icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

linduska86
28. jún 2015

@cukor bohový zivot bat sa na dovolenke ist do mesta - lebo nejaky idiot ma zabije ....

moni244
28. jún 2015

@linduska86 slovenský cestovný ruch? ale prosím ťa, to by sa najprv tu museli naučiť, čo to slovo znamená a ako ťažiť z toho, čo máme doma, nevrlý personál v hoteloch, reštauráciach, to, čo je bežné inde, tu sa toho človek musí domáhať ale ceny máme také, ako 5 hviezdičkové hotely v zahraničí pri mori

dynnora
28. jún 2015

Ako každý názor je názor...ale niektoré tu máte názory za všetky drobné 😀 ....no a čo, že tam postrieľali nevinných ľudí, nás nemusia, poďme vyskúšať, veď čo .....to je neskutočné 😀 ....prirovnávate hrušky k jablkám 😀

linduska86
28. jún 2015

@moni244 si predstav, ze Slovaci vedia co to znamena..!!! neviem, kde na Slovensku si bola ty ,ale ja som bola na prekrasnych miestach a personal bol super.. a myslim, ze aj vidiecky cestovny ruch a aj kupelny je na lepsej urovni ako nejaky hotel v Tunise.. čo je bezne inde?

cukor
28. jún 2015

@linduska86 ....no preto,lebo naši podnikatelia uz nevedia ako sproste zdierat slovenský národ.a za tie peniaze majú dovolenku pri mori.ja som bola uz kdekade a v tunise som bola 7xa nikdy som sa tam nebála a cítili sme sa tam dobre.je jasné ze to čo sa stalo je hrozné ale predsa vsade na svete ludia cestujú....

moni244
28. jún 2015

@linduska86 mne stačí, keď sa prejdem po Bratislave, toľko vecí, čo by mohli využiť a prilákať turistov a nič, žiadna snaha

jovanka81
28. jún 2015

@linduska86 lebo dovca v tunise vyjde lacnejsie ako tatry 🙂🙂🙂 jenprirodzene ze ludia chcu cestovat a poznavat....treba len zvazit rizika....odkedy mam dieta.nikam som na dovci nebola....jednoducho citim zodpvednost a strach z toho co sa mozoe stat...tak si uzivame krasne dni na rodnej hrude a veru je co obdivovat 😉😉😉 len nech nam sem nepustia niJkych utecencov....

mircalla
28. jún 2015

@moni244 Ty si bola asi niekde naposledy pre 20 rokmi? alebo vobec? Moj partner je z Irska 10 rokov zil v USA. chodime na dovolenky na slovensko 2-3 rocne a skoro vzdy bol spokojny (mozno 1-2 vynimky), a to je dost narocny. chodime aj do rakuskych alp, sluzby su tam lepsie (strava ale napriklad hrozna), ale aj o dost vyssie ceny za ubytovanie....dokonca aj v BA v 95% prevdzkach je personal slusny, inak ma po fleku....vidim dost velke rozdiely a ide to k lepsiemu.....ako casto chodis na dovolenku na slovensko?...inak sa sa nemylim odvolavas sa na bratislavu, nezijes tu par tyzdnov? lebo ak si dobre pamatam, ak si urcite nemala v pase bratislavu a nieco pri myjave....
najlepsie kydat na slovensko a velebit tunisko...

linduska86
28. jún 2015

@moni244 a co je inde bezne? Skus sa prejst po Bratislave ako turista nie ako domáci 🙂

linduska86
28. jún 2015

@jovanka81 ano ja mam tiez taky pocit. 🙂 a tiez od kedy mam dieta - tak som na Slovensku a som stastna.. tolko zazitkov. a tolko nových veci aj za lacny peniaz 🙂 😉

moni244
28. jún 2015

@mircalla nemusím chodiť na dovolenky, stačí mi, ako to všade vyzerá, keď sa niekde zastavíme na výlete, ako vyzerajú odpočívadlá pri cestách, ako je všade kopec odpadkov, ako prídeš do reštaurácie a ani mú ani bú.
Keď ste v BA a napr. v starom meste, kto objednáva, ty alebo partner po anglicky? stalo sa aj mne aj kamarátom, že keď sme prišli do reštiky v Starom meste a zistili, že sme slováci, úsmev bol preč a ochota žiadna

linduska86
28. jún 2015

@moni244 odporucam ist do Liptovskeho Jana , Belianske Tatry, Litpov. Hotel Jánosik 🙂 Bojnice 🙂 pochodit aj Slovensko a ver mi, ze zmenis nazor aj na personal aj na cestovny ruch na Slovensku 🙂 😅

moni244
28. jún 2015

@linduska86 nachodila som sa dosť v BA ako turista, keďže tu žijem asi 5 rokov

mircalla
28. jún 2015

@moni244 Inak das prosim ta nejake tipy - tie veci,ktore mozu v bratislave prilakat turistov a nie su vyuzivane? som zvedava na napady. na to, aky pomerne maly potencial bratislava ma, tak tych turistov laka slusne a potencial vyuzit vie
Lebo kecat je jedno, ved nech sa paci, mozes ponuknut svoje riesenia
@linduska86 V maji sme boli v janskej doline, penzion horec - personal velmi mily a profesionalny

