobu z egypta deti po dovolenke ? Mam dost strach nie ze schmatnu nejaku meningitidu, alebo nieco ine ockovanie maju len zaklad dcera je bez MMR kvoli castej chorobnosti sme nestihali
Osobne by som neriskovala, vychádzajúc z toho, že 90 percent mojich známych, čo tam boli, mali problémy (brušné). Aj ten zvyšok buď bol preventívne na nejakých liekoch od cestovky, či si mega brutálne dávali pozor, alebo dávali si niečo tvrdé na dezinfekciu z prevencie. Určite ti napíšu ženy, ktoré ale s deťmi bežne chodia takto, a teda majú aj skúsenosti. Áno, chytiť niečo môžu aj doma, aj inde,.len Egypt či Tunisko... Čo ja viem, ja nerada chodím na dovolenky, kde musím prijať milión bezpečnostných opatrení a myslieť furt na opatrnosť, ešte aj pri umývaní zubov 🤷 keď ti niekto napíše, že ale však tam majú lepšie nemocnice ako u nás a za tri dni si v pohode, tak dobre no, na zdravie, ale díki za takúto dovolenku.. ale ako krajiny sú to iste zaujímavé.
Ja si myslim ze pre tak male deti su vhodnejsie destinacie
Dcera ma 3 syn 8
Už len kvôli tým brušným všelijakým chorobám čo tam nachyta aj dospelý nie tak deti, už len z toho dôvodu by som tam chudenece deti netrepala. Určite to nestojí za to....
Ahoj,my sme boli minulý rok v Egypte, s 2 a 4 ročným, ten starší nie je vôbec očkovaný, tiež som sa trochu bala črevných problémov, ale absolútne nič nám nebolo.
Podľa mňa by si si mala dať odpoveď na otázku: Z akého dôvodu chcete ísť na dovolenku do Egypta? Je to tvoj sen, historické pamiatky, podmorský svet, výhodná cena? Deťom mnohokrát stačí zmrzlina, dobré jedlo, kúpanie a spokojní rodičia. Cez letné prázdniny je tam veľmi horúco, samozrejme iné baktérie vo vode, iný typ stravy...Niekto je počas celého pobytu v poriadku, niekto pol pobytu preleží v izbe... Je to veľmi individuálne. Ak ste naruziví potápači a chcete deťom ukázať podmorský svet určite neoľutujete. Ak si len chcete oddýchnuť pri mori, tak by som túto destináciu nechala na zozname na neskôr.
Ideme v aprily
Ja osobne by som s deťmi nešla do Egypta.
Boli sme v Egypte minuly rok, nikomu nic nebolo, ziadne preventivne opatrenia sme neaplikovali, tam sme dodrziavali zakladne pravidla, nijako sme sa neobmedzovali a nikomu nic nebolo - ziadne preventivne opatrenia, ziadny tvrdy alkohol kazdy den. Rok pred tym mal maly zaludocne problemy v Turecku a roky tam chodime a nikomu nikdy nic nebolo dovtedy. Ked mas nieco chytit chytis to v kutiku v Trnave, jasne v Egypte je vyssia pravdepodobnost.
Aj delegatka vravela, ze sa to cele nafukuje a realny problem ma velmi mizive percento. A ti co chytia jemnejsi priebeh tym zaberie hned antinal alebo iny lokalny liek. Jasne treba byt opatrni ale netreba to zasa zbytocne demonizovaf.
Tak uprednostnila si lacnú dovolenku pred bezpečnejšou zo zdravotného hľadiska a pri tak malom dieťati (3), tak nechápem čo sa teraz bojíš. Snáď budete mať šťastie a nič nechytite
No teda len tu hnacku, 3 tyzdne po pobyte v egypte som sa nevedela spamatat…s 3 rocnym by som tam urcite nesla
V apríli bude podľa mňa more na kúpanie ešte studené. Vnútorné bazény nemusia byť vyhrievané na takú teplotu, akú by ste chceli vy. Ak pôjdete okolo 20.4. Egypťania budú sláviť štátne sviatky a v hoteloch budú veľké rodiny miestnych...Ak chcete ísť len kvôli výhodnej cene, neviem, či sa vám to oplatí.
Naše deti boli prvy krat v Egypte, ako 4 a 5 ročné. Mladšiemu hnačka začala v deň odletu a staršia si domov doniesla zápchu.
Min.rok poučená, som preventívne deťom podávala 1x denne detský antinal a krásne ich všetko obišlo.
My s mužom sme tam boli nespočetne veľa krát a ja aj ked si pozor dávam, mám červené problémy vždy ( ale ja ich mám v každej, aj európskej krajine) a muž nemal nikdy a teda poctivo si ráno dával domáce
@sopevka ake maju statne sviatky?
Sham Ennessim, Sinai Liberation Day vo vyhladávači si prečítaš podrobnosti.
Ja som sa Egypta tiez bala, ale boli sme a v hoteli bola naozaj top hygiena, nic nam nebolo, takze zalezi asi aj od toho, co je to za hotel. Ale s malinkymi detmi by som velmi mimo Europu nesla…
Boli sme v Egypte minulý rok o takomto čase a všetci sme boli ok, aj dieťa. Boli sme v najlepšom hotely a dávali sme si veľký pozor. Už by som ale do Egypta znova nešla. Mala som taký vnútorny nepokoj.
Ja som bola v Egypte 2x, a zatiaľ žiadne problémy, ani brušné....tento rok ideme zas... určite by som nešla do iného hotela ako 5*.... Za to v Turecku sme schytali covid...
V Egypte som bola aj 10x aj v luxusných hoteloch ako študentka aj v v 3* nemala som ani raz hnačku ani ine problemy ani nikto z partie. Zakladne pravidlá, ziadna voda z vodovodu, ziadny ľad. A ak bazen, tak len s morskou vodou. Ale teda ja som neni bazenovy typ. A ak by sa autorka nieco dialo, kupis miestne tabletky na črevné problemy, hned pri nejakom brušnom probléme nasad. Necakaj ako niektori, ze si daju az ked uz sedia na zachode dva dni 😉. Prve dovolenky v Egypte sme si aj zuby umývali balenou vodou. Potom uz normalne, sme si povedali, ze nase creva su uz zvyknuté. Ale my sme chodili aj do mesta a jedávali normalne aj mieste jedla, ich caje a tak.
Nie, nikdy ani nadchu. Mala som tam raz maly problem s hnackou. Inak nic. Ved davajte pozor a pite balenu vodu, bez ladu z baru, ovocie osupat.
@lucia13022023 v akom hoteli ste boli?
Moj najmladsi mal rok a 3 mesiace ked sme boli v Tunise. Potom kazdy rok: 2x Tunis, Egypt, Turecko a opat niekolkokrat Egypt. Okrem korona roku samozrejme. Nikdy nam nic nebolo. Nikdy neuzivame nic preventivne, ani probiotika. Ziadny antinal nepouzivaj preventivne!!!! Je to antibiotikum a ked ho budes naozaj potrebovat bude neucinne!
Za dalsie - kliniky su na kazdom kroku, da sa zajst na infuziu ak by uz k niecomu prislo - podla recenzii ludi ich to postavilo na nohy za 2 hodiny a dovolenku si uzili.
Pijeme len balenu vodu, napoje co si nacapujeme nechavam trochu ohriat - toto je najcastejsi problem, ze si ludia rozhoruceni slnkom zachladia creva ladovou malinovkou - to je hnacka ako lusk aj na Slovensku.
Zuby a hygiena vzdy vodou z vodovodu.
Najviac ta budu odhovarat ludia co tam nikdy neboli. Ze zomrel chlapec v Chorvatsku pred dvoma rokmi na nejaku bakteriu nikto nespomina, ked sa tam niekto chysta.
Africke krajiny su horuce, ina klima, ine bakterie. Ak ste nachylni na cestovatelske problemy aj bezne, tak ano, zvazila by som. Ale inak nie. Vybrat dobry hotel, precitat recenzie a kludne si uzite dovolenku.
@oliverceky xanadu makadi bay, nádherný hotel, aj strasotlivost aj jedlo
@katarinaba my ideme do marsa alam do brayky ja dufam ze to prezijeme v zdravi
Jasne ze hej všetko bude super a užite si to ❤️

To ti schyta hocikde
Skor by som sa bala crevnych a brusnych specialitiek
Osobne ak by moje dieta nemalo mmr necestujem s dietatom do afriky