dynnora
28. jún 2015

Presne tak, ľudia chcú cestovať, ale vždy treba zvážiť možné riziká, najmä teraz v tejto situácii.....tí, ktorí sa vrátili z tej nešťastnej dovolenky, tak sami povedali, že viac by do Tunisu nešli, lebo sa báli o svoj život, vrátili sa aj týždeň skôr, len aby tam nemuseli ostať a báť sa. Už len TOTO by mi stačilo na to, aby som tam necestovala. Ale tu sa niektoré ženy dohadujú či je lepši ten hotel alebo onen...alebo či tam fúka 😀

linduska86
28. jún 2015

@moni244 😀 😀 neporovnavaj slovensky cestovny ruch s Bratislavou prosim ta 😀

moni244
28. jún 2015

@mircalla napr. včera sme boli na hradbách, boli tam 3 stánky, zavreté, nič neponúkali, počula som turistov, nič tu nie je, poďme preč

moni244
28. jún 2015

@linduska86 to bol len príklad, aj v Bojniciach, čo tak ospevuješ, tiež trvá, kým nájdeš reštauráciu s milým personálom, lepší sa to, ale ešte dlho potrvá, kým to bude ako má byť

mircalla
28. jún 2015

@moni244 myslis bratislavsky hrad? kde konkretne?

aliza
28. jún 2015

@cukor ano, stat sa moze hocikde, ale ked je zname, ze nejaki posahanci verejne ohlasili dalsie utoky na turisticke rezorty, tak by som bola fakt blbec, aby som sa tam s detmi hrnula. Toto nie je len tak hocijaky utok jedneho posahaneho extremistu, toto bolo planovane a riadene z Islamskeho statu, kde denne odrezavaju hlavy stovkam nevinnym ludom a ktori vyhlasili vojnu celemu nemoslimskemu svetu ( aj voci vlastnym moslimom, ktori nenasleduju radikalny islam alebo su siiti). Su to sialenci, ktori verbuju mladych z celeho sveta cez socialne siete, radikalizuju moslimov v europskych krajinach a potom ich ziadaju, aby uskutocnili utok. Takze uz ani v eu krajinach sa nemozno citit bezpecne, ako tu bola ta mapa, k ohrozenym krajinam patri aj francuzsko a spanielsko, cize momentalne ta hrozba je celosvetova a netreba to podcenovat.

moni244
28. jún 2015

@mircalla nie, hradby, nad cestou čo ide na most SNP, tie sú teraz otvorené a na to, že boli korunovačné slávnosti, nikde nič okrem hviezdoslavovho námestia nebolo

linduska86
28. jún 2015

@moni244 ja ti neviem, ja som aj za to, zeniekedy clovek nema naladu ,je toho vela.. takze chapem niekedy tie casnicky.. aj casnikov aj personal. ze je to tazke.., ale mne sa zda, ze slovensko ma dobry personal.. 🙂 a aj cestovny ruch sa dviha k lepsiemu ;)

mircalla
28. jún 2015

@moni244 ja teda neviem o tom, ze tam su nejake stanky alebo niekedy boli....co su nejake desne stanky tam pod mostom snp.
ja si teda o bratislave nerobim iluzie, ale preco si sa sem teda prestahovala, ked je to taky des? ja teda ked sa ideme napriklad najest, tak malokedy mam zlu skusenost posledne roky - porovnavam s tym,co bolo za sociku a v 90-rokoch....ci uz v ba alebo inde na slovensku...a ked nie som, tak riesim....ale dlho som nic neriesila

mircalla
28. jún 2015

Obcasnu zlu skusenost s obsluhou som zazila v aj v krajinach zapadnej europy ci USA...fakt sinemyslim, ze slovensko je na tom tak zle...fakt je, ze co sa tyka rychleho obcestvenia napriklad, je to smutne,co sa ponuka... a vsade to iste a nezdrave...inak tie sluzby sa postupne zlepsuju a personal je ochotny

tomiholjubavi
28. jún 2015

@aliza Inak tiez neviem, kto robil tu mapu, ked chorvatsko je v zltej zone a bosna, srbsko, albansko a kosovo su neni oznacene vobec. Bosna je moslimska krajina, ktora si velmi vela pretrpela počas vojny v juhoslavii. Boli pachane etnicke čistky, vyvrazdovali sa cele rodiny, v masakre v srebrenici bolo postrielanych niekolko tisic ludi, dodnes sa nachadzaju masove hroby. Rovnako sarajevo malo obrovske straty na zivotoch aj majetku. Boli to prave chorvati, kto prisiel bosancom podat pomocnu ruku. Ak bude raz Bosna planovat utoky dzihadistov, urcite sa neobratia smerom na zapad, ale pojdu robit akty pomsty do srbska, pretoze na susedov srbov maju tazke srdce. Rovnaka situacia je aj s Albanskom a Kosovom. S tymito krajinami maju chorvati nadstandardne vztahy, zato Bohužiaľ medzi nimi a Srbskom stale mokvaju neuzavrete rany a nevrazivost je viac nez obojstranná a pri mnohych prilezitostiach vytahovana na svetlo sveta.
Avsak, v bosne a albansku sme boli aj my. su to mierumilovni ludia a vojny uz maju dost. nikto nam tam neublizil, ani na nas krivo nepozrel. balkansky islam neni ani tien z ozajstneho islamu. moslimky sa mozu a aj sa vydavaju za inovercov, ziadny sariat tu neplati, ludia pojedaju slaninu, bosanky nosia mini šortky a za prípadne prejavy extremizmu su vysoke tresty. za chut zucastnit sa vojnovych konfliktov na blizkom vychode sa dokonca straca obcianstvo. Ak by sa ale vyskytol nejaky sialenec, ktory ma vymyty mozog prostrednictvom internetu, na 99% by isiel svoje dielo pachat do Srbska. Chorvatsko je podla mna v mape len preto, ze je to oblubena turisticka destinacia, kdezto do ostatnych spomenutych krajin sa moc nechodieva.
No, ako dievčata pišu, stat sa moze hocikde, aj na slovensku (predsa len sme Nato krajina, mame vojakov v afganistane a inde...). Boh nas vsetkych ochranuj od podobnych veci.

tomiholjubavi
28. jún 2015

inak my sme planovali toho roku navstivit maroko, ale tiez to uz velmi zvazujeme, lebo nam neni vsetko jedno. A vidiet maroko aspon raz bol moj dlhoročny sen. ☹

tomiholjubavi
28. jún 2015

@moni244 k tomu nevrelemu slovenskemu personalu ma napadla jedna skusenost. hned po svadbe som isla do blavy, vybavovat si novy pas, slov. sobašny list a ine. s manzelom sme to vyuzili, ze sa hned popozerame po meste. Bola je to jeho prva navsteva Bratislavy. Prisli sme vecer do hotela, ktory objednal on cez nejaky ineternetovy portal. Bola to taka stredna kategoria v petržalke. Prisli sme sa ubytovat po noci. Na recepcii sedela tetka s pohladom vlka. Vypytala dokumenty a zapisovala ich rychlostou jeden uder za dve sekundy 😠 Potom povedala, ze vyberaju poplatok za psa 20 euro/noc. Pytam sa, ze preco tak vela, ked v 4* hoteli v tatrach sme platili len 5. a ona na to arogantne, ze: Ked sa vam nepaci, vezmite si psa a chodte do Tatier. 😲 😲
Hanba jak hovado. Tak hovorim muzovi, ze to ona povedala cosi ineho, len on to zle pochopil..ale uz tolko po slovensky rozumel.
Druhe rano sme mali ist na ranajky do siedmej do desiatej. Trochu sme si pospali, sak sme pricestovali neskoro a z dialky. Do jedalne sme prisli, bolo asi 9.40. Zenska na nas zrukla, ze co tam chceme, ze ona uz ma vsetko zramovane a mali sme prist skor... 😠 To uz som sa do nej obula, tak navela navela nam predhodila prazenicu. Zase totalna hanba. Boli sme tam dva dni. okolo recepcie sme presli hadam 100x, nikdy ani bu, ani mu. a ked sme isli prvy den do mesta, upratovanie na izbe mi vyhodilo do kosa svadobnu kyticu, co som mala so sebou, ze uz bola cela dovadnuta ☹

tomiholjubavi
28. jún 2015

ale aby som nebola nespravodliva k slovensku, aj u nas sme mali iba jednu tuto blbu skusenost a ostatne vylety boli prekrasne. mna najviac ocarila banska stiavnica, ktoru som videla minuly rok prvy krat. akurat ked sme dosli, bola premena pocasia a rano sme vstali do kraaasnej zasnezenej, rozpravkovej stiavice 🙂
muzikovi sa zase strasne pacilo na liptove, spavali sme v LM a pochodili cely region. Ludia boli privetivi, laskavi a ustretovi. V stiavnici nam urobili v muzeu kammerhof prehliadku iba pre nas dvoch. za dve eura nam hodinu ten pan vsetko vypraval, objasnoval, ukazoval. bol to neskutocny zazitok, kazdemu odporucam tam ist. Potom sme isli do sklennych teplic, to boli kupele, ktore zalozila maria terezia. neuveritelna krasa a luxus, tiez za par korun. Videla som asi pol europy, ale na tento vylet v stiavnici sa nic nechyta 🙂
krasne bolo aj na orave, v rajci, v ruzomberku, v tatrach...no vlastne vsade, az na tu blavu.

peneloppe
28. jún 2015

@moni244

Musim ti dat len za pravdu. Je to tu bieda. Ale pomalicky sa to zlepsuje. 😉